BlackOmen
01.04.2006 16:49
Dobra, temat zalozylem z powodu tego ze czesto szuka sie muzy podobnej do jakiegos tam artista. Niestety czasem szukamy podobne gatunki, lazimi po last.fm`ach i g... znajdujemy. Dlatego czasem warto liczyc na ynternetowa spolecznosc. Mozliwe ze taki topic sie przyda.
Dobra to do meritum sprawy. Znalazlem taki ciekawy zespol jak Van Der Graaf Gnerator nawet w lapy wpadl mi ich najnowysz album z zeszlego roku. I ten oto kawalek pt.
Boleas Panic i szukam czegos podobnego i ciekawego. Glownie chodzi mi o polaczenia saksofonu z jakimis innymi instrumentami. Zaznaczam ze nie chodzi mi tylko o rock tylko w zasadzie o kzady rodzaj muzyki. Jak cos znalazl by cos pdoobnego i ciekawego liczyl bym na jakas pomoc.
Jak ktos by szukal czegos co ja mam rowniez moge sie podzielic. Wlasnie kadne od Grimma Floydow
saks i inne intrumenty? mam rozumiec, ze chodzi ci o cos jak najbardziej odbiegajacego od jazzu czy jak?
a sam poszukuje jakis solówek perkusyjnych, no może nie musi to być od razu coś na kształt tego ośmiominutowego solo rush 'rythm method' (czy jakoś tak, było jakiś czas temu w rock, metal, punk, thx Owiec), ale za każdy kawałek będę wdzięczny i dam buzi (tudzież piwska).
BlackOmen
01.04.2006 18:54
QUOTE(GrimmY @ 01.04.2006 17:40)
saks i inne intrumenty? mam rozumiec, ze chodzi ci o cos jak najbardziej odbiegajacego od jazzu czy jak?
a sam poszukuje jakis solówek perkusyjnych, no może nie musi to być od razu coś na kształt tego ośmiominutowego solo rush 'rythm method' (czy jakoś tak, było jakiś czas temu w rock, metal, punk, thx Owiec), ale za każdy kawałek będę wdzięczny i dam buzi (tudzież piwska).
1. Wlasnie milo by bylo jakby to nie byl taki 100% jazz tylko jakas fiksacja.
2. Mam bardziej rozbudowana solowke z DVDka Rusha z okazji 30 lecia

moze uda mi sie zripowac i wizje i fonie ;]
a ja ci polecam sciagnac z byle programu p2p lub jakiegos smiesznego torreta tony royster jr solo ... czarny 12 letni pałker, gra tak, ze szczene z podlogi zbieralem, az strach co bedzie za parenascie lat... (solo jest razem z video).
gdzies w temacie 'znalezione w sieci' dawalem linka. szukajcie, a znajdziecie. albo wpiszcie 'drum solo' jako wyszukiwana fraze :P
BlackOmen
19.07.2006 20:29
Nie wiedziałem gdzie się zapytać walę tutaj:
Czy ktoś wie co jest przerywnikiem między kawałkami w liście przebojów trójki? Bo kiedyś chyba coś pdoobnego industrialowego or sth znalazło mi radio last.fm`a, ale nie zapisałem.
napisz do nich i się dowiedz ;d
BlackOmen
19.07.2006 20:42
Liczę, że obędzie się bez pisania im takowego maila
request:
lao che.
nie mogę znależć swojej płyty więc proszę jakąś dobrą duszę o wrzucenie tego gdzieś na rapida, tudzież ewentualny torrent z jakiegoś dobrego trackera.
to była pierwsza prośba, mniej ważna. druga to już coś grubszego.
wieczna chwała i mój autograf dla tego, kto może mi wrzucić soundtrack z filmu 'dragonheart' (w polszcze pt.'ostatni smok') muzyka została skomponowana przez randy'ego edelman'a. nie znalazłem tego na żadnym torrencie, kilku programach p2p, ani na dc (mówię o hubach do 10gb, na więcej, że się tak wyrażę, mnie nie stać).
BlackOmen
24.07.2006 12:33
A ma ktoś cos innego Lao Che? Bo powstanie warszawskie to dosyć specyficzny kawałek ich dyskografii, a ja chciałbym coś co oni grają nazwyjmy to na codzień bo 1 września zwalają się do mojego cudnego miasta. Anyone PLZ?
cóż, wydali oprócz Powstania jeszcze jedną płytę - Gusła. Piosenki sa równie specyficzne co na Powstaniu.
Nagranie koncertowe utworu "Mars - Anioł Choroby"
BlackOmen
24.07.2006 12:51
Dzięki ŹĄ
Ciekawie się zapowiada perspektywa koncertu Lao Che :]
QUOTE(MisieK @ 23.07.2006 09:58)
dzięki Misiu!
QUOTE(BlackOmen)
Dzięki ŹĄ
Ciekawie się zapowiada perspektywa koncertu Lao Che :]
mają się pojawić na tegorocznym woodstocku. jeden z chyba trzech-czterech ciekawie zapowiadających się koncertów w tym roku, no chyba, że coś mnie zaskoczy tak jak w zeszłym rok beatsteaks (nie wiem czy tak to się pisze), głównie tym, że zagrali genialny cover 'sabotage', przy którm wszyscy wymiękli niczym serek liliput w hucie katowice. tak w ogóle to zapowiada się na to, że pojadę. khihi
a u mnie 28ego KULT za free ;d;d;d
Poszukuję pilnie, długo i namiętnie:
Guillemots - Take Me Out (Franz Ferdinand cover)
Mis-Teeq - Clint Eastwood (Gorillaz cover)
Jaimeson - Wonderwall (Oasis cover)
help!?
niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi (tak, z tuzin chociaż).
kiedy wolałbym butelki
Rysiek_Kowal
12.09.2006 22:47
QUOTE(Ahmed @ 12.09.2006 21:25)
Guillemots - Take Me Out (Franz Ferdinand cover)
to mi sie zamarzylo Guillemots - Never Went to Church (The Streets cover)
:]
prosimyyyy :]
togo już dla was nie zrobie bo nie znalazłem ;}
ej znajdźta mi płytę kayah&bregovic, bo mi się chce tego słuchać okropecznie
Okropecznie, to sobie posłuchaj samego Bregovica, bo oryginały lepsze ;] Kawałki z Iggy Popem czy Cesarią Evorą - miodzio,a z Kayąh masz tylko akcent polskości w tym wszystkim. Nie mam na dysku, wiec nie wrzuce na rapidshare'a. Poproś Wojtka, on ma to gdzieś na dysku.
Rysiek_Kowal
21.10.2006 22:46
no mam ma tylko tego tutaj jest tak duzo ze nie wiem co wrzucic
nie ma Andrzeja to nie moge sie skonsultowac
jak wroci to wrzuce!
ale ja kcę z kajom! tzn inne też chcieć mogę.
Październikowy Jet, nowe AYWKUBTTOD, nowego Sufjana Stevensa, The Decemberists "Crane Wife".
Za wszelką pomoc dziękuję. { żadnych rapidshare'ów, torrentów lub yousendit! tylko wyślijto }
na jutro z rana(moze dzis wieczorem) bedziesz mial bankowo jetów a trial mi sie wlasnie sciaga wiec pewnie też wrzuce.
Niech ktoś wrzuci nowego TCIOFA, ślicznie proszę :}
QUOTE(Ahmed @ 25.11.2006 17:57)
Październikowy Jet, nowe AYWKUBTTOD, nowego Sufjana Stevensa, The Decemberists "Crane Wife".
Za wszelką pomoc dziękuję. { żadnych rapidshare'ów, torrentów lub yousendit! tylko wyślijto }
Ahmedzie podaj nazwy tych płyt, to może się znajdą do jutra
Jet "shine On"
Sufjan Stevens "Songs For Christmas"
And You Will Know Us By The Trail Of Dead "So divided"
The Decemberists "Crane Wife"
i jeszcze pragnę dodać do listy zamówień dwie, przyjemne składanki, mianowicie: Sissy Light i Lazy Hours.
Merci.
Najka: masz to jak w banku ;P
Avadakedaver
26.11.2006 18:42
ja pamiętam taką piosenkę... leciało jakoś "push the button, dont push the button, drop the station, change chanel..." ale no nie pamiętam kto to śpiewa i co to za piosenka, no.
Gugluj kotuś.
CODE
ed2k://|file|Madonna%20-%20Hollywood.mp3|6351312|28AE5736AB1D28417D71DBA080A2465B|/
Ludwisarz
26.11.2006 20:50
Byłem w Toruniu.
Taki jeden chłopak siedział na ulicy i grał na gitarze i zbierał pieniążki. I bardzo ładnie grał pewną piosenkę. Aż mu 2 zł wrzuciłem. Ale zapomniałem zapytać o tytuł, bo utwór znałem i myślałem, że znajdę bez problemów.
Cóż. Zanucić ciężko będzie.
Na bank jest fraza "eagles fly" nie wiem tylko czy poprzedzona frazą 'and the' czy 'when the'. To w refrenie.
I wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że to Aaron Tippin - Where The Stars And Stripes And Eagles Fly.mp3 (bo utwor ten był 2 na liscie TOP w USA, co by sie zgadzalo, bo numer dobry). Błagam o pomoc w znalezieniu i sciagnieciu. Nie wierze eMULEowi, bo pokazuje, ze ze 3 osoby tylko maja ten utwor i wogole nie chce sciagac.
MTV, please, pimp my winamp!
AARON TIPPING TO NIE JEST! BO TO JAKIES COUNTRY. Szukamy dalej..
a ja mam prosbe, glownie do grima, o KaeNŻeta

timmy, z takich znanych z orlami to mi sie przypomina w tej chwili tylko
http://youtube.com/watch?v=OmE10ZJV9tY
TimmY, obstawiam, że to Joe Cocker - Up Where We Belong. Jedyna piosenka która mi się kojarzy z tym tekstem.
Dżo Koker & Jennifer Warnes performance - wszyscy to znają.
Ludwisarz
27.11.2006 17:38
Kurde. Ani to ani to.
To był taki naprawde soft rocko-pop, Już blizej temu Halenowi niż Cockerowi do klimatu.. Chyba, że ten koles na ulicy tak scoverował, że nie poznaje.. Ale nie wierze,b o kojarze ten utwor, naprawde, i na bank wyście go też słyszeli.. Poszukiwania niech trwają dalej..
W Warszawie jak się nie bedziecie smiac to Wam zanuce.
Mumiah spod buta
28.11.2006 00:18
PrZeMeK Z.
28.11.2006 18:04
Jak TimmY pyta, to ja też zapytam, a co!
No więc kilka tygodni temu w Radiu Białystok usłyszałem interesujący utwór. Wydaje mi się, że to była Bjork... ale nie udało mi się znaleźć. Występowały tam (w refrenie) słowa "If I'm the stone, if I'm the wonder" albo podobne.
Gdyby ktoś kojarzył, proszę uprzejmie o podrzucenie linka. Może być na youtube czy gdziekolwiek w Sieci, nie zależy mi aż tak na wersji ściągalnej.
Ludwisarz
28.11.2006 20:41
Röyksopp is an electronic group from Tromsø, Norway. The members' names are Torbjørn Brundtlan and Svein Berge.
http://youtube.com/watch?v=tfxok_57P6kA co do mojego - kurde mol, moze zadzownie do kogos z Was i Wam zanuce?
Mumiah - tak, lekki softpoprock to Manowar. ;/
PrZeMeK Z.
28.11.2006 22:35
Dziękujem bardzo.
Taa, Bjork... Nie znam się i tyle, wychodzi.
QUOTE(MisieK @ 27.11.2006 13:17)
a ja mam prosbe, glownie do grima, o KaeNŻeta

waść chce cala dyskografie czy tylko jakies wybrane albumy?
calego kaenżeta

ewentualnie same machiny jak ci sie nie chce;P
spoko, wrzuce wszystko łącznie z koncertówką 'występ' jeśliś oczywiście chętny (pisz jeśli rapidshit Ci nie na rękę).
las maquinas de la muerte tudzież maszyny śmie...rdzi;>
aaaa. uwaga wyznanie.
kocham cie grimson ;D
chętnym.
jak skończę wrzucać wszystko to z miłości się chyba przynajmniej umówimy,ke?;>
na zywo, ale w studio
Pilnie poszukiwane empeczy Kombajn do zbierania kur po wioskach - O czym ja mam z tobą myśleć.
Rysiek_Kowal
03.12.2006 18:42
QUOTE(Shell @ 03.12.2006 12:36)
Pilnie poszukiwane empeczy Kombajn do zbierania kur po wioskach - O czym ja mam z tobą myśleć.
mowisz i masz!
http://s002.wyslijto.pl/?file_id=15824273597751118757
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę