Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Soundtracki
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3
Aredhel
Natomiast moje ulubione płyty z muzyką z filmów to:

- "Władca Pierścieni" (szczególnie Complete Recordings - 3 CD do każdej części) - Howard Shore
- "Piraci z Karaibów Klątwa Czarnej Perły" - Klaus Badelt
- "Equilibrium" - Klaus Badelt
- "The Island" - Steve Jablonsky
- "Chasing Liberty" - szczególnie utwór "Life Will Go On" - boski smile.gif
- "Król Lew" biggrin.gif - Hans Zimmer
- "Mustang z dzikiej doliny" wink2.gif - Hans Zimmer
Kira
Lśnienie, Krzysztof Penderecki.
Nieustraszeni pogromcy wampirów, Krzysztof Komeda.
Bandyta, Michał Lorenc.
Lokator, nie pamiętam kto.
Mulholland Dr., Angelo Badalamenti.
Qbek_Wredniak
Niekwestionowanym liderem wsrod moich filmowych dzwiekow jest soundtrack z filmu "Broken Flowers" Poprostu magia.
AlterEgo
Star Wars(cała trylogia)- John Williams (dla mnie magik)
Obcy- 8 pasażer Nostromo- Jerry Goldsmith
Obcy- przebudzenie- Jerry Goldsmith
Jurassic Park- John Williams
Avery
khem, khem, khem
1. Enya - May It Be - Włada Pierścieni - taka fajna kołysanka
2. Muzyka z filmu Omen (I, II, III) - Jerry Goldsmith
3. Ogniem i Mieczem - Krzesimir Dębski - świetna, słuchałem jej nawet w filharmonii, efekt niesamowity
4. Dziewiąte Wrota - Wojciech Kilar - mroczno gotycko łacińskie tongue.gif
5. Marsz Imperialny - John Williams - rozkosz:p, podobała mi się też muzyka jak Anakin wkraczał na czele klonów do świątyni jedi ale nie umiem jej znaleźć :/
6. Meet The Flinstones biggrin.gif
7. Pink Panter them - niezapomniane happy.gif
8. Limhl - Never Ending Story - jak już piasełem esencja fantastyki czarodziej.gif
Lilith
"Podwójne życie Weroniki" Zbigniew Preisner
w ogole uwielbiam film.

trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ihZ1TB9KzGQ
Ahmed
Wszystkim polecam świetny instrumental soundtrack do "Fountain" Aronofsky'ego.
Clint Mansell (znany m.in. ze ścieżki dźwiękowej do Requiem For A Dream) we współpracy ze smyczkowym The Kronos Quartet i gigantami post-rocka Mogwai.

Film równie wyśmienity jak muzyka ;-)
martusza
A ja bardzo gorąco polecam soundtrack z Amelii. Wszystkie utwory skomponował francuski akordeonista Yann Tiersen. A co do Clinta Mansella i jego ścieżki dźwiękowej do Requiem dla snu to uważam, że jest absolutnie fantastyczna chociaż dołująca, w sam raz na ponure dni (czyli nie na teraz).
nutrias
Najlepszy soundtrack jaki dotychczas slyszalem jest z 'Requiem for a dream'. Chociaz tez uwazam, ze jest to muzyka na ponure dni ;]
A z takich bardziej weselszych soundtrackow to 'Eurotrip' ;p
martusza
Ahh zapomniałam jeszcze o soundtracku z Mulan. Naprawdę fajny!
Avadakedaver
w trailerze do scarface'a" jest taka fajna muzyczka. Zarówno do gry jak i do filmu.
Ja jom kcem!!!!!
martusza
Soundtrack z "Moulin Rouge", co rusz sobie jakiś przypominam..ah ta pamięć nieznośna smile.gif
em
Soundtrack z "Czekolady". Uwielbiam (tylko wykorzystanie jednego z tematów w reklamie Plusa... =="). Poza tym jeszcze soundtrack z Piratów trójki, zresztą cały film to ostatnio moja obsesja biggrin.gif ogólnie lubię, jak muzyka bardzo dokładnie oddaje to, co dzieje się na ekranie i kiedy później słucham jej domu, przypominam sobie film scena po scenie.
Nie wspominam już o ścieżce ze Shreka i Shreka2, lubię też muzykę z "Kiedy Harry poznał Sally".
Pszczola
Na muzykę do "Piratów" odkładam już od Gwiazdki, kiedy zignorowano moje prośby do Świętego Mikołaja. Chociaż jeden, malutki OST, z którejkolwiek części! Ale dostałam muzykę do "Volvera", więc nie jest źle. Bardzo doby soundtrack. Bardzo dobry film.
Teraz napaliłam się na muzykę do V Pottera. To była miłość od pierwszego usłyszenia. Tak samo było z filmem III.

