Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Siódmy Tom W Druku
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4
PrZeMeK Z.
Gratuluję i miłego czytania! smile.gif

Ech, ależ mnie chcica na siódemkę wzięła. Chyba wypożyczę, jak tylko znajdzie się w bibliotece, nie zważając na innych :]
asiatal
a dzięki, dzięki. Myślę, że jeszcze do mnie nie dotarło, że mam już siódemkę.

PS
avatar Zetiego jest z okładki HP7. A ja się zastanawiałam o co chodzi z tą ręką...
Zeti
Tak, to w ramach oczekiwanie na siódemkę... To bardzo ważny moment z DH.

Moja przyjaciółka już kupiła. Jest wniebowzięta. Podobno w księgarni lezą jeszcze większe stosy jak dwa i cztery lata temu, trudno wejść...

Asiatal, nie widziałaś wcześniej okładki DH?
asiatal
widziałam, ale nie tak dokładnie

mogę już swobodnie oddychać ale fakt kupna książki jeszcze nie dotarł
sintesis
ohhh jak zazdroszcze... w sumie czytalam ksiazke po angielsku ale jednak to nie to samo... brak tej magii... jeszcze raz powiem, ze zazdroszcze i pojde sie czyms zajac (moze jakas samotna czekolada) aby o tym nie myslec:)
harolcia
Agr... zamówiłam w empiku i co? Piszą, że niby udostępnia mi ją dopiero w czasie premiery. Jutro na okienku się do nich przejdę, a co!!
Nie, no ja już muszę ją mieć.
Ginnusia
Empik raczej nie zacznie sprzedaży przed premierą, to powazna firma.
harolcia
właśnie weim...
ale, jak przeczytałam to:
Witamy,
Informujemy, że zamówienie numer 87999078 zostało skompletowane i dostarczone do salonu empik.
Miejsce odbioru zamówienia:
Nazwa salonu: Empik Koszalin Zwycięstwa
Adres: Koszalin, ul. Zwycięstwa 106/108
Numer telefonu: 094 3425822
Godziny pracy:
Pn-Pt 10:00-19:00
So 10:00-16:00
Forma płatności: przy odbiorze (kartą lub gotówką).
Wartość zamówienia: 41,49 zł.
Koszt transportu: 0,00 zł.
Kwota do zapłaty: 41,49 zł.
Zamówienie na odbiór z Salonu, będzie czekało 14 dni od momentu jego dostarczenia. Po tym terminie zamówienie zostanie zwrócone do magazynu empik.com.

Zamówienie zawiera:
Harry Potter i Insygnia Śmierci 1 szt. 41,49 z
ł.
Dziękujemy za skorzystanie z empik.com.

Serdecznie zapraszamy ponownie.

To mnie normalnie delirium łapie, że mieć tego jeszcze przy sobie nie mogę...
sintesis
pozostaje ci tupanie nozkami i machanie raczkami...
harolcia
Zebyś wiedziała. Wczoraj robiłam to ze szczęścia, że już doszło. Dzisiaj pozostaje mi ze złości... I ze zniecierpliwienia. Życie jest brutalne dry.gif
PrZeMeK Z.
Powiem Wam tak: to już ostatnia część. Każda chwila z IŚ będzie dla Was wspaniałym przeżyciem, ale doceńcie, że, póki co, wszystko jeszcze PRZED Wami smile.gif
Już nie mogę się doczekać wznowienia dyskusji na subforum Tom VII :]
sintesis
hehe no chyba przed harolcia bo ja niestety mam juz za soba te niesamowite przezycia... i tego wlasnie zazdroszcze jej najbardziej
asiatal
odnoszę wrażenie, że gdy skończę czytać HP7 to bez względu na treść się poryczę...
sintesis
rozumiem cie calkowicie... czytajac 7 czesc probowalam jak najdalej odciagnac chwile zakonczenia ale niestety wszystko co dobre szybko sie konczy w tym wypadku ile to juz lat bedzie z harrym?
harolcia
wiem, wiem, że wszystko przede mną. I dlatego, znając moją nieco popieprzoną i zdolną do zadawania sobie 'bólu' naturę, poczekam do soboty i dopiero wtedy ją odbiorę. I zacznę czytać dopiero wieczorem, jak będę miała czas tylko dla siebie
sintesis
wlasnie sobie sprawdzilam ze kamien filozoficzny zostal wydany w 1997r.... kurde czuje sie taka stara
PrZeMeK Z.
Ej, jedna rada dla wszystkich: NIE zaczynajcie od końcówki! Wiem, że całkiem sporo osób to zrobiło przy oryginale, ale z całego serca mówię - nie róbcie tego.
em
nie nie nie nie nie nie nie nie róbcie tego!!!

zaczęcie od zakończenia to najgorsza rzecz, jaką możecie zrobić, srsly.
harolcia
słowa kierowane normalnie do mnie - moja tendencja - czytamy ostatnia stronę.
W tym problem, że mniej więcej wiem, jak się książka skończy. I to nie z mojej winy, bo sama nie szukałam, po prostu ludzie do mnie przychodzili i mi mówili blink.gif Tak na bezczelnego
sintesis
trzeba bylo czyms rzucic... jakas mala klatwa... smile.gif nie wyobrazam sobie gorszej rzeczy, niz zniszczenie przyjemnosci przezywania zakonczenia w odpowiednim momencie.. ehh to juz jest koniec nie ma juz nic lalaal cry.gif
PrZeMeK Z.
Mimo wszystko, nie rób tego. Wiesz "mniej więcej", po co poznawać szczegóły?

W ogóle może mi ktoś wytłumaczyć, po co ktokolwiek miałby zaczynać książkę od końca? Już czytanie spojlerów trudno mi zrozumieć, ale to? blink.gif
harolcia
Ja to robię mechanicznie. Po prostu czytam ostatnią stronę. Za zwyczaj nic mi to nie daje, bo nie znam fabuły, ale jednak to robie...
Wiem że to psuje zabawę, ale czasem jest silniejsze ode mnie. Tym razem musze się postarać. A co! Będę lepsza dementi.gif
sintesis
hehe ciekawosc... ludzka ciekawosc tym wieksza, ze ma sie w lapkach juz ostatnie dzielo i wystarczy zajzec
PrZeMeK Z.
A więc po prostu brak silnej woli, tak jak podejrzewałem smile.gif
Ćwiczyć ją, ćwiczyć. Przyda się. Nic tak nie zwiększa przyjemności jak czekanie.
sintesis
harolcia ja mam tak przy gazetach (przegladam od konca).. ale ksiazka to co innego... przeciez w ten sposob psujesz cala zabawe he?
harolcia
Właśnie, ale to jest ta cholerna ciekawość. Niby walczę z nią, ale nie zawsze daję sobie radę. Poza tym po ostatniej stronie nie zawsze można wszystko wywnioskować...
PrZeMeK Z.
W ten sposób to tylko "Granicę" bez żadnych strat można czytać cheess.gif

Edit: w VII tomie można, uwierz mi.
Nie chcesz tego.
QbaNowy
Kurczę, ja tak też często robię... o ile nie zawsze... ale nie ostatnią stronę tylko ostatnią linijkę, ostatnią wypowiedź kogoś (nawet nie czytam kogo)... takie małe zboczenie. gdyby nie to, że mam już książkę za sobą to wiem, że i tak bym się nie powstrzynał cry.gif takaż moja natura...
harolcia
Nie chcesz tego.

Ok, zrozumiałam, To było bardzo przekonywające. Nie chce. Będę to sobie powtarzać jak mantrę.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce.Nie chce...
<mówi bez przerwy>
sintesis
taaaa ale w polowie ksiazki to chyba ma juz wplyw ta ostatnia strona co? smile.gif w hp mozesz sobie ja zakleic na czas czytania:D
PrZeMeK Z.
O właaaaaśnie, wspaniale. Tak trzymać smile.gif

Qba - przerażacie mnie :]
QbaNowy
Dzieenki wink2.gif

nie wiem czemu ale to jest po prostu silniejsze ode mnie... albo czasem, jak harolcia robię to mechanicznie...

ja miałem na tyle chamskiego kuzyna, że opowiedział mi co smaczniejsze kąski i tyle miałem z niespodzianki cry.gif później się przez pół roku do niego nie odzywałem dementi.gif
harolcia
To ja miałam w wakacje klientkę, która (nie dość, że była młodsza ode mnie) powiedziała mi mniej więcej, kto zginie i co się stanie... Miałam ochotę ją zabić, ale cóż z tego- klient nasz pan..
Kartki nie zakleję-szkoda książki, ale dam radę. Wytrzymam .Silna jestem! dementi.gif
sintesis
moj chcial mi powiedziec jak bylam prawie przy koncu... ale sila perswazji mu to WYBILAM z glowy smile.gif smierc kuzynom!
Ginnusia
No dobra, ja z reguły sprawdzam ostatnią stronę ksiązki przed jej przeczytaniem. wink2.gif Siódmego Pottera też tak zaczęłam czytać - najpierw koniec, potem przerzuciłam całość, potem zasiadłam do lektury. Tak lubię, cóz poradzić?
sintesis
zostaje ci zwiazanie raczek... ale czym wtedy bedziesz przewracac kartki hm...
jakas paranoja z tym waszym czytaniem ostatniej strony... jak to mozna lubic?
harolcia
każdy ma swoje upodobania i schizy. cheess.gif

Rada na przyszłość: nie pisz posta pod postem, edytuj jeden, jeżeli w nim chcesz coś jeszcze napisać

właśnie
sintesis
juz zapomnialam jak to sie robi... smile.gif tyle czau minelo... ludzie sie pozmieniali
Ginnusia
Proste - kiedy wiem, jak coś się skończy, mogę czytać mniej nerwowo i mam wiekszą przyjemność lektury, a nie lecieć wzrokiem po tekście i myśleć, czy X przeżyje czy coś takiego.
sintesis
no wlasnie... chodzi o ta niepewnosc... przezywanie przygod wraz z bohaterem ksiazki... hmm mam pisac dalej?
harolcia
QUOTE(sintesis @ 24.01.2008 22:43)
juz zapomnialam jak to sie robi... smile.gif tyle czau minelo... ludzie sie pozmieniali
*

Nie spojrzałam na datę przyłączenia. Po ilości postów myślałam, żeś nowa. smile.gif
Ginnusia
Ale ja naprawde wszystko przeżywam, a spoilery mi w niczym nie przeszkadzają, są tylko takim małym wentylem bezpieczeństwa.
PrZeMeK Z.
Nigdy tego nie zrozumiem, bo dla mnie zaskoczenie i zwroty akcji to w książce rzecz najważniejsza. No, ale Wasza sprawa. Wolę czytać tak, jak to zaplanował autor.
Ginnusia
Każdy czyta, jak lubi.smile.gif Zaręczam tylko, że żaskoczeń i zwrotów akcji jest i tak pełno, w końcu ostatnie strony książek dają tylko szczątki informacji. Mnie to nie odbiera emocji przy czytaniu.
PrZeMeK Z.
Bo to właśnie wiele zależy od książki. Ale w takim na przykład Potterze VII sama informacja, czy główny bohater żyje, czy też nie (a taka na ostatniej stronie na pewno będzie), może wiele zepsuć. Odbiera część niepewności po prostu.
Tom
Ponownie witamy ze sklepu internetowego Merlin.pl!
Zamówienie nr 3261407 zostało zrealizowane.
Przesyłka została wysłana dn. 24-01-2008 przesyłką priorytetową na adres:
(...)
Zawartość przesyłki:
(tytuł, liczba egzemplarzy, wartość)
1. 978-83-7278-280-9 - Harry Potter i Insygnia Śmierci (oprawa miękka), 1 szt., 48,5zł
Tym razem merlin się postarał, przyznaję - dwa lata temu wysłali dopiero w dniu premiery, miałem więc dwa dni po.. wink2.gif
HP7 już czytałem (po angielsku i w tłumaczeniu "pirackim") ale i tak nie mogę się doczekać chwili, w której odpakuję paczkę.. Poczuję zapach świeżo wydrukowanego tomu.. Pogłaszczę go i przytulę.. A potem rzucę się na niego i nie puszczę dopóki nie przeczytam! biggrin.gif
Zastanawiam się tylko jak Polkowski przetłumaczył pewne kluczowe nazwy własne.. Zwłaszcza taką jedną, dwuznaczną.. Mam nadzieję że tego nie zepsuł.. Kto czytał, wie co mam na myśli wink2.gif
Ginnusia
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 25.01.2008 02:52)
Bo to właśnie wiele zależy od książki. Ale w takim na przykład Potterze VII sama informacja, czy główny bohater żyje, czy też nie (a taka na ostatniej stronie na pewno będzie), może wiele zepsuć. Odbiera część niepewności po prostu.
*

Akurat sprawy tej skali poznałam jeszcze przed kupieniem VII tomu, jako moderatorka potterowskiego forum, która musi usuwać urocze posty z chamskimi spoilerami... :/ I to mi sie nie podobało o tyle, że to ja powinnam decydować, ile chcę wiedzieć przed lekturą, ale nie jakiś chłystek.
PrZeMeK Z.
W takim razie szczerze współczuję. Cóż, ktoś musi się zajmować brudną robotą sad.gif
Pociesz się, że uchroniłaś sporo osób przed utratą przyjemności z czytania :]
Zeti
Odliczamy!
Do premiery Insygniów śmierci pozostało jeszcze...
...14 godzin 42 minuty i 59 sekund...
Aylet
sekund nie pisz bo cały czas będziesz musiał siedzieć w tym temacie i zmieniać xD
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.