Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Rapy, Hip-hopy I Inne Huncwoty
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Rysiek_Kowal
OSTR feat. Craiga G. - Brother On The Run
czek dis ałt! szczególnie jak murzyn zaczyna śpiewać! normalnie łał!
vold
Śpiewający murzyn jest wysamplowany.
Rysiek_Kowal
jeden i drugi?
vold
Tam jest jeden śpiewający przecie.
Rymujący to Craig G właśnie, z legendarnego Juice Crew (ale nie był tam postacią pierwszoplanową).

Nowa płyta O.S.T.R.'a jest pozycją obowiązkową. Muzycznie w dalszym ciągu się rozwija, posamplował pełno fanku, miał głowę do pętli. Poprzednia płyta była oparta głównie na własnym graniu na klawiszach, teraz tylko kilka kawałków jest na tym opartych. Tekstowo jest różnie, dużo lokalnego patriotyzmu [Reprezentuj], dużo ataków na polityków, no i ten specyficzny humor [kawałek o politykach z pierwszych stron gazet... dealujących staffem wink2.gif]. Co ważne, a co nie każdy może zauważyć - zmiana flow, operuje nim i wypowiada słowa tak jak chce, nie musi się w żaden sposób dostosowywać do jakiś ograniczeń. Polecam gorąco, szczeólnie że płyta oscyluje w cenach 19-21 zł.

A tutaj pozycja obowiązkowa, tak zwany klasyk z 2000 roku, political rap to się nazywa w Stanach - Dead Prez - Let's Get Free .
GrimmY
podpisuję się pod postem wszystkimi członkami.
wujek adam utwierdził mnie w przekonaniu, że polska raperia ma się całkiem nieźle, he.
Madame Lestrange
Rap? To całe moje życie. Słucham od urodzenia biggrin.gif Rap jest dla mnie tylko amerykański a hip hop polski.

Kogo szanuje? Przede wszystkim 2paca prawdziwy poeta, Eminema za wszystko, Proofa, The Game'a, Snoop Dogga, Dr. Dre, Method Man, Redman, Ca$his, LL Cool J, Lil Jon, Kurupt, Lil' Kim, Lil' Mama, Missy Elliot

Z Polskiego hh to: Tetris, O.S.T.R, Gural, Sokól, Fisz, Onar, Jędker, Peja, Włodi

A niektórym zleciłabym najpierw poznanie 'trochę' hh czy rapu i dopiero ocenianie. smile.gif
Katon
Równie dobrze mógłby Ci zalecić to samo, żebyś sobie oddzieliła ziarna od plew, bo wymieniasz jednym tchem prawdziwych artystów i totalne dno.
nutrias
QUOTE(Madame Lestrange @ 23.12.2007 15:57)
Rap jest dla mnie tylko amerykański a hip hop polski.

A niektórym zleciłabym najpierw poznanie 'trochę' hh czy rapu i dopiero ocenianie.  smile.gif
*

Pośmiałem się smile.gif
Dla Twojej wiadomości, 'hip-hop' to kultura - graffiti, rap itd. 'rap' - to muzyka. i ta amerykańska i ta polska smile.gif)
abstrakcja
Hm, zna tu ktoś Łonę? <;
Katon
Obił nam się o uszy.
vold
Cholera, nigdy nie byłem na Adamie na żywo, fajne koncerty podobno daje.
GrimmY
co mówię na to ja? konewka!

łona = full rispekt yn da hałs z mojej strony.
nutrias
nowy ostry rozpierdala!
Rysiek_Kowal
Wow! Potwierdzam. Niekoniecznie tylko dla fanów hiphopu. Fenomenalne jazzujące i funkujące podkłady, genialne angielskie featuring. Warto się otworzyć i sprawdzić.

(Nigdy nie przypuszczałem, że kupię polską płytę hiphopową a tu proszę.)
vold
Będzie złoto, będą się rozpływać krytycy. Nie wiem czy nie najlepsza płyta Ostrego (kurde, mówię to chyba przy każdej nowej płycie).
nutrias
Ostry, od Tabasko, był dla mnie człowiekiem, który nagrywa parę fajnych kawałków na każdej płycie. 'Hollyłódź' była jakimś przełomem dla mnie - 3/4 tracków naprawdę mnie wciągnęła. Po singlu '1980' byłem pewien, że nowa płyta będzie dobra, lecz nie przypuszczałem że będzie genialna wink2.gif
Child
tak tylko odkopuje temat
Eva
witajcie w moim skupie szmat
hiihihi
Lilith
dajcie linkaaa!
Child
http://www.youtube.com/watch?v=96iYmDQFnoo ;d
GrimmY
zmieńcie nazwę tematu na coś innego proszę.
MisieK
O takiego!:P
Katon
Może ze mnie studencka pipa, że się dokształcam w dziedzinie podziemnego hh z porcysa, ale właśnie sobie ogarniam większość z tych rzeczy i naprawdę część z nich bardzo bardzo konkretnie wymiata. Polecam.
vold
Hehe, patronowałem jeden z tych materiałów.

Nie wszystko tutaj jest takie fajne, ale rozumiem że to pierwsza część, więc będzie jeszcze szansa na pokazanie czegoś innego. Moim zdaniem należy koniecznie sprawdzić 3H, Smarkegoi, Zkibwoya, Gresa, Dinali, Jimsona, Patr00, Perki Pat, Roszja/Lu, Szybki Szmal, Tetrisa.

Jak coś to dam namiar jeszcze na coś ciekawego.
nutrias
dobry hicior na to lato!
GrimmY
ehe
Ahmed
QUOTE(nutrias @ 25.06.2008 20:27)

Właśnie miałem to wrzucać.

W ogóle to Dizzee się rozhulał w tym roku. Sprawdźcie jeszcze TO! Dizzee w połączeniu z Davidem Byrnem, a nad całością czuwa Brighton Port Authority (nowe pseudo Normana Cooka a.k.a. Fatboy Slim). Teledysk miszcz!
nutrias
Ceny biletów na Rootsów wyglądają podobno tak: 110zl-miejsca stojące,170zł-miejsca siedzące.
Jeżeli tak to ja tam jestem na 110%
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.