Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Slytherin - Normalny Dom
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Ronald
Wrona>Nom, filozofujesz. Ale wreszcie ktoś filozofuje ze mną biggrin.gif Może powinniśmy stworzyć nasz własny Kamień Filozoficzny biggrin.gif
Hito
Dla mnie ktoś, kto poniża i nabija się z innych to (tu niech każdy wpisze własne określenie, byle odpowiednio negatywne), nieważne, że robi to tylko przy kumplach. A może inaczej - jeszcze gorzej, że robi to tylko przy kumplach.
Piszę to po to, by pokazać, że dla mnie Draco nie byłby usprawiedliwiony w najmniejszym nawet stopniu w takiej sytuacji. I tyle.

Tenebris>>tak, tylko że Rowling resztę Ślizgonów (przez resztę mam tu na myśli tych, którzy występują na kartach powieści, czyli Crabba, Goyla, Pansy, Flinta i innych) ukazała również w negatywnym świetle.
Napisze tak - niech ktoś mu wskaże zachowanie jakiegokolwiek Ślizgona (płci dowolnej), które mogłoby być wzięte za dobre, ciepłe, godne, itd. Czy mieliśmy okazję zobaczyć coś takiego?
Lupek
Hito> Z obecnych Ślizgonów to nic nie przychodzi mi do głowy, a ze starszych to przecież Slughorn jest najlepszym przykładem (tchórz, ale szlachetny człowiek mad.gif - błeee)
Wrona, Ronald> uważajcie bo od tego filozofowania rozboli was głowa blush.gif
Hito
Wiem. Cały czas obracam się w kręgu tych, co ,,chodzą'', a nie ,,chodzili'' do Slytherinu. NIestety, o Slughornie tu pogadać nie możemy (emotka nas przypali rozpalonym żelazem, jeśli się odważymy :]), ale aż się dziwię, że człowiek jego pokroju był w tym Domu. Snape - o, to Ślizgon pełną gębą, przynajmniej jeśli chodzi o Snape jako nauczyciela (znowu - nie chcę wchodzić na grunt HBP).
Wrona
Ronald> Może stwóżmy coś ładniejszego od kamienia? Może... no nie wiem... diadem filozofów (fajnie brzmi wink2.gif )

Co do reszty> Ja też nie pochwalam takiego zachowania i wiem, że popisywanie się przed innymi to dość kiepskie wytłumaczenie. Ale pomimo tych zawsze widocznych złych strton tego zachowania kryją się, choć może niezauważalne cechy: pewność siebie, poczucie własnej wartości i (czasami) dążenie do celu (niejednokrotnie "po trupach"). Nie chcę żebyście mnie uważali za jakąś wielbicielkę zła i poniżania innych, bo szczerze mówiąc sama taka nie jestem. (Hmm... Ja bym powiedziała, że jestem połączeniem Percy'ego [dobrze odmieniłam?] z Luną, co może się wydawać dziwnym połączeniem, ale trudno, taka już jestem wink2.gif )
Ronald
Wrona> JA bym się skłąniał za sygnetem filozofów. Jest bardziej poręczny i praktyczny. Można go nosić w torebce i jak zabraknie kasy w sklepie to zmienić ume do żucia w trochę złota biggrin.gif
Lupek>Mam zapas IBUPROMU tongue.gif

Ale pomyślcie, ze to może być zasłona dymna. Nie żebym pochwalał takie zachowanie, ale taka osoba nie zawsze musi byc zła. Moze być po prostu zagubiona i próbuje w ten sposób nadrobić swoje kompleksy. I takie tam. Wecześniej pisałem o tym w poście, który tylko chyba Wrona zadała sobie trud, żeby go przeczytać dry.gif
Wrona
Hm.... A może stworzymy zestaw biżuterii filozofów? Każdy znajdzie coś dla siebie biggrin.gif To będzie piękny, symboliczny gest pojednania między zwolennikami Slytherinu i Gryffindoru [bo sądzę, że bardziej lubisz Gryffindor] (ja osobiście to nic do Gryfonów nie mam, no może poza tym, że uważam, że to niesprawiedliwe, żę pani Rowling opisała Gryffindor milion razy dokładniej niż Slytherin [ chodzi mi o cechy, uczniów i pokój wspólny] cry.gif )
Ronald
Świetny pomysł. biggrin.gif Tylko trzeba stworzyć specjalną linię pojednawczą oraz stałą kolekcję. biggrin.gif

I zgadzam sie z Tobą. Każdy dom powinien byc choć troszkę opisany. Bo wychodzi na to, że to domu Godryka trfiaja herosi, do Salazara-szumowiny, a do reszty "odpadki". dry.gif
Wrona
No, zagadzam się. Hm... To mi przypomina moją szkołę... Podział na: szkolnych gwiazdorów, szare myszki, podludzi i przeciętniaków. No dobra uogólniam i wyolbrzymiam, ale coś takiego jest...
Lupek
Trochę przesadzacie dry.gif Po pierwsze jak Rowling miałaby przedstawić naprzykład pokoje wspólne innych domów? Prawie cały czas książka opisuje to co się dzieje z Harrym więc to on musiałby wejść do tych pokoi no i on musiałby przedstawić nam poszczególne domy. I nie mówcie, że ze Slytherinu wychodzą szumowiny tongue.gif . Cytując słowa Ollivandera : "Ten którego imienia nie wolno wymawiać czynił rzeczy złe, ale wielkie" i to stwierdzenie można zastosować do wszystkich śmierciożerców wywodzących się ze Slytherinu. Zresztą ktoś przede mną dobrze napisał, że Griffindor i Slytherin dzieli mała różnica i miał racje. Dumbledore powiedział, że Harry i Czarny Pan mają wiele wspólnych cech, a przecież oni są najlepszymi przedstawicielami Griffindoru i Slytherinu więc wnioskują to wszystko Gryfonów i Ślizgonów dzieli może jedna lub dwie cechy ,które są przez Jo wyolbrzymiane i dlatego wszyscy uważamy, że te domy są jak ogień i woda, a naprawdę dzieli je mała sczelinka.
Wrona
Hm... Nie jestem pewna czy Hary jest najlepszym przedstawicielem Gryffindoru... Przecież jest (sorry za wyrażenie, ale ono najfajniej tu pasuje) przeciętniakiem. Nie wiem do którego domu chodził Dumbledore ale on mi pasuje na najlepszego z Gryffindoru...
Lupek
Uwież mi że Harry jest najlepszym przedstawicielem. Po pierwsze wyciągnął z tiary miecz Griffindora. Po drugie w VI jest coś na ten temat, ale więcej nie zdradze.
Wrona
Uff... To dobrze że nie zdradzisz, bo bym cię chyba przez kompa zabiła... Od kilku miesięcy powstrzymuję się od czytania 6 części, bo chcę mieć większą przyjemność z tłumaczenia Polkowskiego. dry.gif blush.gif wink2.gif
Ronald
No moze i dzieli je ta malutka szczelinka, ale taka malutka szczelinka moze zawierac tyyyyyyyyyle waznych rzeczy, ze huh. Rowling wyolbżymiła te cechy różnące dlatego, że są one ważniejsze niż te które łączą obydwa domy. Poza tym, jeśli się bardzo chce Lupku, to można takie pokoje wspólne pokazać tongue.gif
Lupek
QUOTE(Ronald @ 22.12.2005 20:19)
Poza tym, jeśli się bardzo chce Lupku, to można takie pokoje wspólne pokazać tongue.gif
*

Powiedz jak skoro Jo nastawiła się na patrzenie na świat książki zza pleców Harry'ego??? Niewydaje mi się, aby Harry mógł wejść do pokoi wspólnych Puchonów czy Krukonów.
Ronald
No wiesz, jest duzo możliwości. Cho zaprasza Harry'ego na małe rande-vous(nie weim jak to dokłądnie się pisze blush.gif ) do swojego pokoju. Albo Harry zaszdrosny o Cho szpieguje Cedrika w 4 tomie będąc pod peleryną niewidką. biggrin.gif A to jest tylko kilka(tzn. dwie) propozycji biggrin.gif
Lupek
Wątpliwe i nierealne dry.gif Myślisz, że założyciele domów(no i jeszcze Dumbledore) nie domyślali się, że ktoś takim sposobem będzie chciał wtargnąć do pokoju i jakoś jest to zabezpieczone wink2.gif
dominisia888
a w pokoju wspolnym Slytherinu byl tongue.gif szumowiny?? ja bym ich tak nie nazwala... to sa bardzo inteligentni mlodzi czarodzieje, ktorzy wyrosna na poteznych magow... a ze czesto swoja moc wykorzystywali dla sluzbie zla... no coz bywa... ale nie mozna od razu skreslac calego domu ...

Ronald to sie pisze randez-vous :biggrin.gif
Lupek
Byli w pokoju Slytherinu, bo nikt pewnie się nie spodziewał, że jacyś uczniowie będą chcieli uwarzyć strasznie skomplikowany eliksir wielosokowy.
Ronald
dominisiu-dziękuję smile.gif
Lupek> A właśnie, że realne. Myślisz, ze Cho nie mogłąby zaprosić Harry'ego do siebie???? A domysły co do sióstr Patil w CO??? Przeceiż kilka osób w tamtym temacie coś na ten temat pisało, nie. tongue.gif
Lupek
Po pierwsze CO to film, w którym było wiele szczegółowych błędów w stosunku do książki (w filmie było, że obie siostry Patil są w Griffindorze dry.gif ). Po drugie zdecydowanie Cho nie zaprosiła by Harry'ego do pokoju wspólnego (no bo po co? blink.gif Ja tam wolał bym się przejść z dziewczyną po błoniach tongue.gif ) No i po trzecie Jo nie ma miejsca w książce na takie rzeczy jak wygląd pokojów wspólnych czy szczegółowe opisywanie cech poszczególnych domów.

Edit: Mam jedno pytanko do wszystkich forumowiczów!!!! Co się dzieje z zegarem na tym forum?? Ustawiłem na strefe czasową Warszawy i wyskakuje mi że jest 1:48, a przecież teraz jest 23:48 (czas jest ustawiony na zimowy więc wszystko pasuje) blink.gif
Ronald
Mo tak, CO w filmie jest troszkę sapczoną historią. ALe nadal uważam, że Cho jakby chciała przprowadzić z Harrym małe NC-18, to raczej wybraliby do tego którąś sypialnię, raczej nie kocyk w Zakazanym Lesie tongue.gif . Chyba, że wykorzystaliby Pokój Życzeń, tzn poprosiliby pokój o wygodne łoże małżeńskie biggrin.gif .
Lupek
Taaaaaaaaaak Harry i bara bara dry.gif Chyba ci się pomylił z kim innym. Po za tym Cho i Harry huh.gif laugh.gif , to już chyba na dobre skończony romans. I chciałem zaznaczyć, że zeszliśmy z tematu dry.gif
Ronald
No troszkę zeszliśmy blush.gif

Ej, przecież to możliwe. Normalny jest. Zwykły chłopak. Więc to jest anwet abrdzo możliwe. Przceiż to w świecie czarodziejów nie ma chyba niepokalanego poczęcia? tongue.gif
Lupek
Nie chodzi mi o niego tylko o jego wiek!!!! Przecież gdy zaczął chodzić z Cho to miał 15 lat, nie? Wiesz jeśli ty masz zamiar mieć dziecko w wieku 15 lat to gratuluje dry.gif . A wracając do tematu Draco stał się tym kim jest przez swojego ojca. Malfoya i jego rodziców łączy ogromna więż i napewno Draco czyni wszystko, aby się przypodobać przedewszystkim ojcu.
Ronald
Źle to odebrałeś. Chodzilo mi ogólnie o narodziny w świecie czarodziejów, a nei o narodziny dziecka Harry'eho. Poza tym 15 lat w dzisiejszych czasach to już późno(dla neiktórych, nie dla mnie) słyszaęłm o 13 letnim ojcu.

Dla mnie Draco tej wiezi z ojcem nie ma i próbuje ją wywtorzyć, robiąc wszystko co jego ojciec uznałby za właściwe. On wcale nie musiał byc taki od urodzenia.
Wrona
Według mnie Lucjusz jest idolem Dracona wink2.gif i chce być tak okropny jak on, ale nie zauważył małego szczegółu: uczeń przerósł już mistrza wink2.gif
Lupek
QUOTE(Ronald @ 23.12.2005 14:55)
Źle to odebrałeś. Chodzilo mi ogólnie o narodziny w świecie czarodziejów, a nei o narodziny dziecka Harry'eho. Poza tym 15 lat w dzisiejszych czasach to już późno(dla neiktórych, nie dla mnie) słyszaęłm o 13 letnim ojcu.
*

Eeee ci 13 letni ojcowie to wyjątki. A zrozumiałem to tak ponieważ ciągle mówisz o powodach, dla których Harry mógłby wejść do pokoju naprzykład Krukonów. Więc mówie z całych płuc, że Harry nie wejdzie do pokoju Krukonów, aby się pobzykać z Cho tongue.gif
QUOTE(Wrona @ 23.12.2005 15:11)
Według mnie Lucjusz jest idolem Dracona wink2.gif i chce być tak okropny jak on, ale nie zauważył małego szczegółu: uczeń przerósł już mistrza wink2.gif
*

Chyba każdy rodzic jest autorytetem dla dziecka,nie? Lucjusz jest zły i nienawidzi szlam dlatego Draco jest taki sam. To chyba najbardziej logiczna i normalna rzecz na świecie. Zwłaszcza, że Draco może ma jakieś ukryte dobre cechy, ale jest napewno mamisynkiem i kochanym synkiem tatusia......... dry.gif
Ronald
QUOTE(Lupek @ 23.12.2005 15:59)
Więc mówie z całych płuc, że Harry nie wejdzie do pokoju Krukonów, aby się pobzykać z Cho tongue.gif 

ja to nazwłem troskze delikatniej tongue.gif

QUOTE(Wrona @ 23.12.2005 15:11)
*

No, tego bym nie pwoiedział. Na pewno jeszcze go nie przerósł. smile.gif

QUOTE(Lupek @ 23.12.2005 15:59)
Chyba każdy rodzic jest autorytetem dla dziecka,nie? Lucjusz jest zły i nienawidzi szlam dlatego Draco jest taki sam. To chyba najbardziej logiczna i normalna rzecz na świecie. Zwłaszcza, że Draco może ma jakieś ukryte dobre cechy, ale jest napewno mamisynkiem i kochanym synkiem tatusia......... dry.gif
*

No wiesz, z tymi autorytetami to róznie bywa. Bo np. gdybyś miał ojca alkocholika to pewnie nie byłby Twoim autorytetem, nie?
Ale, że Dracus jest maminsynkiem to się zgdzoę w zupełności.
Wrona

Hmm... Co do tych autorytetów to mam wątpliwości. Moim na pewno nie jest ojciec... Prędzej siostra. Chociaż masz rację "Niedaleko pada jabłko od jabłoni" każdy (chociaż w najmniejszym stopniu) przypomina ojca/matkę.
Wrona
Chodziło mi o to, że przerósł ojca pod względem wredności wink2.gif bo nie zauważyłam, aby Lucjusz był od niego wredniejszy. (może dla tego, że pana Malfoya Rowling mało opisała...)
Katarn90
QUOTE(Ronald @ 23.12.2005 17:11)
Bo np. gdybyś miał ojca alkocholika to pewnie nie byłby Twoim autorytetem, nie?
Ale, że Dracus jest maminsynkiem to się zgdzoę w zupełności.
*

gdybym miał ojca alkoholika nie byłby on moim idolem, ale sam byłbym alkoholikiem. Wszyscy moi koledzy, których starzy są cały czas pijani, walą piwo od 7 roku zycia.
Dorcas Ann Potter
od 7? Coś tak... młodo i nietypowo.
A Slytherin jest normalnym domem. ;P
Wrona
Może (na pewno) to nie jest związane z HP ale muszę to napisać:

Każdemu, obojętnie skąd,
Od świtu, aż do zmroku,
Wesołych i przyjemnych Świąt
Oraz szczęśliwego Nowego Roku!!!

Życzy Wrona kiss.gif

Ps. Hura!!! Zostałam szlamą! biggrin.gif
Ronald
Katarna> To chyba masz mało rozgarniętyc kolegów.
Wrona> Ja myślę, że Lucjusz jest wredny jak jego syn, albo i gorzej. Tyle, że nie jest to opisane.
Lupek
A według mnie Katarn powiedział bardzo mądrą rzecz!!!! Tak jest !!!! 97% Dzieci alkoholików też będzie niedługo alkoholikami. Lucjusz napewno jest gorszy od Draco skoro jest śmierciożercą!!!! I dobrze smile.gif
Dorcas Ann Potter
Weź mnie Lupek nie strasz w Święta.
Katarn, widzisz jak Cię tu wszyscy chwalą?
Lupek
hehe to moje bożonarodzeniowe przyżeczenie: straszyć wszystkich forumowiczów tongue.gif
Dorcas Ann Potter
W tym biedną, zdołowaną przez Lupka Dorc? ;P
Lupek
Żadnych wyjątków tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif . A co do Draco to jestem ciekawy, z którym z rodziców jest bardziej związany huh.gif

PS.Dorcas po co ci moje gg? blink.gif
Dorcas Ann Potter
Cicho... Nikt ma się o tym nie dowiedzieć ;D
Nie lubimy wstrętnych nabijaczy wink2.gif
Wrona
A kto powiedział, że tu są jacyś nabijacze? Ja przez neta poznałam dużo osób, a z niektórymi nadal utrzymuję kontakt tongue.gif
Dorcas Ann Potter
O tym wiemy tylko ja i Lupek.
Wrono, jeśli chcesz się dowiedzieć o kogo chodzi to moje gg na PM smile.gif
A zreszta jest jeden taki ktos na tym topic'u....
Lalala...
Wrona
OK. Ale wiesz co? Proszę wszystkich o nieodmienianie mojego przezwiska przez Wrono, OK? W sumie to zbyt dużej różnicy nie ma, ale jakoś mnie to drażni... (zamiast "Wrono" piszcie "Wrona", proszę blush.gif )
Lupek
No jest.......... i to większy niż myślicie (hehe nie liczcie mnie tongue.gif )

Wrono(hehe nie mogłem się powstrzymać tongue.gif )>> dobrze smile.gif
Dorcas Ann Potter
Wrona, to wysłać? ;P
(wiem, że teraz zachowuje się jak nabijaczka, wstrętna nabijaczka, ale nie gorsza niż ten ktoś ;])
Wrona
Nieeeee... cry.gif Nie róbcie mi tego... Tylko nie Wrono dry.gif To gorsze niż Cruciatus! Hmm... Nie... W sumie to jest jeszcze coś gorszego związanego z moim przezwiskiem...
Dorcas Ann Potter
To co z tym gg? ;P
Wrona
Co? Dasz numer?
Magya
nabijacze niach niach ;]
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.