MalGanis
29.06.2005 19:15
Tak...
Ale wierzcie mi - takie pomysły były już nie jeden raz.
"Zróbmy to - nasz Hogwart jest najlepszy".
I co z tego wyszło?
No właśnie... NIC.
A ludzi znajde - dam ogłoszenie do "Elektro-Giełdy"

Podajcie mi tylko numer konta, z którego będę mógł opłacać ludzi
A tak na serio - naprawde bedzieci pisać na forumowym Hogwarcie teksty w stylu "Anagda wylała MalGanisowi puchar soku dyniowego na głowę, po czym udała się do swojego dormitorium aby napisać wypracowanie..."
Czy to takie fascynujące?
To już u mnie na nowohuckich blokowiskach są lepsze sposoby na spędzanie wolnego czasu - strzelanie z wiatrowek do dzieci w piaskownicy...
Puszczyk
29.06.2005 20:54
To już u mnie na nowohuckich blokowiskach są lepsze sposoby na spędzanie wolnego czasu - strzelanie z wiatrowek do dzieci w piaskownicy...
To teraz wiem, skąd u ciebie ta anormalność

Tak wogóle to chciałeś kogoś rozśmieszyć tak? Wobec tego: hahahaha
A tak wogóle, to ok - załatw ten Hogwart a jestem z tobą...duchem
MalGanis
29.06.2005 21:01
Chciałem przez to powiedzieć, że nie będzie chętnych na kolejny zwykły forumowy Hogwart. Naprawdę - każdy znajdzie ciekawszy sposob na zabicie czasu, a o Hogwarcie zapomni... A ja takich sposobów znajde duzo...
Sam niczego nie zrobię - potrzebuję WAS...
Podajcie mi tylko numer konta, z którego będę mógł opłacać ludzi dementi.gif
to był żart tak??
MalGanis
30.06.2005 09:48
Nie, to nie był żart.
Bo według mnie są już potrzebni ludzie na tym forum, ale wy cięagle mówicie "znajdź ludzi". Więc proszę bardzo - znajdę ludzi, ale to będzie kosztować
Przynajmniej Hogwart będzie popularny jak żaden inny - można jeszcze zamieścić banner jakiejś firmy, i koszty się zwrócą.
Jednak ciągle uważam, że na tym forum są już wszyscy potrzebni ludzie.
Ale ja się narazie urywam z tej dyskusji, bo jeszcze przeze mnie cały Hogwart diabli wezmą i tyle z tego bedzie...
no to masz problem. bo sprawe Timmiego zrobi się za darmo. tylko serwer bedzie trzeba opłacić. a ludzie z forum, którzy na prawdę znają się na rzeczy, zrobią to za friko. bynajmniej ja. i myślę, że nikt nie będzie sobie rościł żadnej kasy za to że robi Hogwart w gruncie rzeczy dla siebie. a nikt nie będzie dodatkowo jeszcze płacił jakimś ludziom, za zrobienie nam zabawy.

no tak. ale to jest tylko moje zdanie.
Ludwisarz
30.06.2005 17:01
re up:
Nie trzeba płacić za serwer.
Oferuje domenę i całkiem całkiem serwer. Jak będzie trzeba więcej miejsca - myślę, że da radę.
MalGanis: Ja wiem, że Nowa Huta to bardzo dziwne miejsce, a Twe słowa są jeszcze bardziej dziwne. Nienormalne. Zdobadź trochę doświadczenia w życiu, patrz realnie.
Ja też bym chciał w domu obrazy typu Dama z Łasiczką. Bo przecież skoro Picasso umiał namalować to inni tez potrafią..
Większośc, jak nie wszystkie, internetowych Hogwartów ma takie założenia jak ten o którym pisałem trochę wyżej. Jednak wykonanie techniczne, kadra lub zapał są do kitu przez co staje się tylko tandetnym tworem..
wejdz sobie na thecrims.com i graj tam, a nie torpeduj wszystkich pomyslow - bo ja chce 'THECRIMS IN DA HOG'WARDZZ!'. Znajdz programistow. Za darmo. Znajdz ludzi ktorzy sa w stanie napisac takie cos za darmo - dam Ci nawet kwiaty za to.
Ciesze, sie, ze masz ladny pomysl. To milo, ze ludzie maja wyobraznie. Cieszy ludzkosc. Ale do cholery jasnej realizm. Nie zrobimy Ci thehogwarts.com. Takimi rzeczami zajmuja sie cale firmy programistow by odniesc z tego potem konkretne zyski. Zrobic dobra strone w php czy Flashu jest w stanie pare osob z tego forum. Zrobic dobra grafike rowniez. Nadzorowac to i wspoltworzyc tej Hogwart - jak najbardziej.
MalGanis
30.06.2005 17:06
Szykuj kwiaty

Podobno jesteśmy nieźle popieprzonymi ludźmi i myśli naszych zlasowanych mózgów mogą się na coś przydać.
Ludzi mam - WAS
Puszczyk
30.06.2005 17:12
Podobno jesteśmy nieźle popieprzonymi ludźmi
Mów za siebie, ok?
Się uparł i nie da sobie przetłumaczyć - ty byś wszystko zrobił, ale potrzebujesz ludzi... programiści nie rosną na drzewach
MalGanis
30.06.2005 17:16
Timmy tak kiedyś twierdził. Dawno temu

Mniejsza o to - po co zawdowi programiści, skoro już na tym forum większość ludzi się na tym zna? I to wcale nie jest trudne jak by się wydawało.
Pomysł jest bardziej realny, niż moje inne pomysły, a troche ich miałem...
Ludwisarz
30.06.2005 17:25
k....żnosz kurwiszcze.
Potrzebni są zawodowi programiści.
Zawodowy programista różni się od amatorskiego/domorsłego tym, że ten drugi umię zrobić petle while w TurboPascalu i rozumie nieco php strony i zakoduje przedmiot na MUDzie, a ten pierwszy zakoduje Ci wszystko. Dlatego jest zawodowym. To jest jego wykształcenie i jak nazwa mówi.. Zawodowy - zawód. To jest zawód tego człowieka. Zawód wykonuje się by zarabiać pieniądze niezbędne do przeżycia. Wykonuję sie pracę i pracodawca płaci za to.
Pieniędzmi.
Większośc ludzi na tym forum czytało choć jedną książkę o Harrym Potterze. Na takie stwierdzenie mógłbym się odważyć.
Dwie lub trzy osoby na forum mają o programowaniu pojęcie większe niz po liceum klasie mat-inf.
To jest tak trudne jak się wydawało, a nawet trudniejsze, zaufaj.
Szczęść Boże, że na na tym, że są to pomysłu u Ciebie dotąd się kończyło.
MalGanis
30.06.2005 17:33
A może ktoś jest na tym forum, kto chce być informatykiem, bądź już nim jest, i się nie przyznaje.
Informatyk poszukiwany 
Może ktoś zamierza iść do szkoły informatycznej i zna się na tym ponad przeciętność.
A czasem i tak się zdarza, że amator jest gorszy od zawodowca...
Puszczyk
30.06.2005 17:42
Ty to robisz specjalnie, prawda?
Dobra składamy się na bilet do Szwecji dla MalGanis'a
Ludwisarz
30.06.2005 17:45
Rece mi opadaja.
MalGanis
30.06.2005 17:46
Niby co robię specjalnie?
Puszczyk, mam zaszczyt powiadomić cię, że wygrałeś wycieczkę do Grenlandii! Samolot już czeka - czekamy tylko na ciebie! Niestety umowa nie obejmuje kosztów powrotu do kraju...
Dobra, ja się narazie zatykam, bo zamkną jeszcze temat i nie będzie można pomysłow omawiać.
haha
tak was w sumie czytam i mogłoby być fajnie
tylko niech to do cholery ma jakies urozmaicenia, bo ja bym się chciała w to pobawić, ale nie będę przecież chodziła na jakies 'zajęcia z zielarstwa'. hm. albo na zajęcia bym chodziłą, możnaby poprzeszkadzać. ale pisanie jakis wyopracowań o rzeczach, o których nie mam pojęcia?! łee no.
zrupmy pieniożki!
pomysł jest. wykonanie trudne będzie. ale wykonalne. i darmowe. bo moge sie założyć, że nikt od nas (czy programista PHP czy grafik) nie będzie chciał zapłaty za to co zrobi. bo zrobi to dla siebie.
Może ktoś zamierza iść do szkoły informatycznej i zna się na tym ponad przeciętność.
ps. na pierwszym roku infromatyki: poznajesz funkcjonowanie winampa i vplayera. wiec nie pieprz tutaj o amatorach chcących iść do szkoły informatycznej. bo to o niczym nie świadczy. aha. i "zna się ponad przeciętność". czyli co? prócz uruchomienia kompa potrafi go jeszcze zrestartować tak? po przeciętnością jest uruchomienie kompa. większośc osób prócz tego i paru kilknięć w wordzie nie potrafi nic innego.
etam. Od razu było wiadomo że tak będzie. Mocni w gębie, gorsi w uczynkach. Cholera, na całym forum sami tacy. Proponuję najpierw się zdecydować co do najbvardziej podstawowych spraw. Czyli przede wszystkim w jakiej formie to ma byc bo chyba do niczego nie doszliście. Potem zacząć. Zacząć qrde cokolwiek. Gdyby były konkretne informacje co zrobić, jak to ma wyglądać to byłabo dużo wieksze prawdopodobieństwo że ktoś zechce w tym pomóc. A tak to co? Bądźcie wy ludzie konkretni...
nom. tylko kto ma zadecydować?? w tym też jest problem.
MalGanis
30.06.2005 19:59
Bezczynność prowadzi do korupcji...
No więc? Co proponujecie? Może najpierw ankieta?
666 wyśiwetleń tematu... To wielka chwila... To na pewno jakiś zank, byśmy przestali się kłócić w rozpoczęli współpracę...
Ludwisarz
30.06.2005 21:21
Anagda i Myska maja racje. Daga nie.
MalGanis to juz wogole nie czytam.
Anagda: Racja co do informatykow. Ale to bylo oczywiste.
Myska: Oczywiscie, ze zrobimy na tym pieniazki. Ale jeszcze nie teraz.
Daga: Spokojnie. Po dwoch stronach teamtu mam Ci juz caly szkielet strony podac? Po to jest temat i dyskusja wobec niego by powoli cos sie wyklarowalo.
Goomisia
01.07.2005 10:49
Ładnie, ładnie.

Ja jestem za pomysłem Timmiego a pomysł Mela – facet odpuść sobie to nie wypali, zobacz, że nie masz poparcia wśród ludzi!!! Daruj sobie ta żałosną paplaninę bo nikogo nie przekonasz.
Jakby coś to ja ewentualnie mogę się pobawić ale od strony innej niż graficzna. Np. zbierać materiały o ziołach czy zwierzętach magicznych.

Grafika nie jest moją mocną stroną a znaleźć w sieci jakieś wiadomości o pegazie czy wilkołakach – żaden problem. Wiec możecie na mnie liczyć.
QUOTE(anagda @ 30.06.2005 12:05)
a ludzie z forum, którzy na prawdę znają się na rzeczy, zrobią to za friko. bynajmniej ja.
Bynajmniej ja!!!????!!!!! A cóż to znaczy?!?!?!?
Na mnie średnio możecie liczyć bo leniwa ze mnie kutwa. Ale mogę być zapraszanym od czasu do czasu na prelekcje ekscentrycznym, podstarzałym profesorem nadzwyczajnym teorii magii, hehe. Temat pierwszego wykładu - "Ontologiczne ujęcie magii - na ile magia istenije obiektywnie i niezależnie od podmiotów jej używających i czy wogóle da się o tym przekonać". Tylko dla zainteresowanych. Buahahahahahahaha
chodziło mi o to, że może nie wszyscy furomowicze będą chcili za darmoche. ja tam geniuszem nie jestem w żadnej dziedzinie, ale mam dobre chęci
Ja kiedyś należałam
Na początku było super ale potem...
Po miesiącu zrezygnowałam. Chociaż bardzo mnie to kręciło na początku.
Ale można spróbować zrobić coś takiego na zjazdach, moim zdaniem to byłoby o wiele ciekawsze!
Przeczytałam cały ten temat i doszłam do wniosku, że pomysł MalGanis'a i TimmY'ego są dobre... chociaż bardziej podoba mi się wersja MalGanis'a... :] fajnie bybyło gdyby powastał Hogwart jako "ala gra"... może jest to mało realistyczne, ale można chyba spróbować w jakiś sposób to zrealizować...ale z drugiej strona jak, no właśnie i w tym problem... spróbuje zagadać do mojej mamusi, która jest informatykiem, chyba dość dobrym, więc może podsunie jakiś pomysł, może nie będzie tak dobry jak "the crims", ale coś w tym stylu...niestety na razie moja mamcis jest w grecji, wiec musze poczekac z zapodaniem jej tego pomysłu, ale myśle że chętnie pomoże nam go realizować jeżeli będzie jej zdaniem to wykonalne i jeżeli WY będziecie chcieli żeby ona pomogła... nie wiem czy pomysł by wypalił, ale zawsze warto spróbować...a jak nie wypali pomysł MalGanis'a to zostaniemy przy tym który wszyscy popierają...
pozdrawiam...
Ja nalezalam do wielu takich szkol.Sama nigdy nie robilam bo ja sie do tego nie nadaje.Uwazam ze faktycznie warto by bylo cos takiego zrobic(choc jestem tu nowa) ale ja bym rowniez miala czas i ochote

Mysle,ze moglaby byc rownie dobra i popularna jak te dotychczasowe.
Pozdrawiam!
QUOTE(MalGanis @ 30.06.2005 19:46)
Dobra, ja się narazie zatykam, bo zamkną jeszcze temat i nie będzie można pomysłow omawiać.
miałes sie juz zdajsie nie udzielac!! podburzas tylko morale... ( chociaz widze ze ekipa mocno sie trzyma) ja jestem z wami duchowo chociaz jestem w Lo w klasie mat inf ;p tylko do tej infy to sie nie przykładam... ;p ale jak macie jakies zadanka z matmy albo fizy to chetnie ;p
Jezu ja tu chyba jestem najmlodsza

Ja teraz ide do I gim..ludzie ...

Zalamka ..Ale na te zadanka to sie chetnie wrazie czegos zalapie

Takie proste z Gim bedziesz umial zrobic
A co do tej wirtualnej szkolki to czekam az zacznie sie cos dziac.
Pozdrawiam!
P.S Tez chce isc do profilowanego LO z profilem mat-inf
MalGanis
22.07.2005 13:48
Wera, więc wiem, że przynajmniej na jeden głos bym mógł liczyć, jak by ktoś ankietę robił ;p
Rozumiem, że mnie popierasz?

Nie udzielam sie już ;p
Nie udzielam sie już ;p
ty obiecujesz i obiecujesz...

a tak swoją drogą to jakoś pomysł zdechł
phi. Czekaj, czekaj jak to leci....? Aaaa: A NIE MÓWIŁAM!?!?
hehehehehehe
QUOTE(Daga @ 22.07.2005 21:55)
phi. Czekaj, czekaj jak to leci....? Aaaa: A NIE MÓWIŁAM!?!?
hehehehehehe

oddaje pełne honory....
Berta Griphook
28.07.2005 01:01
Wirtualne Szkoły Magii to fajna sprawa jesli, tak jak ktoś zauważył wcześnie, jest rpowadzona przez odpowiedzialne osoby. Osobiści raz byłam w takiej szkole , i było bardzo sympatycznie. Jesli stworzycie jakąś szkołe chętnie się zapisze. Pozdrawiam
Luna Fletcher
28.07.2005 01:10
Ze Szkołami Magii jest tak, ze większość z nich nie prosperuje w sposób jaki powinny. Nauczyciele zapominają o swoich lekcjach, uczniowie nie oddają prac domowych. Takie coś jest bezsensowne. Czasem zdarza się, że wszystkie osoby biorące udział w zabawie są kompetentne ale jest to zjawisko dość żadkie. Ja wyznaję zasadę, że "albo b.dobrze albo wcale". Jesli nic nie ma z tego wyjść to po co się męczyć.
Obawiam się, że pomysł się rypnął. :]
angela^^
02.08.2005 22:30
a ja teraz to przeczytałam i stwierdzam, ż epomysł takiej szkoły BARDZO by mi się podobał, jako że wczesniej w ogóle o czymś takim nigdy nie słyszałam. ale obawiam się jednak, że kkate ma rację...
Obawiam się, że pomysł się rypnął. :]
owczarnia
07.08.2005 00:09
[reklama]Właśnie zostałam współmoderatorką takiego mini-Hogwartu... Wczoraj został otwarty, zaczynamy nabór - i jeśli ktoś ma ochotę,
zapraszam. Nie jest to może to, o czym tu była mowa, bo - podobnie jak na SnitchSeeker.com zorganizowane zostało na zasadzie forum (tylko mniejszego, oczywiście), ale i tak może być fajnie

. [/reklama]
nosferatu
08.08.2005 17:07
Ej a może zamiast bawić się w robienie Wirtualnego Hogwartu to weźmy wybierzmy jeden , ale niezły taki który ma jakąś opinię (proponuję sprawdzić w Top Listach) i wszyscy się do niego (oczywiście wszyscy Ci, którzy chcą) zapiszmy !! Co Wy na to ??
..:::Eris:::..
08.08.2005 17:16
Myślę, ze to chyba po części dobry pomysł =) Bo przeczytałam cały temat i każdy chce co innego, i w koncu żadnego porozumienia...
Myślę, że to bardzo dobry pomysł. Sama bym się w to włożyła, ale niestety nie mam stałego. Na pewno jednak wchodziłabym na ten Wirtuaklny Hogwart. To pewnie będzie świetna zabawa
Hmm... Znalazłem świetną stronę, a właściwie leksykon o harrym... Jest tam wszystko, począwszy od magicznych roślin, poprzez eliksiry, nauczycieli, księgi, magiczne stworzenia, historię, aż po bardzo dokładne opisy hogwartu, hogsmeade, błoń, ulicy pokątnej i świata mugoli, na podstawie których można zrobić mapy. Są tu mapy, plany hogsmeade, domu syriusza czy szpitala świętego munga. Naprawdę świetna stronka! Dla niektórych może być problemem, że jest ona po angielsku, ale jeśli szukacie czegoś o hogwarcie szukajcie tutaj! Oto adres:
http://www.hp-lexicon.org/index-2.html . Mam nadzieję że pomogłem

A poza tym to sobie myślę że hogwart można zorganizować tak: jest główna strona z mapą szkoły i klika się na pomieszczenia, potem przenosi nas na forum tego pomieszczenia, np. do klasy transmutacji. Tam odbywają się lekcje. Żeby wejść do gabinetu dumbledora trzeba wpisac hasło itd... Nawet ja mogę to zrobić, tylko pasowałoby mieć jakiś serwer porządny

Ale równie dobrze mogę spróbować na lycosie... Ale mówiliście że to ma być porządne

No a poza tym na początku gry można sobie wybrać różdżkę u ollivandera, np. za pomocą funtestu.... I tak dalej. Jakby co to zgłaszam się do wykonania mapy
Luna Fletcher
09.08.2005 18:57
Odkryłeś Afrykę (tak mówi moja koleżanka) z tym leksykonem ...
Ech... Nikt tutaj nic o nim nie pisze, więc ja napisałem

No na pewno nie wszyscy o nim wiedzieli...
paciorek
11.08.2005 10:31
Ja was zapraszam do naprawde dobrego Hogwartu. Moze najpierw troche opisze.
No wiec 2 dni po zalozeniu mielismy 160 zarejestrowanych graczy niestety jakis hacker zrobil najazd i wszytko od nowa, ale moze napisze co wam oferuje ten Hogwart.
No więc zacznijmy od tego, że nie jest to jakis tam Hogwart pisany na blogu albo innym takim scierwie jest to prawdziwa gra internetowa (tekstowa)
Gdy zapiszemy sie automatycznie przydziela nas do jakigos domu.
Gdy sie zalogujemy automat pyta nas czy jestesmy chlopakiem czy dziewczyna i od tego momentu zaczyna sie prawdziwa zabawa.
Zdobywamy lvl'e doswiadczenia jak i magi. Bijemy potwory jak i pojedynkujemy sie z innymi graczami. Kupujemy rozdzki, miotly, sowy, ksiazki.
Odkrywamy różne tajemnice np. Rozwiazemy Zagadke jak sie dostac do Komnaty Tajemnic.
Są lokacje znane nam z książki jak Hogwart(dziwne?) czy Hogsmade.
Oczywiscie mozey zalozyc wlasny klub pobawic sie w plantacje czy prowadzic wlasna kopalnie.
No i...
HAVE FUN!
Luna Fletcher
11.08.2005 11:17
Czy to nie jest aby reklama ? Boże czy ludzie nauczą się zaglądać do regulaminu ? Marne nadzieje ? Tak myślałam
grlouiee
13.08.2005 10:23
Raczej reklama i to jaka yy dobrze rozbudowana ...
Eee? Myślałam, że taka komercja jest zabroniona na forum
Co do Wirtualnych Hogwartów... sama kiedyś miałam jeden, w kilku byłam nauczycielką, ale kiedy zrozumiałam że ludzie kompletnie olewają sprawę wypisałam się

W sumie nie jest to dobry pomysł, bo ludzie zapisują się z nudów, a potem nawet niew chodzą na stronę
Wirtualny Hogward jest dla małych dzieci...
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę