jeszcze sie wiele może zmienić, mądrze gdzieś słyszałem, puki nie był jednym z faworytów to nie atakowali go za mocno, a teraz się zacznie.
btw. Black, masz racje.
BlackOmen
26.08.2005 10:51
Czy to nie wydaje wam sie chore?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2886873.htmlLPR calyc zas chce wyeliminowac cimoszewicza jakimis bezdetami wyssanymi z palca. Teraz zas chca go jeszcze odwolac. Widac ze wszyscy zdaja sobie z zagrozenia jakie stwarza Cimoszko. Te wypory chyba za jednymi z najzalosniejszych jakie bedziemy mieli. Material z calowaniem zimi przez jednego z politykierow od Kwasniewskiego zaprezentowany przez Krzaklewskiego nie umywa sie do tego co mamy w tej kampanii wyporczej.
Wiem czemu czuję organiczny wtręt do demokracji. Wawel. Groby królewskie. Uroczystość wg. rytu mającego wieleset lat. Liturgiczne stroje, kadzidła, papieska bulla z pieczęcią. Najazd kamery na Cimoszewicza. Mały, zgarbiony, żałosny dupek o rozbieganych oczkach i lepkich łapkach. Na twarzy lekki strach zmieszany ze znudzeniem. Gdzieś się rozgląda, główka nerwowo schowana w ramionach. Tu nie chodzi o sprawy religijne tylko estetyczne. Gdyby królowie wstali z sarkofagów i zobaczyli kto reprezentuje majestat Parlamentu Rzeczypospolitej to by się zerzygali i wleźli spowrotem pod ziemię.....
Syriusz_Black
27.08.2005 22:19
Ja i tak jestem za Kaczyńskim. I nikt mnie nie przekona, że wybrałem źle.
A do sejmu - PiS...
A jak wygra, będziecie mu skandować "Duce, duce!".
Śmieszne to strasznie. 60 lat Polskę rozgrabiają komuniści i wszyscy są nagle strasznie przejęci, że nadchodzi faszyzm czy tam kaczyzm. Rozumiem, że z Kaczyńskim można się nie zgadzać (ja się na przykład nie zgadzam bo ma lewicowe poglądy gospodarcze) ale ta koczofobia nie ma żadnych realnych podstaw. Gazetki robią z wami co chcą ludzie biedni....
Przede wszystkim dziękuję XP
Na kaczofobię chora nie jestem, Syriusza znam po prostu. A i wierzę, że podobni są.
Podpisano- biedna maluczka.
PO i Tusk.
jakoś inni kandydaci i partie mnie nie podniecają w najmniejszym stopniu.
PiS/ PO do Sejmu
Kaczyński na fotel prezydenta.
Tusk mi w ogole jakoś nie podchodzi, Kaczyński nie ma prezencji ale jest najlepszy i najmądrzejszy z całej tej bandy. Cimoszewicz to były komuch {PRECZ Z NIM}
Tusk ma czyste i dobre serduszko!
i przystojnego syna XD
Syriusz_Black
30.08.2005 21:43
Cat, jeszcze mnie nie znasz

Potrafię zaskoczyć
gorzej - hermafrodytą XP
A co do tematu, to cóż. Zanim powędruję na głosowanie, aby osobiście oddać głos to minei jeszcze niecałe 5 lat. I za specjalnie mi się nie spieszy, choc watpię, by przez ten czas Polska stała sie krajem mlekiem i miodem płynącym, ale cóż. Wszystko jest możliwe.
Cimoszewicz - tragedia
Kaczyński - nie te poglądy...^^
Religa - ....?
No cóż, nie pozostaje nam nic innego jak głosowac na Leppera!
A na serio, to chyba Tusk i PO, gdyby dane mi było wybierać.
Jak to go ambitnie reklamują: Tusk - prezydent z zasadami XD
QUOTE(Ahmed @ 30.08.2005 22:07)
Cimoszewicz to były komuch {PRECZ Z NIM}
W sumie to o Kwaśniewskim też można tak powiedzieć, a uważam go za dość dobrego prezydenta.
QUOTE(Vilanda @ 30.08.2005 22:19)
Taaa a Kaczyński ładną wnuczkę…
Prezydent w Polsce nie posiada zbyt wielkiej władzy, dlatego powinien mieć chociaż prezencje. To niestety nie należy do zalet zarówno Tuska jak i Kaczyńskiego. A tak swoją drogą ciekawe jak u nich z językami obcymi…
ej, nie wiem co ty masz do prezencji Tuska. chociaż on chyba sepleni ;p
no nie wiem jak wy, ale ja wole tam Tuska z jego prezencją niż powiedzmy Giertycha, Leppera czy Cimoszewicza...^^
oo to widze ze sporo osob by wybieralo tak jak ja. bo temu albo innemu dobrze z geby patrzy ;P
swoj glos bym oddal Tuskowi/PO.
BlackOmen
31.08.2005 23:18
QUOTE(Syriusz_Black @ 27.08.2005 22:19)
Ja i tak jestem za Kaczyńskim. I nikt mnie nie przekona, że wybrałem źle.
A do sejmu - PiS...
Przekonasz sie po paru latach ich rzadow jaki blad zrobiles he he he
QUOTE(Katon @ 30.08.2005 16:29)
Śmieszne to strasznie. 60 lat Polskę rozgrabiają komuniści i wszyscy są nagle strasznie przejęci, że nadchodzi faszyzm czy tam kaczyzm. Rozumiem, że z Kaczyńskim można się nie zgadzać (ja się na przykład nie zgadzam bo ma lewicowe poglądy gospodarcze) ale ta koczofobia nie ma żadnych realnych podstaw. Gazetki robią z wami co chcą ludzie biedni....
Bo oprocz radia Rydzyka wszystkei inne media sa 'be'. To sa narzedzia popagandy Żydów, masonów i cyklistów. Racje ma tylko Kaczor i ja! My ja mamy!
Wiec uwazacie ze na polski kibel najlepsza jest WC Kaczka?
ha, omenie, o tym ,ze za pare lat-sie-przekonasz, mozna by na dzien dzisiejszy powiedziec o kazdej partii/kandydacie na prezydenta. swoja mam nadzieje ,ze to forum przetrwa i za piec lat bedziemy mogli sie klocic jak prawdzie czterdziestolatki kto komu wiecej ukradl, czego wam, i sobie zycze.
nie rozumiem wysokiego (ponad prog) poparcia dla sld. coz, niektorzy beda lewi az do konca.
jesli chodzi o moje przewidywania - najprawdopodobniej wybory prezydenckie wygra kaczynski. chyba jako jedyny rozumie jaki potencjal jest w prowadzeniu kampanii wyborczej na szeroka skale, zreszta po to wyslal swoich ludzi do stanow w czasie tamtejszej kampanii.
a tak btw - dowcip z kiblem i 'duck'iem' niezly o/
Omen, męczący jesteś próbując zdyskredytować kązdy pogląd odwołaniem się do Radia Maryja, Rydzyka i eLPeeRu. To właśnie świadczy, że jesteś wytresowany. Mniej więcej w podobny sposób jak słuchacze RM, nad którym się tak pastwisz. BTW, Ty naprawdę uważasz że 10procentowa Liga jest najwięjkszym problemem Polski?
ja może wtrące.
dnia wczorajszego w mojej mieścinie odbył się koncert połączony z kampanią.
leppera i samoobrony. wystąpili tak zacni goście jak icg troje, ivan i delfin oraz pudzian. i stwierdzam, że oprócz opalenizny, to pan lepper nic nie ma do zaoferowania. piepszy od rzeczy, a gdyby część jego planów wprowadzić w życie, jak naprzykład zwolnić rencistów i emerytów z podatków, to Polska przestała by istnieć. no istny sajgon. a wiecie co było najgorsze? że wszyscy go słuchali wpatrzeni w jego boskie oblicze. i wyglądali na takich co z chęcią by na niego zagłosowali. straszne i przerażające widowisko. (aczkolwiek w dobrym towarzystkie śmieszne poniekąd.)
QUOTE(Vilanda @ 01.09.2005 15:38)
ja może wtrące.
dnia wczorajszego w mojej mieścinie odbył się koncert połączony z kampanią.
leppera i samoobrony.
Podobne widowisko miało miejsce niedawno w Nowej Soli nad WISŁĄ (chociaż dotychczas była to Odra). Mieszkańcy mieli szanse w końcu dowiedzieć się nad jaką rzeką leży ich miasto, a sami posłowie pochwalili się znakomitą znajomością geografii...
Swój głos oddałabym na Tuska. Jak narazie nie zamieszany w żadne afery, narazie "czysty". Zresztą zobaczymy jak będzie postępowała jego kampania. Do Cimoszewicza nie byłam nigdy przekonana, tak samo jak do Kaczyńskiego. Kandydatura Religi była chyba tylko i wyłącznie pod przymusem opini publicznej. Facet jest bardzo dobrym kardiochirurgiem, lecz nie ma doświadczenia w polityce. Powtarza się sytuacja kiedy to w sondażach przewodził prezenter Tomasz Lis. Pod władzą Andrju Leppera Polska posypałaby się jak to zboże na tory

Marek Borowski? Nic do niego nie mam, ale jakoś nie widzę go w roli prezydenta. Nie poradziłby sobie.
QUOTE(Magya @ 01.09.2005 20:36)
Kandydatura Religi była chyba tylko i wyłącznie pod przymusem opini publicznej. Facet jest bardzo dobrym kardiochirurgiem, lecz nie ma doświadczenia w polityce.
Według ostatnich wiadomości Religa ma zrezygnować ze swojej kandydatury na rzecz pana Tuska. Chyba dobrze robi. Szans nie miał zbyt wielkich. Teraz zostanie w pamieci Polaków wyłącznie wspaniałym lekarzem, a nie przegranym niedoszłym prezydentem
QUOTE(BeBe @ 01.09.2005 19:42)
QUOTE(Magya @ 01.09.2005 20:36)
Kandydatura Religi była chyba tylko i wyłącznie pod przymusem opini publicznej. Facet jest bardzo dobrym kardiochirurgiem, lecz nie ma doświadczenia w polityce.
Według ostatnich wiadomości Religa ma zrezygnować ze swojej kandydatury na rzecz pana Tuska. Chyba dobrze robi. Szans nie miał zbyt wielkich. Teraz zostanie w pamieci Polaków wyłącznie wspaniałym lekarzem, a nie przegranym niedoszłym prezydentem

zrezygnował
Serce nam się łamię gdyż Religa rezygnuje.
Wybitny kardiollog ale marny polityk.
Syriusz_Black
07.09.2005 17:59
To są w sumie wybory przeciw komuś a nie za kimś. Bo w 100% wiadomo, że się nie zgadzam z poglądami jakichkolwiek polityków, każdy ma jakąś plamę na koncie... ale kurza twarz.. jak się Cimoszewicz dopcha do władzy, komuch jeden, to ja wiem jedno, wyjeżdżam z kraju...
Pewnie wiele osób się ucieszy
Wiadomo, że ludzie pójdą na głosowanie z myśleniem: "Byle nie Cimoszenko, Lepper, Borowski, Kaczynski czy Tusk."
Wiadomo równierz, że wygra Tusk. :P
Co myślicie o debacie z Tuskiem i Cimoszewiczem w "Co z tą Polską?"?
Bez względu na moje zapatrywania polityczne, Cimoszewicz wydał mi się bardziej hmm opanowany(?). Udzielał konkretnych odpowiedzi, nie krążył wokół tematu. Tust z kolei jakiś dziwnie nerwowy był, plątał i jego ostatnia wypowiedź była niezbyt składna. Szkoda, bo trochę stracił w moich oczach.
tylko niech ci, ktorzy moga oddac glosy nie zaglosuja na lpr/samoobrone/pis.
bo juz wolalbym zeby nawet jarek z waldkiem wladali polska niz ktorys z tych trzech oszolomow, ktoras z tych trzech partii.
a cimoszewcz jest zupelnie niemedialny.
moznaby na bochnairz glosowac, ale strategia demokatow.peel jest pokurwiona za przeproszeniem. donald albo cimoszewicz?
Syriusz_Black
10.09.2005 19:22
Oszołomem jest Endrju...
oszolomem jest zarowno kaczynski jak i endrju jak i giertychowie
Syriusz_Black
10.09.2005 19:30
Giertychowie i Endrju - zgadzam się...
Ale do Kaczora nie mam nic... i nie wiem w czym przejawia się jego oszołomstwo. Ja na przykład na niego będę głosował.
Ale jeśli do drugiej tury nie przejdzie to idę głosować przeciwko komuchowi Cimoszewiczowi. To jest dopiero oszołom, a w dodatku cham.
Postkomunista to sie zgadzam, ale oszołom?
hahaha, a Kaczor nie jest chamem? jest cholerykiem i typem, ktory ma kompleks. a poza tym jest IDENTYCZNYM wykretem jak giertych.
to endrju jest z nich trzech najnormalniejszy.
a cimoszke wszyscy posadzic chca.
Syriusz_Black
10.09.2005 19:35
To wszystko co robił przed komisją... jak się wypowiadał.. jak traktował innych...
a jak oni go traktowali?
dwie strony medalu zawsze sa
Syriusz_Black
10.09.2005 19:38
"Pani magister.."
Wyjście
A poza tym jak mówił o swoim majątku...
Cóż.. żeby zostać prezydentem powinno się mieć czyste konto bo zawsze wszystkie smrody wyjdą.. wszystko wygarną...
A myślisz, że inni to aniołki? Niech tylko dostaną się do władzy...Zresztą ta afera w roli głównej z p. Jarucką też jest szyta grubimi nićmi. Ale rozgłos medialny zrobił swoje
Syriusz_Black
10.09.2005 19:45
Wszyscy są siebie warci tak naprawdę... nie ma dobrych kandydatów... ja ne mówię, że Kaczyński jest w 100% gut. Ale wolę wybrać mniejsze zło...
I tu sie z tobą zgodzę:nie ma dobrych kandydatów w tej kampanii. Kaczyński jest jak dla mnie zbyt radykalny, hałaśliwy, no i nie podoba mi sie jego IV RP. Tusk wydawał mi się nieco "lepszym złe", ale też stracił.
mniejszym zlem jest wg mnie tusk, ale niewazne. ciesze sie ze przynajmniej nie jestes juz tak 'zapatrzony' kaczorem jak kiedys. respektuje
Syriusz_Black
10.09.2005 20:03
Hehe..

Nie, ja go lubię dalej tak samo... tylko wstedy uinaczej wyrażałem swoje poglądy

Popatrz na przykład na wykształcenie poszczególnych kandydatów...
Zarówno Cimoszewicz jak i Kaczyńki są po prawie, obaj zresztą chyba warszwskim. Tusk jest z wykształcenia historykiem. Tyle że Giertych też jest prawnikiem a na niego w życiu bym nie zagłosowała. Za to ciekawy jest sądaż na str Kaczyńkiego. Wynika z niego, że ma identyczne poparcie(23% jak Tusk), co jest sprzeczne z każdym innym sądażem.
edit:sprawdziłam, Giertych jest genetykiem drzew
Syriusz_Black
10.09.2005 23:17
To jest stary nieuaktualniony sondaż...
Niech sobie poprawi humor

Tylko, że Kaczyński ...
Kaczyński jest absolwentem Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. W 1976 r. uzyskał doktorat na Uniwersytecie Gdańskim z zakresu prawa pracy. W 1990 r. uzyskał tytuł doktora habilitowanego. Jest profesorem nadzwyczajnym Uniwersytetu Gdańskiego (1996-1999) oraz Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie (od 1999, obecnie na urlopie).
Tak Kaczyński jest nieco lepszy
Cimoszewicz:
Studia na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego skończył w 1972 r., tytuł doktorski uzyskał w 1978 r. W latach 1972 – 1985 był asystentem, a następnie adiunktem w Katedrze Prawa Międzynarodowego. Stypendysta Fundacji Fulbrighta w latach 1980 – 1981 na Uniwersytecie Columbia w Nowym Jorku.
Pana Tuska w to nie mieszam jako że jest historykiem...
a złoty warkocz ma maturę i o. jaką robi karierę;]
BlackOmen
11.09.2005 20:31
QUOTE(MisieK @ 11.09.2005 20:03)
a złoty warkocz ma maturę i o. jaką robi karierę;]
Fajnie na jakiejs kampaniji Self defence gibala sie kolo Lepperujacego Polske
Kampania ruszla na dobre wiec wrzucam geniusz piosenke z tej okazji. Pewno i tak wszyscy znaja ale dla taych do nie
http://www.akurat.pl/akurat/mp3.phpWiej-skaPłyta: Prowincja
Tekst: Piotr Wróbel
Muzyka: Piotr Wróbel, Wojciech Żółty, Tomasz Kłaptocz, Piotr Jakimów, Ireneusz Wojnar, Przemysław Zwias
1.
gdy interes masz do posła
nie potraktuj go jak osła
tego z bajki, w której z głodu
odszedł osioł już za młodu
osiołkowi w żłoby dano
w jednym owies, w drugim siano
pośród żłobów z których jada
z niezdecydowania pada
ref:
posły osły senatory
a na torach tłok był spory
pobrudziły se kopyta
stojąc w tłoku do koryta
2.
jak ten osioł, tak i poseł
może długo kręcić nosem
chyba żeby w jednym z koryt
poseł ujrzał spraw koloryt
gdy zrozumie czym to pachnie
poseł może wybrać trafnie
gdy koryto ładnie przybrać
poseł może dobrze wybrać
ref: posły osły senatory...
3.
chociaż nosi garnitury
poseł knąbrny jest z natury
poseł wierzy w słuszność sprawy
gdy załącznik jest ciekawy
więc pamiętaj aby zgodnie żyć z posłami
trzeba gdzieś między wierszami
zawrzeć swojej sprawy sedno
wszak im nie jest wszystko jedno
ref: posły osły senatory...
Syriusz_Black
14.09.2005 14:31
Hurrra!
Cimoszewicz zrezygnował!
W proteście przeciw deprawowaniu obyczaju politycznego w Polsce rezygnuję z udziału w wyborach - powiedział Włodzimierz Cimoszewicz dodając, że wycofuje się z życia politycznego.
Podkreślił, że w toku kampanii wyborczej "w wyjątkowo nikczemny sposób" zaatakowano jego rodzinę, w tym dzieci dlatego nie może on i nie chce pozostać bierny, musi pomóc najbliższym.
Cimoszewicz powiedział, że w obecnej kampanii "doszło na skalę wcześniej niespotykaną do posługiwania się kłamstwami, oszczerstwami i bezpodstawnymi zarzutami". "Bez skrupułów sięgnięto też do fałszywych świadków i dokumentów. Ta zmasowana akcja czarnej propagandy skierowana przeciwko mnie przyniosła zamierzony skutek" - mówił ogłaszając swoją rezygnację.
Według Włodzimierza Cimoszewicza wymierzona w niego "negatywna kampania miała swoją logikę".
Jak podkreślił, logika ta polegała na tym, "że codziennie, co kilka dni" pojawiały się kolejne zarzuty, z których dziennikarze czynili "sensacje".
Cimoszewicz ocenił, że "dochodziło do przekraczania kolejnych granic absurdu". Jak powiedział, we wtorek usłyszał od pewnej dziennikarki, że "zawodowo zajmował się transakcjami giełdowymi".
"Z szacunku dla osób udzielających mi poparcia nie będę udzielał instrukcji kogo powinny poprzeć, choć sam nie widzę osoby godnej tego urzędu" - podkreślił Cimoszewicz.
Dodał jednocześnie, że dostrzega jak bardzo pozytywne zmiany zachodzą w SLD.
"Dokonałem w życiu ośmiu transakcji giełdowych" - powiedział Cimoszewicz.
"Na tych transakcjach straciłem" - oświadczył.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę