Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Klub Luny Lovegood
Magiczne Forum > Harry Potter > Magiczny Hogwart
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
harolcia
QUOTE(Zeti @ 20.10.2007 23:08)
ile punktów zarobiłaś za zwycięstwo w konkursie KLL?
*

Z tego co wiem, to było do ustalenia, chyba, że czegoś nie doczytałam w tym topic'u smile.gif
Zeti
Zdaje mi sie, że Aylet zgodziła sie wtedy na 20 punktów, ale głowy nie dam. Mogłoby również 25 albo i 30, bo takie propozycje na PMach padały.
Aylet
raczej 20 pkt.
Zeti
Dodam więc 20.
Kit_fan
Ja nieco chciałam rozwinąć swoją poprzednią wypowiedź, bo ten nasz klub będzie taki uśpiony oraz osamotniony, aż w końcu umrze z żałości i tęsknoty za choćby nikłym zainteresowaniem cry.gif.
Pisałam, że moim zdaniem Luna wygląd odziedziczyła po matce, zaś charakter po tatulku. Cóż, pana Lovegood zawsze sobie wyobrażałam jako nieco korpulentnego jegomościa, z ciągłym uśmiechem na twarzy, cieszącego się życiem, pełnego radości, który swoim optymizmem zaraża wszystkich dookoła smile.gif. Jak wiemy, jego córka jest nieskora do emocjonalnego i wybuchowego okazywania swoich uczuć. To raczej niezwykle skryta i cicha dziewuszka, jednak może geny i wpływ ojca sprawiły, że Luna mimo lekceważenia ze strony innych, naprawdę lubi ludzi, jest wspaniałą przyjaciółką, gotową w każdej chwili nieść pomoc każdemu potrzebującemu. Ojciec nauczył ją, że świat może być piękny, pokazał, jak to piękno dostrzegać. Zaś matka…, widzę przed oczami małomówną, niezwykle poważną, szczupłą blondynkę, która po całych dniach siedzi zamknięta w komnacie, zajęta niebezpiecznymi eksperymentami, które zakończyły się dla niej tragicznie. Mimo iż wcześnie osierociła Lunę, to i tak zapewne niewiele czasu spędzała z córką, wciąż zaabsorbowana swoją pracą. Co prawda Luna mówi, że kocha matkę, nazywa ją niezwykłą czarownicą , ale jak wiadomo każde dziecko idealizuje swojego rodzica. Miała raptem dziewięć, czy dziesięć lat, gdy ją straciła…

Ps. Zapomniałabym wink2.gif!! Słuchajcie, może jednak rzeczywiście warto przenieść Klub Luny, wraz ze wszystkimi dodatkami tongue.gif na nasze subforum?
Zeti
Pewnie, ze warto.

Aż mnie korci, żeby się wypowiedzieć o Lunie pod kątem VII tomu.
hazel
Na subforum "Magiczny Hogwart" także obowiązuje zakaz spojlerów, tak że przeniesienie tematu nic nie zmieni. W tej kwestii.

A za przeniesieniem jestem. Taki był plan, a tutaj te wszystkie tematy bajzel robią.
Zeti
Wiem, że nie można, poczekam do premiery.

A tematy pasuje przenieść.
hazel
No to przenoszę.

Dzięki za komentarz o bajzlu :|
Przemek

Do not worry, honey, we'll make things right biggrin.gif
wincior
ja chciałbym należeć do klubu luny

Zapraszam. Zasady w pierwszym poście tematu.
Przemek
asiatal
no to chyba ja tez bym poprosiła o członkowstwo (matko, jaki ten wyraz trudny)smile.gif

Pisze się "członkostwo" :] Zapraszam.
Przemek
PrZeMeK Z.
Niniejszym proponuję kolejny temat dyskusji:

Co zaprząta myśli pod tą blond czupryną?

O tym, jaka jest Luna, w gruncie rzeczy wiemy niewiele. Jest ona dość skryta, nieczęsto mówi o sobie i swoich przeżyciach (choć gdy już to czyni, jest brutalnie szczera :]). Jak wyobrażacie sobie ten mały, wewnętrzny świat Luny? Jakie sprawy tego świata zaprzątają jej głowę poza chrapakami krętorogimi? Co Luna sądzi o mugolach, ministerstwie, innych krajach, kwiatach i tysiącu różnych spraw?
Zeti
O mugolach? - nieszkodliwi i śmieszni
O ministerstwie - szkoli armię heliopatów.
O innych krajach? - są tam jakieś ciekawe stworzenia?
PrZeMeK Z.
W kwestii mugoli bym się nie zgodził. Nie wierzę, by Luna rozpatrywała ludzi w kategoriach "groźni - niegroźni", a tym bardziej nie nazwałaby nikogo obcego "śmiesznym". Kto jak kto, ale ona chyba wie, jak przykro być tak ocenianym.
Ciekawe, czy Luna interesowała się kiedyś mugoloznawstwem. Jak by nie patrzeć, i my mamy sporo zakręconych rzeczy, które mogłyby ją zainteresować.
asiatal
kwestia Obcych?

a Luna to jest czystej krwi czy jak?
Miętówka
QUOTE(asiatal @ 02.11.2007 10:47)
kwestia Obcych?

a Luna to jest czystej krwi czy jak?
*

Pytanie! Oczywiście, że jest czystej krwi! Coś niedokładnie książki czytasz...
asiatal
książki to ja naprawdę czytam dokładnie, ale moja pamięć to już nie ta...... Tak właściwie to ja nigdy nie miałam dobrej pamięci.... Ech, nieważne. Dawno temu czytałam HP więc proszę się nie dziwić
Zeti
Ja przynajmniej raz na jakiś czas od nowa czytam tom, który w danym momencie mnie zaciekawi.
Hermiona1900
No, Evanna świetnie zagrała tę postać... a do dubbingu też nic nie mam.

Luna… to było dla mnie zupełne zaskoczenie, gdy czytałam piąty tom. Nie spodziewałam się, że żyją jeszcze na tym świecie tak intrygujące i pociągające charaktery

To mało znasz osób tongue.gif Ja znam wielu o tak intrygujących charakterach biggrin.gif
Miętówka
Ale dokładnie TAKIEJ osoby jak Luna chyba nie spotkałaś, co?
Hermiona1900
Jak się nad tym poważnie zastanowić, to chyba nie...no ale z innego punktu widzenia: nie ma przecież na świecie 2 osób idealnie do siebie identycznych, no nie?Każdy jest wyjątkowy i o to właśnie chodzi.
harolcia
A Luna to już jest szczególnie wyjątkowa.
Co do mugoli - moim zdaniem Luna traktuje ich jako normalne osoby. Tzn, nie zastanawia się nad tym, czy ktoś jest magiczny, czy nie. Nie obchodzi jej to zupełnie. Jest po prostu sobą i do każdego odnosi się jednakowo.
Co do ministerstwa - myślę, że traktuje ich raczej jako zło konieczne. No i przede wszystkim podziela poglądy ojca, jakiekolwiek by nie były smile.gif
O innych krajach - sądzę, że Luna traktuje świat jako cały jeden kraj, który kryje w sobie wiele tajemnic, który należy zwiedzić i poznać jego najskrytsze zakamarki. smile.gif
To by było na tyle smile.gif
Hermiona1900
Zgadzam się w 100%
Nie widzi większej różnicy między czarodziejami a mugolami - znaczy nie poróżnia ich za bardzo ze względu, czy ktoś umie czarować, czy nie.
Nie sądzę także, że Luna uwielbia, czy choć lubi Ministerstwo :/ Nie dziwię jej się...
Inne kraje - sama nie wiem...pewnie nic do nich nie ma biggrin.gif
Zeti
Nie wchodźmy na ten temat, bo moze zawierać spoilerom z siódmego tomu.

Ok, w takim razie pytanie usuwam.
harolcia
eve
a ja się chciałam zapisać do klubu...
PrZeMeK Z.
UWAGA CZŁONKOWIE KLL!

W ten weekend robię czystkę w naszych szeregach. Usunę z listy członków tych, którzy się nie udzielają i zadbam o to, by w regulaminie MH znalazł się punkt: "Za nieaktywność w Klubie Luny Lovegood dłuższą niż X czasu - kara -10 punktów".

Lojalnie ostrzegam. Nie będzie zapisywania się tylko dla punktów.
Jeśli ktoś zamierza brać udział tylko w konkursach KLL, niech jasno zadeklaruje to tutaj, w tym temacie.
Zeti
Kto konkretnie z tej listy? żeby się mogli spodziewać, i ewentualnie podjąć jakieś kroki
- PrZeMeK Z.
- Aylet
- Ramzes
- Em
- Kit fan
- Zeti
- Pomylunka
- kObra.
- hiob27
- solve
- Hazel
- Windykatorka
- Harolcia
- Matips
- kaszolka14
- jolinek
- Hermiona1900
- horror_kitty
- Miętówka
- Toujours_Pur
- Avadakedaver
- Zakochana w fantastyce
- wincior
- asiatal
- eve
- Syriusz_Black

Jutro Ci odpowiem, dziś nie mam czasu, a muszę posprawdzać wszystkich członków KLL. Proszę, by w regulaminie przy punkcie o KLL znalazł się wspomniany przeze mnie zapis o utracie 10 punktów, jeśli dana osoba nie udzielała się w żadnym z tematów KLL przez miesiąc.
Przemek
Ramzes
A ja mam pytanie w związku z tą listą. Czy ktoś wie, czy każdy członek KLL jest przydzielony do domu, bo nie chce mi się każdego nicka sprawdzać. Czy są też normalni użytkownicy spoza "Magicznego Hogwartu"?

(Jestem przygotowany na to, że ten post zostanie odebrany jako podciągnięcie się w statystykach, ale mnie to naprawdę zastanawia)
Zeti
Niektórzy nie są.
Ramzes
Czyli wtedy co? Też wykluczenie? W sumie skoro się nie udzielają, to wielkiej straty nie będzie. OK dzięki.
eve
Ja jestem nowa w kll i na forum też, nie mialłam jescze okazji wykazać się, więc mam nadzieję, że mnie to nie będzie dotyczyc? A mam jeszcze takie pytanko: ja raczej w konkursach nie będę brała udziału, przynajmniej na razie tak mi się wydaje, a raczej będę się udzielać w tematach typu: wojaże Luny (błagam was ludzie nie pozwólcie tamatowi umrzeć!) i co w takim razie? Czy też mam się bać, że wylecę?
PrZeMeK Z.
Eve, nie masz się czego bać. Jako nowa użytkowniczka oczywiście masz jeszcze czas na udzielanie się. Chodziło mi głównie o "starych" członków KLL, którzy się nie udzielają.
Nie ma obowiązku brania udziału w konkursach, więc spokojnie.
A do zabawy w Wojaże Luny jak najbardziej zachęcam. Cieszę się, że Cię zainteresowały.

Aha, witaj na forum! smile.gif
eve
Cieszę się ogromnie Przemku biggrin.gif A co do zabawy to naprawdę sądzę, że to super sprawa. Niech żyje kreatywność! Tym bardziej, że Luna jest postacią tak uroczą, a jednocześnie niekonwencjonalną i nie robiącą sobie nic z... no właśnie, chyba ze wszystkiego, a szczególnie z ograniczeń, że daje niesamowite możliwości tworzenia jej przygód
QbaNowy
Przemq mam pytanko: moglbym sie do was dopisac??
po przeczytaniu kilku stron wstecz stwierdzam ze chce tongue.gif

Aha a co do tych "czystek" jestem jak najbardziej "za" biggrin.gif
horror_kitty
Szkoda tylko, że nie rozwinął się tu żaden porywający temat...

Jeśli masz jakiś porywający pomysł na ciekawą dyskusję, to podziel się wink2.gif
Ramzes
Bo to co wiadomo o Lunie zostało powiedziane. A to, czego się możemy domyślać nie zyskało akceptacji. Chyba ludziom się ciężko wczuć w tak oryginalny i indywidualny umysł biggrin.gif no a poza tym parę osób nie może też napisać wszystkiego, co chce, bo nie można spoilerować przecież wink2.gif
asiatal
ćśśś nie mówić mi tu nic. I tak już za dużo wiem o 7 tomie (chyba najlepsze kawałki :////) ale staram się je wrzucić w najgłębszy kąt mego umysłu i mi to nawet wychodzi :]

Popieram, popieram jak najbardziej. ABSOLUTNIE ŻADNYCH SPOILERÓW!! Proszę, uszanujcie...
KF.
Ramzes
No przecież właśnie o tym mówię smile.gif
Syriusz_Black
Cóż. Ja chciałbym zarówno i podyskutować i wziąć udział w konkursach. Zatem może wrócimy do dyskusji?
horror_kitty
Ramzes- wyjąłeś mi to z ust biggrin.gif
Aylet
ja raczej mam zamiar (jeśli zostanę) brać udział tylko w konkursach, jeśli to możliwe.
Zeti
Ja też. Będę próbował przynajmniej.
QbaNowy
Wiec widze ze nie mozna tu byc mietkim smile.gif
Uroczyscie oswiadczam ze chce przystapic do klubu Luny Lovegood smile.gif
I, jakby to zapewne zrobila Luna, nie musicie mi dopisywac tych 10pkt na rzecz domu. ze sie tak wyraze "wisi mi to"
chce tu byc z wielu innych powodow niz rywalizacja pomiedzy domami. a prawda jest taka iz Ona nie chcialaby, aby dawac kazdemu punkty za to iz nalezy do jej fanklubu smile.gif mam nadzieje ze mnie rozumiecie...
Hermiona1900
nie musicie mi dopisywac tych 10pkt na rzecz domu. ze sie tak wyraze "wisi mi to"
chce tu byc z wielu innych powodow niz rywalizacja pomiedzy domami

Znaczy, że np. ja dołączyłam do KLL dla punktów??? blink.gif blink.gif dry.gif
Aylet
a czy ktokolwiek tak powiedział?
PrZeMeK Z.
Spokój, spokój. Nie wierzę, by ci, którzy się udzielają w KLL, dołączyli do niego dla punktów. Ci, którzy się nie udzielają, pewnie też nie dlatego to zrobili.
PrZeMeK Z.
UWAGA!

Po pierwsze: mała zmiana w ósmym punkcie regulaminu, teraz ostrzeżenie dostaje się po miesiącu nieudzielania się zamiast po dwóch. Po dwóch przestaje się być członkiem KLL.
Nie próbuję nikogo zmuszać, ale nie ma sensu trzymać na liście "wielkich nieobecnych". Jeśli ktoś chce brać udział tylko w konkursach - nie ma problemu, niech da znać i nic do siebie nie mamy.
Po drugie: przypominam, że każdy członek KLL ma prawo założyć nowy temat związany z Klubem czy wymyślić nowy temat dyskusji.
Po trzecie:

LISTA OSÓB NIEAKTYWNYCH OD 08.10.07 - OSTRZEŻENIA!
- Pomylunka
- kObra
- solve
- Windykatorka
- kaszolka14
- jolinek
- horror_kitty
- Toujours_Pur

Jeśli któraś z tych osób chce zrezygnować z działalności w KLL lub ją ograniczyć, niech da znać. Za miesiąc osoby, które się nie uaktywnią lub nie napiszą, że chcą brać udział tylko w konkursach, zostaną usunięte z listy członków KLL, a ich domy stracą po 10 punktów od każdej takiej osoby.
QbaNowy
Znaczy, że np. ja dołączyłam do KLL dla punktów???

hmm... wcale nie chodzilo mi o to ze wszyscy dolaczyli tutaj dla punktow ale Zeti gdzies tak podobnie (z calym szacunkiem do niego) napisal ze niektorzy wlasnie to robia (gdzies w wielkiej sali) a ja nie chcialbym aby mnie o to podejrzewano... smile.gif
Hermiona1900
Znaczy, że np. ja dołączyłam do KLL dla punktów???

hmm... wcale nie chodzilo mi o to ze wszyscy dolaczyli tutaj dla punktow ale Zeti gdzies tak podobnie (z calym szacunkiem do niego) napisal ze niektorzy wlasnie to robia

No to właśnie po to napisałam te NP. smile.gif
QbaNowy
mala poprawka: to nie Zeti napisal cos o oszustwach z punkatami tylko Avadakedaver. sorki Zeti smile.gif

chcialbym sie jeszcze wypowiedziec na kilka tematow, ktore mnie ominely smile.gif
za co lubie Lune? hmm... za caloksztalt swojej osoby smile.gif mysle ze jestesmy troche podobni chociaz ja bardziej przejmuje sie tym, co o mnie mowia ale tylko w szkole (sam nie mam pojecia czemu sad.gif ). ja tez jestem raczej typem samotnika z wyboru, a w szkole zakladam "maski" dodajace mi troche poczucie lepszego "ja"... w "piatce" i w "szostce" spelnila moim zdaniem element rozluzniajacy atmosfere. szczerze to w tych gorszych momentach ksiazki (tych mrocznych) czekalem tylko az to Luna sie wypowie, bo wiedzialem ze mnie jej tekst po prostu "rozwali" blush.gif
ciemne strony Luny- a istnieja takie?? no moze jedna, ale tylko dla tych ktorzy ja po prostu nie lubieja- swoim brakiem zainteresowania na to co o niej mowiono, po prostu potrafila pokonac nawet najsilniejszego "przezywacza", poniewaz jego sila plynie ze zlosci osoby przezywanej co w tym przypadku nie wystepowalo... (zlosc czyli smile.gif )
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.