Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Hogwart W Vii Tomie
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3
miwoj
myśle, że niekoniecznie zabijając kogoś dostawało się od razu własnego horcruxa. Podejrzewam, że wymagało to celowych działań w tym kierunku. W końcu aurorzy zabijali śmierciożerców, śmierciożercy zabijali wszystkich innych, pewnie wiele innych osób też się zabijało, a tylko vold miał horcuxy.
Gem
No tak, to musiało byc przemyślane działanie. A tym bardziej że Riddle studiował bardzo dugo dark magic i był przecie potęzny, to tez napewno wiązało się z moca jaka posiadał czarodziej. Bo nie sądzę, żeby taki Ron, czy nawet Hermiona byli w stanie wyczarować Horcruxy mimo tego, że znaliby procedurę.
Thestra
Utworzenie horcruxów niewątpliwie wymagało potężnej mocy magicznej, tak jak urzycie samego zaklęcia avada kedavra , a skoro tak to inni śmierciożercy umiejący czarną magię też mogliby to zrobić, no ale u Voldiego to chyba rzeczywiście kwestia długoletnich praktyk i wrodzonych umiejętności i co tam Voldi ma.
Pszczola
Hmm...ale skoro Dumbledore wiedzialby, czy podajrzewal,ze Harry moze byc Horcruxem, to czy nie powiedzialby mu tego?

Chociaz, dlaczego Voldemort znowu zapragnal zabijac go osobiscie? Tzn.Co za roznica, czy jakis Smierciozerca, czy on? Czyzby z dziekiej chceci zemsty i satysfakcji? ...Pewnie tak ;PPP
Thestra
wydaje mi się, ze Voldemort chce sie po prostu zrewanżować i dlatego tak pragnie zabić kogoś kto ośmielił sie zrobić z niego taką półdusze...
itachi
QUOTE(Pszczola @ 24.08.2005 15:39)
Hmm...ale skoro Dumbledore wiedzialby, czy podajrzewal,ze Harry moze byc Horcruxem, to czy nie powiedzialby mu tego?
*

Może nie chciał mu tego na razie powiedzieć, uważał że jest za młody czy coś (jak było z przepowiednią) ale to kasowałoby też teorie, że Papa Dumb zaplanował swoją śmierć....

Przepraszam za offa, ale mógłby mi ktoś wytłumaczyć:
Lord V podzielił swoją dusze na 7 kawałków i TA siódma była w nim czy w sobie miał ósmą? Po tym jak dostał AvadaKeda to co, podmienił swoją duszę w Horcrux(no bo chyba ta sama nie została w nim, bo każdy mógłby być nieśmiertelny)? belhh pomieszało mi sie...smile.gif
ANASTAZJA BLACK
QUOTE(Ismena_virgo @ 22.08.2005 22:39)
myślę, że pójdzie do Hogwartu pogadać z Dumbledorem i uważam, że on wiele podpowie mu co do szukania horcruxów.
Myśle, że przez pewien okres czasu będzie w Hogwarcie, być może będzie wracał do zamku w między czasie, gdy nie będzie zajęty szukaniem tych horcruxów. Najprawdopodobniej dołączą do niego Ron i Hermiona, być może ktoś z Dumbledore's Army?(ale to byłby nie wypał)... Obawiam się, że Harry nie będzie chciał otrzymać pomocy od Członków Zakonu... mam jeszcze pewną teorie, że w ogóle tylko ich trójka (H.R. i H.) i Dumbledore ew. MacGonagall będą wiedzieć o misji Harry'ego, chociaż to byloby bardzo nie rozsądne...
*

excuse me, o ile sie nie myle to Dumbledore jest martwy?
chyba ze nie zalapalam mysli cytowanego

QUOTE(Thestra @ 23.08.2005 23:03)
Nie.. moim zdaniem harry nie może być horcruxem, bo gdyby tak było Voldi za wszelką cenę nie chciałby go zabić. Raczej wolałby mieć ten kawałek duszy bezpiecznie zachowany.
*

JESLi Harry, rzeczywiscie nim jest, (co podlega wielkim watpliwosciom)
to wiedzac ze ma jeszcze kilka H. dla siebie, ja na miejscu Volda zlikwidowalabym H.orcruxa ktory ma ochote mnie zabic.
tak mysle. akolejnego H. mozna zawsze stworzyc, tak mysle.

ANASTAZJA BLACK
QUOTE(itachi @ 25.08.2005 18:16)
Przepraszam za offa, ale mógłby mi ktoś wytłumaczyć:
Lord V podzielił swoją dusze na 7 kawałków i TA siódma była w nim czy w sobie miał ósmą? Po tym jak dostał AvadaKeda to co, podmienił swoją duszę w Horcrux(no bo chyba ta sama nie została w nim, bo każdy mógłby być nieśmiertelny)? belhh pomieszało mi sie...smile.gif
*

LORD podzielil swoja dusza na 7 czesci.
6 horcruzow i 7 cz. w nim samym.
po tym jak zaklecie usmiercajace odbilo sie od Harry'ego nie mogl pasc martwy, bo mial w zapasie 6 horcruxow.
To jest ciekawe, ze Dumbledore nie zauwazyl, ze jeden z nich musial byc wykorzystany, prawda? (patrz: Czara Ognia, wydarzenie na cmentarzu).
Wiec Harry nie musi pokonywac wszystkich H.
Wystarczy tylko, zaraz...
dziennik pokonany
pierscien tez
to co wypil dumbledore
tajemniczy RAB
jeden mniej (bo jak wedlug mnie, on musial go uzyc, zeby powrocic do zycia)
razen 5
czyli zostaje jeden.....
i Vold......
cos mi sie nie zgadza. Harry mowil wyraznie o HorcruxACH w liczbie mnogej,
moze moja teoria jest zla. nie wiem. moze juz o tym rozmawialiscie.

to bylo tylko do tego, z e podmienil swoja dusze w Horcruxa. czyli musial go zuzyc, ze sie tak wyraze, czy sie myle?

Lupek
Może Harry nie pozbierał tego wszystkiego do kupy i nie policzył. A zresztą skąd wiadomo co jest Horcruxami a co nie na bank Voldzio zastosował wszystkie sztuczki aby się zabezpieczyć pewnie okaże się że choć jeden Horcrux jest fałszywy. Np. Harry myśli ze Horcruxem jest Naginni (sic!) a okazuje się że sam jest Horcruxem (ale nie wierze w taką teorie tylko podałem przykładową) Ale myśle że Harry ma mniej roboty niż mu się wydaje i może ma do zniszczenia tylko jeden Horcrux (jedynym problemem jest niepewność czy jest to prawdziwy Horcrux dry.gif )
Pszczola
Trzonem duszy i tym co jest niesmiertelne, jest sam Voldemort teraz w ciele, czyli 7.kawalek.

A kto mowi,ze Voldemort wie,ze Harry jest Horcruxem ?;P Ale Dumbledore by sie domyslil (zreszta Voldemort tez). Po V. czesci juz by Dumbledore Harry'ego nie oklamal w tak waznej dla niego kwestii.

A Horcruxow, a przynajmniej informacji co sie z nimi stalo, ma Harry do zebrania 4. R.A.B nie jest taki pewny, bo mogl nie przezyc do zniszczenia tegoz medalionu. Dalej sa trzy Horcuxy. Potencjale te dwa od fundatorow Hogwartu i Nagini.

Heh, jasne, Voldemort moglby sobie dorobic Horcruxow,ale zapominamy o jednym: to nie jest cos latwego i przyjemnego. Do tej pory nikomu nie udalo sie duszy rozedrzec na wiecej niz dwie czesci. A on to zrobil tyle razy! Zreszta, 7 to magiczna liczba stworzonych czesci,a nie istniejacych. Widac,ze ma chlopak fisia na tym punkcie. Nie tworzylby 10, czy 20 O_o
Gem
QUOTE(Pszczola @ 27.08.2005 00:50)
Trzonem duszy i tym co jest niesmiertelne, jest sam Voldemort teraz w ciele, czyli 7.kawalek.

A kto mowi,ze Voldemort wie,ze Harry jest Horcruxem ?;P Ale Dumbledore by sie domyslil (zreszta Voldemort tez). Po V. czesci juz by Dumbledore Harry'ego nie oklamal w tak waznej dla niego kwestii.

*

Przecie właśnie ustalamy, że nie można zrobić Horcruxa bezwiednie... dry.gif.
No ja bym na miejscu Dumba nie powiedział, że Harry jest Horcruxem (jeżeli jest)bo raczej dziwnie byłoby ścigać pozostałe Hr. wiedząc że i tak zginie. Z reszta Dumbledore nie raz zatajał prawdę przed Harrym, chcąc go oszczędzać. Może właśnie dlatego tak bardzo mu na nim zależało, bo wiedział, że biedny Potter wiele przeszedł, to i tak jego przeznaczeniem jest śmierć. I może właśnie dlatego tylko harry jest w stanie pokonać Voldiego, część mocy Riddla spadła na Pottera gdy miał rok. Może dzięki temu Horcruxowi Harry ma takie, a nie inne umiejętności. Dumbedore zakładając, że Harry będzie szukał pozostałych Hr. w końcu i tak się dowie o tym, który jest w nim samym.

...a tak na dobrę sprawę to Harry wcale nie ma pewności, gdzie rzeczywiście są pozostałe Horcruxy.
Lupek
A może stanie się coś co obruci Horcruxy przeciwko Voldkowi (w końcu rozdzielił na 7 części i może się stanie coś nieoczekiwanego) np. Harry będzie leżał już bardzo osłabiony i pogodzony z przegraną a nad nim będzie stał Voldek i ......... okazuje się że Voldzio eksplodował. Jedno jest pewne ta walka Potter-Voldemort nie skończy się taką zwykłą śmiercią ani Toma ani Harry'ego napewno stanie się jakaś przedziwna rzecz która przyczyni się do śmierci Harry'ego, Voldka lub obydwóch.
Pszczola
Przecie właśnie ustalamy, że nie można zrobić Horcruxa bezwiednie...

To jest rownie prawdopodobne jak to,ze mozna ^_- Ale niezwiednie, tylko ze cos nie wyszlo. Ja nie jestem po zadnej stronie. Jak bedzie, tak bedzie ;P

Lupek, a ja bym ich pozbawila mocy. Ale sama bym wtedy plakala ;(((
Thestra
Lupek nieźle, nieżle z tą explozją, ale ja bym raczej postawiła na reumatyzm. W końcu Voldi tyle przeszedł tongue.gif A co do horcruxów i to że harry jest jadnym z nich ( nie twierdze,że w to wierzę) to wcale nie byłby taki głupi pomysł. Główny bohater umiera w ostatniej części ku ogólnemu bulwersowi. Rowling postawiłaby na oryginalność heheh ;P
Alaxia
Po pierwsze - nie sądze by Harry tak poprostu nie wrócił do szkoły i zaczął działać na własną rękę! To by było całkowicie pozbawione sensu! Rowlingowa dobrze wie na czym polega czar tej książki - na tym, że łączy ona wszystko - przygodę, walkę ale przedewszyskim życie Harry'ego! A co to za życie bez Ginny, Hermiony, Rona i bez jego domu - szkoły Hogwart! Czy uważacie, że rodzice Rona pozwolą na to by Harry wyruszył w tak niebezpieczną podróż? Rozumiem, że on będzie już pełnoletni - ale cały Zakon nie pozwoli działać mu w pojedynke - jak już w ogóle pozwoli działać... Jedno jest pewne - to będzie najdziwniejsza ksiązka, z tego względu, że za każdym razem tom przygód Harry'ego kończył i zaczynał się tak samo, a HP i książe pół-krwi skończył się zaskakująco...
Alaxia
A tak na koniec to sądze, że Rowlingowa nie będzie chciała zakończyć tej serii tak jak każdy przypuszcza... Ona nas czymś zaskoczy - zresztą jak zawsze... dry.gif
Gem
heh...no wiesz wszyscy na to liczą, ze nas zaskoczy :]. I w sumie na tym polega popularność i unikalność książki...

Pszczoła jeżeli Harry jest Hor. To napraaaawdę watpię, ze o tym nie wie. Tym bardziej, że w piątej cz. opetał go na moment. A to jednak jest kawałek jego własnej duszy, więc on musiał jakoś to wyczywać!!!! Zakładając, ze wcześniej nie wiedział(jakby to był przypadek), lub nie był pewny czy pozostawił Harry'emu Hr. to teraz juz musi to wiedzieć.
Lupek
QUOTE(Thestra @ 27.08.2005 17:53)
Lupek nieźle, nieżle z tą explozją, ale ja bym raczej postawiła na reumatyzm. W końcu Voldi tyle przeszedł tongue.gif A co do horcruxów i to że harry jest jadnym z nich ( nie twierdze,że w to wierzę) to wcale nie byłby taki głupi pomysł. Główny bohater umiera w ostatniej części ku ogólnemu bulwersowi. Rowling postawiłaby na oryginalność heheh ;P
*

Voldek musiał rzucić niezłe czary aby nie czuć na karku ile ma lat (a ma ich pewnie z 60 pare no bo 50 lat wstecz był w szkole i miał naście lat) i chyba to przeważyło że on jeszcze żyje a Dumblek nie bo Albus czuł te swoje lata sad.gif niestety!!!
Ahmed
Voldi poczynił wielkie kroki w kierunku by uczynić się nieśmiertelnym (m.in. krew jednorożca). Z pewnością czuję się bardziej młody, chociaż i czarna magia na pewno swoje czyni (tak jak ciemna strona mocy w SW). Jest zeszpecony, jego ciało jest zniszczone ale w środku jest mocny.
ANASTAZJA BLACK
QUOTE(Alaxia @ 27.08.2005 23:43)
Po pierwsze - nie sądze by Harry tak poprostu nie wrócił do szkoły i zaczął działać na własną rękę! To by było całkowicie pozbawione sensu! Rowlingowa dobrze wie na czym polega czar tej książki - na tym, że łączy ona wszystko - przygodę, walkę ale przedewszyskim życie Harry'ego! A co to za życie bez Ginny, Hermiony, Rona i bez jego domu - szkoły Hogwart! Czy uważacie, że rodzice Rona pozwolą na to by Harry wyruszył w tak niebezpieczną podróż? Rozumiem, że on będzie już pełnoletni - ale cały Zakon nie pozwoli działać mu w pojedynke - jak już w ogóle pozwoli działać... Jedno jest pewne - to będzie najdziwniejsza ksiązka, z tego względu, że za każdym razem tom przygód Harry'ego kończył i zaczynał się tak samo, a HP i książe pół-krwi skończył się zaskakująco...
*

Dlaczego ma wracac do szkoly? PO CO? Ja trzymam kciuki, ze Potterek wreszcie wydoroslal na tyle, zeby szkole sobie mogl odpuscic...
Umie sie aportowac, wie co ma robic, zna prawde (a nawet jak nie cala, to czesc).
I ZNOWU PRZYPOMINAM ze Hermiona i Ron ida z nim (jak to sami powiedzieli) a co do Ginny, to pewnie tez sie wpakuje w parade. Co ma Zakon do gadania? Nie ma przewodniczacego, ktory w sumie NAKAZAL albo powiedzial Harry'emu co ma zrobic...
Wogole on nikomu nie powie, ze idzie niszczyc Horcruxy, a gdzie tam.
Jedyna osoba ktora rozszyfrowala Voldemorta wlasnie lezy martwa (tak mysle) w grobie, i pozostal tylko on, The Chosen One z dwojka najblizszych przyjaciol...
Po co komu to mowic?

Druga rzecz, to to, ze ja sie dalej upieram ze Vold wykorzystal juz jeden Horcrux!
Na cmentarzu!!!!!!
Dlaczego nikt tego nie bierze pod uwage?
To tak mozna skorzystac z horcruxa i on dalej bedzie istnial?
Bezsens. To po co Voldowi az 6??

I znowu mi sie nasuwa pytanie, czy Horcruxem moze byc zywy czlowiek?
Dumbledore wyraznie powiedzial, ze H. sa rzeczy martwe, chyba ze zatail prawde.

A wogole to mam duze watpliwosci co do tego ze Harry jest H. czego nie wykluczam, ale.
po 1. Po uslyszeniu przepowiedni, czy Voldemort zrobilby z Potter'a Horcruxa?
po2. Czy zrobilby Horcruxa z dziecka, ktorego rodzice sa gleboko po stornie dobra? I walcza przeciwko Voldowi?

No, to sa moje watpliwosci. Wszystko sie okaze...
I mysle, ze Harry'emu zostal juz tylko jeden, no moze dwa (bo nie wiadomo, co z tym medalionem) Horcruxy do zniszczenia + Sam Wiesz Kto.
Bo, dlaczego nawet Dumbel nie wspomnial o wydarzonku na cmentarzu...
przeciez zeby znowu byc na nowo Voldem MUSIAL skorzystac z Horcruxa, nie?

Ja tak mysle, no nie wiem, wszystko sie okaze... Wogole, to tak offtopic, po przeczytaniu pierwszej czesci nie wiedzialam o co chodzi, bo nie wiedzialam, po jakiego diabla Vold ubzdural sobie zabic szanownego potter'a. Potem wyszla na jaw ta cala przepowiednia.
A potem... Dumbledore jednak mowi, ze przepowiednia to tylko przepowiednia...
Ale i tak sie spelni, bo Harry nienawidzi Volda, a Vold Harry'ego...
A potem sie jeszcze okazalo, czemu Vold nie umarl po odbiciu sie zaklecia rzuconego na Potter'a...
Strasznie to namieszane...
Ja sie dziwie, ze Rowling sie sama w tym nie pomieszala....
Ja sie poddaje, spekulacje sa bardzo rozne....i ciekawe.

Ale nadal uwazam, ze aby zorbic z czegos/kogos Horcruxa to potrzeba specjalnych zaklec...
I smierci kogos, no to nawet ok, bo SamWieszKto wlasnie usmiercil Rodzicow Harry'ego, ale nadal....
On rzucil na niego Avade...to jak mogl sie stac harry horcruxem?
Ja mysle, ze Harry ma te zdolnosci, bo zaklecie sie od niego odbilo...
Swoja droga... gdzie ten Vold celowal? w mozg? Mam na mysli to, ze blizna zostala na czole... No, czemu nie celowal w serce? Chociaz, co to za roznica.

Mam dzisiaj bardzo niejednoznaczne przemyslenia. Lepiej skoncze te wywody...
Katty
QUOTE(Lupek @ 29.08.2005 16:28)

Voldek musiał rzucić niezłe czary aby nie czuć na karku ile ma lat (a ma ich pewnie z 60 pare no bo 50 lat wstecz był w szkole i miał naście lat)

Vold miał 15 lat, gdy otworzył Komnatę. Harry dowiedział się o tym po 50 latach, więc Vold miał wtedy(1992 r.)65 lat...W VI części ma ich 71 biggrin.gif Eee...powinien iść na emeryturę.

Ana, popieram. Harry powinien rzucić budę i wyruszyć po Horcruxy. Ale najpierw do Dursley'ów(obiecał to AD)i do Doliny Godryka...Mam cichą nadzieję, że Ron i Hermi ruszą z Potterem. Harry pewnie wróci do Hogwartu po swoje rzeczy i po książkę HBP(nie sądzę, że Jo wprowadziła ją tylka dla potrzeb VI części...Może odegra ważną rolę w VII?).Zapewne pogada też z portretem Dumbla.
Ponieważ pod koniec lipca Harry będzie już pełnoletni, Zakon ma GÓWNO do gadania...Po 31 lipca mogą Harry'emu skoczyć.
Nie, Harry Horcruxem?? To by było...Dziwne. Nie sądzę, by Volduś chciał to zrobić, a NIC nie dzieje się przypadkiem.
Ana, masz rację, Voldi pewnie celował w głowę. A przecież łatwiej kogoś zabić celując w serce, nie? Oj, Voldi, nawet Snape to wie...
Lupek
Właśnie rozwiązała się jedna z tajemnic VII tomu. Tak jak wszyscy podejrzewali Tajemniczym RAB jest Regulus Black, a to A to drugie imię brata Syriusza które brzmi Arcturus. Więc RAB to Regulus Arcturus Black. Żródło: albo strona Lexicon albo http://hp.oborniki.com.pl/news.php?id=4033
Gem
Wow... dementi.gif
Lupek
QUOTE(Gem @ 30.08.2005 14:49)
Wow... dementi.gif
*

Taaa dobrze że choć tyle wiadomo tongue.gif wink.gif
Pszczola
QUOTE(Gem @ 28.08.2005 16:17)
Zakładając, ze wcześniej nie wiedział(jakby to był przypadek), lub nie był pewny czy pozostawił Harry'emu Hr. to teraz juz musi to wiedzieć.
*

Alez sie w pelni zgadzam dementi.gif Chociaz powiem to jeszcze raz: sama nie jestem przekoana, czy Harry ma w sobie Horxcruxa. To tak pol na pol ;P Wiele wskazuje na to,ze nie jest ;P

Druga rzecz, to to, ze ja sie dalej upieram ze Vold wykorzystal juz jeden Horcrux!
Na cmentarzu!!!!!!

Niby co? O_o Kosci ojca,ktorym gardzil? Mugola? Horcruxem? Neee... No chyba,ze zle zinterpretowalam Twoja wypowiedz ^^".

I znowu mi sie nasuwa pytanie, czy Horcruxem moze byc zywy czlowiek?
Dumbledore wyraznie powiedzial, ze H. sa rzeczy martwe, chyba ze zatail prawde.

A Nagini? Przeciez to zywa istota, a Dumbledore twierdzil,ze ona moze byc Horcruxem.

(...)przeciez zeby znowu byc na nowo Voldem MUSIAL skorzystac z Horcruxa, nie?

A dlaczegoz to? O to chodzi,ze trzon duszy, czyli Voldemort w ciele, utracil je owej pamietnej nocy w domu Potterow. Wedrowal soie przez swiat, wegetowal, raz probowal nawet wrocic (Kamien Filozoficzny), ale udalo mu sie dopiero na IV roku Harry'ego. Nie musial uaktywniac Horcruxa, tamte juz dla niego dzialaly: nie umarl, dusza nie uleciala w zaswiaty. Po prostu oryginalny Voldemort (czyli kawalek duszy od ktorego odrywano inne) z pomoca czarnej magii,stworzyl sobie na powrot cialo, aby moc ponownie cieszyc sie zyciem w swiecie fizycznym i moc poslugiwac sie mocami.

Tylko jedno mnie zastanawia: jak rozdzka Voldemorta znowu do niego trafila, skoro jako istota bezcielesna, nie mogl jej wziac? Kolejny powod aby sadzic,ze Voldemort u Potterow nie byl sam...

A jezeli chodzi o blizne na czole. Gdybym ja celowala w dziecko, tez bym celowala w glowe. Przeciez to to male, a mozg i tak za wszystko odpowiada ^^".

Bezsens. To po co Voldowi az 6??

Bo 7., czyli sam Voldemort numer jeden, ma w ten sposob magiczna liczbe i pewniejsza ochrone ;P

Nom, ja tez mam nadzieje,ze Harry sie usamodzielni wink.gif Mowie Wam, jeszcze Harry wyjdzie na przywodce tych zagubionych zakonowych dusz ;P
Erlox
Ja też marzę, aby się usamodzielnił, żeby zacząłmyśleć, kombinować, planować. Oczywiście jednak tak do końca nie będzie, no ale zobaczymy. Może Dumbledore coś mu zostawił w testamencie, może otrzyma myślodsiewnie i inne takie rzeczy do pomocy.
Pszczola
No, dobrze by bylo,gdyby dostal Mysloodsewnie. Ale zeby umiec sie nia poslugiwac, trzeba miec spore doswiadczenie. Do tej pory Harry zwiedzal ja nie dosc ze nielegalnie to jeszcze na chybil trafil. A tak w ogole, to przydalaby mu sie ona zeby przypatrywac se wlasnym wspomneniom. Tyle tam przeciez szczegolow ^_-
ANASTAZJA BLACK
"Tylko jedno mnie zastanawia: jak rozdzka Voldemorta znowu do niego trafila, skoro jako istota bezcielesna, nie mogl jej wziac? Kolejny powod aby sadzic,ze Voldemort u Potterow nie byl sam...

A jezeli chodzi o blizne na czole. Gdybym ja celowala w dziecko, tez bym celowala w glowe. Przeciez to to male, a mozg i tak za wszystko odpowiada ^^". "
http://forum.freeware.info.pl/gry/burnout.html
to zacytowałam.
Ok, to, z tą blizną, ok. Moze być i w głowę.
A nigdy nie pomyślałam, że Voldemort mogł nie być sam w czasie zabijania Potterów. Przeciez jak Vold się wybiera na "łów" (że się tak wyrażę) to chyba bez eskorty?
Moze tylko jakis smierciozerca wpadł przed Hagridem?
pozdrawiam smile.gif
Mroczny Wiatr
Czy mnie pamiec nie myli czy był z nim Glizdogon, który odgryzł sobie palec? Przecież nie odrazu musiał zmieniać się w szczura i zwiewać.
A jeśli coś mi się pomyliło to jak najbardziej obstawiam wersje że ktoś mu pomagał, choćby jakiś niepozorny sługa o którym nic jeszcze nie wiemy
Pszczola
On odgryzl sobie palec nastepnego dnia, w srodku dnia, w Londynie, na oczach Mugoli. Nie bylo powiedziane,ze to on byl u Potterow, chociaz to tez calkiem prawdopodobne. Ale nie wiem,czy np. po tym co sie stalo mial by tyle odwagi aby tam sie pokazac.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.