Hm jak napisze to przeczytam z chęcią, ale myślę, że nie umieści swojej kolejnej postaci w świecie czarodziei, przynajmniej nie w tym świecie znanym nam z HP bo poprostu to byłoby nudne.
No ale zobaczymy jeśli poczekamy

Pozdrawiam
Luna Lovegood
02.08.2006 23:20
QUOTE(owczarnia @ 20.07.2006 10:58)
Sęk w tym, że Rowling już napisała kolejną powieść

. Jeszcze nie ukończoną co prawda, i na pewno nie tak "dużą" jak HP (to jej własne słowa), ale napisała. Dla nieco młodszych dzieci ma być przeznaczona podobno. I wydana pod pseudonimem

.
Też gdzieś o ym czytałam. Szkoda, e dla młodsych dzieci. Ale jeżeli ową książke, zauważe to i przeczytam.
QUOTE(Kara @ 21.07.2006 12:09)
Jeżeli miałaby napisac kolejne powieści to juz chyba tylko dla kasy... Pomimo całej mej miłosci dla HP wyczuwa sie od 4 tomu pewien przymus do pisania... czuc że to tylko dla kasy.. to smutne...
Ja odczułam coś podobnego w 6 części, ale nie myśle żeby pisała książki na mus. Może ta inność w 6 tomie się pojawia, ponieważ klimat książki troche sie zmienia? Saama nie wiem...
Jeżeli JKR w ogóle napisze jeszcze coś, to myślę, że poczeka parę lat po wydaniu HP7. Ja bym osobiście chciała, żeby napisała coś o tym samym świecie, ale o innych bohaterach, coś w co HP może być wplątane, ale nie w rodzaju 'dalszych losów'. Tak czy owak zgadzam się z opinią, że będzie to gorsze niż HP...
Hermiona1900
18.08.2006 21:36
No, zgadzam się...ona już nic nie napisze lepszego od HP. Ta książka wyrażała także jej emocje, wspomnienia i jej własny, wymarzony świat...a teraz, jeżeli (!jeżeli!) będzie pisać coś innego dalej, to to już będzie fikcja, pisane bez serca, tak sztucznie...
A po 7 części papa Harry !!

i co ja bede robić??
Wklejać mniej mordek i wykrzykników?
To by nie miało s
ensu. Prawdopodobnie bohaterowie Rowling byliby całokowcie podobni do tych z tej książki. A więc po co zaczynać od nowa?
Każdy by porównywał Harry'ego z nową ksiązką JKR, a to się niektórym ludziom nie podoba. Rowling ma dość juz kasy i sławy, że wystarczy jej do końca życia.
P.S. Ma dobrze
'sęsu' to nie ma Twoje drugie zdanie
Olivander
29.08.2006 16:13
Zgadzam się z Hildem
Cho Chang3
18.09.2006 19:46
Nie bede czytać nastepnych ksiazek JKR.poniewaz bohaterowie bedą podobni do tych z Pottera.
A po drugie po co jej nastepna ksiazka skoro ma tyle kasy ze jej starczy do konca życia ???????????
smagliczka
18.09.2006 19:49
QUOTE(Cho Chang3 @ 18.09.2006 19:46)
Nie bede czytać nastepnych ksiazek JKR.poniewaz bohaterowie bedą podobni do tych z Pottera.
A po drugie po co jej nastepna ksiazka skoro ma tyle kasy ze jej starczy do konca życia ???????????
QUOTE( Justyna)
To by nie miało sensu. Prawdopodobnie bohaterowie Rowling byliby całokowcie podobni do tych z tej książki. A więc po co zaczynać od nowa?
Każdy by porównywał Harry'ego z nową ksiązką JKR, a to się niektórym ludziom nie podoba. Rowling ma dość juz kasy i sławy, że wystarczy jej do końca życia.
Jezu!! One naprawdę są jedną i tą samą osobą!
Kto będzie
piękna długowłosa czarownica o nadprzyrodzonych mocach
?
smagliczka
25.09.2006 19:04
Oj Hazel, nie wiesz?
Następna SERIA , którą stworzy Rowling!
To właśnie seria - tudzież ksiązka - będzie "piękną długowłosą czarownicą"
To chyba oczywiste!
<i znowu muszę zmienić bieliznę>
Przepraszam. Za moją ignorancje i nieznajomość podstawowych faktów. Czy ktoś mi kiedykolwiek wybaczy ?
potterman
25.09.2006 19:36
Nie! Nigdy! U wil be condemn to eternal damnationm muahahahah.
<kaszle> przepraszam, poniosło mnie. Nawet nie próbuje dochodzić skąd Pauka czerpie inspiracje do pisania postów. Cóż ta alternatywa z długowłosą pięknością jest całkiem prawdopodobna, heh.
Ależ dlaczego wy jej (czy ich) tak się czepacie?
Dziewczyna (y) ma niesamowity talent do urozmaicania swoich wypowiedzi. Dochodzę do wniosku, że albo w ogóle nie myśli przed dodaniem posta, albo za bardzo wytęża swój umysł, co wywouje takie oto skutki.
Nie mogę się doczekać serii o "pięknej długowłosej czarownicy o nadprzyrodzonych mocach"
potterman
25.09.2006 19:52
Jeśli już to odpowiedź numer 1. Ewentualnie nie czyta innych postów a nawet tematu i pisze losowo wybrane zdania.
Tak, tom 1 - "Długowłosa Piękność i Salon Fryzjerski"
QUOTE(potterman @ 25.09.2006 19:52)
Jeśli już to odpowiedź numer 1. Ewentualnie nie czyta innych postów a nawet tematu i pisze losowo wybrane zdania.
Tak, tom 1 - "Długowłosa Piękność i Salon Fryzjerski"
Tom II - "Długowłosa Piękność i Salon Kosmetyczny"
potterman
26.09.2006 15:37
Dobra, proszę, poprzestańmy na tym. Wiem, że niektórzy chętnie pobawiliby się w dalsze wymyślanie coraz to "śmieszniejszych" tytułów, ale to był sarkazm.
QUOTE(potterman @ 26.09.2006 15:37)
Dobra, proszę, poprzestańmy na tym. Wiem, że niektórzy chętnie pobawiliby się w dalsze wymyślanie coraz to "śmieszniejszych" tytułów, ale to był sarkazm.
ale dlaczego??przecież to nic złego!!!ej.ci co chcą dalej wymyślania tytułów coś dla was
3 tom "Długowłosa Piękność i salon piękności"
Nie mam wątplwości, że Rwoling o ile jeszcze coś napisze, spróbuje czegoś raczej "ambitnego", choc skutek pozostaje dużą niewiadomą. Od strony finansowej jest zabezpieczona na 5 pokoleń do przodu, nie musi odcinać kuponów od sławy.
Renegate
04.12.2006 20:06
Nie mam pojęcia co może napisać, ale napewno to będzie SUPER ! Rowling ma talent do pisania, a pomyśleć, że kiedyś odrzucane jej ksiązki o Harrym...
Cz bedzie super to nei mozna powiedziec kazdy ma inny gust. I będzie to inne Niz HP i dla mlodszych czytelnikow wiec nie wiadomo czy bedzie fajne....
A wogole to macie jakies info jak bedzie sie nazywal 7 tom ?
Kurczę... dziwni jesteście ;].
J.K.R. chce napisać książkę pod pseudonimem. Gdzie tutaj widzicie pogoń za kasą? Gdyby zależało jej na zyskach, wydałaby książkę podpisując się swoim prawdziwym nazwiskiem i nie bawiąc w pseudonimy, ale jest świadoma konsekwencji - porównywania itd. Nawet jeśli podpisałaby się swoim nazwiskiem to nie koniecznie musiałoby to wynikać z chęci zarobku.
Czy znacie wielu pisarzy, którzy napisali jedną powieść, a później zrezygnowali z pisarstwa? Albo takich, którzy po pierwszym utworze pisali same chłamy?
Wielu jest pisarzy, którzy na swoim koncie mają mnóstwo książek, mimo średnich korzyści materialnych, jakie płyną z ich sprzedaży. Piszą, bo lubią pisać, a że przy okazji coś wpadnie do kieszeni... ;]
Dlaczego traktujecie J.K.R. jako jakąś dziwną pisarkę, która nie powinna pisać po pierwszym swoim dziele więcej książek? Czym się różni od innych pisarzy, którzy wydają dużo swoich książek i czerpią z tego radość? Jeżeli zechce pisać więcej książek to dlaczego niby miałyby być gorsze od HP? Dlaczego miałyby powstać tylko dla kasy?
No i skąd zdania typu: "Nie chcę, żeby napisała kolejną książkę, bo nie napisze nic lepszego od HP"? Czy u innych pisarzy też tak macie? Jak napisz jakąś książkę, która Wam się bardzo spodoba to myślicie: "Nie chcę, żeby napisał więcej książek, bo będą gorsze od XX"?
Po prostu przesadzacie... bo teraz takie jest modne być przeciw komercji, nawet wbrew jakiejkolwiek logice ;].
ps.: heh, witam po długiej przerwie na forum.
avalanche
05.02.2007 16:52
voldzia - całkowita zgoda co do tego.
ja bym bardzo chciała żeby napisała jeszcze jakieś INNE książki. juz nie z uczniakami moze, ale jakimiś dojrzałymi bohaterami ;>
a najlepiej z dojrzałym już Harrym-aurorem

~~o ile harry nie zginie w siódemce
avalanche
05.02.2007 17:00
kysz z potterem! ;ddd będzie smutno, ale ja już wolę coś nowego, co by mnie zajęło na kolejne parę lat XD
cos nowego , aczkolwiek zwiazanego z magią
może coś że nie magiczne dziecko dostaje list z hogwartu (..) no i się dowiaduje że jest synem Harry'ego Pottera
LilienSnape
05.02.2007 17:10
ja jesem za Potterem . który zginie oczywiscie . więc może niech przed tą wojną zaliczy wpadke z Ginny i wtedy będzie pokolenie Potterów ;D jeje ^^
QUOTE(LilienSnape @ 05.02.2007 16:10)
ja jesem za Potterem . który zginie oczywiscie . więc może niech przed tą wojną zaliczy wpadke z Ginny i wtedy będzie pokolenie Potterów ;D jeje ^^
jak dla mnie to najlepszy scenariusz

ale niech ginny tez zginie, a dziecko do jakiejs wrednej ciotki

niech się nacierpi jak tatuś
avalanche
05.02.2007 17:15
to byłoby jak błędne koło. dzieciak pottera sierotą. vold zakatrupiłby pottera z ginny a ich dziecko znowu by go pozbawiło mocy ;dd a vernon z petunią nie przeżyliby chyba. (z innych powodów)
LilienSnape
05.02.2007 17:16
powtórka z rozrywki mówisz ? nie nie .
dzieciak trafiłby do ich syneczka spuchluna
LilienSnape
05.02.2007 17:20
ale nie to by nie przeszło . równie dobrze można przeczytać po raz setny Pottera xD
mi by sie nie znudził nawet po tysięcznym

a gdyby to było dziewczę? mogłoby byc ciekawie
PrZeMeK Z.
05.02.2007 17:24
Ależ bzdury pleciecie.
Ale muszę przyznać, że to jest póki co najbardziej przyszłościowy temat.
Och nie.. ja uwielbiam Pottera, ale kolejny raz to samo? Rzeczywiście wolałabym po raz tysięczny przeczytać to co Rowling już napisała.
A swoją drogą - gdzieś kiedyś czytałam, że po Potterze chce pisać jakiś kryminał... ja osobiście jestem za.
ahh .. kryminał w jej wykonaniu to będzie mistrzostwo i kolejny bestseller
w nas potterze jest niespotykanie wiele tajemnic,a jeśli zajmnie sie tym gatunkowo to już chce to przeczytać
LilienSnape
05.02.2007 17:38
o kryminał xD może być ciekawie ^^
nie nie . córka Harry'ego tez odpada.
nic z tego !
O tak... tylko tym razem proszę o dorosłych bohaterów

(nie żebym miała coś do małoletniego "Sherlocka Holmesa"

)
myślę, że jak to rowling napisze, to nawet gdyby głównym bohaterem był Kubuś Puchatek to byłoby ciekawie
Och... no nie wątpię, ale mimo wszystko miło by było poczytać coś o dorosłych, bo zaczynam się troszkę cofać jeśli chodzi i wiek (psychicznie)...
właściwie aktualny wiek pottera mi odpowiada bo odpowiada mojemu

ale nawet gdy czytam o 11 letnim Harrym to mi to nie przeszkadza .
takie cofnięcie się o pięć lat .. przypominam sobie co wtedy myślałam o świecie
Katarn90
05.02.2007 17:57
mi się zawsze zdawało, że dyskusja jest zakończona - Rowling kiedyś się wypowiadała na ten temat.
Ale... śnijcie dalej
PS Dziwnie tu ;D po tylu miechach tu wrócić nie było łatwo. A tu żadnego komitetu powitalnego ... xD fajnie, że was znowu czytam Katonie, Estieju, Emoticonco i reszto.
Och.. no ja trafiłam tylko na wypowiedź o kryminale. Miło by było, gdybyś przytoczył co jeszcze Rowling mówiła
dokładnie . a skoro nie którzy maja jeszcze cos do powiedzenia to jednak wydaje mi się że temat nie jest zamknięty
LilienSnape
05.02.2007 18:39
ok . może rzeczywiście zakończmy tą dyskusje . bo nie prowadzi do niczego dobrego x D i konkretnego !
Ja słyszałam, że ona już nie chce pisać... W końcu na HP zarobiła już tyle pieniędzy, że starczy jej to do końca życia...
Kilka wypowiedzi Jo na ten temat (nieocenione
QQQ):
There will be no prequels; we won't need them.
Nie będzie prequeli; nie będą nam potrzebne.
JKR: "I think I can say categorically that I will not write another fantasy after Harry."
JKR: "Myślę, że mogę z całą pewnością powiedzieć, że nie napiszę kolejnego fantasy po Harrym.
In June 2006 Jo was halfway through writing a fairy tale for younger children.
W czerwcu 2006 Jo była w połowie pracy nad baśnią dla młodszych dzieci.
A new children's book, a 'political fairy story' about a monster is complete, and she has written some short stories.
Nowa książka dla dzieci, "polityczna baśń" o potworze jest już ukończona, oprócz tego Jo napisała kilka krótszych historyjek.
Hermiona1900
29.07.2007 21:24
Oo..o tych jej innych książkach i historyjkach nie wiedziałam...nie miałam okazji się z nimi spotka, czy gdzieś przeczytac. Myślałam, że gdy Jo napisze jakieś nowe książki, narobi to dużo szumu, a tu nic...
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę