avalanche
18.04.2005 18:56
znowu w ciąży? O.o
Nie wiedziałaś. Jest w ciąży albo już urodziła. Chyba bardzo lubi dzieci
Mi tam wszystko jedno co to będzie. Ważne żeby to było ciekawe i bardzo wciągające. POdobne do Harry'ego.
matunia100
27.04.2005 17:13
Bellatriks
29.04.2005 20:35
To już słyszeliśmy
Jakis czas temu slyszalem ze napisze cos po HP ale nie zwiazanego z magia. Bylo to dosc dawno wiec moglo sie to zmienic ostatnimi czasy.
a mnie odszły słuchy, ze ma pisac ksiązki, te co w Hogwarcie były :)ale byłoby świetnie mieć całą półkę w księgach oprawionych w skóre..a w środku magia

-...marzenia...
Bellatriks
30.04.2005 19:42
już chyba część napisała- "Magiczne stworzenia i jak je znaleźć"... albo ktoś inny to wydał
QUOTE(Bellatriks @ 30.04.2005 19:42)
już chyba część napisała- "Magiczne stworzenia i jak je znaleźć"... albo ktoś inny to wydał

no ta i jeszcze "Quidditsh przez wieki" napisała

ale ja licze na więcej książek o większej ilości stron oczywiscie i wiekszej klasie:)
ale może być tak że nie napisze nic jeżeli nie bedzie maiła ochoty bo kasy jej już chyba wystarczy do końca zycia a moze na więcej
David_Arch
03.05.2005 10:03
Jak już mowa o podręcznikach, to ja bym nie omieszkał przeczytać "Historie Hogwartu", do której tak często odwołuje się Hiermi-ją-nina.
Bellatriks
03.05.2005 11:35
poprawiem: Hermi-ją-ona-nina

To musiałaby być dłuuuuuuuuuuuuuga i absurdalna książka. Gdyby sięgnął po nią ktoś "niemagiczny" to conajmniej by się zaśmiał, zwłaszcza gdyby nie było na okładce czegoś jak "Odnościk do książki <Harry Potter>" czy coś takiego
Oby to co Rowling napisze było równie magiczne jak Harry Potter. I żeby wszystkie dzieci uwielbiały to czytać. A także zeby wyszedł do tego filmik.
Myśłę, że Rowling zakończy swoją działalnośc pisarską, gdy skończy pisac o Harrym. W sumie zarobiła sporo kasy..... Czytając piątą częśc odniosłam wrażenie, że co poniektóre sceny i sytuacje były pisane z musu.
Bellatriks
16.06.2005 20:25
na przykład?
Ojejku musiałabym drugi raz przewertowac książkę, ale miało się takie wrażenie w niektórych momentach.
Bellatriks
16.06.2005 22:26
W jakich momentach? Wszelkie opisy uczuć/sytuacji/miejsc/innych rzeczy zostały juz skomentowane wsześniej
Berta Griphook
26.07.2005 01:05
Wydaje mi się że p. Rowling nie zabierze się do nowego cyklu , bo będzie on na każdym kroku porównywany do HP. Trzeba jednak przyznać, że większość fanów HP napewno taką książkę by sobie sprawiła, więc dla kmerchy mogłaby coś nowego wydać, ale wątpie żeby sie tak poniżyła. W końcu to inteligenta kobieta. Kto wie, może p. Rowling weźmie przykład z innych autorów bestsellerowych cyklów (np. Meg Cabot) i wyda coś pod innym pseudonimem. Nie ma co gdybać, bo znając p. Rowling jeszcze nie raz nas czymś zaskoczy. Pozdrawiam.
Czemu wydanie np. Historii Hogwartu mialo by byc komercha ??
HP przeczytala np. moja ciocia i wcale nie jest zagorzkala fanka jak my ale nie wiem czy wzielaby sie za "Historie.."
Wyadanie takich paru ksiazek dla fanow jak dla mnie jest bardzo dobrym pomyslem i jestem za!
Ale i tak wolalbym zeby opisala losy Huncwotow
moniczka
17.09.2005 17:48
Ale niekoniecznie musi napisac cos co bedzie sie wiazalo z Harrym. Moze napisze cos z innej beczki np: horrror???
avalanche
17.09.2005 19:35
a ja myślę, że komedia romantyczna z elementami poezji ;p
ha
moniczka
17.09.2005 19:44
Rowling nie za bardzo chyba przepada za romansami, a do Harry'ego bardziej pasuje horror niz romans. Nie sadze zeby napisala cos takiego. Mysle ze nie za bardzo ja to interesuje.
Jak ma cos jeszcze pisąc to oby nie o magii. To by był przypał na maksa bo wtedy napewno wszyscy beda to porównywać do HP. Moze byc cos o dziwczycne, ale moze z innej bajki zupełnie. Np. Panna XX mieszkała w sobie w Londonie i była wstretna napuszoną snobką, az nagle zmienił ją 360 stopni wypadek, z którego wyszła cało tylko dzieki pomocy laski, którą gnębiła totalnie przez całą szkołe. I nie musi to byc cała seria książke, wystarczy jak będzie to jedna wspaniała książka, która niesie przesłanie. Mam nadzieję, że Rowling nadal bedize pisac, bo mało jest na tym swiecie pisarzy, którzy pisza językiem tak łatwo przyswajanym przez dzieci i młodzież.
Mroczny Wiatr
17.09.2005 22:26

Mogłaby wydać serie opowiadań, które w jakiś sposób wyjaśniłyby wszystkie niedomówienia w HP i rozwijały niektóre wątki.
Co do nowego cyklu to tak troche trudno przewidzieć, ale według mnie powinna zostać przy stworzonym przez siebie świecie. Może tak historia założycieli Hogwartu?

Prześledzić losy młodego Salazara, który by wyglądał jak Potter
Ja kcem historie hunwotow

Ale to z poczatkiem Hogwatu tez jest niezle

zastanawiam sie czy JO nie zwiazala sie z HP na tyle zeby moc pisac o czyms innym. :-/ Zreszta zobaczymy za 2-3 lata kiedy 7 tom bedzie na ukonczeniu.
P.s. Przypominam ze JO kiedys wspomniala ze nie wyklucza wydania 8 tomu. Niekoniecznie nazywajacego sie HP i ... . Pisalo kedys w newsach.
avalanche
18.09.2005 00:53
moniczko, podziwiam twoje rozumienie ironi.
Mi sie wyddaje zo Rowling mówiła ze juz niebedzie nic pisac gdy skonczy serie HP ja chcialbym zeby naisala jeszcze ze 2 lub 4 tomy (najlepiej jak najwiecej) o tym co Harry robi po Hogwarcie ale to raczej nierealne mazenia chociarz zarobiła juz prawie 1 mld funtów (?? nie wiem jaka waluta tam operuja) to jak to mówi moj kolega moze bedzia miała chetke na nastepny miliard
Przeciez ona ie może ciagle pisac o HP bo to się w końcu nudne stanie. To jest jusz szufladkowanie autora albo robienie z niego gwiazdy jednego cyklu. Może zostać przy własnym wymyślonym świecie, ale może troszke zmienić kierunek?

Jak dla mnie to ona napisze coś co będzie sie działo również w światach magicznym i mugolskim ale całkiem to będzie inna historia a Harry moze być gdzieś w tle i w ogóle nic nie będzie mieć z tym wspólnego np. będzie w gazecie czy przejdzie ulicą Pokątną
Dobry pomysł, ale raczej harry odegrał by wtedy jakąś większą role niż przechodzień. Moze by był dyrciem, albo chociaż miałby jakis epizodzik.
albo mnie się coś przeslyszało, albo coś mi się źle kojarzy ale Jo mówiła coś o napisaniu jakby encyklopedii postaci ze świata HP....??? Słyszeliście coś o tym

??
Nie słyszałem, ale pomysł fajny. Wreszcie byłby jakiś porządny porzewodnik po swiecie HP. Bo bez urazy, ale te książki innych autorów napewna nie zawieraja tylu ciekawych faktów co mogłaby napisać Jo.
Nie postaci tylko calego magicznego swiata. Zapraszam na stronę
MediaRodzina do dzialu HP -> FAQ tam sa odp. JO na najczesciej zadawane pytania.
Termnatorr
16.07.2006 11:10
Przyjmijmy że pani rowling napisze 7 część przygód Harry'ego co potem zrobićie i jak wyobrażacie sobie świat bez niego?
Po przeczytaniu każdego z tomów po 700 razy, z braku kolejnej motywacji do czytania ksiażek rzuce sie z mostu krzycząc "ZA HARRY'EGO POTTERA".
A tak na serio to pewnie będzie mi trochę przykro, bo już nie będzie na co czekać(przynajmneij taki stan jest na dzień dzisiejszy), a oczekiaie na kolejny tom zawsze było bardzo emocjonujące

EDIT: Przepraszam, będę jeszcze czekać na dokończenei ekranizacji wszystkich tomów HP
Ja, osobiście, uważam, że Rowling nie napisze kolejnej powieści.
Choć nie, przepraszam - może napisze, ale nigdzie nie wyda. Jeśli dalej ma tak zwaną wenę twórczą i pomysły, to najpewniej zachowa je dla siebie. Napisze książkę, bądź jakąkolwiek inną prozę, tylko do użytku własnego; pokaże przyjaciołom, rodzinie. Jest już baaa(...)aaardzo bogata, a jak wiadomo, kiedyś miała problemy finansowe, więc nie sądzę, by pędziła za jeszcze większymi pieniędzmi.
Jeśli jednak rzeczywiście coś napisze i opublikuje, to na pewno, jak wspomniało tu już bardzo dużo osób, ludzie będą patrzeć na to przez pryzmat 'bo to ta Rowling'.
Nie wątpię w jej pomysłowość i, jeśli tylko napisze, skuszę się na kolejne zapiski spod jej pióra [bądź, ewentualnie, klawiatury

]. Z największą ochotą.
A może to będzie coś kompletnie innego, niż magia...?
Co jak co, ale na temat wybujałej wyobraźni pani Rowling można rozwodzić się dniami i nocami.
owczarnia
20.07.2006 10:58
Sęk w tym, że Rowling już napisała kolejną powieść

. Jeszcze nie ukończoną co prawda, i na pewno nie tak "dużą" jak HP (to jej własne słowa), ale napisała. Dla nieco młodszych dzieci ma być przeznaczona podobno. I wydana pod pseudonimem

.
To wydała sie tajemnica długiego oczekiwania na kolejne tomy. PANI R OLAŁA POTTEROMANIAKÓW I PISZE KSIĄŻKI DLA DZIECI!!!

A tak na serio to bardzo fajnei, że pisze coś innego niż HP. Jednak co do tego pseudonimu to pewien nie jestem czy wypali. meg Cabot tez zrobiła sobei pseudonim (Jenny Caroll), a i tak na ksiażkach jest napsiane "Jenny Caroll - pseudonim literacki autorki bestsellerowych 'Pamiętników Ksiezniczki' - Meg Cabot". Takie nazwiską sławne z wyrobiona amrjka bardziej przyciągną czytelników niż pseudonimy. Mam nadzieję, że pani R napsize też coś dla starszych czytelników. COś takeigo jak HP. I nie chodzi tu o magię. Chodzi o to, zeby ta ksiazka tez byłą tak wciągają, żeby też miała jakeiś przesłanie, żeby kazała myśleć.
Jeżeli miałaby napisac kolejne powieści to juz chyba tylko dla kasy... Pomimo całej mej miłosci dla HP wyczuwa sie od 4 tomu pewien przymus do pisania... czuc że to tylko dla kasy.. to smutne...
owczarnia
21.07.2006 13:10
Mhm, jasne. Bo ona ma za mało kasy, biedaczka

.
I pewnie dlatego wymyśla zagadki i testy dla fanów na swojej stronie, też z przymusu

.
Oj ludzie, ludzie...
no właśnie o to chodzi... Że HP to jest kura znoszaca złote jajka...
owczarnia
21.07.2006 13:44
To znaczy przepraszam o co chodzi, bo chyba nie zrozumiałam?
A co Owco, może marne paręset milionów funtów to dużo jest? A za co kupi waciki?
owczarnia
21.07.2006 13:47
Z tego co wiem, to zdrowo ponad miliard, ale to szczegół.
Pytam się tylko, co ma wspólnego pisanie ewentualnej innej książki tudzież zamieszczanie na stronie zagadek z kurą znoszącą złote jaja, to wszystko.
Hermiona*Granger
21.07.2006 20:29
mam nadzieję jednak,że będzie pisać dalsze części przygód Harry'ego
nic z tego :}
Pytam się tylko, co ma wspólnego pisanie ewentualnej innej książki tudzież zamieszczanie na stronie zagadek z kurą znoszącą złote jaja, to wszystko.
to ma do tego że pisze się na siłę... coraz wiecej i wiecej... Dla kasy... Ogólnie uwielbiam Rowling i HP bo inaczej przeciez bym tu nie była. Ale cos po drodze zatraciła... Co do zagadek to po prostu lubi gadac i dyskutowac z fanami. sprawia jej to przyjemnosc.
owczarnia
24.07.2006 10:16
Aha. A Ty, jak rozumiem wiesz. Bo, jako się rzekło, Rowling ma przecież zdecydowanie za mało kasy

.
Ale skoro lubi "gadać i dyskutować z fanami", to może niekoniecznie siłę? A, zresztą. Ciężko dyskutować z kimś, kto WIE.
Ależ dziewczęta

Pocóż(czy jak tam się to słowo pisze) ten spór? Obie macie po troszu racji. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, tak więc nie zdziwił bym się, jeżeli Pani R pisząc kolejne tomy choc troszkę myslała o pieniądzach, jakie dzięki temu zarobi. Jednak myśle, że nie jest to główny powód dla którego pisze koljne ksiązki. Myślę, że Rowling nalezy do ginącego już gatunku pisarzy, dla których ważne są reakcje fanów. Stąd kolejen ksiązki i zagadki na stronie. Pani R zależy na fanach i myślę, że trochę dla siebie, a trochę tez dla fanów pisze, nei dla pieniędzy.
Przekonałyscie mnie ależ Owczarnio ja nie wiem wszystkigo, a i tak kocham książki Pani Rowling... Po prostu może nie mam 100% racjii i skłaniam się do mysli Ronalda... chyba własnie tak jest...
Hermiona1900
25.07.2006 16:51
Ja też na pewno nie znam wszytkiego, ale także uwielbiam Harry'ego Pottera. Czy trzeba wszystko pamiętać umieć i rozumieć w HP,żeby go czytać, czy jak??

a jeżeli chodzi o temat poruszoy przez Ronalda - rzeczywiście, gdyby Rowling nie była sławna i nie dostawałby za to pisaie kasy, to pewnie losy naszych bohaterów potoczyłyby się iaczej - ona przecież musi napisać w każdej części coś sensacyjnego, żeby dobrze się sprzedawało, no nie?? jak na przykład pocałunek Cho z Harry'm ( ablo na odwrót

)... no i zakończenie jest takie,że może wyjść następna część. Jak teraz zakończyła 6 część?? Że Voldziu ucieka, a do trio pisze ktoś " nieznany " . I każdy kupuje 7 część,żeby dowiedzieć się, kto to taki!!!!!! Ale fajnie pisze

lubie te książki ogólnie
Ja też na pewno nie znam wszytkiego, ale także uwielbiam Harry'ego Pottera. Czy trzeba wszystko pamiętać umieć i rozumieć w HP,żeby go czytać, czy jak??
eee?? Hermiona1900 powiem tylko jedno... to było tylko do mnie a to jest delikatnie mówiąc jest wtrącenie.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę