Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Equus
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Aylet
będzie nagi, bo obiecała Owca cheess.gif
A Griffiths, czy jak to tam się pisze, nago raczej nie będzie. trochę sadła to on ma xD ble.
anagda
QUOTE(patix @ 30.01.2007 23:04)
Wracając do Equusa - a czemu tak cicho o Griffithsie? Gdyby on występował nago, to by było coś  biggrin.gif.
*

No wiesz... Daniel jednak bardziej znany jak dla nas, fanów pottera. I myślę, że twórcy EQUUS też o tym wiedzą, dlatego spektakl tylko jego postacią promują wink2.gif

A tak serio, to ciekawa jestem jak wypadnie w roli psychologa. On będzie musiał GRAĆ. A Daniel, czego by nie pokazał - i tak będą mówić, że był nagi.

Plotki kiedyś gadały, że Daniel ma na scenie symulować orgazm (jakoś trudno mi to wyobrazić, wiec myśle, że plotki jednak pozostaną plotkami a nie faktami). Też będzie musiał "coś" zagrać. Bo chyba tak się nie da... tongue.gif
Aylet
"coś" znaczy co? cheess.gif
post niżej: to już jest zboczenie xD
szelma
Nie tylko miał udawać orgazm, ale dodatkowo miał to odegrać ujeżdżając konia... a jeśli konia gra jakiś aktor... ekhm... coraz ciekawiej... biggrin.gif
avalanche
jeszcze trochę a wrzucę go na tapetę.

ale będę twarda.

zrobie to może dopiero jutro...;ddd

Aylet
ja już mam. takie co mu prawie wszystko widać cheess.gif
btw. czemu my jesteśmy takie napalone? cheess.gif
avalanche
lecimy na obcokrajowców!

btw. nie sądziłam że ma takie ładne wyrzeźbione ciałko ;d od machania różdżką mu się tak zrobiło? ;ddd
szelma
Jeśli tak się wyrabia ciało od machania różdżką, to muszę mojemu facetowi jedną załatwić biggrin.gif

Swoją drogą... czemu te zdjęcia obejmują go tylko do bioder? W kadrze się nie zmieścił czy co? biggrin.gif
LilienSnape
no wiesz niespodzianki na później x D .
ale to ciałko muah ; D
szelma
Niespodzianki..? Oby miłe.. duże... no.. ekhm blush.gif
a ciało... o tak... biggrin.gif
LilienSnape
eh ...miejmy nadzieje, że duże x D ; p
no jeśli chcemy mieć pewnośc to nie ma problemu . jak już wcześniej było mówione robimy zrzute i jedziemy x D oł je.
szelma
Och... no ja jestem za. A kiedy premiera? biggrin.gif
I koniecznie miejsca w pierwszym rzędzie!
Child
a teraz usunmy to co wykonal pan fotoszop :>
avalanche
nie bądź podły biggrin.gif

szelma
Child, wkraczasz z buciorami w moje marzenia... bezlitosny tongue.gif
Eva
QUOTE(Rosssa @ 30.01.2007 20:50)
QUOTE(Fanka HP z Elbląga @ 30.01.2007 19:42)
uuuuuuuuuuuuuwow wub.gif  wub.gif Do tej pory moje zdanie na temat Dana było eee...dość umarkowane smile.gif Ale po tym zdjęciu w dżinsach...no no naprawdę dorodny facet  biggrin.gif  evil.gif  cheess.gif
*

To takie raczej niedojrzałe oceniać ludzi po wyglądzie.
*

Oh blagam nie badz naiwna w tak infantylny sposob xP Czy wy sie nigdy nie nauczycie tego, jakim znaczacym odzwierciedleniem charakteru jest czyjs wyglad? Nie tkwijcie w tym szczeniecym idealizmie.
Rosssa
No właśnie w tym rzecz, że mi daleko do infantylności. Za dużo już w życiu się przeżyło, żeby być naiwnym. Jeżeli tak twierdzisz to chyba nigdy nie słyszałaś powiedzenia: "Nie ocenia się książki po okładce." Tak samo ludzi się nie ocenia po wyglądzie. Wybacz nie chce mi się tego tłumaczyć, jeśli tego nie rozumiesz to już Twój problem.
szelma
QUOTE(Rosssa @ 31.01.2007 00:08)
No właśnie w tym rzecz, że mi daleko do infantylności. Za dużo już w życiu się przeżyło, żeby być naiwnym. Jeżeli tak twierdzisz to chyba nigdy nie słyszałaś powiedzenia: "Nie ocenia się książki po okładce." Tak samo ludzi się nie ocenia po wyglądzie. Wybacz nie chce mi się tego tłumaczyć, jeśli tego nie rozumiesz to już Twoj problem.
*

Popieram! jak to mówią: "Z ładnej miski se nie pojesz" biggrin.gif
Eva
Ahahah nie wiem czy widzisz jak dalece zabawna jestes w tej powadze i zyciowosci xD A przy tym kompletnie nie rozumiesz o co mi chodzi! Jezeli nie rozumiesz zlozonosci wszelkich cech jakie wplywaja na caly obraz ogolny czlowieka, w dodatku jesli myslisz ze Ty sama nie oceniasz ludzi takze po wygladzie, mimo ze sie zapewne tego uparcie wypierasz, to coz, nie bede Ci tlumaczyc, rowniez mi sie nie chce - moze kiedys zrozumiesz xD

Ach jakich to uroczych jezykowych zabiegow uzylas zeby ukazac mi na jak wysokim emocjonalnym piedestale jestes, ach ach! ;D
Rosssa
Nie dość, że offtopujesz to jeszcze po mnie jeździsz. A to tylko świadczy o niskim poziomie Twojej kultury i inteligencji. No cóż. Nie martw się nie biorę do siebie Twoich jakże "mądrych" tekstów. I bynajmniej starsza jestem od Ciebie, więc mam prawo powiedzieć, że więcej wiem o życiu niż Ty.
Eva
Ale i tak nie potrafisz uzywac poprawnie slowa 'bynajmniej' tongue.gif Co nie swiadczy dobrze o Twojej edukacji! Oj tak, jakze to dojrzale - jestes starsza ode mnie i madrzejsza stuprocentowo! Jedyna podstawa do tego stwierdzenia jest przeciez metryczka. Powinszowac ;p Zwlaszcza ze niekiedy niejedno dziecko wie o zyciu wiecej niz 40latek. A gdzie po Tobie jezdze to nie wiem, ale jeden tylko wniosek mi sie nasuwa - musisz popracowac nad niwelowaniem przewrazliwienia i patosu. Poza tym.. jeszcze jedno spostrzezenie - ksiazki po okladce nie, ale za to brutalne i jednoznaczne oceny oparte na podstawach bylejakich jak fundamenty wierzy w Pizie to owszem, si senora? Sama swiadczysz o sobie tym absolutnym przekonaniem o swojej jednoznacznej wyzszosci. Powinszowac raz jeszcze!

Oh offtop. Horror ow moderatorowi nie przystoi!
owczarnia
Spokój, rany boskie!

Elva ma rację, trudno nie oceniać wyglądu na tych zdjęciach. W ogóle pierwsze zetknięcie (w realnym świecie, rzecz jasna) to wygląd i to on decyduje o wrażeniu, które zrobimy, zanim nie dołączy się do tego dalszy ciąg. W przypadku Daniela o dalszym ciągu możemy sobie raczej tylko pomarzyć cheess.gif, więc...

Btw, swego czasu doszły mnie słuchy, że Dan lubi starsze od siebie babeczki (w wieku lat szesnastu miał ponoć romans z 24-letnią panią cośtam na planie), więc jakby co, nie tracę nadziei cheess.gif cheess.gif cheess.gif.

Hito
To i ja się zgodzę, że ludzi bardzo często ocenia się po wyglądzie, i bardzo wiele osób tak czyni, niezależnie nawet od ich woli. Wiem po sobie.

Ale, ale, nie offtopujmy.
,,Equus" byłby całkiem dobry, gdyby wyrzucić z niego Daniela i główną rolę podarować tej blond pannie, tak, żeby grała zarówno w dżinsach, jak i bez nich, przodem do widowni (choć nie powiem, plecki i włosy ma całkiem ładne). Konia można zostawić (jestem pewien, że aktor go grający wolałby, żeby ujeżdżała go, symulując orgazm, dziewczyna, a nie chłopak. No, chyba że...).

A tak zupełnie poważnie dodając - trzeba przyznać Danowi, że odwagę ma. Ciekawe, jak poradzi sobie z taką rolą aktorską.
Rosssa
Jeju, tu nie chodzi konkretnie o wygląd Dana na zdjęciach, z resztą nie będę wdawać się w bezsensowe dyskusje o ocenianiu ludzi, każdy niech sobie uważa jak chce, ja swojego zdania nie zmienie.

Hito>>> To mógłby być dobry pomysł. Jednak to już rola przypisana Danowi i nic już się z tym nie zrobi. A chłopak ma odwagę, oj ma. Za to pewnie nie ma kompleksów związanych ze swoim ciałem, skoro się zdecydował na tę rolę, tak przynajmniej ja myślę.
owczarnia
Hito, za przeproszeniem, widziałeś tę sztukę? Masz o nie w ogóle jakiekolwiek pojęcie? Więc co to za teksty "Equus" byłby całkiem dobry, gdyby? Paranoja jakaś.
Aylet
ja tam się cieszę, że tą rolę ma Daniel cheess.gif można zobaczyć ciekawe sceny ;D
edit: Na trj stonie można zobaczyć "zapowiedź" Equus'a
Hito
Jestem pewien, że panie się cieszą z roli Daniela. Widziałem już zbyt wiele dowodów, by sądzić inaczej smile.gif

Rosssa>>jeśli te zdjęcia nie były zbyt mocno photoshop'owane, to istotnie Daniel nie ma powodów, by mieć kompleksy.

Sprawa z ,,Equusem" bawi mnie faktem, iż z tego co wiem, w każdym artykule mu poświęconym wspominają o Hermionie (w stylu ,,What will Hermione say, Harry?"), nie Ginny. Biedna panna Weasley, wszyscy zapomnieli, że to ona jest - powiedzmy - dziewczyną Pottera :]
vold
Niech no zrobią takie przedstawienie z Emmą Watsona, przecież to widoczny rasizm jest!
Katon
Albo chociaż z Maggie Smith =P
smagliczka
Szczerze, w zderzeniu z taką nagością na poważnie i tym całym poświęceniem dla sztuki (bo nie ukrywajmy rzadko się zdarza, żeby aktor występował na scenie jak go Pan Bóg stworzył) to wyobrażenie człowieka, który ma grać konia wywołuje u mnie niekontrolowany chichot - jakimś takim chłamem mi zalatuje. Jak z teatrzyku dla dzieci.

Koń powinien być. Prawdziwy. Skoro aktorzy się rozbierają, to czemu konia na scenę prawdziwego nie wprowadzą? Jak ma być na serio, realistycznie i naturalnie - to niech będzie do końca smile.gif
szelma
Smagliczka => Zgadzam się w stu procentach...
a sztuka na pewno by na tym zyskała smile.gif Swoją drogą... na pewno już nie takie przekręty robili na deskach teatru, więc co by im zaszkodził jeden koń? tongue.gif
Aylet
ten koń na tych zdjęciach wygląda mi prawdziwie. wiadomo że może być to atrapa, ale chyba nie będą obciachu robić.
szelma
Wiesz... co innego do zdjęć promujących sztukę, a co innego na samej scenie...
Hito
Vold>>ja tam w pełni popieram taką sztukę z panną Watson, Lynch i Wright, ale - mimo wszystko - dopiero za parę lat :]

smagliczka
Oj tam, wzieliby jakiegoś wytresowanego. Są takie i stają tam, gdzie powinny :>
LilienSnape
eh . juz oni sobie poradzą z tym koniem x D . a jak dla mnie to w ogóle mogłoby go nie być ; p . chociaż w sumie ... nagi Daniel na koniu x D x P
Ronald
Na poczatku msuze powiedzieć, ze czytając cały ten temat na mojej twarzy raz po raz pojawiał się uśmiech, za każdym razem coraz większy. I nie dlatego, ze widziałem Dana toples, ale dlatego, zę reakcja obecnych tu pań jest bardzo interesująca smile.gif

Chłopak naprawdę musi być odważny, skoro pokazuje wszystkie swoje atuty na scenie na żywca... Przyznam, że na poczatku go nie poznałem. Pomyślałem, ze to jakiś stary(ok 23 letni)facet, który się negliżuje na scenie. Te nieogoloną twarz najpierw zobaczyłem na avataze Aylet, i wtedy pomyślałem to samo.

Odnośnie podneicania się, to Dan ma juz 18 lat, więc z biologicznego i psychologicznego punktu widzenia, nie powienien dostać erekji na scenie. Pani od WDŻWR mówiła nam, że nieokotrolowana erekcja występuje u chłopców w wieku 14-17 lat. blush.gif

Zastanawia mnie co autorzy mają na myśłi mówiąc o "patologicznej wręcz miłości do koni)... biggrin.gif

Jeśli chodzi o to, zę wyrósł, to powiem po prostu: ZOBACZCIE CO 7 LAT ŻYCIA POTRAFI ZROBIĆ Z CZŁOWIEKIEM tongue.gif

Hito> Czemu za parę lat, przeiceż panna Watson ma teraz juz 17 lat, wiec czemu nie?
owczarnia
Daniel ma siedemnaście lat wink2.gif.

A patologiczna nie jest miłość, lecz fascynacja. Bardzo smutna, w dodatku, bo polegająca na oślepianiu tych zwierząt sad.gif.

Edit: "Equus" to opowieść o siedemnastoletnim chłopcu, który dopuścił się czynu budzącego powszechne oburzenie i odrazę. Oślepił kilkanaście koni. Sędzia Hester, zajmująca się sprawą Alana, doprowadza do umieszczenia go w szpitalu psychiatrycznym. Doktor Dysart ma zbadać podłoże morderczych instynktów chłopca i zapobiec pogłębianiu się agresji. Psychiatra snuje w swoim gabinecie przejmujący monolog, przerywany licznymi retrospekcjami. Zdarzenia poprzedzające zbrodnię, sceny z dzieciństwa, domu rodzinnego, ze stajni, gdzie Alan okaleczył konie - stopniowo ujawniają złożone motywy jego czynu. Obrazy ukazujące Dysarta, który tropi prawdę o chłopcu - rozmowy z rodzicami, z właścicielem stajni, sędzią Hester - odsłaniają nie tylko kulisy przestępstwa, ale także osobiste problemy terapeuty. Sfrustrowany prowincjonalny lekarz co roku spędza urlop w Grecji na bezowocnym poszukiwaniu czegoś wielkiego i świętego. Zazdrości szalonemu chłopcu jego szaleństwa, odwagi, przeżytej ekstazy. Tęskni do wielkiej namiętności. Jako lekarz umie ją zabić, ale nie może jej stworzyć.
Ronald
No moze 17, ale sie urodził w 1989 roku, więc w tym roku powinien skończyć 18 biggrin.gif

Oj... sad.gif
owczarnia
Tak, skończy w tym roku w lipcu. Póki co, oficjalnie jeszcze mu trochę do osiemnastki brakuje.

Temat sztuki wstrząsający, i dlatego prawdopodobnie Daniel uznał iż jego nagość jest tu najmniej ważna...
Aylet
szok.
no dobra, ja nie rozumne dziecko, skoro jest taki temat, dość wstrząsający, to do czego ta nagość jest potrzebna? czyba że czegoś niedoczytałam, bo ja juz w koncu nie wiem...
owczarnia
Domniemywam iż chodzi o rozmaite sceny pokazujące zaburzenia chłopaka. Na które (prawdopodobnie) składa się nie wiem, nadpobudliwość erotyczna (vide scena orgazmu)? Jest też mowa o "szczególnym uczuciu" wobec jednego, wybranego konia, może i o to chodzić.

Suma sumarum nagość nie jest tu ważna sama w sobie, ona jest narzędziem do ukazania obłędu.

Albo (przyszło mi jeszcze do głowy) ma to być przenośnia, symbol wolności tego chłopaka. Który jeżdżąc nocami nago na koniu doświadcza uczuć obcych zwykłym śmiertelnikom.

A najpewniej wszystko razem wzięte.
Aylet
a ta facetka kim jest? bo ona ubrana też nie chopdzi.
Ronald
Nie chcę być nie miły dla utorów sztuki, ale zastanawiam się, czy oni nie chcieli na bidnym, małym chłopcu po prostu zarobić. Bo co jak co, ale nazwisko Radcliffe jest jednym z najbardziej magnetycznych nazwisk w ostatnich czasach. A jeśli dodamy do tego nagość, to sukces murowany, bo rozchizteryzowane fanki napewno pobiegną, zeby wreszcie zobaczyć co daniel skrywa w spodniach. Wiecie, dla nich to jest jak spełnienie marzeń, gwizdka, urodziny, inmieniny itp. razem wzięte. Będą mogły sprawdzić, czy ich fantazje są zgodne z rzeczywistością. Tylko, ze one pewne nie zwróca uwagi na problematykę sztuki. I tu mi sie nasuwa takie przemyślenie, czy autorzy sztuki, nei nastawili głównie na zysk? http://satelitarne.5v.pl/ Czy sami nie zmienjszają znaczenia treści sztuki? Ja osobiście chętnie bym to zobaczył, i nie ze względu na Daniela(a tym bardziej jego nagość), a ze względu na treść i przesłanie, jakie nieśc może sztuka.
owczarnia
A skąd ja niby mam wiedzieć kim jest ta facetka, nie mam pojęcia! Znowu mogę zgadywać: fantazje? Żona psychiatry (wygląda na dorosłą kobietę, nie nastolatkę)?

Oj, Ronald, Ronald... "Equus" zostało napisane w 1973 roku. Jest uznawane za najlepszą anglojęzyczną sztukę ostatnich trzydziestu lat, wielokrotnie wystawianą (była m. in. i polska wersja w Teatrze Telewizji), i to Daniel starał się o tę rolę, a nie odwrotnie. Po pierwsze dlatego, iż jest to rola niezwykle wymagająca i z całą pewnością bardzo prestiżowa. A po drugie dlatego, że tylko coś równie szokującego będzie w stanie wymazać choć częściowo stereotyp Harry'ego Pottera.
Avadakedaver
QUOTE(anagda @ 30.01.2007 17:44)

user posted image

*

mi sie tam to najbardziej podoba biggrin.gif
Ronald
Owca> Mówiąc autorzy, nie mam na myśli tego, kto ją napisał, a tych, którzy są odpowiedizalni za tę konkretną, w której występuje Daniel. Ok, to Daniel sie o nią starał. Powiedzmy, ze wierze w to, że nikt nie wywierał na nim żadnej presji odnośnie rozbierania się, i że zrobił to bo chciał. Jednak o zdjęcia promocyjne, to sie chyba nie prosił, prawda. No i tak szczerze, ale kiedy już takie nazwisko chciało u nich wystąpic, to dlaczego oni mieliby z tego nie skorzystać? Przecież 60% tych ludzi pracuje tam za pieniądze i zarobek dla nich sprawą ważna jest, wątpię, zeby tam ktoś pracował charytatywnie.
owczarnia
Polecam artykuł na temat tego jak to było z tym rozbieraniem Daniela. A co do zdjęć promocyjnych, to norma i żadne dziwo... Btw, naprawdę uważasz, że dla śmietanki brytyjskiej sceny teatralnej Radcliffe to jest "takie nazwisko" wink2.gif?...
Ronald
Dla śmietanki moze nie, ale dla speców od marketingu, raczej tak... Nawet śmietnka (a moze tym bardziej) robi to dla kasy...

Artykuł przeczytam jak będę miał czas i słownik biggrin.gif
owczarnia
Rany boskie... Ronald, słyszałeś kiedyś o sztuce? Takiej przez duże "S"? Nikt nie twierdzi, że jest to działalność charytatywna w tym wypadku. Ale i nie komercha. Spece od marketingu? Pomyliło Ci się z HP wink2.gif.

To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.