Tak, ale były jeszcze 2 rzeczy.
Na zapasy dojrzewającego w bogatych beczkach miodu pitnego, kandyzowane ananasy i aksamitne bonżurki.
Dokładnie tak. Zadaj pytanie.
EDIT:Beczki były dębowe, a nie bogate.
Eee... miałam napisać: na bogate zapasy dojrzewającego w dębowych beczkach miodu pitnego, kandyzowane ananasy i aksamitne bonżurki. Nie wyszło mi.
Ile lat miała Rita Skeeter w 4 tomie?
Zakohana w książkach
04.04.2008 16:25
QUOTE(HPiCO @ str 321)
Rita Skeeter, atrakcyjna blondynka lat czterdzieści trzy[...]
ok
Zakohana w książkach
04.04.2008 19:06
Oddaję, Komukolwiek.
OK to ja.
W jakim miesiącu urodził się Dudley?
Skąd Harry chciał wyciągnąć królika?
A-g-a-t-a
06.04.2008 09:33
Z Tiary Przydziału?
Dobrze.
A-g-a-t-a
06.04.2008 12:22
Kto, kiedy i w jakich okolicznościach miał nagły, krótkotrwały napad głuchoty?
Dumbledore przy Harrym. Więcej nie wiem
A-g-a-t-a
06.04.2008 13:09
Proszę o rozwinięcie tej odpowiedzi.
— No pewnie! — powiedział Harry, wpatruja˛c sie˛ w Hagrida. — Przeciez˙
chyba nie my´slisz, ˙ze to, co ta krowa. . . przepraszam, panie profesorze — dodał
szybko, spojrzawszy na Dumbledore’a.
— Miałem wła´snie napad głuchoty i nie mam poj˛ecia, co powiedziałe´s, Harry—
rzekł Dumbledore, kre˛ca˛c młynka kciukami i gapia˛c sie˛ w sufit.
—Rozumiem—powiedział nie´smiało Harry.—Chodzi mi o to, Hagridzie. . .
˙ze. . . jak w ogóle mogłe´s pomy´sle´c, ˙ze przejmiemy si˛e tym, co ta. . . baba. . . napisała
o tobie?
A-g-a-t-a
06.04.2008 14:46
Oczywiście, Zeti.
Zadajesz.
Claudia_Black
06.04.2008 14:52
Trzy?
Claudia_Black
06.04.2008 14:57
Oddaję komukolwiek, nie mam pomysłów...
Podaj dwanaście cytatów z tuzinem z HP.
1. W sobotę wszystko zaczęło się wymykać spod kontroli. Do domu przeniknęły dwadzieścia cztery listy, zwinięte w kulki i ukryte w dwóch tuzinach jajek, które zdumiony mleczarz podał ciotce Petunii przez okno w salonie. HPIKF, s. 45
2. - Słuchaj, Neville, jesteś wart tyle co tuzin Malfoyów - powiedział Harry. HPIKF, s. 227
3. Potem wymieniła z tuzin zadań do wykonania i oświadczyła, że nie dostanie nic do zjedzenia, dopóki tego wszystkiego nie zrobi. HPIKT, s. 16
4. Klasnął w dłonie i do sali wkroczył tuzin dość gburowato wyglądających krasnoludów. HPIKT, s. 249
5. Black zamordował już tuzin ludzi, i to w biały dzień, na ruchliwej ulicy. HPIWA, s. 87
6. Pani Weasley przysłała mu szkarłatny sweter z lwem Gryffindoru na piersiach, a także tuzin domowych babeczek z budyniem, placek świąteczny i pudełko bloku orzechowego. HPIWA, s. 235
7. Wszędzie cię szukam. Bułgarzy nalegają, żebyśmy dostawili tuzin foteli w loży honorowej. HPICO, s. 100
8. Miał rzeczywiście rozmiary dużego domu, a ciągnęło go tuzin skrzydlatych złotobrązowych koni, każdy rozmiarów słonia. HPICO, s. 258
9. Przebiegł zaledwie z tuzin kroków, zanim ich dostrzegł. HPIZF, s. 26
10. Chociaż było już dobrze po północy, z gabinetu dobiegał gwar, jakby Dumbledore przyjmował u siebie przynajmniej tuzin osób. HPIZF, s. 517
11. Wokoło niego siedziało z pół tuzina kilkunastoletnich chłopców, a wśród nich Tom Riddle, na którego palcu połyskiwał pierścień Marvola. HPIKP, s. 531
12. Pół tuzina mężczyzn w długich pelerynach stało w milczeniu, wpatrując się jak zwykle między domy numer jedenaście i trzynaście, ale to, na co wyraźnie czekali, i tym razem pozostało nieuchwytne. HPIIŚ, s. 234
OK, mozesz pytac.
Jak wygląda zegarek Albusa Dumbledore'a?
Odpowiedź proszę poprzeć cytatem.
harolcia
06.04.2008 21:03
'Dumbledore wyjął z kieszeni złoty zegarek, przyjrzał mu się i mocno pociągnął nosem. Był to bardzo dziwny zegarek. Miał dwanaście wskazówek, a nie miał w ogóle cyfr; zamiast tego po obwodzie tarczy krążyły maleńkie planety. '
T1, strona 17, HPiKF
Błyskawicznie, ale oczywiście poprawnie.
harolcia
06.04.2008 21:18
Oddaję komuś chętnemu
ja chcę. podaj drugie imie percyego weasleya.
A-g-a-t-a
07.04.2008 14:07
Ignacjus
A-g-a-t-a
07.04.2008 18:16
Co i w jaki sposób zrobiła ze swoimi włosami Hermiona na Bal Bożonarodzeniowy? (mam na myśli to, jaką miała fryzurę i jak ją stworzyła

)
Zakohana w książkach
07.04.2008 18:55
Upięła włosy w kok, wygładzając je żelem "Ulizanna".
A-g-a-t-a
07.04.2008 19:55
Oczywiście.
Pytanie Twoje.
zeti chyba już nie zada tego pytania xD czy mogę ja? spróbojemy co nie co tu rozruszać.
czy było powiedziane w książce chociaż raz że Harry ma 'ujarzmione' xD włosy a nie rozczochrane?
nie, jego włosów nie dało się w żaden sposób uczesać
brawo, zadajesz pytanie ^^'
Kiedy Syriusz został zabity?
ale chodzi o tom, date, pore roku, rozdział czy co?
syriusz zginął kiedy bellatrix walnęła go oszałamiaczem i wpadł za zasłonę.
ej no ludzie, co wy tak z tym blackiem ostatnio?
a to nie powinno być pytanie "jak został zabity"? O_o
Nie jak został zabity, ale kiedy?
Claudia_Black
15.05.2008 17:27
17 czerwca 1996 roku podczas pojedynku z Bellatriks.
pytaj
Claudia_Black
15.05.2008 17:32
Nie mam pomysłu... Oddaję komukolwiek
lol. moja odpowiedź nie była na serio, misiaczki.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę