Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Prison Break
Magiczne Forum > Kultura > Klan, Plebania, Niewolnica Isaura
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Avadakedaver
mówię nie widząc jeszcze 07 - podejrzewam, że majkel leje się z whistlerem żeby odciągąć uwagę, wszyscy bedą obserwować i czekać aż się będą lać, a majkel w tym czasie hopla za płotek.
PrZeMeK Z.
Wrażenia po 3x07:
No proszę, Avada zgadł! :] Nie spodziewałem się tego, ale to pewnie dlatego, że nie zastanawiam się raczej nad tym serialem.

Strasznie mnie irytują akcje takie jak Lincolna i Sucre, które są planowane i realizowane przez cały odcinek, a potem dupa z nich wychodzi. Nawet nie chodzi o to, że powinno im się wszystko udawać - po prostu klęsk jest już za dużo. W pierwszym sezonie nie było tak tego czuć, każda przeszkoda dość szybko była pokonywana i bohater osiągał jakieś drobne sukcesy. Tu mi tego brakuje.

Fajny zakręt na końcu, tylko skąd Michael niby wie, kim była ta kobieta? Nigdy jej przecież nie widział...
Katon
Ej, chce linki do trzeciego sezonu z napisami, bo ojciec nie jest anglojęzyczny =P
PrZeMeK Z.
Wszystkie odcinki na Mininovie, wszystkie napisy na hatak.pl smile.gif

Wykaż odrobinę inicjatywy :]
Avadakedaver
mininova to torrenty, nie wiem czy Katon wie o co cho, nie nabijam się broń Boze, po prostu on tak często zaznacza że się nie zna że nie wiem już do czego się ogranicza jego wiedza.
asiatal
nie no ludzie, ten serial jest już nudny. Te chwyty były zejebiste w 1 sezonie, może w 2 ale już nie w 3! Oczywiście, że będę dalej oglądać, ale to już jest nudneee.

Ta baba od LJ w końcu kieruje całą sprawą czy może Whistler? A może ona jest jego dupą? Zresztą who cares? Przynajmniej nie mnie
vold
Ech tak się zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że Prison poza absurdalnością i max-chamskim łączeniem wątków leży przede wszystkim przez grę aktorską. Przepraszam miłe panie, ale na Wenwortha nie mogę już patrzeć. W całym serialu są trzy w miare barwne kreacje - sfrustrowany gangster [Abruzzi], przebiegły psychopata [T-Bag] i mój osobisty numba one - Alex Mahone. Dawał radę jeszcze Paul, ale też bez przesady. Purcell i Miller są potworni, ale ciekawe jak dalej będzie z tym grającym Whistlera, bo też jest niezły.

Natomiast co do ostatniego PB:
Było kilka emocjonujących momentów, zaskoczeń, w sumie chyba niewiele. Najbardziej ciekawi mnie, jak rozwinie się sytuacja z Machone'm i kim tak naprawde jest Sophia. Reszta to mnie niewiele obchodzi, mógłby już ten LJ stracić główkę, ja bym nie żałował. A Sona NIE MA ZA GROSZ KLIMATU. NIC, NULL. W ogóle nie czuć strachu, a ci wszyscy przestępci to w 3/4 cipowate staruchy z brodami albo jakieś gnojki, chodzące bokami korytarzy. W ogóle spieprzyli to strasznie, jak samowolka w środku, to powinno być znacznie bardziej hardcore'owo. Chociaż z Cheo to dzisiaj zrobili pokazówe, nie ma co.
PrZeMeK Z.
Vold, zgadzam się co do klimatu. Niewykorzystany potencjał.

3x08:
Łooooł, ten odcinek był dobry. Sprawy się trochę ruszyły, było trochę typowo prisonbreakowego kombinowania z tunelem... W sumie nawet powrócił na chwilę klimat pierwszego sezonu i tych NAPRAWDĘ zaskakujących zwrotów akcji oraz brawurowych akcji.
Ile więzień odwiedzi Michael w tym sezonie? Ale nie jest źle, fajny pomysł. Lincoln będzie desperacko ratował LJa, Sucre się przyda, Susan czeka nieciekawy los... Miło. Jakoś wróciło mi zainteresowanie.
Ciekawe, jak często będziemy teraz widywać Sonę.

T Bag jest najbardziej zmarnowaną postacią tego sezonu. Powinni wykorzystać go bardziej.
A wątek Mahone'a przypomina wątki sezonu drugiego, kończące się tak, jakby w ogóle nie były potrzebne. Chociaż nieźle poprowadzony. Jego agentka jest głupia, mogła poprosić o chwilę przerwy i dać mu te tabletki. Cóż, to tylko serial.
Miło było zobaczyć tatuaże.

Żesz k.....
3x09 "Boxed In" - premiera 14 stycznia 2008 r. mad.gif
hazel
3x09 "Boxed In" - premiera 14 stycznia 2008 r.
Ech, przeginają lekko.

Odcinek faktycznie trzyma w napięciu, musieli tak podbić adrenalinę przed przerwą.
Avadakedaver
wnosząc po tytule podejrzewam że Sara żyje.

w ogole tej, te tatuaże to na odpierdol zrobili, trzy sekundy to co to jest do oglądania. i to jeszcze nie cały.
hazel
QUOTE(Avadakedaver @ 15.11.2007 01:29)
wnosząc po tytule podejrzewam że Sara żyje.

*

Mam nadzieję,, że jednak nie.
Avadakedaver
a ja nie.
Avadakedaver
polska obsada serialu, nie moje propozycje, wybrałem tylko najlepsze (do roli scofielda ktoś zaproponował Żebrowskiego >_< )

http://images31.fotosik.pl/51/64490f1d8ea65e46.jpg

wyszukując mahone'a w google znalazłem takie zdjęcie
http://f.freeblog.hu/d/w/i/dwimorberg/files/OscarShales.jpg
uważam że to bzdura, ale co o tym myślicie?
hazel
Było już kiedyś przerabiane. Średnio wiarygodnie to dla mnie wygląda.
asiatal
spadłam z krzesła. Polska obsada? o_O. Luuuuudzie, nie macie co robić? W Iraku się tłuką a w Afryce dzieci głodują...
Avadakedaver
Judyta, nie dramatyzuj.

widziałem kilka tapet "kreskowanych" czy jak by to nazwać z Prisona, z majkelem, haywire'm i jeszcze z kilkoma osobami.
http://img243.imageshack.us/img243/5489/pr...gljveheuwa4.jpg
coś takiego.
tylko nie mogę znaleźć właśnie żadnej innej postaci (widziałem T-Baga ale w małej rozdzielczości.
są w ogóle tapety z innymi? ja myślę, że skoro taki gościnny praktycznie Haywire ma, to sucre czy mahone powinni mieć tym bardziej.
hazel
Z prywatnych zbiorów:

user posted image
user posted image
Więcej chyba z tej serii nie było.

:*
Zeti
Jest już 9 odcinek 3 serii. Jeszcze tylko około mam nadzieję dwóch godzinek...
Rysiek_Kowal
Oglądałem rano.

Przeciętny, żeby nie powiedzieć że słaby. Strasznie nudny, bez pomysłu. Rozbawiła mnie tylko scena cieszącego się Bellicka wink2.gif
Wracam do Six Feet Under...
PrZeMeK Z.
Nie chce mi się ściągać tego, szczerze mówiąc.
hazel
Ja ściągnęłam, ale jakoś mnie nie ciągnie, żeby oglądac.
Zeti
Obejrzałem.

Szczerze mówiąc ciągnie się. Jak mają skończyć na 13 odcinkach muszą coś wykombinować. Szkoda generała, zdawał się być osobą, która może coć zdziałać. I nadal nie ma odpowiedzi na pytanie kim jest Whistler. Końcówka niepokojąca. Jeżeli zabiją Mleczarza, to będzie krucho z Majkelem.
Ta kobieta Susan/Gretchen jest ciekawa.

17 stycznia 3 sezon 4400 w TVP1. Może będzie ciekawy?
Rysiek_Kowal
QUOTE(Zeti @ 15.01.2008 22:26)

Jak mają skończyć na 13 odcinkach muszą coś wykombinować.

To chyba jednak nie tak jak myślisz. Trzeci sezon był zaplanowany na więcej niż 13 odcinków (pewnie 22 jak poprzednie sezony), ale napisano do tej pory scenariusze tylko do tych 13 nakręconych już odcinków, gdyby nie strajk scenarzystów historia toczyła by się dalej. Więc raczej serial nie skończy się w kolejnych czterech. Znów będzie przerwa i urwana, niekończona opowieść.
Zeti
O rany. Już przesadzają. Ja nie zniosę kolejnej przerwy. W takim wypadku zostaje tylko cztery odcinki. sad.gif
em
z brytyjskimi serialami nie ma takich problemów, tamtejsi scenarzyści Bogu dzięki nie protestują :P
PrZeMeK Z.
That was superlame.

Zrobili z "przeniesienia" Scofielda wielkie halo, a skończyło się gorzej niż tandetnie. Nie tak się załatwia cliffhangery, panowie.
Nudno, jedyny ciekawy wątek to aresztowanie Gretchen i jej przesłuchiwanie. Zakończenie tego wątku było tandetne ponad wszelkie granice. Pożal się Boże generał osobiście i z JEDNYM żołnierzem jedzie na jakieś zadupie i oczywiście więźniarki nikt nie pilnuje. Mało tego, ona ma nożyk! dementi.gif Aż się oglądać odechciewa.

No i denerwuje mnie ta cała dziewczyna Whistlera. Jednowymiarowa aż do bólu. Ble.

Chyba sobie dam spokój, Lost wraca 31.01.

asiatal
dziewczyna Whistlera jest ładna. Odcinek taki sobie. Idę czytać HP4
Avadakedaver
powiedzcie szczerze... mam ściągać, czy czekać do kolejnego?
asiatal
ściągaj. Chyba, że będzie Ci się ściągać miesiąc z włączonym kompem 24/7
Zeti
Już jest nowy odcinek. Jeszce tylko 13 minut, i obejrzę. Dwa tygodnie czekania, może jakiś fajny wciągacz sie pojawi?

Taa, napisów niet.
Ramzes
Jakby ktoś był zainteresowany (choć nie sądzę, że odzew będzie duży), to w sieci już jest czwarty sezon. Pierwsze dwa odcinki. Ściągnąłem je bardziej z przyzwyczajenia niż z autentycznej chęci obejrzenia, jakoś tak automatycznie kliknąłem "download". No i cóż... nie jest źle, ale do określenia "dobrze" też trochę brakuje. Zaczęli niby ostro, bo pozbawiając życie dwie postaci z trzeciego sezonu, ale jednocześnie musiał udzielić się amerykański sentymentalizm i schemat (choć nieco zmieniony) "and they lived happily ever after" :|

Po pierwszym odcinku konstrukcja całego sezonu przypomina Parszywą dwunastkę i zapowiadałaby się całkiem całkiem, gdyby nie to, że już chyba przestaję akceptować absurd w tym serialu (ja wiem, że Scofield jest ponadprzeciętnie inteligentny, ale to, cholera, nie jest połączenie Johna McClane'a z Sherlockiem Holmesem). Poza tym już powoli mam dość wszechogarniających macek Firmy i wiecznie cierpiącego za miliony (co odbija się na twarzy) Scofielda.

Eh... pewnie obejrzę do końca ten sezon, bo liczę, że po nim raz na zawsze to zakończą i mam nadzieję, że jakoś się postarają i wymyślą w miarę sensowny scenariusz. Oby nie próbowali zrobić piątego sezonu, bo to naprawdę ostatnia rzecz, jaka jest potrzebna temu serialowi.
asiatal
2 odcinki? A drugi czasem nie będzie dopiero jutro?
Ja po obejrzeniu pierwszego odc. stwierdziłam, że powinno to się zakończyć po pierwszym sezonie. Mimo, że kolejne sezony szału nie robią, to na isohuncie seedów jest sporo...
em
premiera była dwuodcinkowa
asiatal
no ja sobie ściungłam tylko 1... blink.gif
em
QUOTE(wikipedia)
Having completed three seasons, the fourth season, planned at 22 episodes, premiered with two episodes back-to-back on September 1, 2008 in North America and September 2, 2008 in the United Kingdom.

na torrentach też są dwa odcinki.
asiatal
widocznie nie zauważyłam, ale spoko, jest już wrzucony do kolejki smile.gif Zaraz za Dexterem
asiatal
oglądam sobie Prisona, i nagle widzę, że ten Azjata podłącza sobie do kompa telefon. MÓJ telefon. proof

PS: ostatnio w CSI Miami zrobili stun guna z innego sonyericssona, w którego posiadaniu aktualnie jest moja siostra

PS2: znów post pod postem...

edyta: no dobra, obejrzałam te pół minuty później. TO jest mój model...
Ramzes
Nie sądziłem, że faktycznie dotrzymają słowa i zakończą serial, a jednak. Czteroletnia przygoda z Prisonem dobiegła końca. Czwarty sezon był wprawdzie, mm..., głupi, a czasami wręcz idiotyczny, ale końcówką pokazali klasę. W sezonie nie obyło się oczywiście bez cudownych powrotów, deusa ex machina i to wielokrotnie, a także zmian barw i sojuszy przez bohaterów, ale ostatnia scena wynagradza mi wszystko i za nią scenarzyści mają u mnie dużego plusa, a i cały czwarty sezon mimo wszystko już mniej traci.

Trochę szkoda się żegnać z paroma bohaterami, ale w gruncie rzeczy jednak cieszę się, że to już koniec.
Avadakedaver
gdzieś na etapie 15 odcinka czwartego sezonu kumpel mi mówił co się dzieje. Uwierz, jak się tego słucha to brzmi jak komedia.
anyway, kilka miesięcy przy tym serialu spędziłem więc jako dawny fan czułem się zobowiązany żeby obejrzeć chociażby to:
http://www.youtube.com/watch?v=-SH8Gc6nD-k

a czy mógłbyś powiedzieć chociaż tak w skrócie kto gdzie umarł i co się z nimi stało? Słyszałem że bellica zalało. No i czy C-Note pojawił się gdzieś wcześniej, czy tylko w tej finałowej scenie "4 years later"? tak w trzech zdaniach wystarczy smile.gif
Ramzes
Bo tak od połowy sezonu to była komedia. Zwłaszcza motyw, kiedy wysłali Sucre jako przynętę dla starszego gościa, który stawiał drinki tylko facetom cheess.gif

Dobra, postaram się jak najlepiej streścić, co się z kim stało. Ponieważ nie bawiłeś się w pisanie na biało, to i ja piszę normalnie. Najwyżej ktoś wybieli mój wpis. Aha, ostrzegam, że niektóre rozwiązania dotyczące koligacji rodzinnych są jakby żywcem wzięte z telenowel. Scenarzyści nie popisali się zbytnio. Dobra, to jedziemy:

Bellick - utonął w wielkiej rurze wodociągowej, kiedy razem z resztą próbowali się przewiercić do skrytki, gdzie przechowywano Scyllę - oczko w głowie Generała i najcenniejsza rzecz Firmy. Bellick zrobił to świadomie, poświęcił się po to by, ekipa dopięła celu.
Gretchen - okazała się być dawną kochanką Generała i matką jego dziecka, które wychowywała jej siostra. Gdzieś w połowie sezonu została postrzelona w okolice podbrzusza i zostawiona na jakimś parkingu przez Lincolna i spółkę. Nie wiadomo, co się z nią stało.
C-Note - pojawił się w dwóch ostatnich odcinkach, nie tylko w "epilogu". Próbował dostać się do braci, żeby namówić ich do oddania Scylli człowiekowi, dla którego pracował. W efekcie wszyscy mieli zostać całkowicie oczyszczeni z wszelkich zarzutów i zacząć normalne życie. A pracował dla
Kellermana - który jednak nie zginął w drugim sezonie, ale został uratowany przez ludzi z organizacji, którą założył ojciec Michaela i Lincolna, by zniszczyć Firmę. No i zniszczyli. Dostał Scyllę, którą przekazał ONZ, a Michael, Lincoln, Sara, Mahone, Sucre i C-Note zostali oczyszczeni z zarzutów i mogli zacząć nowe życie bez łatek przestępców. Kellerman natomiast został kongresmenem.
Generał - trafił na krzesło elektryczne.
T-Bag - dzięki braciom wrócił do Fox River po uprzedniej kilkukrotnej zmianie barw i sojuszy.
Sucre - cieszy się życiem rodzinnym u boku żony i córki.
Mahone - na początku sezonu zamordowano mu syna, co sprawiło, że jego relacje z braćmi się zmieniły na lepsze, a wręcz przyjacielskie i został - nazwijmy to - "przyjacielem rodziny". Pod koniec sezonu związał się z Murzynką, z którą współpracował w drugim sezonie goniąc zbiegów.
Christina Scofield - po pierwsze, okazało się, że żyje i ma się dobrze. Po drugie, okazało się, że od kilkudziesięciu lat pracuje dla Firmy. Po trzecie, chciała Firmę zniszczyć, ale kosztem wywołania trzeciej wojny światowej i zastąpić Generała na jego stanowisku. Po czwarte, okazała się być niezłą suką; dość powiedzieć, że Michael trzy razy próbował ją zabić, przy czym za trzecim razem celując z pistoletu, który okazał się nie mieć naboi (znaczy się on o tym nie wiedział, kiedy pociągał za spust). Ostatecznie zabiła ją Sara. I uwaga gwóźdź programu - wyznała, że Michael i Lincoln tak naprawdę nie są braćmi, bo rodzice Lincolna, którzy oczywiście pracowali dla Firmy, zginęli podczas jednej z akcji i Aldo Burrows przygarnął go wbrew woli Christiny, która nigdy nie potrafiła Lincolna pokochać.
Lincoln - związał się z Sofią (tą od Whistlera) i opiekuje się synem. Wcześniej zaczął pracować dla Generała, żeby uratować Michaela.
Sara i Michael - Sara jednak nie zginęła w trzecim sezonie, bo uciekła od Gretchen, która sfingowała jej śmierć. W czwartym sezonie zaszła w ciążę z Michaelem i urodziła Michaela Juniora, który nie poznał tatusia, bo Michael zmarł w wieku 31 lat. Nie wiadomo, co było przyczyną śmierci. Być może nawrót guza przysadki mózgowej (chyba, w każdym razie coś w czaszce), którego usunęli mu lekarze Firmy, ale być może nie w pełni udanie. Jeszcze mają wyjść dwa odcinki, niejako bonusowe, które mają wyjaśnić między innymi, co się z nim stało. W każdym razie w ostatniej scenie, do której linka podałeś, Sara z Michaelem Juniorem, Lincoln, Sucre i Mahone spotykają się razem przy grobie Michaela (gdzieś w Panamie chyba) i tak się kończy serial.

Chyba wszystkich głównych bohaterów opisałem, jakby jeszcze jakieś pytania, to służę smile.gif
Avadakedaver
ale jesteś super, kolokwialnie mówiąc biggrin.gif

generalnie to w ogóle nie wiem kim jest christina scofield, w życiu o niej nie słyszałem, ale domyślam się, że matka mike'a.
Bardzo ładnie wszystko ująłeś, dzięki serdeczne smile.gif
Ramzes
Tak tak, Christina to jego matka. Przez trzy i pół sezonu było mówione, że nie żyje, bo zmarła na guza przysadki (to samo, co miał Michael). A w drugim sezonie Michael nazwał łódkę, którą miał z Lincolnem odpłynąć do Panamy, "Christina Rose", od matki właśnie smile.gif
PrZeMeK Z.
Dawno nie uśmiałem się tak, jak czytając Twoje streszczenie, Ramzesie. Ten serial zrobił się bardziej absurdalny niż "Latający Cyrk Monty'ego Pythona" biggrin.gif
Ramzes
Nie no, jednak przegięli w odcinkach bonusowych - Sarah zostaje aresztowana za morderstwo matki Michaela, trafia do więzienia, gdzie siedzi już Gretchen, a Michael, Lincoln, Sucre i Mahone ją odbijają. Michaelowi oczywiście wystarcza godzina filmu, by tego dokonać. Żeby ją jednak uratować musi się poświęcić - wywołać spięcie w więzieniu, żeby otworzyć zamek elektroniczny, a żeby to spięcie wywołać musi przyjąć na siebie 1200 woltów. Jak się łatwo domyślić - nie przeżył. Aha, a w więzieniu obok siedzieli Generał, który kazał zabić Sarę i T-Bag. Jakby w całych Stanach mieli tylko jedno więzienie ;]

No, to tyle tytułem wyjaśnienia, co się dokładnie stało z Michaelem. Już lepiej by zrobili, nie kręcąc tych dwóch odcinków. Jedynym plusem jest to, że gdyby nie to, że mieli słabą oglądalność, to pewnie zrobiliby z tego cały sezon...
Avadakedaver
lol
hermionak
Fajny seria. Podobała mi się ta ucieczka tego jednego więźnia, a później biedaka złapali.;( tongue.gif
Avadakedaver
i znowu uciekł! i umarł.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.