A z mniej znanych. Polecam gorąco muzykę do anime "Death Note". Zresztą, OST-y nie brzmią jak muzyka do filmu. No, może z wyjątkiem śpiewu chóru i requiem. Utwory od hard rocka, przez rockowo-popowe, j-rockowowe, aż po kościelne.
Kocham L-theme i Light-theme. Na youtube na pewno znajdziecie próbki.

Właśnie sobie zdałam sprawę, że moje płyty to prawie wyłącznie soundtracki. Jeden Bryan Adams jest wyjątkiem (chociaż moje ulubione kawałki to te z filmów).

Lilith, kocham muzykę do "Podwójnego życia Weroniki". Filmu nigdy nie polubiłam, ale temat główny, który śpiewa polska Weronika... Wciąż mnie prześladuje.
Gem
A soundtracki do gier? Muzyka w Lineage jest świetna! Czasami przypominała mi kawałki z Władcy Pierścieni (w końcu komponował do The Battle for Mittle-Earth) albo Heroes of Might and Magic. Devil May Cry by Tetsuya Shibata, Kento Hasegawa... zdecydowanie nr. 1 z gier :3. Niektóre serie Final Fantasy były bardziej udane inne mniej, ale z tych lepszych to Degree Of Cerberus (main theme by Gack xD), Kingdom Hearts (Utada Hikaru - Passion... to jest po prostu boskie!)
GrimmY
QUOTE(Gem @ 05.08.2007 11:52)
A soundtracki do gier? Muzyka w Lineage jest świetna! Czasami przypominała mi kawałki z Władcy Pierścieni (w końcu komponował do The Battle for Mittle-Earth) albo Heroes of Might and Magic. Devil May Cry by Tetsuya Shibata, Kento Hasegawa... zdecydowanie nr. 1 z gier :3. Niektóre serie Final Fantasy były bardziej udane inne mniej, ale  z tych lepszych to Degree Of Cerberus (main theme by Gack xD), Kingdom Hearts (Utada Hikaru - Passion... to jest po prostu boskie!)
*

coś mi się właśnie przypomniało - http://downloads.khinsider.com/.
jest to strona, na której znajdziecie soundtracki do gier właśnie (plus chyba trochę anime, ale nie sprawdzałem dogłębnie) a jest w czym przebierać. polecam chociażby soundtrack do quake'a pierwszego autorstwa trenta reznora.
Ramzes
Trylogia "Władcy Pierścieni"- niesamowity klimat
HP i ZF- taka inna niż dotychczas
"Braveheart"- czyli szkocko- celtyckie klimaty- to co uwielbiam
"Blues Brothers"
"1492- wyprawa do raju"- w ogóle bardzo lubię Vangelisa, a ten album w szczególności
"Kiler" i "Kiler-ów 2-óch"- głównie dlatego, że twórcą są Elektryczne Gitary smile.gif
"Król Lew"
"Rydwany ognia"- i znowu Vangelis wink2.gif
"Gwiezdne wojny"- tylko wybrane utwory, bo całości nigdy nie słyszałem

A co do muzyki do gier to podobała mi się w FIFA 2004 (chyba, nie jestem pewny czy 2004 czy 2005 blush.gif ale raczej 2004)
Pszczola
Ach, Vangelis "1492"... Same dobre wspomnienia. Przy tym soundtracku przeczytałam wiele moich ulubionych książek. Zawsze zabieram kasetę w podróź (tak, mam kasetę, jeszcze działa!). Poza tym z naszą grupą teatralną występowaliśmy na "Expo 2000" w Hanowerze do tej mruczanki (tytułów nie pamiętam, bo opakowanie od kasety zginęło jakieś 4 lata temu xD).
Gem
Hannoverze? Moi rodzice mieszkają w Lehrte, to 20 kilosów od centrum Hannovera, właśnie tam gniję aż do września xD.

Ostatnio G. Revella wyczaiłam, ma kilka udanych soundtracków na koncie.
Meave
QUOTE(Pszczola @ 04.08.2007 04:26)
Teraz napaliłam się na muzykę do V Pottera. To była miłość od pierwszego usłyszenia. Tak samo było z filmem III.

Pomijając dwa pierwsze utwory to ścieżka dżwiękowa do V Pottera średnio mi się podobała. W moim prywatnym rankingu soundtracków do filmów HP wciąż pierwsze miejsce zajmuje ten z Więźnia Azkabanu.

Syriusz_Black
Hmmm wymieniliście sporo ciekawych i pięknych ścieżek dźwiękowych, wiele z nich lubię, ale są jeszcze inne, które mógłbym z czystym sumieniem polecić.
Z takich filmów jak: "Frida", "Gladiator", "Amelia", "Pasja"...

A słyszał może ktoś z "Tenacious D & the Pick of Destiny" biggrin.gif ??
Zakohana w książkach
Ja uwielbiam "Transformation" z "Mój Brat Niedźwiedź". Zarowno wersję daną do filmu, jak i ze słowami angielskimi.
Poza tym jeszcze jedną z "Opowieści z Narnii" kiedy Tumnus gra na flecie (scenę zresztą też lubię) oraz "Krąg życia" z Króla Lwa...
No i jeszcze motyw przewodni "Piratów z Karaibów" biggrin.gif
asiatal
w soundtrackach to ja nie siedze ale Harry Potter OST milusie smile.gif
Pszczola
QUOTE(Meave @ 15.08.2007 13:15)
Pomijając dwa pierwsze utwory to ścieżka dżwiękowa do V Pottera średnio mi się podobała. W moim prywatnym rankingu soundtracków do filmów HP wciąż pierwsze miejsce zajmuje ten z Więźnia Azkabanu.
*

Cóż, pełne zdanie o muzyce do V wyrobię sobie dopiero w Święta, kiedy to mam nadzieję dostać ją w prezencie. A niech spróbują inaczej... Ale póki co, III również jest mym ulubiony potterowym OST-em.

A kojarzy ktoś soundtrack do przygodówki "The Longest Journey"? Wiele bym zrobiła, by znowu go zdobyć (dobry zwyczaj - nie pożyczaj).
GrimmY
QUOTE(Pszczola @ 04.12.2007 14:27)
A kojarzy ktoś soundtrack do przygodówki "The Longest Journey"? Wiele bym zrobiła, by znowu go zdobyć (dobry zwyczaj - nie pożyczaj).
*

wujek grimi do usług:
click
Child
A propo gier. Guitar Hero 3 ma zajebisty soundtrack. Połowy numerów nie kojarzyłem, ale warto.

A tak poza tym - dobra gierka na imprezy wink2.gif
Nothing_
Piękne Soundtracki z "Requiem dla Snu" - jak już ktoś pisał, oraz z filmu "Step up".
Bardzo podobał mi się również soundtrack z "Krew Jak Czekolada".
Pozdrawiam,
Nothing
GrimmY
soundtrack z anime 'death note' to jeden z moich przodowników ostatnimi czasy, swoją drogą anime też przednie, polecam!
(ost wrzucę na prośbę)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.