Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Official Squieee Topic
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4
pysia ;)
Harry w tej czesci jak wielu powiedzialo jest doroslejszy wink2.gif) ! Ale czy pasuje do niego Ginny ? napewno jest lepsza od Cho ktora ryczy 20 razy na dzien ;d No i mam nadzieje ze harry zniszczy vOldzia ;p A i bym zapomniala: hermiona i ron bedo razem xD blush.gif
kkate
Ja tak może w trochę przestarzałym temacie, ale na temat wink2.gif

Otóż ostatnio, po paru miesiącach przerwy przeczytałam po raz drugi (a właściwie trzeci, licząc angielską wersję) HP i KP. Nuda mnie przycisnęła, a po książkę sięgnęłam z ciekawości, ale raczej sceptycznie, bo wcześniej mi się nie spodobała. Teraz, o dziwo, całkiem mnie wciągnęła wink2.gif Mniej irytowały mnie niektóre wątki (chociaż do związku H/G nadal nie jestem przekonana), inne całkiem zainteresowały... Dalej uważam, że w książce stosunkowo mało się dzieje, zbyt dużo miejsca poświęcono obsesji Harry'ego na punkcie Malfoya i opowieściom Dumbledore'a, wątki miłosne bywały momentami denerwujące, a książka wyglądała jak jakiś fan fick, ale ogólnie do się do niej trochę bardziej przekonałam smile.gif

Co nie zmienia faktu, że "Więzień Azkabanu" rządzi biggrin.gif
Katon
Mało się dzieje, mało się dzieje... Nigdy nie rozumiałem tego argumentu. Nie ma dla mnie sensu.
Child
Misery Kinga. Akcja praktycznie w jednym domu - tam dopiero musi się mało dziać.
anagda
No wogóle wszystkie niemal książki Kinga są tak bardzo dynamiczne że szok.... dry.gif

Dalej uważam, że w książce stosunkowo mało się dzieje, zbyt dużo miejsca poświęcono obsesji Harry'ego na punkcie Malfoya i opowieściom Dumbledore'a, wątki miłosne bywały momentami denerwujące, a książka wyglądała jak jakiś fan fick, ale ogólnie do się do niej trochę bardziej przekonałam

Podpisuje sie całym sercem...
Aylet
Ja tez, ja też! Książka poprostu sie zaczęła robić nudna. Ile można czytać o tym samym? O_o
kkate
Ano właśnie, widać, że Rowling nie ma aż tylu pomysłów co kiedyś... przynajmniej nie tak ciekawych..
Child
Nie spodziewała się, ze polski fandom rozpyka 90% jej zagadek na drugi dzień po premierze ksiązki, a potem będzie smęcił, jakież to nudy ;)

Pozostaje liczyć, że najlepsze kawałki zostawiła na koniec ;d
Katon
Nie wiem. Mnie tam rysowanie portretów pscyhologicznych bohaterów (szczególnie Voldemorta) i zagęszczanie dusznej atmosfery aż do dramatycznego finału jakoś nie nudziły, ale co ja tam wiem o literaturze.
kkate
Nie no, nie raz się przekonałam, że opinie na temat jednej książki czy filmu bywają skrajnie różne. Znam takich, ktorzy "Księciem..." się zachwycają, i takich, co uważają go za szajs. Ja jestem mniej więcej pośrodku...
Lou D'Sou
Co nie zmienia faktu, że "Więzień Azkabanu" rządzi biggrin.gif

Podpisuję się obiema łapkami^^
Co mi się podobało? Pogrzeb Dumbledora, a wczesniej akcja w jaskini, a przede wszystkim Luna ^^
Kara
O ile się nie myle pogrzeb Dumbledora był w 6 tomie :/
Flamme
też mi sie tak wydaje smile.gif
Aida o poranku
o matko, ale się czepiacie. Mnie się pogrzeb nie podobał. i ogólnie całe zakończenie było do bani.
aina
Nie zasze musi być "happy end". Czasami takie smutne zakończenia są lepsze od tych szczęśliwych.
Aida o poranku
Nie chodzi mi o to ze było smutne. Bardzo zdziwiła mnie też ta nagła przemiana Harry'ego, że skoro nie ma już dyrektora to on do szkoły nie wróci, w związku z tym Ron i Hermiona też nie wrócą i zaczyna się zupełnie nowa historia! jak dla nastąpił zbyt gwałtowny zwrot akcji. można to było zrobić trochę łagodniej.
aina
Może tak, ale myślę, że Harry był zbyt oszołomiony i możliwe, że podjął pochopną decyzję.
Flamme
myślę, ze to była jednak przemyślana decyzja, tylko przyspieszona. napewno planował przyszłość po ukończeniu szkoły.
Myśka
witam wszystkich czarodzieji

czy ktos jest na tyle kompetentny aby powiedziec kiedy premiera nowej czesci filmu?
Ludwisarz
LOL's

Dorotoka, no kogo jak kogo ale Ciebie sie tutaj nie spodziewałem! czarodziej.gif
Myśka
akuku!

mam ochote na radcliffa [albo na watson bardziej] to przyszlam
Katon
No nie dam rady! Wilkomen na Głównym, hehe =D
Myśka
chlopaki, spoko. jednorazowe szalenstwo ;)
Katon
Nie no, bywaj częściej. Pamiętasz kto to taki Dumbledore =D?
Myśka
nie lubię dumli. dubli tez nie. dumbledora moze, bo mial brode i okulary. byl madry, a pozowal na ciotowatego wujka samo dobro. nieprawdaz?
Katon
Zdecydowanie musisz tu zaglądać częściej turned.gif

Dumli też nie lubię bo mi zalepiają zęby i mam wrażenie, że mi się psują tak od razu. A mi się generalnie nie psują zęby i po co mi takie stresy?
Ludwisarz
Dorotka: Ty tylko raz?
Ja też tylko raz. I my wszyscy. I Katon, i Ahmed i Voldius - my wszyscy tylko raz. Raz w miesiacu, raz w tygodniu, a potem.. raz dziennie..
Ale nie martw się.. My tylko raz!

Nie bądź śmieszna..

[parafraza fragmenta sztuki teatralnej, tam chodziło o narkotyki, nie o Główne, ale pasuje biggrin.gif ]
Amellive
Co mi się podobało? Wiadomo - Luna smile.gif Poszukiwanie Horkruksów i te wszystkie wspomnienia dotyczące przeszłości Voldemorta... Fleur pod koniec książki, zachowanie Grupa na pogrzebie biggrin.gif
Zeti
Grupa

Graupa, lub jak kto woli Grawp'a po angielsku
Ludzie czytajcie dobrze nazwy własne! Bo potem na forum pojawiają się takie osobliwości jak Horkusy, czy Harigard
Amellive
QUOTE(Zeti @ 01.08.2007 21:07)
Grupa

Graupa, lub jak kto woli Grawp'a po angielsku
Ludzie czytajcie dobrze nazwy własne! Bo potem na forum pojawiają się takie osobliwości jak Horkusy, czy Harigard
*

Ech, po prostu za szybko pisałam, a czytać umiem smile.gif
Aylet
koleżanko, szczerze to można powiedzieć że każda książka jest orginalna bo ma własną fabułę =_=
Miętówka
"Koleżanka" jeszcze trochę poćwiczy, i zacznie pisać posty z sensem (bez obrazy). Moje pierwsze posty, to dopiero była Porażka. Mogę tutaj nawet przytoczyć siebie...
nie, jednak nie mogę, bo ostatnio zrobiłam sprzątanie i większość swoich postów głupich i jednolinijkowców wywaliłam.

Dosyć.

A tak wogóle, to te książki wcale nie są takie oryginalne, jak się wydaje na pierwszy rzut oka (UWAGA: Gdy rzucasz okiem na książkę, nie zapomnij go zabrać laugh.gif ). Nie chodzi mi o to, że jak się je przeczyta x razy to przestają być ciekawe. Raczej o to, że jak się zna legendy, orientuje się, że "Merlin gdzieś już się pojawił", czyta się dużo książek fantasy, to potem takie "motywy wędrowne" (przepraszam, okazuje się, że moja polonistka jednak mi coś wbiła do głowy w zeszłym roku) aż rzucają się w oczy. Chociaż zaklęcia i wogóle wszelkie używanie łaciny w świecie czarodziejów jest poprostu mistrzostwem świata.
PrZeMeK Z.
Każda dobra książka czerpie ze starych jak świat wzorców i motywów wędrownych, jak to określiłaś. Grunt w tym, żeby korzystała umiejętnie.
Sienkiewicz też się opierał na źródłach.
BonnieLiu
Zgadzam się w pełni. Motywy Merlina, kamienia filozoficznego, magicznych różdżek, białej i czarnej magii są używane w wielu fascynujących powieściach fantasy, jednak nie zawsze kończą się one sukcesem.
A co mi się podoba w Harrym? Chyba to, że Rowling stworzyła świat tak bliski memu sercu, że nie ma szans bym kiedyś zapomniała o Harrym. Mogłabym też podziękować jej za stworzenie Luny, jej własne patrzenie na świat i sens życia sprawiły, że zaczęłam inaczej postrzegać sprawy życia codziennego. No i może za wiele mądrych słów, które przez te kilka lat wypłynęły z ust starego Dumbledorea, a które dały mi wiele do myślenia smile.gif
Miętówka
Akurat trafiłaś na OTa, bo ten temat jest o szóstym tomie biggrin.gif .
olizgs
Mi się w tej książce podoba, że Czrę Ognia można kupić u mnie w kiosku wink2.gif
Cherlai
I'm happy for ya!
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.