Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Jaką Serię Książek Rowling Stworzy Po Hp??
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4
em
Przecież te książki nie zostały jeszcze wydane. Podejrzewam, że dla uniknięcia porównań z Potterem pojawią się w księgarniach po pseudonimem.
blaha
Jo już chyba kilkakrotnie mówiła, że chciała by stworzyć coś dla młodszych czytelników, jakieś krótsze historyjki. A co do pseudonimu też mi się tak wydaje, że będzie chciała aby te opowiastki czytano dlatego, że są dobre a nie dla samego Jej nazwiska.

Wiadomość z Onetu:

J.K. Rowling pracuje nad nowymi książkami

J.K. Rowling pracuje już nad dwiema nowymi powieściami, chociaż jej najnowsze dzieło dopiero od kilku dni zajmuje pierwsze miejsca na listach bestsellerów książkowych.
Autorka tomu "Harry Potter i śmiertelne relikwie" stała się dzięki magicznej sadze multimilionerską, ale nie jest jeszcze gotowa na zawodową emeryturę.
- Obecnie pracuję nad dwiema książkami. Jedna z nich jest adresowana dla dzieci, a druga dla dorosłych. To dziwne, ale podobnie zaczęła się historia Harry’ego. Przez rok pisałam równocześnie dwie powieści, aż wreszcie jedna z nich całkowicie mnie zaabsorbowała. Przypuszczam, że teraz będzie tak samo: jeden z moich projektów umrze śmiercią naturalną i będę wiedziała, co jest moim następnym zadaniem - wyjaśnia Rowling.
anagda
QUOTE(emoticonka @ 30.07.2007 09:35)
Przecież te książki nie zostały jeszcze wydane. Podejrzewam, że dla uniknięcia porównań z Potterem pojawią się w księgarniach po pseudonimem.
*

Jaaasne. I myślisz, że nikt kompletnie nie będzie wiedział, że to autorki HP? tongue.gif
Amellive
Mam szczerą nadzieję, że Rowling niebędzie ciągnąć w nieskończoność serii o HP. (Chociaż na premierze 7 tomu nie wykluczyła, że napisze coś jeszcze na ten temat)
Ale myślę, że na pewno coś jeszcze wyda, sama wspominała o powieści kryminalnej (jestem za! smile.gif Z resztą z jej talentem i sławą... Byłoby dziwne, gdyby nie wykorzystała szansy.
obi
ja gdzieś czytałem (chyba na onecie), że już zaczęła pracę nad dwoma nowymi powieściami. jedna będzie przeznaczona dla dorosłych a druga dla dzieci
PrZeMeK Z.
Też gdzieś o tym słyszałem.
No i ma zamiar napisać encyklopedię HP, która będzie zawierać dodatkowe informacje o postaciach, losy tych, które przeżyły ostatni tom itp.
obi
to bardzo ciekawe (z tą encyklopedią) ja gdziś nawet znalazłem księgę zaklęć do trzeciej klasy w hogwarcie
Miętówka
QUOTE(Amellive @ 30.07.2007 16:42)
Mam szczerą nadzieję, że Rowling niebędzie ciągnąć w nieskończoność serii o HP. (Chociaż na premierze 7 tomu nie wykluczyła, że napisze coś jeszcze na ten temat)
Ale myślę, że na pewno coś jeszcze wyda, sama wspominała o powieści kryminalnej (jestem za! smile.gif Z resztą z jej talentem i sławą... Byłoby dziwne, gdyby nie wykorzystała szansy.
*

Ale o czym to by miało być, ten ósmy tom?! Syriusz nie żyje ( muszę przeczytać do końca DH smile.gif ), Dumbledore'a nie ma, Hogwart się skończy, o czym tu pisać?!
Ale popieram pomysł z kryminałem. Dlaczego Jo zawsze pisze to, co ja uwielbiam!
Pozdro dla Hermionci13 i dla Przemka Z.
Miętówka wink2.gif
Zeti
ósmy tom? Taki tezaurus napisany przez samą Rowling.
abstrakcja
Szkur. Mam nadzieje, ze nic NOWEGO nie stworzy. Bo raczej marne szanse, ze przebije to HP, a jesli , wtedy z kolei HP znajdzie sie na tej 'nizszej półce', a tak czy siak będzie to PORÓWNYWANE do HP.

Natomiast bardzo chciałabym, żeby opisała życie Huncwotów w Hogwarcie. (; Marne szanse, wiem.. W ogole kto powiedział, ze Ona zamierza cos tworzyc? Nikt.
Katon
Może Tobie nie powiedziała. Ale w wywiadzie skierowanym do innych przedstawiła takie plany. Jak zwykle pewna, jak zwykle bez pojęcia.
abstrakcja
QUOTE(Katon @ 09.08.2007 19:15)
Może Tobie nie powiedziała. Ale w wywiadzie skierowanym do innych przedstawiła takie plany. Jak zwykle pewna, jak zwykle bez pojęcia.
*

Skoro był skierowany do innych , to dziwisz się, że nie wiem? ;P Ja nie slucham nawet wszystkich uwag kierowanych do mnie, a co dopiero gdybym miała słuchac to co sie mowi do innych. Dobra Katon nie wiedziałam, zwracam honor , moze poczujesz się lepiej [jeden dobry uczynek na koncie wiecej, haha]. ;P Tak czy siak cokolwiek by nie stworzyla, to moze byc pewna, ze ja to przeczytam. ;P
owczarnia
Czytanie naprawdę nie boli. A ten topic jest na pierwszej stronie.
abstrakcja
EJ ohmy.gif co Ty robisz kobieto! Ja nie czytałam jeszcze części VII! Nie moge, nie powinnam, nie CHCE wiedziec takich rzeczy.
owczarnia
Przepraszam za wyrażenie: posrało Cię?
Ginnusia
Chciałam tu ująć subtelniej - przecież tam nic nie ma o VII tomie. smile.gif
abstrakcja
No własnie?! Posralo?
A tak poza tym to z łaski swojej mogłabys nie usuwac moich jakze tworczych tematow.. tongue.gif Powinnas zaakceptowac to, ze ja tez mam swoje 3 grosze do dorzucenia, nieprawdaz? tongue.gif A tak ogolnie to jestes wulgarna, niegrzeczna i nieuprzejma. Na stos z Tobą.

Dobra,przepraszam. Ginnusia masz racje , nie ma. Z przerazenia od razu to zamknęłam, po przeczytaniu pierwszego zdania.

Pomyślmy: jestem tu moderatorką, tak? Daję Ci na Forum Głównym link do tematu, który również na tymże Forum Głównym się znajduje, tak? Jak wysokie trzeba mieć IQ żeby wpaść na to, że nie może w nim być żadnych spojlerów siódmego tomu? To ci zagadka.
owczarnia
Z łaski swojej usuwanie takich tematów jest moim obowiązkiem niejako. A Twoje trzy grosze, słońce Ty moje jedyne, ruchem jednostajnie przyspieszonym wiodą Cię w kierunku bana.
abstrakcja
Bana? To jednak jest mi pisane poznac tego Waszego... jak-mu-tam-było... dementorka? tongue.gif
To tutaj niewygodnych uzytkownikow się banuje? A-ha!
owczarnia
Niewygodnych - nie. Głupich i złośliwych - i owszem. Próbowaliśmy z Tobą rozmawiać, nie idzie. A ja jestem aktualnie chora i nie mam cierpliwości do Twojej radosnej twórczości. Kapewu?
abstrakcja
QUOTE(owczarnia @ 09.08.2007 19:46)
Niewygodnych - nie. Głupich i złośliwych - i owszem. Próbowaliśmy z Tobą rozmawiać, nie idzie. A ja jestem aktualnie chora i nie mam cierpliwości do Twojej radosnej twórczości. Kapewu?
*

Głupi i złośliwy czyli niewygodny. Taką mam już naturę, a Wy tego nie zmienicie chocbyscie mnie zbanowali i zarazem zesłali na mnie mafię ruską, binladena i plagi egipskie. Rozmawiac? Probowaliscie mnie skosic niczym trawnik miejski. A ja, przepraszam bardzo nie jestem trawnikiem. I nie dam się. Nie tak łatwo. Jestes chora? Trudno.. Leczenie kompleksow i wyładowywanie swojej złości na innych to tez nienajlepsza, nienajmadrzejsza i nienajmilsza sprawa. Mi akurat jest wesoło, jestem zdrowa, wiec wyrazam towarzyszace temu emocje. ;]

Zauwazylam, ze do wszelkich postow o niedociagnieciach masz podobne podejscie. Uwzglednie to na przyszlosc. ;P
Gem
Ano co było o kryminale i książce dla dzieci, ale, jak podkreśliła sama Rowling, prawdopodobnie jedno z nich umrze śmiercią naturalną, tak jak to było w przypadku Harry'ego, który kompletnie zdominował jej prace.

Nie wiem jak jest z pisaniem dwóch i więcej książek na raz, ale jeżeli o czytanie chodzi to nie ma większego problemu... o ile ktoś nie robi tego w tej samej chwili. Mam taki fajny zwyczaj czytania Pratchetta w wannie, Tolkiena w łóżku, bo to przepiękne wydanie Dzieci Hurina jest dla mnie zbyt cenne, (bez kosmatych skojarzeń), a Kuttnera na świeżym powietrzu.
Zeti
Gazeta The Sunday Times informuje, że żona słynnego autora kryminałów Iana Rankina, była świadkiem jak w zeszłym tygodniu Rowling pisała coś w jednej z kafejek. Żona pisarza uważa iż Rowling pisze "edynburską powieść detektywistyczną". To wszystko plotki i nie należy brać ich zbyt serio, ale jak znamy historię naszej pisarki, w kawiarni raczej nie odpoczywała, tym bardziej, że od jakiegoś czasu Rowling informuje nas o swoich planach wydania książek- jednej dla dorosłych i jednej dla dzieci, nie związanych z HP.

źródło: www.deptajem.pl
Xel
Co myslicie jednak o koncepcji rozwiniecia swiata Harrego w wiecej ksiazek ? Nie koniecznie z Harrym w roli glownej ? Rozrosniecie sie swiata jak Pratchetta czy Tolkiena. Szczerze mowiac sam mam do tego mieszane uczucia. Raz uwazam to za bzdure i niepotrzebne marnowanie wspanialej historii, a raz chcialbym poczytac o wyczynach Dumbledora, psotach Huncwotów, a może jakieś podręczniki, z których uczą się młodzi czarodzieje (jeśli wcześniej ktoś wysunał taki pomysł to przepraszam i natychmiast edytuje posta-nie przebrnalem przez srodkowe strony temau biggrin.gif)

A co do ksiazek, ktore pisze. Nie moge sie doczekac zeby je przeczytac. Zobaczyc jak JO poradzi sobie z nowa ksiazka. Czy zostanie zgnieciona przez sławę Pottera, wybije się na niej, a może będzie tak dobra, że HP nie będzie miał nic do rzeczy ?
Ciekawe jak szybko się do wiemy, że autorka XXX YYY to pseudonim Pani Rowling smile.gif
PrZeMeK Z.
Wszystko, tylko nie kolejne książki w świecie HP (poza tą całą encyklopedią). Historia się skończyła, pora się z nią pożegnać. Każda kolejna próba byłaby tylko skokiem na kasę.
Ginnusia
Przemek, masz niby rację. Niby - bo się serce rwie do tego, by poznać dokładniej Huncwotów (praktycznie nie znamy Jamesa Pottera!), historię po siódmym tomie i wiele innych spraw. Rozum mówi o skoku na... może nie na kasę, ale na podtrzymanie sławy, a serce się rwie. I tak trwam w pół drogi. wink2.gif
Windykatorka
Ja jestem bardzo za nierozwijaniem świata Pottera. Miało być 7 tomów, jest 7 i jest dobrze. Popieram w tej kwestii Eco i to, że autor po skończeniu książki powinien umrzeć. Jo śmierci nie życzę;P, ale niech już pisze tą encyklopedię jak musi i bierze się za coś innego.
owczarnia
Rowling ma i kasę, i sławę, i jeszcze coś - klasę. Dlatego jestem dziwnie spokojna, że nie wyskoczy z żadnym niepotrzebnym czymś.

Btw, ona już pisze aż dwie książki podobno, jeden kryminał i jedną dla małych dzieci. Z gigantycznym naciskiem na podobno, zwłaszcza jeśli chodzi o to pierwsze.
Zeti
A ja jestem za tym, aby opisała jeszcze historię Huncwotów, może jeszcze założycieli Hogwartu. Tolkien napisał wiele książek z akcją umiejscowioną w Ardzie. I nikt mu nie ma tego za złe.
Katon
Rowling lubi suspens, a niby co w tej materii można w tym momencie wycisnąc z historii Huncwotów? Jakieś drobne niespodzianki - ok, ale myślę, że nie ma na to ochoty. Powiedziała co miała do powiedzenia.
em
ja tam sobie myślę, że zaraz po premierze ostatniego tomu Jo zaczęła masowo odpowiadać na WSZYSTKIE pytania dotyczące świata HP. Czy to nie wystarczający znak, że ostatecznie rozstaje się z tą historią? Musi zostawić fanom jakieś pole do ff wink2.gif
Xel
Nie chce nakrecac atmosfery ani nic. Ale przewaznie te pytania kreca sie wokol osi ostatni tom - nie wyjasnione watki przez 7 tomow - fabula Harrego. Nikt nie pyta ja o Huncwotow i zalozycieli Hogwartu wink2.gif
Ale to tylko tak z cichymi nadziejami. Tak sobie o tym myslalem i chyba chetnie bym przeczytal jeszcze pare historii ze świata HP ale boję się, że wprowadzania całkowicie nowych opowiadań mogłoby zepsuć "magię" serii. Jednak już jakieś podręczniki (idąc tropem "Qudditch przez wieki" i "Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć" - który zresztą tytuł pierwszy pochłonołem niezliczoną ilośc razy, drugi troche mniej ciekawy ale na pewno obowiązkowy smile.gif ) np. Historia Hogwartu byłaby, myślę gratką dla fanów.
Kawaii
Prawda jest taka że nawet jezeli Pani Rowling już nie napisze żadnej książki na temat świata magii i czarodziejstwa, to przez co najmniej rok od pożegnania sie jej z serwetkami, ludzie będą pisać miliony ff, co nie powinno przeszkadzać internautom... czarodziej.gif

dry.gif Och chyba piszę za długie zdania
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.