Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Klub Luny Lovegood
Magiczne Forum > Harry Potter > Magiczny Hogwart
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Madziuś
Ja bym chciała zapisać się do klubu.
Madziuś
Sorry, że tak jeden post pod drugim, ale pomyślałam, że można by założyć temat kll, w którym dyskutowalibyśmy o Lunie pod kontem siódmego tomu.
QbaNowy
ale chyba nie tutaj poniewaz nie wolono wstawiac spojlerow na tym forum wink2.gif
Madziuś
To może dałoby się otworzyć jeden temat KLL w subforum „Tom VII”?
Aylet
ale po co? nie widzę potrzeby, a siódmy tom tuż za pasem, może poczekamy aż wszyscy będą mogli włączyć się do tej dyskusji?
QbaNowy
jestem jak najbardziej za poniewaz jest duzo czlonkow ktorzy ksiazki nie czytali a z wielka checia by sie wypowieldzieli

Edit. Ale ja jestem za tym aby przeczekac dry.gif bo nie napisalem
Kit_fan
Ale zdajcie sobie sprawę, że część klubowiczów nie czytała jeszcze "Deathly Hallows". Aylet ma rację, za kilka miesięcy WSZYSCY będziemy mogli podyskutować o Lunie pod kątem siódmego tomu. A jeśli ktoś jest aż tak niecierpliwy, to subforum na temat ostatniej książki już istnieje, zapraszam.
Madziuś
No dobra. To był tylko taki pomysł. Wycofuję się. Możemy poczekać.
Ramzes
Nie ma co się spieszyć, bo jednak ci, którzy znają treść siódemki są w mniejszości.
Zeti
Ja bym poczekał jeszcze trochę. co prawda, aż mnie korci, żeby coś napisać, ale wolę jednak poczekać.
Madziuś
Korci mnie, aby skasować post, w którym zaproponowałam temat, w którym dyskutowalibyśmy o Lunie, biorąc pod uwagę VII tom, bo chyba narobiła nim trochę zamieszanie.
Nie zrobię tego, bo pozostałe komentarze nie miały by sensu, ale przyznaję wam teraz rację. Warto poczekać. Po prostu wydawało mi się, że większość członków klubu przeczytała już VII tom.

Ja mogę usunąć twój post, i następujące po nim, ale po co? Niech zostanie. Będziemy pamiętać, że o Lunie w DH będziemy mówić już w lutym.
Zeti.

Madziusiu, nie przejmuj się. Nie zaproponowałaś niczego złego ani śmiesznego. Bycie w błędzie to normalna sprawa :]
Przemek
aurorka_gryfonka
Lepiej poczekać. Ja nie znoszę spoilerowania i choć nie należę do osób cierpliwych to wolę jeszcze się pomęczyć trochę. W końcu niedługo i tak premiera...

aha i jeszcze jedno. też chciałabym się zapisać do klubu. wcześniej nie napisałam, bo mi pamięć nie pozwoliła. biggrin.gif
eve
Tyle czasu wytrzymaliście, więc i teraz jeszcze wytrzymamy smile.gif oczywiście chodzi mi o dyskusję na temat Luny w ostatnim tomie. sama chciałabym się na ten temat wypowiedzieć, ale może poczekajmy, aż każdy będzie miał równe szanse.
a czy brak nam pomysłów o czym mówić? przecież Luna jest postacią tak złożoną, że nie powinno nam brakować tematów... ja mam juz jeden pomysł, ale muszę przejrzeć jeszcze dwie strony tego tematu, by być pewną, że nie popełnię gafy i ni epowtórzę czegoś, co było już przedyskutowane. na razie życzę dobranoc i zmykam spać
kaszolka14
ale mnie tu dawno nie bylo.. tongue.gif hah.. smile.gif noo tak wedlug mnie troche osob juz przeczytalo siodmy tom i chca podyskutowac na temat Luny.. ale cierpliwosci smile.gif przeciez premiera niedlugo i bedzie wtedy o czym gadac biggrin.gif i to dobrze Madziuś, ze czlonkowie klubu rzucaja rozne propozycje biggrin.gif bo przynajmniej jest o czym pozniej podyskutowac.. smile.gif pozdrawiam smile.gif
eve
myślałam, że miałam super temat do dyskusji, a tu się okazuje, że ktoś wcześniej już wpadł na taki sam pomysł sad.gif no nic, będę myśleć dalej

A o którym konkretnie temacie mówisz wink2.gif?

o tym co Lunie w szkole podobało się najbardziej, a co mogło jej się nie podobać... w sensie: jakie przedmioty
Kit_fan
Wydawać by się mogło, że wykorzystaliśmy już wszelkie możliwe tematy i „prześwietliliśmy” Lunę na wskroś, ale można sięgnąć nieco dalej i drążyć bardziej szczegółowo. Może to nie jest jakiś wybitnie ciekawy pomysł pod dyskusję, ale z braku innych, ten musi mam wystarczyć. Cóż sądzicie, drodzy klubowicze, o stosunku panny Lovegood do największego postrachu Hogwartu, Mistrza Eliksirów we własnej osobie, wielkiego Severusa Snape`a? Tylko bardzo proszę bez żadnych uwag, typu „uważała że był zabawny”. Zastanówcie się głęboko i wysilcie umysły. Liczę na Waszą aktywność. wink2.gif
Hermiona1900
Hmm...według mnie była do niego obojętna. Zresztą tak samo, jak do innych nauczycieli. Tak właściwie, to Snape chyba szczególnie sie jej nie czepiał.
horror_kitty
Zgadzam się z przedmówcą smile.gif
Uważam, że Luna nie przejmuje się tym co myślą o niej nauczyciele ( w tym Snape oczywiście) co nie znaczy, że ich nie szanuje. Na pewno stara się być grzeczną uczennicą tongue.gif żeby nie sprawić zawodu swojemu ojcu. Chociaż to co usłyszy na lekcji i tak interpretuje po swojemu wink2.gif
A co do Snape'a.... nie widzę powodów, żeby miał ja szczególnie złośliwie traktować, zapewne uważa ją jedynie za nieszkodliwa wariatkę i żeby tutaj się nie przeliczył tongue.gif
Kit_fan
Ach, cios w serce! Burzycie moje stwierdzenie, że wobec szanownego Snape`a nie ma takiego uczucia, jak obojętność. On we wszystkich, zawsze wzbudza skrajne i dogłębne emocje. Przeważnie jest to nienawiść, ale mniejsza z tym… dementi.gif Nauczyciela eliksirów można darzyć szacunkiem za jego niezwykłą mądrość i rzadko spotykany dar warzenia mikstur oraz oczywiście cięty język. Choć właśnie z drugiej strony, ten jego diabelski charakterek wzbudzał w studentach głęboką niechęć, a nawet strach. O tak, obok mistrza Seva, nie da się tak po prostu obojętnie przejść. To zbyt zagmatwana i tajemnicza persona. Dlatego ciekawi mnie, czy Luna próbowała odkryć mroczne sekrety swojego belfra, czy w jakiś sposób Snape ją intrygował? Wszak był tak odmienny od innych nauczycieli, zupełnie jak ona jaskrawo wyróżniała się na tle innych uczniów. Czyżby pokrewne dusze? wink2.gif
Hermiona1900
Pokrewne dusze? Oj, nie sądzę. Nawet jeśli oboje się wyróżniali, to Snape próbował jakoś się "wepchnąć" w jakiekolwiek towarzystwo, a Luna nie za bardzo się przejmowała, czy jest w jakiejś grupie osób, czy też nie. Wyróżniali się - z tym się mogę zgodzic. Ale oboje na swój indywidualny sposób.
Syriusz_Black
Zupełnie odmienne charaktery. Poza tym Snape trzymał się z grupą starszych kolegów ze swojego domu, a Lunę nawet we własnym domu zaa dziwną uważano...

Snape miał kolegów?? Byłam pewna że w dziecińswie był nieszczęśliwym samotnikiem, wręcz odludkiem, gnębionym przez Huncwotów i odrzucanych przez innych uczniów, nawet Ślizgonów, za wybitne zamiłowanie do książek, nauki, czarnej magii, ogólne za swoistą inność, odrębność.
eve
Ja uważam, że Luna szanowała Snape'a jako nauczyciela, za jego wiedzę, ale nie sądzę by się go bała. Mógł ją intrygować, choć nie jako pokrewana dusza, ale raczej jako ciekawe zjawisko
horror_kitty
Pokrewne dusze to na pewno nie były. A co do podobieństw to po za samotnością i odmiennością nie widzę żadnych. Chociaż swoją drogą wynikneły na zupełnie innym gruncie. Luna była uznawana za dziwaczkę a Servusa zwyczajnie się bano.
Miętówka
Eva, jak myślisz, czy Luna może nazwać jakiegoś ( nawet tak dziwnego jak Sev) człowieka "zjawiskiem"? bo ja bym tego tak nie napisała.
horror kitty, ty mówisz (piszesz) o tym, jak Snape jest nauczycielem, tak?
pozwól, że sama sobie odpowiem: Tak! przeceż mi tu rozmawiamy o stosunku Luny do Snape'a jako NAUCZYCIELA! Posta nie usunę, bo mi się nie chce. tongue.gif
aurorka_gryfonka
watpie, żeby Luna nie była obojętna do jakiegokolwiek nauczyciela. ciągle bujała w obłokach, mimo, że była wyjątkowo inteligentna. ciekawa jestem, jak jej poszło z SUM-ami...
eve
Miętówko, błagam, tylko nie Eva. Najlepiej tak, jak w nicku, ewentualnie Ewelina.
No cóż, może "zjawisko" to niezbyt odpowiednie słowo, ale akurat nic innego nie przychodziło mi do głowy. A jeśli już, to zjawiskiem nie był sam Snape, ale jego specyficzne zachowanie i styl bycia.
kObra.
Eva, eve....Chyba mi się pier**li przed oczami.

Może by tak ostrożniej ze słownictwem?
Przemek

A czy napisałam wulgaryzm?
Są gwiazdki.
Skąd wiesz jakie słowo miałam na myśli? ;>

Nie bawmy się w gierki :]
Przemek

Ale gwiazdki właściwie można by uznać.
Zeti.

Boższ...Jest cenzura. Finito.
eve
Nie ma sprawy Miętówko, to tylko tak na przyszłość.
Kobro, może to tylko jedna literka, ale dla mnie ogromna różnica.
kObra.
Jest już Eva i tak dziwnie po prostu.

No właśnie, nie możemy teraz mylić nicków, jak zauważy się bąd to trzeba edytować.
Eva - mod, nie bawi się w MH.
Eve - user, bawi się w MH - Gryfonka.
Kiedyś, kiedy jeszcze Eva była Elvaralinde byłoby prościej.
Zeti.
Ramzes
Znowu się temat zawiesił. Jak bym chciał, żeby już wyszły Insygnia...
Syriusz_Black
Jeszcze trochę smile.gif wtedy będzie można normalnie pogadać. A wpiątek gadałem ze znajomymi o Harrym i jakaś babka mnie zaczepiła w autobusie i rozmawialiśmy o Insygniach i o Lunie też tongue.gif
PrZeMeK Z.
Nie przeboleję tych Insygniów.
hazel
Dlaczego? I tak nieźle wybrali moim zdaniem. To był najlepszy z dyskutowanych tytułów moim zdaniem (chodzi mi o te podane w ankiecie).

Ja osobiście czekam na polskie wydanie, z chęcią je przeczytam, chociażby po to, żeby zobaczyć, jak Polkowski poradził sobie z tłumaczeniem. No i nie trzeba się będzie dłużej obawiać, że cokolwiek napiszesz, będzie spojlerem.
Syriusz_Black
Hehe, mi też insygnia najbardziej pasują.
A Polkowski jak zwykle świetnie przetłumaczy. Sądzisz, że nie tongue.gif?
Kit_fan
Dla mnie także Insygnia, od początku, odpowiadały najbardziej. Jestem zadowolona, że ostatecznie wybrano właśnie tę wersję tytułu. Nigdy nie zaakceptowałam żadnych Darów, Talizmanów, Relikwie, czy Regalia także odpadały. Zwłaszcza Relikwie!
A jeśli chodzi o tłumaczenie pana Polkowskiego, to jestem zupełnie spokojna. Człowiek jest świetny w swoim fachu, tłumaczy rewelacyjnie i z utęsknieniem oczekuję 26 stycznia. Oj, będzie się działo...
eve
Ja czekam na 7 tom, by móc swobodnie o wszystkim rozmawiać, a tutaj, o Lunie.
Niestety nie mam teraz czasu i bardzo rzadko udzielam się na forum. Mam nadzieję, że już niedługo to się zmieni.
kObra.
A premiera jest w styczniu, prawda?
Którego? Straciłam poczucie czasu, jeśli chodzi o premierę.
harolcia
26/26 stycznia 2008.
Z tego co pamiętam.
aurorka_gryfonka
Tak. Dwudziestego szóstego. Insygnia też moim zdaniem brzmią najlepiej. No bo co? Harry Potter i Relikwie Śmierci??? Beznadzieja. Czekam już na siódemkę!!!
Ramzes
Ja mam taką prośbę, żebyśmy może już zaprzestali dyskusji na temat odpowiedniości tytułu siódemki i przestali używać argumentów na poziomie
No bo co? Harry Potter i Relikwie Śmierci??? Beznadzieja.

Super. Tylko, że to samo mogę powiedzieć o Harry Potter i Insygnia Śmierci.

Każdy miał jakiś swój typ i jednym wybór Polkowskiego pasuje, innym nie. Teraz i tak już nic nie zrobimy, więc po prostu przejdźmy nad tym faktem do porządku dziennego i darujmy sobie jałowe dyskusje...
QbaNowy
ogolnie moglibysmy zaczac jakis temat bo klub obumiera... sam zadnego konkretnego nie wymysle ale nie wierze ze juz wszystko zostalo powiedziane ;] a wszystkim czekajacym na "insygnia" zycze cierpliwosci... tylko tyle
Miętówka
QUOTE(harolcia @ 06.12.2007 17:41)
26/26 stycznia 2008.
Z tego co pamiętam.
*

harolciu, chyba 26/27 stycznia smile.gif
Zeti
Nie, 25/26.
aurorka_gryfonka
A mże by tak jakiś pomysł na temat Luny, by ktoś rzucił...?
Nothing_
Chciałabym wstąpić do klubu Luny Lovegood - rzecz jasna, jeżeli można ; )
Pozdrawiam mocno - Nothing
PrZeMeK Z.
Z okazji braku okazji malutka statystyka dotycząca członków Klubu Luny Lovegood.

Zapraszam pod ten link smile.gif
Ramzes
W zasadzie w kontekście liczby członków MH nie dziwi mnie dominacja Gryfonów. Co was tak wzięło na statystki ostatnio? Sprawdzian macie? tongue.gif
harolcia
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 12.01.2008 22:15)
Z okazji braku okazji malutka statystyka dotycząca członków Klubu Luny Lovegood.
*

Takie okazje są najlepsze wink2.gif

A co do mojej 'miłości' do HP i przyznawania się do niej, to niektórzy wiedzą a inni nie i niech tak pozostanie. Szkoła jest tolerancyjna, ale... Czasem lepiej jest coś przemilczeć. smile.gif
PrZeMeK Z.
QUOTE(Ramzes @ 12.01.2008 23:28)
W zasadzie w kontekście liczby członków MH nie dziwi mnie dominacja Gryfonów. Co was tak wzięło na statystki ostatnio? Sprawdzian macie? tongue.gif
*

Nie, po prostu tak jest atrakcyjniej wizualnie.

Ja tam nie mówię o tym, że czytam HP. Po co? smile.gif
Jeśli ktoś spyta, przyznam się i mówię, że po prostu mi się podoba. Zwykle nie ma dalszych pytań (głównie z tego, że moim rozmówcom w sumie to wisi).
puszka_po_konserwie
Chciałabym zapisać się do tego klubu wink2.gif
Dlatego że jesetm fanką Luny - jest ona urocza na swój pokręcony sposób a także jest jedną z najbarwniejszych postaci z HP ^^
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.