Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Tata Czyta Cytaty Tacyta
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show > Bzziuuummm!!!
Pages: 1, 2, 3, 4
Gryfka
Książka najbliżej (nie odgadniecie, jestem pewna):
"Chce nas wygryżć z interesu"
Child
z przemowien Leppera o PO
Ludwisarz
"Niemiec..." - pomyślał Berlioz.
"Anglik..." - pomyślał Bezdomny.
- "Taki upał, a ten siedzi w rękawiczkach!"

Bardzo łatwe.
Hito
Pierwszy rozdział ,,Mistrza i Małgorzaty'', o ile się nie mylę.
BlackOmen
Nawet pierwsze strony (;
koala
Fajna zabawa. Najbliżej mnie leży ostatnie wydanie...Playboya? blink.gif A skąd to to się wzięło? ohmy.gif

Cytat z jedynej książki ocalałej po ostatnim party w moim domu wink2.gif : "Odchodzimy odrobinę spokojniej dzięki spotkaniom z ludźmi, dzięki wieczornej modlitwie, dzięki wyprawom w nieznane, dzięki rozmowie z nieznajomym, który tak jak my chce wierzyć w sens romowy i pragnie ufać mimo wszystko." Matko Huto! Dłuższego zdania chyba nie było w tej książce =3
Kara
"Potem zawiesił order, najwyższe narodowe odznaczenie, na szyi Desmonda"

koala- jakis katechizm??
koala
QUOTE(Kara @ 22.06.2006 12:01)
koala- jakis katechizm??
*
A nie, nie! To książka jednego z moich ulubionych pisarzy. Taka garstka filozofii biggrin.gif
Gryfka
Dziadek zawsze lubił chodzić do cyrku, niestety, nie miał pieniędzy na tą luksusową rozrywkę.
Nie zgadniecie, jestem pewna.
Myśka
QUOTE(BlackOmen @ 17.06.2006 18:44)
Nawet pierwsze strony (;

to ktos oszukuje, ze to strona 123!
Kira
QUOTE(Gryfka @ 22.06.2006 23:27)
Dziadek zawsze lubił chodzić do cyrku, niestety, nie miał pieniędzy na tą luksusową rozrywkę.
Nie zgadniecie, jestem pewna.
*

to po co dajesz?
poza tym, w książce jest "tą"? o_.
Avadakedaver
W Maggiu nastąpiła nagła przemiana. Wstał, obszedl koc dookoła i zbliżył się do ogromnego Bluma, który piętrzł się nad nim.

Pozory mylą.
Zeti
Długo trwały targi, w końcu chłopak zgodziłsię sprzedać słonia właścicielowi zajazdu za pełną,pełniutką sakiewkę złota!
maniaa
Eee, nie wiem skąd pochodzi ten cytat..

A teraz mój smile.gif:
"Rzucił się do swojego plecaka i z zewnętrznej kieszeni wyciągnął czujnik"
Zeti
To moje to Baśnie z wyspy Lanka

maniaa to coś kryminalnego???
Pszczola
Kurcze, czytam to i czytam i jeszcze niczego nie rozpoznałam. "Baśnie z wyspy Lanka" czytałam kiedyś,kiedyś... tam było coś kryminalnego? XP

Jej teren ponadto wyglądał na stratowany, dostrzec można było inne jeszcze ślady ludzkiej bytności - zwinięty szal jakiejś kobiety, porzucony przy podstawie jednego z łuków, zrobioną na drutach dziecięcą czapeczkę, przewrócony cynowy dzban, resztki jedzenia.
Zeti
Baśnie z wyspy Lanka leżały najbliżej, ale nie wie czy to coś kryminalnego
maniaa
QUOTE(Zeti @ 01.07.2006 14:41)
maniaa to coś kryminalnego???
*

eee, no coś w tym rodzaju.. kryminał dla dzieci? wzięłam pierwszą lepszą książkę mojego brata.. ja tego nie czytałam..
Avadakedaver
któraś część "trzech detektywów"?
Atina
Albo "Pan Samochodzik i cośtam"...?
Zeti
Ja bym jednak obstawiał któraś książkę z pierwszej serii trzech detektywów
maniaa
Nie, to jakiś Felix,Net i Nika czy coś takiego... Nie wiem do jakiej kategorii ją przydzielić.. oO
Zeti
mam zdanie Nie, żyje i juz wrócił do domu
Podpowiedz nadal kożystam z półki na której stała poprzednia książka biggrin.gif
Avadakedaver
Nie jest to ani 123 strona, ani piąte zdanie, ani jedno zdanie. To fragment "pomocnika historycznego. Bardzo ciekawy fragment "pomocnika historycznego".

SZKOLENIE
(...)
Ale do podstawowych umiejętności Cichociemnego należał jednak skok ze spadochronem. To Polacy wybudowali pierwszą wieżę spadochronową na Wyspach. Jednak trening zaprawowy obejmował także skoki bez spadochronu, czyli zwyczajne spadanie. W ośrodku pod Leven był przyrząd zwany trapezem opuszczanym.Stojącego na trapezie adepta instruktor windował do góry pytając, czy widzi miasto. Kiedy już je dostrzegał, instruktor mruczał - Gówno pan widzisz - i windował wyżej. Kiedy skończyła się lina, puszczał korbę i delikwent spadał na ziemię. Cichociemny Malewa w pamiętniku opisał swe zdziwienie trapezem opuszczanym X. Pyta on kolegę: "Lecę na dół? A na czym się ląduje?". Doświadczony kolega wyjaśnia: "Na pysku oczywiście. Chyba, że instruktor ćwiczy lądowanie do tyłu. Wtedy lądujesz nie na pysku, tylko na dupie".
em
odkryłam w sobie archeologa

W połowie XIV wieku intelektualistów włoskich ogarnął niepokój poszukiwań.
Lilith
brzmi jak podręcznik;)
moje: 'Genozyp, ocieplony moralnie łagodnym tonem starego, wysunął zawstydzoną główkę spod kołdry'.
Miętówka
"(...)Od młodości uprawiał szermierkę.(...)"

Żeby nie było, to cytuję cytat.
Lilith
jakis Potop? Pan Wołodyjowski? ;]
kate711
Każdorazowe wypowiedzenie pewnego wyrażenia zdaniowego automatycznie narzuca słuchaczowi współrzędne czasowe, w których moment zerowy (punkt odniesienia) jest w typowych warunkach porozumiewania się zbieżny z momentem wypowiadania danego wyrażenia zdaniowego.
em
labocha i tutak? czy zolta cegla? nie mam przy sobie, po egzaminie do domu wywiozlam, to nie sprawdze cheess.gif
kate711
Żółta cegła, dokładnie morfa. Biblia prof. D. tongue.gif
(Jutro egzamin... mellow.gif )
em
zoltej cegly nie tknelam w zyciu, choc to ponoc i biblia prof. kurek cheess.gif
labocha i tutak ftw! wszystko jasno, prosto, z przykladami, na nieco ponad 100 stronach cheess.gif

ja: Jan Heweliusz (1611-1687), gdańszczanin z pochodzenia, zapoznawszy się w Holandii i w podróżach po Europie zachodniej z wiedzą matematyczną, optyką i mechaniką, założył w Gdańsku obserwatorium astronomiczne, gdzie badał gwiazdy i firmament niebieski nad Gdańskiem.
Lilith
encyklopedia PWN? wink2.gif
ktoś zamierza odgadnąć moj cytacik? nie wierze, ze nikt tego nie czytal ;]
em
nie cheess.gif szwejkowska, książka drukowana XV-XVIII wieku - zarys historyczny. nuda, że dramat cheess.gif

ja bym chętnie spróbowała zgadnąć, ale nie mam pomysłu
Lilith
nawet się bohater przewinął wink2.gif
em
and he killed google :(
Lilith
wiem, ale jak wkleisz cytat bez imienia, to wyskoczy....:>
em
witkacy jest na trzecim roku no :P
ktoś ma jakiś cytat? bo wokół mnie same teoretyczne opracowania historii druku, a tego to nikt nie pozgaduje chyba ;)
Lilith
-Nie- odparł opat - Dostrzegłem, że jego stalla była pusta.
em
imię róży?
Lilith
si.
em
Pozostawało ono w głębokim związku treściowym ze zrodzonymi w tradycji europejskiej metaforami ludzkiego losu jako trudnej wędrówki, wiodącej nieuchronnie do kresu (chrześcijańska peregrinatio vitae).
Avadakedaver
rio anaconda?
em
not really.
em
jakże cudownie nie musieć już nigdy czytać cytowanej wcześniej Michałowskiej, sobie nie wyobrażacie! cheess.gif
i z jaką radością zacytuję dzisiaj to:

For completely unrelated reasons, I am looking forward to the Year if the Cock.

owca, ty powinnaś wiedzieć, co to cheess.gif albo przynajmniej domyślić się, czemu wskazuję akurat na ciebie i po tym zgadnąć.
ninki_nunk
temat nieco wygasły ale akurat mam pod ręką wypas książkę ;]

"Jakiś poważny rozstrój organizmu: doznawać dobrodziejstw snu, a jednocześnie zachowywać się jak ktoś, kto czuwa!"
Lilith
no idea.
ale ja też mam cos fajnego:
'Teraz ojciec ma klinikę w domu, a my wynieśliśmy się najpierw tutaj, a potem na Prądnik.'
em
hihi, wreszcie odkopal to ktos inny niz ja!

Prądnik-Kraków? nie mam zielonego
moje:

Zwóćmy uwagę na fakt, że zarówno w polskim słowie "zwięzłość", jak w niemieckim "Bundigkeit" obecny jest, na zasadzie tej samej etymologii, element "związywania", "węzłowatości".
Lilith
jakiś Miodek?biggrin.gif
matoos
Hahahaha Barańczak tongue.gif

He'd gone back to Brady in late October to have his cholesterol re-tested, and the number this time had been written in black instead of red: 179.

Nie wiem jak ktoś mógłby poznać książkę po tym zdaniu, ale OK tongue.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.