Stwierdzilam, ze jest to na tyle hot topic, ze warto jednak go odseparowac od 'Szkoły'. Pozniej sie go wywali, jak ta gehenna sie skonczy ;>
No. To jak wrocimy z pisemnego polskiego - dzielmy sie wrazeniami.
Powodzenia i, jak to mawia Nai, niech moc chomikow bedzie z wami!
Pisanie o mamusi jest kewl [;
BlackOmen
04.05.2007 12:41
Boże czuje ze to makabra byla ==' boje sie odpowiedzi nie bedzie niczego!
ej no, czuje że nie było źle. ale do odpowiedzi nie zaglądam.
Zinterpretuj "Dwanaście stacji" Tomasza Różyckiego i określ jaką rolę pełnią nawiązania do "Pana Tadeusza". tralala.
kurcze, źle.
jaką ocenę autorka wystawia społeczeństwu?
dla mnie to iście negatywna była,
ale jako żem jest negatywnym człowiekiem,
moge się mylic..
nie podobała mi sie matura.
Ludwisarz
04.05.2007 14:43
negatywna, ale z pozoru pozytywna.
tak napisalem.
17 moze 18/20 z zamknietych..
no i o matkach napisalem, ze jedna byla spoko matula, ale syn nicpoń, a druga była zimna wyniosła suka.
jakby ktos z waszych znajomych mial juz ustne to:
www.tematymatura.fora.pl
Nie jestem zadowolona. Tak jak po probnej bylam, tak teraz wiem, ze nie poszlo mi dobrze. Pisalam ten sam temat co Kasia, rozszerzony. Ehh.. Podejrzewam ze jakos kolo 70% bede oscylowac.. :C
a ja i tak cie skopje, 70 to super wynik ty cycu!
Dziwny był ten fragment pani filozof.
BlackOmen
04.05.2007 20:50
pytania zamkniete wydaja mi sie niedodymane, grunt tylko aby miec 30% z polaka wiecej do szczescia mi nie trzeba.
TimmY jestes pierwsza osoba ktora powiedziala ze takiej odp udzielila.
ps. Dziady ktos pisal czy tylko ja sie za nich wzialem?
Słyszeliście o gościu, co go wywalili, bo mu komóra zadzwoniła? Może Roman da mu amnestię...
Etam. W zeszlym roku w Warszawie tez wywalili za komórki. Mówi się 500 razy żeby nie wnosić, ale na głupotę nie ma lekarstwa.
Ale dlaczego od razu wywalać i poprawka za rok? W poprzednim roku tyle amnestii było, dla osób, które nie zdały, a wyrzucają, za komórki?
nie wnosic to nie wnosic, ja mialem i uzywalem w trakcie matury, ale zeby dzwięku i wibry nie wylaczyć to trzeba sie klamką urodzic XD
QUOTE(Zeti @ 04.05.2007 22:17)
Ale dlaczego od razu wywalać i poprawka za rok? W poprzednim roku tyle amnestii było, dla osób, które nie zdały, a wyrzucają, za komórki?
z tym do romana sromana, nie do mnie.
Ja też wnoszę, ale wyłączony. Gościu rozkojarzony musi być strasznie.
LilienSnape
04.05.2007 22:27
na mature to raczej nie wnosisz. a tu chyba mowa o maturze. bo w szkole miec komcza to nic takiego az.
Ja zawsze noszę. U nas jest taki kruczek prawny, który zakazuje nosić komórki uczniom, ale uwaga tylko szkoły podstawowej. Więc całe gimnazjum nosi, dzwoni i nauczycielom (niektórym) to nie przeszkadza.
szkoda ze nie mozna bylo
wnieśc wody..
potrzebuje czasem
zwilzyc mózg
ej no.
u nas przygotowali dwie butelki i troche plastikowych kubeczków. pomyśleli.
Tylko dwie? Na ile osób? Ile litrów?
u nas przygotowali wode
i dokładnie cztery plastikowe kubeczki.
nie chciałam fatygowac pani nauczycielki,
ani nie chcialam marnowac czasu,
'a moze ktos potrzebowalby bardziej?'
i tak jakos poszlo
hej, ja sie boję
że angielski będzie na sali gimnastycznej
i przez pogłos nic nie usłyszę.
QUOTE(Zeti @ 05.05.2007 10:47)
Tylko dwie? Na ile osób? Ile litrów?
dwie małe takie. na 11 osób. ale i tak nikt nie skorzystał.
Ludwisarz
05.05.2007 10:12
u nas nie było wody.
a angielskie ze słuchania nie beda na sali gim tylko w klasach, wlasnie z powodu poglosu.
i kurde mać mol boje sie o moj angielski. niby umiem, niby mialem 3 lata 5, niby na probnej rozjebauem 76% rozszerzony, ale musze na prawdziwej miec CONAJMNIEJ tyle. A po probnej jak zobaczylem wynik to nie ruszylem palcem.
Pytanie numer 1.
ILE trzeba miec argumentow za i przeciw w rozprawce, zeby cenili na maksa tresc/whatevercokolwiektam?
Tak, aby ta z opcji, którą uważasz za słuszną miała więcej poparcia. Zwyczajowo pisze się trzy.
Ja się musiałam prosić żeby mnie to toalety wypuścili.
"Czym jest argumentowane to wyjście?" :|
i czym podparłaś swoją decyzję?
zastanawiające..
Że chce mi się oddać mocz ;]
dajcie spokój, bez przesady. załatwić się można przed egzaminem. a dorosly czlowiek chyba potrafi wytrzymac te 3 godziny bez toalety.
Mnie raz babka od niemieckiego w podstawówce poprosiła o zaświadczenie od rodziców i lekarza, że muszę iść...
Byłam przed egzaminem, tylko od dziecka moje nerki nie funkcjonują tak jak powinny i momentami się odzywają moczopędnie.
A to już nie zależy ode mnie.
to się wtedy bierze zaświadczenie od lekarza i nie trzeba się kłócić żeby wyjść.
BlackOmen
05.05.2007 16:31
QUOTE(TimmY @ 05.05.2007 09:12)
Pytanie numer 1.
ILE trzeba miec argumentow za i przeciw w rozprawce, zeby cenili na maksa tresc/whatevercokolwiektam?
Sa dwie szkoly jedna mowi 2 in plus 2 in minus, druga 2 in plus i 1 in minus. Milym jest tez okreslenie swojego stanowiska we wstepie. No i aby paragrafy byly zblizonej wielkosci, a nie jeden argument na 5linijek a drugi na 2
Nie potrzebny mi rozsz ang i zdaje sobie w pon podstawe tym ty rym tym
Fajnie bedzie na biologii i najfajniej na chemii huhuhu:]
ps. woda u nas byla rozdawana po maturze :]
U nas nawet paczek chusteczek higienicznych nie można było miec.
Jak ktoś chciał już, to musiał mieć tylko jedną wyciągniętą na stoliku.
etam. u nas mozna bylo miec chusteczki i dlugopisy ile chcesz.
Mam nadzieje, że i u mnie tak będzie, bo w maju, trzech godzin bez chusteczki nie wytrzymam.
Rysiek_Kowal
05.05.2007 18:30
No przeciez jak ktos jest alergikiem, nie trzyma moczu albo wymysli sobie jakas inna glupia wymowke i bedzie mial te 'ułomność' potwierdzoną zaświadczeniem od lekarza to w żaden sposób nie mogą sie przyczepic i zabronic czegokolwiek.
Czyli jedną już możliwość ściągania na maturze już mam.
Rysiek_Kowal
05.05.2007 18:57
Niby jaką? Lepiej uważaj bo jeszcze się może tak zdarzyć, że dostaniesz indywidualną komisję żeby nie przeszkadzać innym jak bedziesz ten nos chciał wydmuchać..
ściąga napisana na chusteczce. takie banalne. Nasi nauczyciele co prawda już się połapali, i trzeba było wymyślać ściągi pisane kredą na gazetkach.
Ja rzadko ściągam. Najczęściej na sztuce. Taki jakiś dziwny przedmiot
... to ty sie zlepiej martw o wyniki egzaminu gimnazjalnego, a nie o ściągi na mature. bo to chyba bliżej w twoim wypadku

Timmy, jakim cudem w tym roku zdawałeś mature, skoro ty ten sam rocznik jak ja? Takiś zdolniacha że rok do szkoły szybciej sie poszło? :>
O egzamin też się martwię, ale mniej
QUOTE(anagda @ 05.05.2007 20:29)
... to ty sie zlepiej martw o wyniki egzaminu gimnazjalnego, a nie o ściągi na mature. bo to chyba bliżej w twoim wypadku

Timmy, jakim cudem w tym roku zdawałeś mature, skoro ty ten sam rocznik jak ja? Takiś zdolniacha że rok do szkoły szybciej sie poszło? :>
Timmy zrobił dwie klasy w rok czy jakoś tak. Ja zresztą jestem '89. I Eva też;p
normalnie, pewnie uznali ze jest ponadprzeciętnie inteligentny i go przenieśli wyżej :F
matura nie dla dzieciaków!
: >
QUOTE(Mellisa @ 05.05.2007 22:29)
matura nie dla dzieciaków!
: >
Sie odezwała rok starsza...

normalnie, pewnie uznali ze jest ponadprzeciętnie inteligentny i go przenieśli wyżej :F
No, no... Mały geniusz na magicznym

Neo -> ale ty normalnie za rok zdajesz? czy poszłaś za przykładem Timmyego i dwa latka w rok zrobiłaś?
poszlam rok wczesniej do szkoly. jestem po maturze z polskiego.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę