grlouiee
14.09.2005 15:59
Tak, tak Włodzio zrezygnował, a Ich Troje ciągle gra
No nareszcie zrezygnował
BlackOmen
14.09.2005 16:55
Jak widac Cimoszce zylka pekla od tego calego szykanowania i rzucania w jego strone oszczerstwami no no...
...pozostaje nam bezwyrazowy Tusek w takim wypadku.
taaaa, Tusk będzie chyba najmniejszym złem. Tyle że jest mi on jakiś obojętny, takie ciepłe kluski, które nie dadzą sobie rady przy pierwszym lepszym problemie. Ale może miło mnie zaskoczy...?
Hm... no i teraz większość zwolenników Cimoszewicza zagłosuje na Tuska. Hm...
Mam pytanie - co sądzicie o N.K Mikke? Moim zdaniem człowiek ma dobre pomysły, myśli logicznie. Coprawda nie zaistnieje w tych wyborach nie ma szans. Pewnie dlatego, że przeciętny obywatel nie widział Jego wytapetowanej twarzy na wielkim bilboardzie, nie słyszał z nim audycji, nie oglądał szumnych awantur z nim w roli głównej.
grlouiee
14.09.2005 20:48
Mam pytanie - co sądzicie o N.K Mikke? Moim zdaniem człowiek ma dobre pomysły, myśli logicznie. Coprawda na zaistneinei w tych wyborach nie ma szans. Pewnie dlatego, że przeciętny obywatel nie widział Jego wytapetowanej twarzy na wielkim bilboardzie, nie słyszał z nim audycji, nie oglądał szumnych awantur z nim w roli głównej.
A ten pan udzielił wywiadu do mojej lokaklnej gazety i chyba ma przyjechac do mojego rodzinnego miasta

Co do jego pomysłów, są dobe, tylko nie wiem czy udałoby mu sie je wszystkie zealizowac, no ale nadziej trzeba miec
W '95 przed wyborami proponował wprowadzenie lekcji brydża zamiast religii w szkole. Pomysłów mu więc nie brak, ale gorzej z poparciem.
QUOTE(voldzia @ 14.09.2005 20:13)
Hm... no i teraz większość zwolenników Cimoszewicza zagłosuje na Tuska. Hm...
Powiem ci, że nie koniecznie. Sama zastanawiam sie czy po wycofaniu się Cimoszewicza w ogóle iść na wybory. Oczywiście zdaję sobie sprawę, lepszy Tusk niż ta cała reszta bandy, ale...wszystko będzie zależało od konfrontacji Tusk-Kaczyński w "Co z tą Polską?" bodajże za dwa tygodnie. Jeśli Tusk nie popisze się tak jak podczas debaty z Cimkiem to podziękuję i nie pójdę.
[quote=Syriusz_Black,14.09.2005 15:31]
Hurrra!
Cimoszewicz zrezygnował!
Trzeba zacząć od teog, że wszystko co powiedziano przeciw Cimoszewiczowi, mozna by powiedzieć o każdym kandydacie w 5 minut, bo tak naprawdę w żadnym oskarzeniu nie było ani grama prawdy. Cimoszewicz niczego nie zataił w oświadczeniu, błędy w oswiadczenaich, moze nawet większe mieli zarówno pan Kaczyńki jak i pan Tusk( TAK!) jak i 150 i nnych posłów, nic nie było zatajen bo o akcjach wszyscy wiedzieli, zeznania Jaruckiej były w 100% fałszywe a dokumenty sfabrykowana, wiec mozna uznać sprawę za niebyłą w istocie rzeczy dochodze do wniosku ze wogóle sprawy nie ma. O ile Kwaśniewski podawał się za magistra zupełnie nieuczciwe co zresztą znaczenia nie ma żadnego bo to cłzowiek obyty w świecie znający kilka jezyków, to Cimoszewicz wogóle niczego złego nie zrobił, jest kompetentny, obyty i pewny. Sprawdziłsie na wielu stanowiskach, dobrze zna jezyki. Miał najlepsze predyspozycje do bycia prezydentem, był zawsze niezalezny, jego kampania od poczatku była tak jak zapowiadał skromna finansowow. Cimoszewicz nigdy nie działał w PZPR< on za komuny był nikim. Przy nim Kwaśniewski to stary super aparatczyk PZPR, który piastował wiele stanowsik, zresztą mozna by za pytać - i co z tego? Cimoszewicz, miał w 100% rację co do oceny pracy komisji, ogladałem ten załosny spektakl. Inna sprawą jest to czy powinien odmówić zeznań lecz w istocie rzeczy był on tam zupełnienie niepotrzbny i nie miał nic do powiedzenia w sprawie, panowie Midowiczi i Brochowicz z PO sfabrykowali dokumenty i podstawili Jarucką, powinni za to stanąć przed sądem.
Głosują na Tuska, co do tego byłem pewny od samego początku, to polityk z wizją, jedyny któy moze w istony sposób, odchudzic aparat włądzy, pchnąć kraj na nowoczesne tory, jest on politykiem prawdziwie prawicowym, szanuje tradycyjne wartosci etyczne nie gorzej niz PIS ale przy tym jest cłżowiekiem rozumiejacym prawa rynku, to człowiek sukcesu, wielki cżłowiek. Gdyby Cimoszewicz miał prawicowa wizję świata, czyli -gospodarka,gospodarka, i jeszcze raz gospodarka, i byłby nieufny wobec UE (a Tusk miał odwagę mówić zebysmy nie głosowali za konstytucją czym, udwodnił ze nie jest on żadnym, "centrowym" idiotą, tylko porżadnym prawicowecem) to głoswoałbym na Cimoszewicza. Kaczyński jest duzo gorszym socjalistą od Cimoszewicza. Będąc w pełni świadomym prawicowcem, wybrałbym właśnie jego a nie Kaczyńskiego, który ośmiesza prawicę.
moniczka
17.09.2005 18:58
Tak Cimoszewicz zrezygmowal, ale jakby sie nad tym dobrzez zastanowic to moze i dobrze. Ale na kogo teraz glosowac??? Drobiu nie lubimy, a co do Tuska to twierdze ze jest falszywym gnojkiem, ktory obiecuje grusazki na wiezbie. A mozeby tak Lepper???=) Przynajmniej facet ma gadane.
Przepraszam, nie wiem jak ocenić treść Twojego postu, czy to ponury żart, czy raczej....hmmm"niewiedza"? Lepper to kalsyczny przykład populizmu i demagogi(polecam odnaleźć te pojęcia w słowniku) I doprawy nie wiem cyz Tusk obiecuje cuda, mówi że znikną podatki 40 i 30% ( czyli kary dla bogatych) , i to jest nadzieja, sami o sibie zabdbamy, równać mozna tylko w dół, to nie państwo ma nam pomóc, ono ma nieprzeszkadzać a to gwarantuje Tusk, nietrzeba wielkich obietnic.
QUOTE(moniczka @ 17.09.2005 19:58)
Tak Cimoszewicz zrezygmowal, ale jakby sie nad tym dobrzez zastanowic to moze i dobrze.
Ja nie widzę w tym nic dobrego. Wręcz przeciwnie. Teraz mamy wybór prawica albo prawica. Żadnego dobrego kandytata lewicy...
Chyba że liczyć Leppera i jego "nową lewicę"
(..) a co do Tuska to twierdze ze jest falszywym gnojkiem, ktory obiecuje grusazki na wiezbie.
O Tusku można wiele rzeczy powiedzieć, ale nie to że jest fałszywy.
A mozeby tak Lepper???=) Przynajmniej facet ma gadane.
Taaa ma gadane. Pewnie już po tygodniu sprawowania swoich rządów Sejm stałby się cyrkiem.
moniczka - nazywając Tuska fałszywym gnojem i proponując Leppera zostałaś w moich oczach SKREŚLONA.
Niech żyje tow. Cimoszko , czyli Cichaczem Inwestycje Maklerskie Orlenu Specjalnie Zataił Elektorat Wyrolował I Czternastego Zrezygnował..za to , że zrezygnował. i przy okazji cieszę się , że podły skr..iel pijający
Nałęczowiankę został wystawiony do wiatru...

A MY SWOJE - PRECZ Z KOMUNĄ!
BeBe - a Borówa ?
a po za tym , to jest teraz i tak ciekawie - walka narodowców ( czyni Anthony M oraz trochę planszowych Gier z Tych ;-) ) , liberałów , prawicowców , centrum (głównie) rolniczego i Borowskiego też może być ciekawa ;-)
a po za tym , SLD nie całkiem odpadła z wyścigu - odpadł tylko Cimoszko...
a po za tym - argument ostateczny za D.T.:
1 ciekawostka od góry.i

i tym optymistycznym akcentem kończę tę wypowiedź ;-)
QUOTE(Hefaj @ 17.09.2005 22:07)
Borówka nie ma szans. Może po odejściu Cimoszewicza zyska kilka procent, ale niewiele mu to da. Chyba że satysfakcje...
Borowski nie bardzo. Na pewno po odejsciu Cimoszewicza trochę głosów mu się dostanie. Wejdą do parlamentu, ale wątpię, że zrobią jakąś rewolucję w Sejmie. Cimoszewicz był najbardziej kompetentny, teraz czas na Tuska. Pożyjemy - zobaczymy.
grlouiee
18.09.2005 14:24
A ja się pochwalę, ze u mnie był pan Lepper, normalnie. Rozdawal pasiaste krawaty i płyty z piosenkę Ich Troje - "Dokąd zmierzasz Polsko". Ja osobiscie nie moglam byc na tym spotkaniu, ale slyszalam ze baaaza byla
Kazał się wsłuchiwa w słowa tejże piosenki, bo jest bardzo mądra...

Mówili w wiadomosciach, ze Borkowski zyskał, ale tyci-tyci na odejsci Cimoszewicza
Borkowski to taki aktor jest. Jacek zresztą.
Syriusz_Black
20.09.2005 16:44
Tak.. co kręcił z Beatą z Klanu...
W piątek jest debata w TVP, na Polsacie i TVN pomiędzy Kaczyńskim i Tuskiem. Zobaczymy jak wypadnie.
O ile Tusk w ogóle dojdzie do głosu;P a znając Kaczyńskiego to będzie to trudne....
Trzeba mu przyznać, że gadane to on ma
QUOTE(BeBe @ 14.09.2005 19:33)
Tusk będzie chyba najmniejszym złem. Tyle że jest mi on jakiś obojętny, takie ciepłe kluski, które nie dadzą sobie rady przy pierwszym lepszym problemie.
No właśnie, dlatego jednak ja jestem za kaczorem bo on bardziej stanowczy i nie da się zrobić marionetką, a Tusk... hmm właśnie Tusk dlatego, że mniej stanowczy itd będzie potrzebował "wsparcia", a to wsparcie w postaci jakiejś szychy będzie państwem rządzić zamiast niego (tak jak u kwacha).
QUOTE(Doti @ 21.09.2005 07:31)
No właśnie, dlatego jednak ja jestem za kaczorem bo on bardziej stanowczy i nie da się zrobić marionetką, a Tusk... hmm właśnie Tusk dlatego, że mniej stanowczy itd będzie potrzebował "wsparcia", a to wsparcie w postaci jakiejś szychy będzie państwem rządzić zamiast niego
(tak jak u kwacha). 
A Kwaśniewskim kto kieruje? Partia czy konkretny osobnik?
Poza tym prezydent nie ma uprawnień do rządzenia państwem. Tym zajmują się senatorowie i posłowie wybierani przez nas do parlamentu. Prezydent raczej reprezentuje Polskę na zewnątrz.
Hmmm, nie powiedziałabym, że nie rządzi... przecież decyduje o wielu rzeczach i przedewszystkim ma wpływ na wiele spraw ten nasz kwachu. Temu niestety się nie da zaprzeczyć...
Nie wiem czy ta debata coś da. I tak będą kandydować i tak. I myślę, że owa debata nie przyniesie jakichś bolesnych skutków na sondażach i w wyborach.
A co do Tuska, to jestem coraz bardziej mi się on nie podoba. Tak jakiś się zrobił niewiarygodny.
QUOTE(Doti @ 21.09.2005 19:02)
Hmmm, nie powiedziałabym, że nie rządzi...
przecież decyduje o wielu rzeczach i przedewszystkim ma wpływ na wiele spraw ten nasz kwachu. Temu niestety się nie da zaprzeczyć...
O jakich sprawach? Chodzi ci o nadawanie odznaczeń państwowych czy obywatelstwa, a może prawo weta( które sejm może i tak odrzucić)? Podaj przykład tej wielkiej władzy prezydenta.
My tu gadu-gadu o kandydatach, a w niedzielę trzeba iść spełnić obywatelski obowiązek. Tutaj gorszy dylemat, kandydatów wielu, partii wiele....Ciągle jestem niezdecydowany, którego wybrać z platformowych kandydatów. Mam tu pana Palikota, który jest właścicielem Polmosu i hurtowni win Ambra (a przemysł monopolowy trza wspierać

)
Ahmed, jesteś z lubelskiego?
Zeby nie był offtop, ja też mam go jako jedna z alternatyw =p
I np. pana Patro, który patrzy na mnie z każdego słupa, z każdego ogrodzenia.
Brrr... aż sie boję lodówkę otworzyć...
Me nie głosuje - w związku z wyborem zła, zła, zła, zła, lub zła nie wybieram nikogo. A oddawać nieważnego głosu też nie chcę, bo za bardzo cenię swój czas

. Właściwie jedynej formy rządów, jakiej oczekuję jest ta z modlitwy: "przyjdź Królestwo Twoje" (w znaczeniu - Bożego, a nie LPRu, czy jakiegokolwiek systemu religijnego). A mój patriotyzm wolę okazywać na bieżąco i faktycznie

.
Ahmed, jesteś z lubelskiego?
Ano owszem :] Z samiućkiego Lublina

Obawiam się że pan Palikot jest jedyną alternatywą jaka mi pozostała, ewentualnie inni kandydaci z PO, aczkolwiek ich prezencja mnie przeraża.
btw, dzisiaj miałem na WOS-ie lekcję o wyborach itp.... i zrobiliśmy pra-wybory.
Oto wyniki:
PiS i PO wygrywają ( po 5 głosów obie partie)
w silnej opozycji Platforma Korwina Mikke ( 4 głosy)
i Polska Partia Komunistyczna ( 4 głosy)

jeden kumpel głosował na SocjalDemokrację Królestwa Polskiego i Litwy, ale niestety ta partia nie istnieje już od ponad 80 lat

Potem jednak ogłosił że on jest jednak anarchistą i proponuje bojkot wyborów albo żąda partii która chętnie by przywróciła monarchię w Polsce...(ale on taki trochę dziwny jest i jego pomysły raczej też)
Syriusz_Black
22.09.2005 16:33
bzw. Ahmed, a które LO ??
Ja jestem zły, że nie ma debaty...
A Palikot ma fajnegor fryza...
A i ta reklama tego typa z Samoobrony. "Denerwuje Cię ten krawat?"
dokładnie

następne posty na off będą pięknie lądowały w koszu
a tak do tematu , to lewica straciła kolejnego
kandydata.mimo tego , że nie zgadzałem się z jego poglądami: {+}
ps. ciekawe , na kogo teraz lewacy zagłosują.. chyba tylko na Borówę..
Ja chce powrotu króla!
Hefaj
Borówka została jedynie. Kurna zawsze jest mi żal takich ludzi.
Spełniliście już swoją obywatelską powinność?
Ja właśnie wróciłem....głos oddany, czekamy na wyniki. PO/PiS?
Ja też byłam. Głos oddałam. Podwyższyłam chociaż frekwencje
Czy jestem przekonana o dobreym wyborze? Nie...
Można pójść na wybory i oddac świadomie nieważny głos w proteście przeciwko braku wyboru. Tak zrobiło paru moich ziomków.

Ale na wybory trzeba iść. To jest moralny [równierz ze względu na historię] obowiązek każdego kto ma prawa wyborcze.
glosujcie na PO, wódka będzie przynajmniej tańsza...;>
bo mają odpowiednich ludzi -
łani
tó ;p
żeby nie było - to nie jest łamanie ciszy wyborczej ;p
o lol;)
a wiecie, pilipiuk kandyduje... ;>
a z mojego okręgu jakiś Antonii Maślanka;p
Dobra nikt tego nie mówi to ja to powiem
no żesz ku*na mac! No zesz w d* j* pop* naród
Jak kaczory zdobędą władze autorytarną to nie płaczcie hehe nalezy wam sie
a kaczorom nalezy sie po pysku za backstabbing platformy
Dziekuje
Kubik wszyscy są zbyt wstrząśnięci, żeby pisać
Na razie mamy tylko jednego Kaczora-jako premiera. A może być jeszcze drugi.

Cholera dwa Kaczory to ponad moje siły
Jak patrzyłam na Rokite to aż żal mi się go zrobiło. Nie głosowałam,co prawda na PO, ale i tak lepiej żeby oni wygrali
A tak niestety czeka nas IV RP

edit: czy mi się wydawało czy Lepper schudł?
a kaczorom nalezy sie po pysku za backstabbing platformy
yeah. prawo - yhym - i sprawiedliwość - aha.
dobrze chociaż, że z odrgażania się Andrzejka i nieWesołego Romka guano wyszło.
kwa , kwa , kwa.
LSD ( ;-) ) dostało tak dużo ? aż się zdziwiłwem , skoro jeszcze tak niedawno obstawiali na 2x mniej... sondaże to ciule.
no , jeszcze na nowo nie wybrano , a już mieszamy w kotle.a tak wogóle , widzieliście
TO? ( na
gazżytcie koszernej.pl 15 pytań )
w/g okrojonej z gazety:
Oto procentowa zbieżność Twoich poglądów z poglądami najważniejszych partii politycznych:
Samoobrona: 33% ( teraz już wiem co mam po starszym. )
SdPL: 14%
PiS: -5%
LPR: -14%
SLD: -14%
PPP: -24%
PO: -24%
Platforma Janusza Korwin-Mikke: -52%
PSL: -52%
Demokraci.pl: -81%
z latarnika:
Partia/ugrupowanie (Przeciwne + Wspólne - )
Samoobrona +24%
Liga Polskich Rodzin +16%
Prawo i Sprawiedliwość +12%
Socjaldemokracja Polska 0 (!)
Polska Partia Pracy -4%
Platforma Obywatelska -10%
Krajowa Partia Emerytów i Rencistów -10% ( lool . teraz jestem ciekaw czemu tu nie ma partii Centrum czy też NOPu... )
Polskie Stronnictwo Ludowe -12%
Sojusz Lewicy Demokratycznej -16%
Zieloni 2004 -24%
Platforma Janusza Korwin-Mikke -32%
Demokraci.pl -72% ( cóż , nigdy nie mógłbym się skumać z ekipą Liberałów , Lewaków i Solidarnościowców O_O )
ogólnie - wybory rządzą , zwłaszcza reklamówki przedwyborcze takich egzotyk jak PPP ( {+} ) , NOP czy Dom Ojczysty...
młehehe - powinienem założyć własną partię, albo autonomię ogłosić, bo wszystkie wyniki mam na minusie ;}
Za ja powinnam zagłosować na Krajową Partię Emerytów i Rencistów( wyszło mi 38%), ale reszta była nieco bardziej zbliżona do moich preferencji
No i PiS wyszedł na - 40%
Heh, ale niech teraz nie protestują Ci którzy nie poszli na wybory. Bo zazwyczaj to jest tak, cała Polska niezadowolona z Rządu, a najgłośniej protestują Ci co nie poszli głosować

Mamy PiS, mamy PO....będzie Kaczor-Donald. Szczerze mówiąc liczyłem na zwycięstwo Platformy i się zdziwiłem wygraną PiS-u. Sami sobie zgotowaliśmy ten los.
4 lata prawicy, 4 lata lewicy , 4 lata prawicy....
avalanche
25.09.2005 22:04
a potem Polskę zdmuchnie z mapy ;>
Jakoś wolałabym, żeby wygrało PO. PiS mi nie leży, bo sprawiają wrażenie że wiedzą wszystko najlepiej.
Kurde, wynik mi się nie podoba. Byłam prawie pewna, że wygra PO. No cóż... niemiła niesopdzianka.
Hm... ciekawa sytuacja byłaby, gdyby Lech Kaczyński wygrał wybory na prezydenta. Mielibyśmy i premiera i prezydenta z rodu Kaczyńskich

, no, chyba żeby ten na stanowisku premiera grzecznie podziękował.
To, co dziwi, to wysoki wynik SLD. Myślałam, że będzie poniżej 5. No prosze.
Ogłaszam secesje księstwa pomorza.
Tu na pewno wygra PO. Hefaj jesteś ze mną? Będziesz ministrem spraw zagranicznych. :D
A na serio gdyby [gdybanie] takie cos było to głosowałbym na tak ;)
QUOTE(kubik @ 25.09.2005 23:44)
Ogłaszam secesje księstwa pomorza.
Tu na pewno wygra PO. Hefaj jesteś ze mną? Będziesz ministrem spraw zagranicznych.

A na serio gdyby [gdybanie] takie cos było to głosowałbym na tak

NIECH ŻYJE WOLNE MIASTO GDAŃSK!
żądamy 10 madnatów poselskich , a jeden ma dostać Hojarska!
a tak btw. - twój podpis rządzi , zwłaszcza adres ;-)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę