Ok, mam chwilkę, żeby wszystkich po kolei oblukać

Pierwsi rzucili mi się w oczy bliźniacy, nieco przypominają mi Frankensteinów

Takie jakieś miałam dziwne pierwsze skojarzenie. Ten najbardziej z lewej to kto, Zacharias Smith? Bo zakładam, że koło Ginny stoi jej chłopak, Michael Corner

Ginny wyładniała, hahaha. Mogłaby mieć nieco węższe te spodnie, żeby podreślić jej kobiecą postawę

Do szóstego filmy Bonnie się wyrobi, nie ma co. Nie mogę się doczekać jej gry w nieco odniowionej roli Gryfońskiej miss. Bliźniaczki na zdjęciu na bliźniaczki do końca nie wyglądają XD. Może dlatego, że aktorki nie są bliźniaczkami

Ale efekt pozytywny, w końcu są w dwóch różnych domach, a to najlepiej świadczy o tym, że nie są identyczne. Cho chyba ładniej wyglądała bez grzywki... Nie ma co za wiele komentować Seamusa i Deana, za to Neville wygląda strasznie złowrogo.
No to pora na główną czwórkę... Evanna to Luna, po prostu

Pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że to najlepsza decyzja ekipy castingowej (chociaż McGonagall mocno się broni na tej pozycji, ale ostatecznie powiem po premierze Zakonu) Ron ma dokładnie takiej długości włosy, jakich spodziewałabym się u Harry'ego i vice versa XD Za to bardzo podoba mi się ewolucja Hermiony od pierwszego do piątego filmu

Wystarczy porównać zdjęcia. No i jeden, ostatni mankament - Harry wygląda na tym zdjęciu na zbyt mało zdeterminowanego. Chociaż całe zdjęcie jest właśnie taki
złowrogie, to jednak jest trochę zbyt rozluźniony. Sweterek mnie nieco rozbawił

Tu jeszcze tego nie pisałam - Umbridge jest za mało żabia/ropusza, ale no doooobra, i tak jest bardzo umbitchowata XD
PS. Posprawdzałam na Mugglenecie kto jest kto i chyba mi się to nieco popierniczyło XD