Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: I Believe In A Thing Called Love
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Kwiat Lotosu
Pages: 1, 2, 3, 4
darcnet
opowiadanie mi się podobało, ale tak. po pierwsze jest tam pełno literówek i postacie się za bardzo zmieniają, np. snape czasem współczuje Harry'emu itd. a późnije go dalej nienawidzi tongue.gif po drugie, harry to, jaki był jego ojciec zobaczył w myślodsiewni snape'a a nie dumbledora. po drugie, zabini to mężczyzna a nie kobieta smile.gif nie podoba mi się to, ze nie ma zupełnie nienawiści pomiędzy Slytherinem a Gryffindorem, oraz zdrobienia imion (Miona, Lu). jaranie szlugów i kilka innych rzeczy, które są za bardzo podbne do mugolskiego świata. i czasami dialogi i opisy są kulawe, ale to już wina stylu, myślę, że za jakiś czas to twoje opowiadnaia bd na prawdę świetne. a teraz co mi się podobał dry.gif po pierwsze to, co stało się z ronem biggrin.gif po drugie ogólnie pomysł z panną Snape. i z de Lincourt wink2.gif opowiadanie na prawdę dobre, ale mała rada, przestań pisać o potterze i wymyśl coś swojego, bo widać, że to, że ten świat ni jest twój cię hamuje. powodzenia w pisaniu kolejnych opowiadań.
pizdro
Hermioncia13
SUPEROWE TO OPOWIADANIE!!!!!! Kurde mać jak wy to robicie że tak ładnie piszecie??????? Ja też tak chcę (ładnie pisać, oczywiście wink2.gif) !!!!! Nie mogę się doczekać jakiegoś świeższego opowiadania!!!
Dorcas Ann Potter
Na innych forach znajdziesz... Na przykład na Mirriel.
Iluzja
Uwielbiam to opowiadanie! Lekkie, śmieszne, z w miarę kanonicznymi bohaterami. Według mnie Twój najlepszy ff! biggrin.gif A jak sobie przypomnę te zadania...<spada z krzesła>! Coś niesamowitego! W ogóle w ff napisany z wielkim wyczuciem...Wiedziałaś, kiedy jeszcze "dołożyć", a kiedy już przestać.
Czytałam już mnóstwo Twoich ff i śmeim twierdzić, że ten przebija wszystkie smile.gif
Pozdrawiam
Iluzja
frywolitka_feat_magiczna
Kocham te dialogi tongue.gif!
A najlepsze pomiędzy Draconem/Hermioną <lol2>
Ron przedstawiony jako debil?
Podoba mi się tongue.gif
Lilien - fantastyczna postać xD
Snape - super przedstawiony smile.gif. I jak Lilien go zmienia tongue.gif
Harry - taki nieśmiały blush.gif ale słodki ^^
Malfoy - ma takie teksty że spadałam z krzesła <lol2>
Hermiona - super. Uwielbiam kiedy Hermiona nie jest taką TOTALNĄ kujonką. Jednak nie do przesady (niektórzy robią BARDZO dziwne rzeczy z jej postacią ==')

KOCHAM TWOJE OPOWIADANIA :*

Kit - jesteś super tongue.gif

Całus :*

I prezencik tongue.gif nutella.gif
you-know-who
Lekkie, łatwe i przyjemne, szybciutko się czyta, no i happy end! Takie ficki to ja mogę ciągle czytać. Szkoda, że to już koniec, ale co mogę na to poradzić cry.gif

Po drugie ze sposobu, w jaki opisywałaś naukę jazdy (lonża itp) wnioskuję, że miałaś choć przelotny kontakt z jaździectwem Kit. Nie mylę sie? tongue.gif

czekolada.gif zelka1.gif - za wspaniałą robotę biggrin.gif
Mike
Dobry fick o czym moze swiadczyc to, ze zaraz po imprezie mi sie go chcialo czytac tongue.gif
haren
podbało mi się.
podobało mi się.
i jeszcze raz podobało mi sięsmile.gif
haren
moze powinnien byc jakis epilog? tak na zakonczenie?
o zapomniałam juz był...
Sosenka
Bardzo fajne opowiadanko ,chociaż uwarzam że zadurzo tu erotyki

EDIT (za dużo!)
Tida
Chyba w końcu skomentuje to opowiadanie bo jak na razie jest to moje ulubione.Uwielbiam parę Hermiona-Draco,ale tylko w twoim wykonaniu.W innych ff oni są jacyś tacy...przesłodzeni.Jeżeli chodzi o Harry'ego to zawsze uważałam,że w książce J.K.Rowling jest on taki trochę...nijaki.Hermiona-mądra(czasem nawet sztywna),Ron-zabawny,Draco-zły,a Harry nie ma żadnej "przewodniej" cechy(no poza tym,że jest odważny ale to raczej objawia sie przy starciu z Voldemortem),ale w Twoim ff'ie naprawdę mi sie podoba,a Mała Snape jest poprostu świetna postacią.Ciesze się, że nie przesadziłaś z erotyką ale i włączyłaś tu inne wątki.Naprawdę podziwiam motyw z rozstaniem Draco i Hermiony to było takie...dojrzałe i nie zrobiło z "I Believe In A Thig Called Love" kolejnej hisotrii gdzie od początku do końca żyją długo i szczęśliwie (choć faktycznie jest happy end).Trochę tylko martwi mnie Ron...W każdym Twoim opowiadaniu jest on raczej tym złym,no ale cóż chyba przy parze Malfoy-Granger trzeba ponosić ofiary i w tym przypadku jedyną postacią,która mogła być "zła" był właśnie Ron(a jak wszyscy wiemy ktoś kto próbuje stanąć na drodze do szczęścia bohaterów).Mimo wszystko ff BARDZO mi się podoba i przeboleje nawet rona,który w HP jest miom ulubionym bohaterem( zaraz po Draco oczywiście). Pisz dalej równie ciekawe opowiadania,a z każdym rozwijaj sie jako pisarka!
nosferatu
To niemożliwe... Nie koniec ... Dżizys !! Ja chcę jeszce cry.gif NAPISZ COŚ!! Masz łapówkę zelka1.gif czekolada.gif landrynki.gif krowki.gif
Kara
Nie komentowałam jeszcze raz tego ficka bo uważam to za bezsensownego..ale weszłam tu znowu z czystej ciekawości i przeglądałam wasze komentarz i..omal nie spadłam z krzesła..JEZU!!!Sosenka nie wiem czy zauważyłaś ale to jest(..nie wiem jak to nazwać??Podstrona??)do całego działu Fan Fiction...Tu jest "Kwiat Lotosu" czyli jak byś sobie może czasem poczytałam opis "Wine,SEX and Rock&Roll"Więc jak sobie chcesz nabić posty i być z tego powodu HAPPY to naprawde...zenada brak słów...A jeżeli już musisz coś napisać to napisz coś konstruktywnego..Kiedyś pisałam tak jak ty(chodzi o długość i troche o jakość ale w moim przypadku było to tzw."słownictwo podwórkowe")więc mi nie chodzi tu o upodlenie Ciebie czy w jakiś sposób tworzenia nienawiści w stosunku do twojej osoby...po prostu łagodnie zwracam uwagę...więc ZASATANÓW SIĘ DZIEWCZYNO CO ROBISZ...CZytałam twojego "ficka" ale ze względu na to co podałam powyżej go nie skomentowałam..ale teraz po prostu już nie mogę..

Kara

PS:Mój pierwszy "fick" też nie był wyższych lotów ale przynajmniej miał jakąś długość i wsadziłam w niego całe serce...czego ty chyba, a nawet na pewno nie zrobiłaś...Teraz już pisze o niebo lepiej w moim mniemaniu ale i tak tego nie zamieszcze bo to jeszcze moim zdaniem nie szczyt moich możliwości..ty też powinnaś o tym pomyślać zanim zamieściłaś swoje "dzieło" na tym forum.
Kid_Of_The_Darkness
Chyba jeszcze się nie wypowiadałam o tym ff-ie chociaż przeczytałam go już wieki temu, więc może teraz coś napiszę.

Postać Lilien mi się nie podobała - nie wiem czemu, ogólnie pomysł dobry z córką Snape'a, ale samej bohaterki nie darzyłam zbytnią sympatią (jest to opinia zupełnie subiektywna).

Uwielbiam czytć o prze HG+DM, więc ten wątek czytałam z największym zainteresowaniem. Tu nie mam żadnych zastrzerzeń, a nawet powiem więcej to było GENIALNE!!

Harry, według mnie, w tym opowiadaniu jest mocno skrzywdzony przez autorkę (autorki?), jest opisany prawie jako niedorozwinięty. Takie uzyskałam wrażenie.

Ron - no cóż... W ff-ach zawsze jest poszkodowany. Biedaczek jest albo palantem, albo gwałcicielem ( tongue.gif ), albo nieudacznikiem... A może ktoś napisałby opowiadanie, w którym Ronald W. wyprzystojniał i zdobywa serca dziewczyn niespotykaną charyzmą, jest bogiem seksu i najpopularniejszym chłopcem w szkole biggrin.gif . Moja mała sugestia, znów subiektywna huh.gif .

Wątek Snape'a i francuzki był nie w moim guście i przyznaję się, że opuszczałam te fragmenty.

To tyle. Podsumowując: gdyby ten fanfic składał się tylko z wątków Hrmiona/Draco byłby o niebo lepszy. Teraz też nie jest najgorszy, ale dużo mu brakuje do ideału. smile.gif

Pozdrawiam, kochająca Draco wub.gif

Kid
Joanne Riddle
Najlepsze fan fiction jakie kiedykolwiek przeczytałam !!! - lekkie zabawne itp itd etc biggrin.gif Paring HG/DM wypas reszta wątków też interesująca,ale Hermiona i Draco wymiatają:D REZPEKT:)
Natalia
Uwielbiam tego ff. Tak jak wiekszosc Twoich ff (wiem,wiem powtarzam sie) Harold Snape hehehhe tez biedny, zdesperowany Sevcio wymyslil. Jednak wole pare Draco/Hermi:) kochany Slizgon:) Harry jednak ma cos w sobie z niedoszlego Slizgona:) Lilien nic dodac nic ujac:) istny Snape (oczywiscie innej plci niz moj kochany Sev:) )
Ciasteczko
naprawdę uwielbiam to opowiadanie biggrin.gif
a najbardziej z niego calego Snape'a xD
i bliźniaki biggrin.gif

ale chciałam Ci zwrócić uwage, Kit

"...Wieży Slytherinu"
dry.gif
nie ma czegoś takiego jak Wieża Slytherinu *załamana*

jednakże całość jest fantastyczna :-)
migotka
moje ulubione i najfajniejsze opowiadanko jakie czytałam smile.gif
angelkitty
a ja uważam że to jest zaczepiste.... sie można śmiać ale ja sie pod koniec wzruszyłam cry.gif
WeEkEnD
Moge to czytać i czytać... Już <że się tak wyraże> mam w ... yhm ... literówki i stylistyczne błędy tongue.gif Treść świetna mimo iż parring HG/DM mam powyżej uszu.
Ogólnie podoba mi sie i szkoda że się tak szybko skończyło cry.gif <bosh ale ja mam zapłon... czytałem to z miesiąc temu a dopiero teraz komenta zostawiam huh.gif dry.gif > <aha i pytanie do wszystkich: na awatarze mam zostawić bobra czy przywrócić gniewopienia (który zamieszczam w załączniku)?>
hermionka_7
[offtop][ironia] Nie na temat ficka.
Drogi WeEkEnD, czy musisz dawać takie beznadziejne załączniki? dry.gif
A chyba umiesz sam zdecydować o aVatarze? dry.gif dry.gif
PS. A pokemony lubisz? dry.gif dry.gif dry.gif [/ironia][/offtop]
WeEkEnD
QUOTE(hermionka_7 @ 06.04.2006 16:06)
[offtop][ironia] Nie na temat ficka.
Drogi WeEkEnD, czy musisz dawać takie beznadziejne załączniki?  dry.gif
A chyba umiesz sam zdecydować o aVatarze?  dry.gif  dry.gif
PS. A pokemony lubisz?  dry.gif  dry.gif  dry.gif [/ironia][/offtop]
*

Khy... Napisałem co sądzę o ficu <tutaj zacytuję>
Moge to czytać i czytać... Już <że się tak wyraże> mam w ... yhm ... literówki i stylistyczne błędy  Treść świetna mimo iż parring HG/DM mam powyżej uszu.
dry.gif Może nauczyłabyś się czytać? Aha i drugie khy... Ja się tylko zapytałem ludzi o zdanie dry.gif A załącznik dałem żeby <to chyba oczywiste> ci, których prosze o zdanie mogli wybrać dry.gif Odpowiedź na pytanie 1: Nie, nie umiem sam zdecydowac o Avatarze <bo Qrde chyba dlatego proszę o zdanie (Omg powtarzam sie dry.gif )>
Odpowiedź na pytanie drugie: nie, nie lubię pokemonów- w ogóle manga i anime stoją u mnie na straconej pozycji dry.gif dry.gif

Mia_Girl
Świetny ten Fick. Dawno takiego dobrego nie czytałam. Pisz więcej takich ficków Kitiara!! Pozdrawiam...
P.S Niedługo napiszę swój własny fick...mam nadzieję że go przeczytasz. smile.gif
Ewelka
Ojjj ten fick jest porpstu genialny! Jeśli nie najlepszy to przynajmniej jest na któryms z pierwszych trzech miejsc smile.gif Uwielbiam tą pare HG/DM czekam na inne ficki...pzodrawiam smile.gif
Hermioncia13
Bardzo ciekawy ten fick. Czytałam go już kilkadzisiąt razy tak mi się pododbał. Ciekawa fabuła, akcja i bohaterowie. Super FF. Pozdr.
Chooo
Nawet nie wiem co powiedzieć. Opowiadanko jest bOOskie smile.gif Bardzo podobał mi sie pomysł z tą córką Snape'a. Wspaniale ujęłaś Malfoya w tym opowiadaniu, mimo że to kolejny parring HG/DM. Harry jako niezły przystojniak tez nieźle się zaprezentował. Fick CooLowy i dobrze się go czyta. PozdroFFcia :*
Ines
Matko kobieto... Proponuję założyć bloga... Twoje teksty są genialne. Ja też piszę, ale moje opowiadanie nie jest nawet w 5% tak dobre jak twoje. tongue.gif Mam nadzieję, że piszesz jeszcze jakieś opowiadanka... smile.gif Pozdrawiam serdecznie...
WeEkEnD
QUOTE(Ines @ 06.06.2006 19:53)
Matko kobieto... Proponuję założyć bloga... Twoje teksty są genialne. Ja też piszę, ale moje opowiadanie nie jest nawet w 5% tak dobre jak twoje.  tongue.gif Mam nadzieję, że piszesz jeszcze jakieś opowiadanka... smile.gif Pozdrawiam serdecznie...
*

MATKO BOSKA!!
Przecież zakładanie bloga to tylko utrata talentu!!
Wyobrażam sobie te komentarze... "Hejcia super blog! Pozdro! Wejdź na mojego www.xxx.pl"
Poza tym przymierzanie twórczości Kitiary do "Blogaskowych Opkooff" to niedorzeczność.

Pozdro
koala
przymierzanie twórczości Kitiary do "Blogaskowych Opkooff" to niedorzeczność.

Amen, WeEkEnD! AMEN biggrin.gif
Pozdrowienia i czekolada.gif dla szanownej autorki tegoż ff!
WeEkEnD
QUOTE(koala @ 06.06.2006 20:19)
przymierzanie twórczości Kitiary do "Blogaskowych Opkooff" to niedorzeczność.

Amen, WeEkEnD! AMEN biggrin.gif
Pozdrowienia i czekolada.gif dla szanownej autorki tegoż ff!
*

Muahahahaha xD Jak emoticonka w "Too lost in you"...
Emili_Morger
Ta opowieść jest zaaajerancka ; D Po prostu wciąga i się od niej oderwać nie mogłam :* Naprawde masz talent do pisania FanFick happy.gif A to jest żadkość bynajmniej u niektórych ... To trzeba mieć w ,,żyłach" - mUa ... ; *
koala
Muahahahaha xD Jak emoticonka w "Too lost in you"...
Widac coś w tym jest biggrin.gif
dementora
Piękne to bylo.
Przeczytałam sobie ten fik po raz drugi, po dosyć długim czasie. I jestem po prosrtu zachwycona! Wtedy też bylam, ale teraz jakoś nie wiem... No po prostu, super.
Takie Mary Sue, wszystko idealne, w miesiąc, dwa miesiące powstały 3 idealne związki, no ale zycie jest piękne, prawda?
Najbardziej mi sie oczywiscie podobał paring Draco/Hermiona <-- moja ulubiona para; a momenty z nimi w ostatnim rozdziale, w szczególności efdekt końcowy? Wzruszylam się. Szczerze się wzruszyłam.
Piękne, Kit!!!
I uwielbiam twoje, jak i te pisane z Nagini, Sonką, czy z kim tam jeszcze piszesz. Martwi mnie jedynie to, ze coś ostatnio nowych rozdziałów nie dodajesz.
Ale no. Byle tak dalej!!!
A jak sie uśmialam.... hu hu huuu XD.

No ale błędy. Zapomniałam o nich dodac. Bety, bety i jeszcze raz bety!!! Problemu dużego nie ma, bo to są w szczególnosci literówki typu, ze "Lilien powiedział" etc (; no i przecinki, czy kropki. Troche irytuje, chociaz zapomniałam o tym w tle tak pieknego opowa. Co do bety, trudno by jej nie było znaleźć, bo takie cudowne opowiadanie to sama przyjemność w betowaniu (;

Pozdrawiam,
Torciak
Kara
postuje o przeniesienie tegoż ficka do Labiryntu Wyobraźni
Kasia1551
Opowiadanie czytałam już jakiś czas temu, a teraz sobie odpuściłam.
Muszę pochwalić autorkę. Opowiadanie jest napisane z pomysłem, chociaż pomysł Severus-Bóg Seksu jest trochę przesadzony, ale nie czepiam się, poniewać czytając opowiadanie nie miałam do tego zastrzeżeń.
Zanim nie przeczytałam Twojego opowiadania nie przepadałam za parą HG/DM. Niby jakim cudem tak nienawidzący siebie ludzie mogą być razem?? Niemożliwe. Jednak to opowiadanie przekonało mnie, że właściwie to nie jest takie znów niemożliwe. Przekonałaś mnie.
Z resztą teraz toleruję tylko dwa paringi z Draco: HG/DM i HP/DM (to drugie pod wpływem "Światła pod Wodą").
Nie przepadam za fragmentami erotycznymi w FF, jednak tutaj są one wplecione tak umiejętnie i w tak naturalny sposób, że zupełnie mi nie przeszkadzają. I to jest kolejny plus.
Dodatkowo połączenie Pottera z córką Seva. Gratulacje za taki niebezpieczny pomysł, i jego genialne wykonanie.
A ostatni rozdział... Po prostu majstersztyk (nie wiem jak to się pisze). Wzruszyłam się.
Kończę, bo nie chcę żebyś cukrzycy dostała biggrin.gif
Jedna wada opowiadania...... Czytałam je do 3 w nocy i przez to się nie wyspałam tongue.gif
Kara
Jedna wada opowiadania...... Czytałam je do 3 w nocy i przez to się nie wyspałam tongue.gif

Och jakie to przykre...
koala
Jestem za przeniesieniem tego ff do Labiryntu Wyobraźni. czarodziej.gif
norah
Opowiadanie cymesik! biggrin.gif Trochę przeszkadzały mi literówki, ale nie było przez to nieczytelne. Osobiście niecierpię paringu HG/DM ale tutaj mi on pasuję i , co zaskakujące, trochę mnie do tego przekonałaś...

Czekam na kolejny taki fick!
Emili_Morger
Ahhh .. czytam to już po raz ... chyba .. 7 ?! Tak mnie wzięło , że hej ...!!! Czytam to w kółko a i tak mi się nie znudziło .. Ajjj ... już wciągnęłam w ten FanFick kilka osób ... są pod takim wrażeniem jak ja! biggrin.gif dementi.gif Jakbyś kiedyś zobaczyła ten pościk .. To napisz do mnie na e-maila jakieś inne Twoje opo biggrin.gif Akinod@o2.pl wink2.gif
Aylet
Moze dosyć tych pochwał jakie cudne to opowiadanie? Raczej większości się podobało, może czas przenieść je do Labiryntu wyobraźni?
WeEkEnD
Moze dosyć tych pochwał jakie cudne to opowiadanie? Raczej większości się podobało, może czas przenieść je do Labiryntu wyobraźni?

Popieram. Nie ma po co marnowac tego ficka komentarzami typu "Boskie opko, pięknie napisane, zachwyciłaś mnie, jestem pod wrażeniem".
em
łorewa. zamykam.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.