Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Siódmy Tom W Druku
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4
em
poza tym zanim skończysz pisać, to już się zdążą zmienić :P

tururu, idę do bankomatu po pieniążki na dwie kopie :>
sintesis
ojjj trzeba bedzie wysluplac ostatnie pieniazki na ksiazke... nie ma zmiluj... (a miala byc bluzeczka cry.gif )
Aylet
to nie kupuj książki tylko bluzeczke :} co za problem.
anagda
A ja szczerze mówiąc nie mam takiego zapału do ruszenia tyłka do księgarni. Pewnie dopiero w przyszłym tygodniu jak będe przy okazji w centrum to zajdę. I tak już przeczytałam w oryginale, wiec po co taka na gwałt znowu kupywać/czytać po polskiemu...
Zeti
Anagda, bo to taka tradycja jest, co jakiś czas stoi się w kolejce po książkę...
Jeszcze tylko o12 godzin!!!
em
Zeti, oddychaj wink2.gif
blaha
Mam... Mam Go w swoich łapach smile.gif Pięknyy, ide czytać złotka biggrin.gif Jak ja lubie te małe mieściny
Zakohana w książkach
Ja nie mogę... Czuję się niezrozumiana przez rodziców i reszte mojego otoczenia.
Chciałam choć raz stanąć w tej kolejce, ale...
Nie, bo nie będę miała czym wrócić do domu dry.gif

Wrr...
Muszę jechać jutro rano. Kto wie, o której otwierają Galerię Kazimierz?
Zeti
Mam już Harrego Pottera i Insygnia Smierci. Cudowny pomarańczowy tom w miekkiej oprawie.
Nie mogłem czekać do północy, bo wszystkie imprezy odwołali, żałoba naordowa. Tylko o północy będzie krótki quiz w jednej księgarni, a w drugiej wszystko odwołali, nie mogłem czekac, tym bardziej, ze jestem teraz w Krośnie.
Aylet
oh Ty...!
Katon
Hmm. Chyba sobie nawet przeczytam po polsku też. Chyba nawet napewno.
sintesis
ojjj bo trzeba sobie kupic ksiazke, zeby sie potem kurzyla na polce przy 6 poprzednich czesciach... po prostu musi tam byc i koniec jak u kazdego fana...
Zakohana w książkach
zeby sie potem kurzyla na polce przy 6 poprzednich czesciach

Moje części leżą na równej kupce na moim biurku. Pięknie oprawione w biały papier.
A siódemka prze tydzień będzie mieszkać pod moją poduszkącheess.gif
A potem jade z rodzicami do IKEA czy innej Abry i kupuję oszkloną półeczkę, na którą mam już idealne miejsce.
Trochę się to kłóci z moim myśleniem, że książki w gablotach czują się samotne, ale co mi tam.
Będę je codziennie odwiedzać cheess.gif
Zwodnik
A szczerze mówiąc też chętnie przeczytam. Ale najpierw się wyśpię. Za stary już jestem smile.gif
Miętówka
2 godziny 19 minut!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do premiery, jakby ktoś nie wiedział
PrZeMeK Z.
Zwodniku, wcale nie jesteś za stary smile.gif
Swoją drogą ja kawał książki przeczytałem w samochodzie, bo kupowałem ją w miejscowości odległej o 100 km (oryginał, bliżej nie sprzedawali). Zbyt komfortowo nie było smile.gif
kate711
QUOTE(Zwodnik @ 25.01.2008 21:25)
A szczerze mówiąc też chętnie przeczytam. Ale najpierw się wyśpię. Za stary już jestem  smile.gif
*

Za stary? tongue.gif Ja się tak nie czuję...

A po książkę idę jutro. czarodziej.gif
Aylet
a ja odliczam minuty. wybieram się o północy ^^
Syriusz_Black
Kurde pusto... wszyscy po książkę stoicie w kolejce?
U mnie jest o 12.00 impreza, ludzie od 21.00 stali pod księgarnią jak z winka wracałem widziałem tongue.gif
Ginnusia
Ludziska w księgarniach, a ja w domu smile.gif
Jutro pójdę obejrzeć książkę, a kupię ja za tydzień, po sesji - albo dostanę od mamy w nagrodę.wink2.gif
blaha
Szczerze ;] teraz z chęcią stanął bym w jakimś Empiku czy innym pomieszczeniu obładowanym książkami, plakatami i ludźmi z tą atmosferą xD
No, ale. Swoje prawie 800 stron skończyłem, więc jest luz smile.gif
owczarnia
Właśnie wróciłam. Godzinę stałam w kolejce, a właściwy adresat - latorośl - czekał w domu, wygodniś jeden... Fakt, pokiełbasiło mi się i nie wiem czemu wciąż mi się wydawało, że to jutrzejszej nocy, ocknęłam się jak przyszedł mail z Empiku, tuż przed północą. Młody był już w piżamie cheess.gif, więc kto pojechał stać za książką? Matka.

Ale za to mamy pieczątki smile.gif.

PS
Ginnusiu... cry.gif
em
a jednak byłam w Krakowskiej :> hazel, mignęłaś mi gdzieś? odpowiadałaś w konkursie dla dorosłych? cheess.gif echh, machnąć się na pytaniu o Syriusza... to ten stres na pewno dementi.gif

w megastorze było drętwo. w gk przynajmniej dzieciaki współpracowały (czyt. podrywały) prowadzącego.

dwa tomy w torbie leżą, czekają na jubilatkę i aż moja siostra będzie miała chwilę wolnego.

ale tej atmosfery nie da się zamienić na nic innego...

ps jeszcze historia: siedziałam przy stoliku z taką starszą panią, jak na zgreda przystało, a ona przyszła do empiku z trojgiem wnucząt. opowiadała mi dużo, między innymi wspomniała, że dzieciaki przyszły tylko się pobawić, bo na książkę ich nie stać. były różne konkursy, w których główną nagrodą był właśnie siódmy tom, ale jakoś im nie szło (chodziło o rzucanie pająkiem do czapki i trafienie balonikiem do garnuszka - kwestia szczęścia w zasadzie). ostatni konkurs polegał na ułożeniu wierszyka lub piosenki i oni się tak strasznie wstydzili... ale w końcu Grześ wyszedł na środek i zaimprowizował wierszyk o Harrym i żabce i wygrał i normalnie jakby nie wygrał to ja bym mu chyba tego Pottera normalnie kupiła blush.gif
owczarnia
Em - smile.gif.

A tutaj coś tak, na pamiątkę - z The Leaky Cauldron, było nie było najgłówniejszego i największego serwisu o HP na świecie:
QUOTE(TLC)
Translated Edition of "Deathly Hallows" Hits Stores in Poland
Harry Potter and the Deathly Hallows
Posted by: Edward
January 25, 2008, 07:28 PM

More news today regarding the translations of the Harry Potter series, very soon readers in Poland will be able to get their hands on translated editions of the final Harry Potter book, as the novel is set to hit book shelves at midnight on January 26th. The Polish Press is reporting, however, some stores have begun to set copies out early. The Polish Press Agency notes a statement from Media Rodzina, the novel’s publisher, saying that nothing can be done at this point, as they had formed a ‘gentlemen’s agreement’ with the sellers. This edition is set to have 784 pages and a first printing of 650,000.

W sumie historyczny moment, nie smile.gif?
Beja
Ja także kupiłam siódmy tom przed oficjalną premierą. Jakież było moje zdziwienie, kiedy idąc w czwartek do księgarni po Vademecum z fizyki natrafiłam na półce na Harry'ego! smile.gif
Już przeczytałam. (Wiem, że nie wolno tu na razie spoilerować) Powiem tylko, że wzruszający.
PrZeMeK Z.
Ja chcę polski siódmy toooooom cry.gif
*bije pięściami w podłogę i szlocha*
Aylet
ja mam. przeczytalam juz połowę.
Zeti
Czekałem cztery godziny aż ochłone, żeby o ttym napisać. Skończyłem. Osiem godzin. Ogladam plakat i zkaładki i nie mogę uwierzyć, że to już prawdziwy koniec. Zakończył się pewien etap w moim zyciu. Ostatni to. Pożegnanie z Harry. Wiem, że będą jeszcze filmy, ale to nie to samo. Czekam na encyklopedie, ale to czy będzie ona jutro, czy za dziesięć lat nie ma znaczenia.

Uderzyły mnie pewne słowa w przekładzie, ale otym napiszę na siódmym tomie.
Claudia_Black
Mam! Mam go już w rękach... Jakie to piękne uczucie... Zaraz się biorę za czytanie! czarodziej.gif
Hermiona1900
No wszyscy już mają a ja jeszcze nie mam cry.gif nie dosyć, że jeździłam dzisiaj po całej Łodzi i nie kupiłam sobie IŚ - pojechałam nie konkretnie w tym celu, ale myślałam, że czasu mi starczy, to jeszcze w Zgierzu też byłam i też sobie nie kupiłam!! No szlag by to trafił...jutro chyba pojadę na łowy tongue.gif
avalanche
a ja chyba oszalałam. poważne egzaminy tuż za chwilę. a ja Pottera złapałam. wczoraj jeszcze się uczyłam ale pod wieczór chwyciłam książkę. I dziś już skończyłam.

Ale o wrażeniach potem.
aGuTeK
Ja jeszcze nie mam. Ale mama właśnie pojechała do sklepu i powiedziała,że mi może kupi tongue.gif smile.gif
anagda
Fiu, fiu, fiu... Mieć takie cacko... wub.gif
abstrakcja
;o sad.gif(((

Gdybym tak na przykład... raz wygrała w totka sad.gif((
harolcia
Mieć takie cacko

OMG, boskie... Ech, pomarzyć można...
No ale moje 7 tomów stoi sobie na półeczce (chociaż aktualnie 7 krąży pomiędzy moimi znajomymi), troszkę sfatygowane. Swoje już przeszły i mam nadzieję, że jeszcze przejdą wink2.gif
Ach 7 tom...Cudowny, chociaż szkoda... Żałuję, że przeczytałam, bo coś się już bezpowrotnie skończyło. No ale. Taka kolej rzeczy, a teraz pozostaje mi tylko przeczytać wszystkie 7 tomów i delektować się cudownymi chwilami (po tym jak dokończę Pana Tadeusza, Kordiana, Lalkę. Mistrza Kaligrafii, Dumę i Uprzedzenie i kilka innych książek) smile.gif

No i podczas czytania nie zajrzałam na ostatnią stronę!! Jestm z siebie dumna biggrin.gif
Zeti
O, tak, ten kuferek jest cool. Sam skarb.

Ułożyłem już wszystkie siedem tomów na półeczce nad biurkiem. W kolejności od lewej do prawej, a nie tak jak przed premierą wszystkich tomów od prawej do lewej. Nie mogę się przyzwyczaić, ale obiecałem sobie taki symbol.

Ja nie pożyczałem nikomu siódemki, bo większość znajomych ma swoją własną wink2.gif

Już nie ma na DT licznika, tylko informacja o recenzji. Smutno jakoś.

A Czesi mają premierę dopiero w czwartek...
harolcia
też mam je ułożone na półeczce, ale są trochę mało widoczne... muszę znaleźć dla nich bardziej reprezentatywne miejsce smile.gif
em
e, nie jest tak źle.
jak ja przeczytałam po ang, było mi ciężko przez jakieś 2 dni. po pół roku przechodzi, life goes on etc smile.gif
Ginnusia
A ja właśnie kupiłam IŚ. Jeszcze trzy dni sesji, ale takiej mniej absorbującej, więc mogę choć podczytywać z deczka. smile.gif I tulić do łona.
anagda
QUOTE(Zeti @ 29.01.2008 23:28)
O, tak, ten kuferek jest cool. Sam skarb.

Ułożyłem już wszystkie siedem tomów na półeczce nad biurkiem. W kolejności od lewej do prawej, a nie tak jak przed premierą wszystkich tomów od prawej do lewej. Nie mogę się przyzwyczaić, ale obiecałem sobie taki symbol.

*

Ja mam poukładane wszystko w segmencie. Miękka okładka, klejona z boku taśmą klejąca bo się co niektóre tomy trochę zaczęły rozklejać (widać przynajmniej że czytane tongue.gif). Siódemki jeszcze nie posiadam. Czekam na listonosza.

Ja nie pożyczałem nikomu siódemki, bo większość znajomych ma swoją własną wink2.gif

A ja mam jeszcze mniejszy problem. Nikt ze znajomych w ogóle nie czyta HP...

Już nie ma na DT licznika, tylko informacja o recenzji. Smutno jakoś.

O. Faktycznie. Może trudno w to uwierzyć, ale nawet nie zauważyłam xD
Ramzes
Ja pożyczam jedynie kumplowi, ale i tak po angielsku cheess.gif więc się nie boję o stan, bo są w twardej okładce. Siódmy już też sobie zażyczył (swoją drogą dość późno).

A jeśli chodzi o półki, to mam już coraz mniej miejsca i nie mam luksusu, żebym siedem tomów po polsku + trzy po angielsku w jednym miejscu pięknie ułożyć. Dlatego też się gnieżdżą wszystkie razem z wszystkim, co posiadam Tolkiena. Tyle tylko, że już doszliśmy momentu, że tworzą się dwa rzędy wink2.gif
sintesis
w moim zbiorze brakuje 7 ale jak przyjdzie chwile czasu to na pewno ustawie ja na honorowym miejscu... ale ksiazka oczywiscie przeczytana , zeby nie bylo!
hazel
U mnie książki nie mają jakiegoś szczegolnego miejsca, moze z tej racji, że miejsca nie mam, poza tym jak leżały na widoku, to co ktoś przyszedł to było: "o, czytasz książki dla dzieci?", co się z reguły kończyło moimi tłumaczeniami, że to nie dla dzieci i pożyczeniem książki. Do tej pory nie odzyskałam pierwszych dwóch tomów, jak je pożyczyłam dwa lata temu, nie mam też piątki i angielskiej szóstki.
abstrakcja
Ja mam same polskie wersje. I mam wszystkie, choć piątke śmiało możnaby określić mianem 'stanu krytycznego, ledwie zdolnego do użytku'.

Zeti - czemu od lewej do prawej?

Moje ksiazki trzymam w szafce zamykanej. Siódemka narazie tkwi na biurku, a to dlatego, że zamierzam ją czytać 2-gi raz w najbliższym czasie, poza tym - do szafki się już nie mieści. sad.gif.

Kiedyś [w podstawówce jeszcze] pożyczyłam któryś tom koleżance . Jej matka przyłapała ją na czytaniu [kobieta nadgorliwa religijnie] i uznała, że to szatańska książka o magii i chciała jej ją spalić. Książka cudem trafiła do mnie z powrotem. Potem już nikomu nie pożyczałam. ;D.
Ronald
Moje grzecznie od zawsze stoja do lewej do prawej na honorowym miejscu na biurkiem, zebym mogł je zawsze widzieć. I niestety jutro się będę na całe ferie musiał pożegnać z siódemka, gdyż pożyczam koleżance, która to koleżanka mieszka 50 km ode mnie, więc nawet odwiedziny nie wchodza w grę cry.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.