QUOTE(Elvaralinde)
A czy ja napisalam
ktory rzad? Nie dopowiadaj sobie bo potem sugerujac cos, jednoczesnie wkladasz mi w usta to, czego nie powiedzialam. (bo tak Twoj komentarz odebralam)
A to, ze polityka Kaczynskich nijak do mnie nie przemawia, bo stety albo niestety jestem liberalem, nie oznacza ze mozesz delikatnie umieszczac mnie w obozie 'wszystkie kaczki do piekarnikow'. (z tego co pamietam to sam jestes liberalem

Co do pokretnej logiki - naprostuj jesli mozesz.
Już prostuję. Mamy demokrację. W demokracji władzę (przynajmniej w teorii) wybiera sobie lud, albo raczej L.U.D. (tadam!). Lud lubi wybierać bandytów i przekręciarzy, bo ludzie generalnie lubią swoich. Małe cwaniczaki wybierają troszkę większych, mali oszuści troszkę większych. Potem klną i ich nienawidzą, ale zaraz lecą wybrać podobnych. Tylko nowych. Niech nakradną, ale się podzielą. Stoimy przed dylematem czy ograniczać demokracje czy nie...Czy blokować ludziom możność wybrania tych, których chcą. To ludzie, nie rząd są tu winni.
Tak, jestem liberałem. Może raczej konserwatywnym liberałem. Napewno bardziej liberalnym od Tuska i bardziej konserwatywnym od Kaczyńskiego. To tylkopozornie paradosk.
edit:
bez piramidek bardzo prosze