Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: White Rabbit's Trip!
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Neonai
jeny. poleciała pierwsza piosenka i zamarłam. na szczęście doczekałam "antilajnou".
Lilith
jezuuu ale to sie ładuje...

oglądnęłam
jakie dupy tam jeżdżą ;]
nutrias
może znowu?
Lilith
na razie tu
szlag mnie trafił podczas zmniejszania zdjęc, więc nie ma avatara ;]
Lilith
ale znalazłam film!!!:D
Eva
Zagrajcie w Poznaniu :p
Lilith
nowy utwór do sciągnięcia na myspace.
weźmie też udział w konkursie off festival.
tu
Rysiek_Kowal
Skojarzenia z pierwszego odsłuchu:
RHCP(okres MM), Spoon, Menomena, Muse (lol, ale serio na końcu to wycie jak Bellamy). Jak wróce z jadło to posłucham jeszcze raz.
Katon
Najważniejsze, że nie masz skojarzeń z Radiohead, ich oczywistości baliśmy się najbardziej =P A wiesz, myślałem o tym Muse. Ciężko mi to traktować jak komplement, ale jakby spodziewałem się, że takie skojarzenia wokalne się pojawią. No a RHCP mnie zaskoczyłeś i to bardzo.

Szkoda mi strasznie tej dzisiejszej imprezy w jadłodajni. Tyle fajnej muzyki, której cizie z indie riot night w b-sidzie i tak nie znają. Chyba muszę w Krakowie zrobić jakąś cykliczną imprezę.
Katon
No dobra. Nie podoba się wam. Ale i tak od jutra będę wyskakiwał z waszej lodówki i nawet w waszych snach będę was zmuszał do głosowania, więc przygotujcie się.
Lilith
mnie się podoba :*
hyhy biggrin.gif
MisieK
ja przesłucham pewnie dziś. czasu nie mam xd
Child
jestem wybitnie nie-majspejsowy. ktory to kawalek i gdzie da sie go zassac?
MisieK
Przesłuchałem i do listy Ryśka chciałbym dodać, że pierwszy raz naprawdę słychać Smashing Pumpkins. Co się chwali. Wasza najlepsza chyba.

ten pierwszy na liscie child;p
Child
dobre, dobre ^^
Katon
Konkurs ciągle jeszcze nie ruszył, ale onet zwykle robi takie poślizgi. Jak już ruszy to moja sygnaturka, zainteresowania i wszystko będą jednym wielkim linkiem. Może zrobię sobie nawet avatara z banerem i wypuszczę w niebo baloniki.
PrZeMeK Z.
Też posłuchałem. Eee... Do R.E.M.-u nie jesteście podobni tongue.gif
Ale całkiem mi się podobało. Więcej nie umiem powiedzieć.
Miranda
mi się bardzo podoba, ale ja się nie znam na muzyce, to nie wiem czy się liczy.
Neonai
to ja sie wyłamie. nie porwało mnie, ale mi sie wiele rzeczy zaczyna podobać dopiero po powiedzmy 50 przesluchaniu. [powinnam teraz dopisać asekuracyjnie, ze ja sie nie znam]
Ludwisarz
ja tez sie nie znam na muzyce totez sie nie wypowiem.
Katon
Widzę, że jakiś nowy trend mówienia, że się nie podoba. To już na opinie Potti czy Ahmeda w ogóle nie czekam, bo oni to się dopiero nie znają.

Przedłużyli zgłoszenia do 29 maja. Co jest chamstwem, bo się spieszyliśmy bardzo.
Ludwisarz
A czy wiesz Mateuszu, ze wlasnie powyzszym postem wyszla Twoja wada?
Miranda
sam jesteś wada katona.
Katon
Widzę, że to nie syndrom fana, tylko wariata, który chce pisać doktorat. Cat, ratuj.
Potti
fajna. od początku mi się taka wydawała, ale nie pisałam tego, bo właściwie musiałabym powtórzyć to co mówiłeś o kierunku, w który poszliście (na szczęście najbardziej Radiohead wink2.gif) albo to co napisał Wojtek- szczególnie Spoon, tyle że pełnia wrażeń dopiero wczoraj, bo w wiosenny nastrój mi tak nie do końca trafiała. zrobiłam sobie coś przykrego, a potem w samochodzie zamiast płakać pisałam sms-y i od razu mi się zanuciło "Bury me with my mobile...".
w każdym razie w przeciwieństwie do Open'era idziecie do przodu, wyraźnie lepsza niż poprzednie.
Katon
Bardzo dziękuję. Robimy co możemy. Teraz trochę się ścieramy o kształt EPki, bo chyba pełnie w zespole rolę obrońcy etosu alternatywy, co sprowadza się do tego, że chcę EPki spójnej, z samymi nowszymi rzeczami i w ogóle traktowanej jak wydawnictwo, zaś kontropinia zespołowa chce materiału promocyjnego gdzie obok 'nowych i ambitnych' znajdą się też 'stare hity' w nowych wersjach. Chyba nieznacznie wygrywam. Ale skoro mamy już pomysł na kolorystykę, tytuł i pewien klimat, to do cholery chcę nagrać spójną rzecz, dzieło (choćby dziełko) sztuki i wreszcie się spełnić wydawniczo chociaż na chwilę.

Inna rzecz, że spójność to nie jednorodność i jednostylowość. Pojmuję ją szeroko i myślę, że pozostałe rzeczy z tej nowe EPki, jakie będziemy nagrywać w najbliższym czasie mogą was naprawdę zaskoczyć, nawet w kontekście 'Bury me with my mobile'.
MisieK
broń się. bo ja nie lubię odgrzewanych kotletów, są zbyt miałkie.
Lilith
nie przejmujcie się, na moje, że mogliby wokal poprawić, Mateusz odparował, że mogę nie głosować ;]
Katon
Mam ciężki okres. Burzy i naporu. No ale albo sztuka, albo dobre samopoczucie.
Avadakedaver
o co fak?
Neonai
artysta tworzy smile.gif
Hypacja
igoł katona
em
nie znam sie na majspejsie, ale serce mnie boli, jak widze tego oczojątrzącego timesa, proszę.

aha, ale mjuzik mi sie podobac.
Eva
Mi sie kawalek bardzo podoba, ale nie wiem czy to dla was taki komplement, biarac pod uwage rozbieżność naszych muzycznych gustow czarodziej.gif W kazdym razie jesli moge cos dodac - moglibyscie podkrecic troche glosnosc wokalu bo ginie w gitarach, tyle.
Katon
Kurde, słuchajcie więcej Guided By Voicec i Built To Spill. Ginący w gitarach wokal to mój ulubiony sposób produkowania muzyki =) Ale dobra no, pójdziemy na jakieś kompromisy z rzeczywistością.

I oczywiście, że to komplement, bo staramy się po prostu fajnie grać i nie rozmyślamy wtedy o gustach ludzi, którzy tego przesłuchają.
Eva
No to mam nadzieje ze sie nie obrazisz jesli na liscie moich ulubionych zespolow znajdziecie sie gdzies miedzy Nachtmahrem a Feindflugiem :d
Katon
Nie. Zawsze lubiłem krasnoludy.
Lilith
to nawet nie o głośność wokalu chodzi, tylko o te niskie tony, na których Twój głos, mym skromnym zdaniem wypada słabo.
co oczywiście nie oznacza, że mniej Cię kocham biggrin.gif
em
tej na sobotę to bilet ile stoi?
Katon
Sześć goldenów =)
Lilith
hahaha, wejdźcie w video's ;]
Ludwisarz
wtf?

ok, juz wiem, wlaczylem angielska wersje strony biggrin.gif
Lilith
Są!!! GłOSUJCIE!!!!!
nutrias
Dodane do zakładek tongue.gif
Katon
Nie rozumiem, jak Marcin mógł wybrać właśnie to 'śmieszne' zdjęcie, jako ilustrację do tego, co teraz gramy i o czym i czym jest ta piosenka. Jakbym miał mało czasu to nie dałbym szansy piosence gości, którzy promują się takim fotosem. No ale numer jest fajny, GŁOSUJCIE!!!!
Rysiek_Kowal
A może machniecie jakąś biografię? Wzmianka o występie na Opene'erze może podświadomie niektórych przekonać wink2.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.