Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Matura 2007
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Eva
Stwierdzilam, ze jest to na tyle hot topic, ze warto jednak go odseparowac od 'Szkoły'. Pozniej sie go wywali, jak ta gehenna sie skonczy ;>

No. To jak wrocimy z pisemnego polskiego - dzielmy sie wrazeniami.

Powodzenia i, jak to mawia Nai, niech moc chomikow bedzie z wami!
Child
Pisanie o mamusi jest kewl [;
BlackOmen
Boże czuje ze to makabra byla ==' boje sie odpowiedzi nie bedzie niczego!
vold
matura ssie.
Neonai
ej no, czuje że nie było źle. ale do odpowiedzi nie zaglądam.

Zinterpretuj "Dwanaście stacji" Tomasza Różyckiego i określ jaką rolę pełnią nawiązania do "Pana Tadeusza". tralala.
Mellisa
kurcze, źle.

jaką ocenę autorka wystawia społeczeństwu?
dla mnie to iście negatywna była,
ale jako żem jest negatywnym człowiekiem,
moge się mylic..

nie podobała mi sie matura.

Ludwisarz
negatywna, ale z pozoru pozytywna.
tak napisalem.

17 moze 18/20 z zamknietych..
no i o matkach napisalem, ze jedna byla spoko matula, ale syn nicpoń, a druga była zimna wyniosła suka.

jakby ktos z waszych znajomych mial juz ustne to:
www.tematymatura.fora.pl
Eva
Nie jestem zadowolona. Tak jak po probnej bylam, tak teraz wiem, ze nie poszlo mi dobrze. Pisalam ten sam temat co Kasia, rozszerzony. Ehh.. Podejrzewam ze jakos kolo 70% bede oscylowac.. :C

a ja i tak cie skopje, 70 to super wynik ty cycu!
kObra.
Dziwny był ten fragment pani filozof.
BlackOmen
pytania zamkniete wydaja mi sie niedodymane, grunt tylko aby miec 30% z polaka wiecej do szczescia mi nie trzeba.
TimmY jestes pierwsza osoba ktora powiedziala ze takiej odp udzielila.

ps. Dziady ktos pisal czy tylko ja sie za nich wzialem?
Zeti
Słyszeliście o gościu, co go wywalili, bo mu komóra zadzwoniła? Może Roman da mu amnestię...
Neonai
Etam. W zeszlym roku w Warszawie tez wywalili za komórki. Mówi się 500 razy żeby nie wnosić, ale na głupotę nie ma lekarstwa.
Zeti
Ale dlaczego od razu wywalać i poprawka za rok? W poprzednim roku tyle amnestii było, dla osób, które nie zdały, a wyrzucają, za komórki?

MisieK
nie wnosic to nie wnosic, ja mialem i uzywalem w trakcie matury, ale zeby dzwięku i wibry nie wylaczyć to trzeba sie klamką urodzic XD
Neonai
QUOTE(Zeti @ 04.05.2007 22:17)
Ale dlaczego od razu wywalać i poprawka za rok? W poprzednim roku tyle amnestii było, dla osób, które nie zdały, a wyrzucają, za komórki?
*

z tym do romana sromana, nie do mnie.
Zeti
Ja też wnoszę, ale wyłączony. Gościu rozkojarzony musi być strasznie.
LilienSnape
na mature to raczej nie wnosisz. a tu chyba mowa o maturze. bo w szkole miec komcza to nic takiego az.
Zeti
Ja zawsze noszę. U nas jest taki kruczek prawny, który zakazuje nosić komórki uczniom, ale uwaga tylko szkoły podstawowej. Więc całe gimnazjum nosi, dzwoni i nauczycielom (niektórym) to nie przeszkadza.
Mellisa
szkoda ze nie mozna bylo
wnieśc wody..

potrzebuje czasem
zwilzyc mózg

Neonai
ej no.

u nas przygotowali dwie butelki i troche plastikowych kubeczków. pomyśleli.
Zeti
Tylko dwie? Na ile osób? Ile litrów?
Mellisa
u nas przygotowali wode
i dokładnie cztery plastikowe kubeczki.

nie chciałam fatygowac pani nauczycielki,
ani nie chcialam marnowac czasu,
'a moze ktos potrzebowalby bardziej?'
i tak jakos poszlo
Mellisa
hej, ja sie boję
że angielski będzie na sali gimnastycznej
i przez pogłos nic nie usłyszę.
Neonai
QUOTE(Zeti @ 05.05.2007 10:47)
Tylko dwie? Na ile osób? Ile litrów?
*

dwie małe takie. na 11 osób. ale i tak nikt nie skorzystał.
Ludwisarz
u nas nie było wody.
a angielskie ze słuchania nie beda na sali gim tylko w klasach, wlasnie z powodu poglosu.

i kurde mać mol boje sie o moj angielski. niby umiem, niby mialem 3 lata 5, niby na probnej rozjebauem 76% rozszerzony, ale musze na prawdziwej miec CONAJMNIEJ tyle. A po probnej jak zobaczylem wynik to nie ruszylem palcem.

Pytanie numer 1.
ILE trzeba miec argumentow za i przeciw w rozprawce, zeby cenili na maksa tresc/whatevercokolwiektam?
Zeti
Tak, aby ta z opcji, którą uważasz za słuszną miała więcej poparcia. Zwyczajowo pisze się trzy.
kObra.
Ja się musiałam prosić żeby mnie to toalety wypuścili.
"Czym jest argumentowane to wyjście?" :|
Mellisa
i czym podparłaś swoją decyzję?
zastanawiające..
kObra.
Że chce mi się oddać mocz ;]
Neonai
dajcie spokój, bez przesady. załatwić się można przed egzaminem. a dorosly czlowiek chyba potrafi wytrzymac te 3 godziny bez toalety.
Zeti
Mnie raz babka od niemieckiego w podstawówce poprosiła o zaświadczenie od rodziców i lekarza, że muszę iść...
kObra.
Byłam przed egzaminem, tylko od dziecka moje nerki nie funkcjonują tak jak powinny i momentami się odzywają moczopędnie.
A to już nie zależy ode mnie.
Neonai
to się wtedy bierze zaświadczenie od lekarza i nie trzeba się kłócić żeby wyjść.
BlackOmen
QUOTE(TimmY @ 05.05.2007 09:12)
Pytanie numer 1.
ILE trzeba miec argumentow za i przeciw w rozprawce, zeby cenili na maksa tresc/whatevercokolwiektam?
*

Sa dwie szkoly jedna mowi 2 in plus 2 in minus, druga 2 in plus i 1 in minus. Milym jest tez okreslenie swojego stanowiska we wstepie. No i aby paragrafy byly zblizonej wielkosci, a nie jeden argument na 5linijek a drugi na 2

Nie potrzebny mi rozsz ang i zdaje sobie w pon podstawe tym ty rym tym

Fajnie bedzie na biologii i najfajniej na chemii huhuhu:]

ps. woda u nas byla rozdawana po maturze :]
kObra.
U nas nawet paczek chusteczek higienicznych nie można było miec.
Jak ktoś chciał już, to musiał mieć tylko jedną wyciągniętą na stoliku.
Zeti
a alergicy?
Neonai
etam. u nas mozna bylo miec chusteczki i dlugopisy ile chcesz.
Zeti
Mam nadzieje, że i u mnie tak będzie, bo w maju, trzech godzin bez chusteczki nie wytrzymam.
Rysiek_Kowal
No przeciez jak ktos jest alergikiem, nie trzyma moczu albo wymysli sobie jakas inna glupia wymowke i bedzie mial te 'ułomność' potwierdzoną zaświadczeniem od lekarza to w żaden sposób nie mogą sie przyczepic i zabronic czegokolwiek.
Zeti
Czyli jedną już możliwość ściągania na maturze już mam. biggrin.gif
Rysiek_Kowal
Niby jaką? Lepiej uważaj bo jeszcze się może tak zdarzyć, że dostaniesz indywidualną komisję żeby nie przeszkadzać innym jak bedziesz ten nos chciał wydmuchać..
Zeti
ściąga napisana na chusteczce. takie banalne. Nasi nauczyciele co prawda już się połapali, i trzeba było wymyślać ściągi pisane kredą na gazetkach.
Ja rzadko ściągam. Najczęściej na sztuce. Taki jakiś dziwny przedmiot
anagda
... to ty sie zlepiej martw o wyniki egzaminu gimnazjalnego, a nie o ściągi na mature. bo to chyba bliżej w twoim wypadku wink2.gif

Timmy, jakim cudem w tym roku zdawałeś mature, skoro ty ten sam rocznik jak ja? Takiś zdolniacha że rok do szkoły szybciej sie poszło? :>
Zeti
O egzamin też się martwię, ale mniej wink2.gif
Neonai
QUOTE(anagda @ 05.05.2007 20:29)
... to ty sie zlepiej martw o wyniki egzaminu gimnazjalnego, a nie o ściągi na mature. bo to chyba bliżej w twoim wypadku wink2.gif

Timmy, jakim cudem w tym roku zdawałeś mature, skoro ty ten sam rocznik jak ja? Takiś zdolniacha że rok do szkoły szybciej sie poszło? :>
*

Timmy zrobił dwie klasy w rok czy jakoś tak. Ja zresztą jestem '89. I Eva też;p
Zeti
Można tak? Jak?
Neonai
normalnie, pewnie uznali ze jest ponadprzeciętnie inteligentny i go przenieśli wyżej :F
Mellisa
matura nie dla dzieciaków!
: >
anagda
QUOTE(Mellisa @ 05.05.2007 22:29)
matura nie dla dzieciaków!
: >
*

Sie odezwała rok starsza... tongue.gif

normalnie, pewnie uznali ze jest ponadprzeciętnie inteligentny i go przenieśli wyżej :F

No, no... Mały geniusz na magicznym biggrin.gif

Neo -> ale ty normalnie za rok zdajesz? czy poszłaś za przykładem Timmyego i dwa latka w rok zrobiłaś?
Neonai
poszlam rok wczesniej do szkoly. jestem po maturze z polskiego.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.