Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Elekszyns
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
MisieK
Ja mam rzut beretem na Lechięwink2.gif//łee 2 liga? przejade się na arkę;>//

wolałbym POPiS niż PiS-PO, ale i tak nie jest źle. Martwi mnie te ledwo 40% przy urnach... chociaż będę miał co wytykać jak będą narzekaćtongue.gif

//nie będzie taniej wódki cry.gif
Katon
Wolałbym, żeby jednak PO wygrało, ale i tak jestem zadowolony. Żadam igrzysk i okrwawionych spadających czerwonych złodziejskich głów.
Syriusz_Black
Ja tam jestem bardzo zadowolony smile.gif
Ale też czekam na aktywną dekomunizację i lustrację smile.gif
No i otwartego archiwum IPNu smile.gif
MisieK
zebyś sie ne zdzwił syriusz... podliczyli głosy w 60% lokali i tu nagle się zmiejsza róznica, a jeszcze największe miasta, a tam wiadomo PO i jej program dla biznesmanów;P//ale jednak te 2 % jest;/
kubik
Patrzcie co zrobiłęm:

user posted image

LOL
Child
user posted image
Vilanda
to jest naprawdę smutne, że polski naród to jeden duży DUPEK.
który woli sobie jechać w pizdu, zamiast raz na cztery lata pójść i zagłosować.

Hefaj
no ta , ale głowa dupka oficjalnie nie miała ochoty jechać w pizdu.

Long Live Slow Town Gdansk! ;-P

MisieK - a kysz , bo ci zedytuję sygnaturę ;-P
BeBe
Co jak co, ale dziwi mnie wysokie poparcie dla Samoobrony. Cholera to trzeci wynik. Myślałam, że Polacy są mądrzejsi, ale nie... Ave Lepper mad.gif
MisieK
ciekawe czy giertych w końcu wszedł czy nie wink2.gif

Hefaj, spoko cya na lechii;>
Katon
Wszedł. I dobrze. Należy się facetowi. Jak mnie denerwuje, tak muszę mu przyznać że jest wytrawnym politykiem (poza wpadką z wystawieniem tatusia) i trudno mi nie mieć do niego szacunku.
Hefaj
QUOTE(BeBe @ 26.09.2005 21:51)
Co jak co, ale dziwi mnie wysokie poparcie dla Samoobrony. Cholera to trzeci wynik. Myślałam, że Polacy są mądrzejsi, ale nie... Ave Lepper mad.gif
*

masz coś do mojego tatula ? tak to dzięki niemu i tych kilku tysiakom Polaków S. jest tak na góóórze ;-P

kurde , źle się dzieje...

a tak wogóle , to CO Z SENATEM ( emerytowanym sejmem inaczej ) ?
Child
jak do senatu mają się dostawać ludzie, którzy przyznają, że z polityki oni ani me ani be, to skończyć z tym i zlikwidować.
Syriusz_Black
No najnowsze wyniki nadal pokazują, że jest około 2 - 3 % róznicy.. i bardzo dobrze smile.gif
Ja się cieszę... jeśli się zdziwię MisieK, no to trudno, będę się kajał... w zgrzebnym wokrku z pochwą od miecza na szyi. Bywa smile.gif
Albo wynik SLD... ludzie się niczego nie nauczyli??? Samoobrona + SLD.. tragedia... no i ignorancja ludzi.. najniższa frekfencja w dziejach wolnej RP....
Atina
W moim okręgu zdecydowanie wygrała Samoobrona =='

A co do frekwencji - w mojej klasie na 31 osób uprawnionych do głosowania, do wyborów poszło 12. Najciekawsze natomiast jest to, że oni się tym szczycą! Bo są super, nie poszli do wyborów popierać kłamców i złodziei. Ręce opadają przy takim nastawieniu.
BeBe
no u nas raczej się wstydzili, że nie poszli głosować...
Po dzisiejszych rozmowach PiS-PO straciłam wszelką nadzieje na tą koalicję. Nawet jeśli powstanie to nie wytrzyma zbyt długo. Właściwe rozsypie sie szybcie niż zdążymy sie do niej przyzwyczaić. dry.gif
Syriusz_Black
Ale premier jest z Twojego miasta BeBe smile.gif
Mam nadzieję, że przejdą próbę...
BeBe
QUOTE(Syriusz_Black @ 29.09.2005 17:59)
Ale premier jest z Twojego miasta BeBe smile.gif

Nio, wisi na co drugim plakacie:) Fakt miło, że jest z Gorzowa. Plus dla niego biggrin.gif
Mam nadzieję, że przejdą próbę...
*

Moja nadzieja rozwiała sie dzisiaj w pył.sad.gif Obie partie za bardzo sie różnią, obie dorzucają oliwy do ognia.
W ogóle, tak jak zazwyczaj denerwują mnie Kaczyńscy, tak dzisaj trzeba przyznać J. Kaczynski wykazał się olbrzymią cirpliwością. Kurcze ile razy można powtarzeć to samo...? dry.gif
Syriusz_Black
Żeby doszło do kompromisu potrzeba dużo cierpliwości. Mówią, nadzieja matką głupich. Ja myślę, mimo wszystko, że dadzą sobie radę. Trzeba chcieć.
Taka koalicja mogłaby naprawdę dużo zdziałać. Myślę, że sobie poradzą smile.gif
BeBe
Optymista z ciebie:)
Dziwię się, że w ogóle myślą o koalicji. Nie mają chyba żadnych punktów wspólnych. Chyba że liczyć przynależność do prawicy.
Fakt, że mogliby dużo zdziałać. Obawiam się tylko, że czas straca na wzajemym wytykaniu błędów. Ale to w naszej polityce jest normalne dry.gif
Ale chociaż PO zrezygnowała z tego podatku linowego...
Syriusz_Black
Rozczaruję Cię.. jestem strasznym pesymistą...
Ale chcę wierzyć, że wreszcie coś się w Polsce ruszy.
Dziwię się, że chcą być koalicjantami, a podchodzą do siebie jak wściekłe psy. Chcaiłbym, żeby to były dobrego złe początki. Polsce potzrbna jest poprawa, zmiana... bo trzeba naprawić ten syf po SLD...
kubik
Parafrazując słowa Kaczyńskiego
Wygrała zła partia. Trzeba poczekac 4 lata na to aż wygra właściwa.
Aha i to PiS zabił koalicje.
matoos
Kuba, spokojnie... Bo stracę o tobie dobrą opinię wink2.gif To co się dzieje teraz to jest imho głównie PO które wycofuje się ze swoich przedwyborczych obietnic i tych części swojego "programu" które były zupełnie bez sensu - żeby daleko nie szukać, podatek liniowy. Z drugiej strony wiele posunięć PiSu także ma znamiona pewnej ucieczki - choćby zmiana kandydata na premiera - co mnie osobiście zdziwiło i mam to za złe Kaczyńskim. Więc oni się kłócą tak naprawdę trochę na pokaz.

Prawdziwa koalicja zacznie się tworzyć jak skończą się wybory prezydenckie, bo teraz wciąż jeszcze partie za dużo mogą zyskać obrzucając się nawzajem błotem. Pokusa jest nie do odparcia. Kiedy stracą taką zachętę myślę że dogadają się bez większego problemu.

A tak żeby parę rzeczy uzgodnić, coby potem pomyłek nie było. Głosowałem na PiS i mam zamiar także głosować na Kaczora jako na prezydenta. Mam nadzieję, Kubo, że nie masz mi tego za złe wink2.gif
Katon
Fakt, podatek liniowy w formie proponowanej przez Platformę był raczej bez sensu. Żeby miał sens musiałoby być najwyżej 11%, a tak naprawdę w kwestii podatku dochodowego absolutną rację ma Korwin. Zlikwidować.
matoos
A z czego ma się biedne państwo utrzymywać?

Nie tak na serio to jest w tym trochę racji. Wydaje mi się że ludzie nie potrafiliby inaczej. Za bardzo się do tego podatku przyzwyczaili i teraz ciężko by było się od niego odzwyczaić.
Katon
Z innych podatków. Podatek dochodowy jest etycznie nie do przyjęcia i dorzucam go całkowicie z przyczyn zasadniczych nie ekonomicznych, jakkolwiek i te przemawiają przeciwko niemu.
matoos
Ja rozumiem twoje zdanie i widzę także dlaczego możesz uznać że ekonomicznie podatek dochodowy jest czymś złym. Ale chodzi mi o to że JA czułbym się co najmniej dziwnie gdyby nadszedł kolejny rok a ja nie musiałbym wypełniać PITu... Siła przyzwyczajenia jest często w polityce niedoceniana.
Syriusz_Black
Ja dzisiaj miałem nabitę.
Widzę plakat u siebie w Lublinie. Kaczyński, Tusk, Giertych, Lepper, Słomka - dzisiaj debata w Teatrze Muzycznym - debata.
Myślę sobie.. nie no przecież Tusk i KAczyński są w Brukseli.. coś nie gra.. idę na to no i kto się pojawił? Sam Słomka - inne partie nikogo w zastępstwie nawet nie dały. No i zaczął obrażać innych polityków. Jacy to oni nie są, nie stawiają się na debaty, kryją się za bilboardami... A to wszytsko było przez niego zaaranżowane, wiedział, że nie przyjadą.. rany.. co za ludzie...
ikar
u mnie w pracy jest trochę paranoja momentami tongue.gif (mój "szef" jest/był kandydatem PO na ministra kultury) i co prawda głośno nikt nic nie mówi, ale po cichu różnie się o tym wyrażają... hehe.

A co do wyborów prezydenckich - żadnego z tych panów nie chcę za mojego prezydenta, więc nie głosuję.
BeBe
Syriusz, a co Słomka ma robić?
Wyborcy go nie chcą, 3/4 z nich nawet nie wie, że ktoś taki istnieje.
A tak przyszedł, przedstawił swoje, zapewne interesujące, poglądy i pewnie poczuł się lepiej biggrin.gif Chociaż tyle ma radochy z tych wyborów.

Ostatnio mam specyficzny humor i tacy jak pan Słomka niebywale mnie śmieszą. Czemu on nie chce przyjechać do Gorzowa? biggrin.gif

Jedyny plus pana S. to jego żona, a dokładnie ma ona ładne imię;p
Syriusz_Black
Jakbym został przez Ciebie poinformaowany wcześniej, że chcesz pana S. to chętnie bym mu przekazał, że chce go ktos słuchać. Bo jak się ludzie dowiedzieli, że nie będzie innych kandydatów, to się zrobiło puściutko - kilkanaście osób zostało smile.gif Ja też wyszedłem, bo nie mogłem takich bzdur słuchać...
BeBe
Jeżeli mówiby któtko, intensywnie gestykulował, nie jąkał się, nie reagował na moje wybuch śmiechu, to mogłabym go słuchać.
Jak myślisz, te kilkanaście osób, które zostały mogły należeć do jego rodziny? Może nie chciały robic mu przykrości...

Swoją drogą do tej pory nie mogę sobie darować, że nie byłam posłuchać Leppera. Podobno dał czadu i gadał przez bite 1,5h biggrin.gif
Syriusz_Black
Część to były stare babki smile.gif Kilku panów w średnim wieku i może 3-4 młode osoby. Chwacit..
matoos
Film pt. "Nocna zmiana" - o odwołaniu rządu ministra Olszewskiego w 93, kiedy chciano dokonać lustracji. Spójrzcie i oceńcie sami, dlaczego teraz Polska ma takie problemy.

http://poland.indymedia.org/pl/2005/05/14187.shtml

Na tej stronie możecie ten film znaleźć.
Atina
QUOTE(ikar @ 30.09.2005 22:23)
(...)
A co do wyborów prezydenckich - żadnego z tych panów nie chcę za mojego prezydenta, więc nie głosuję.
*

Nie tylko panowie kandydują :>
Katon
Taaaa...Znam ten film. Znam nawet autora. Bardzo miły człowiek, chociaż jego antyliberalne nastawienie do gospodarki wyjątkowo mnie w nim irytuje. Sprawa rządu Olszewskiego nie jest jednoznaczna. Do dziś nie mam o tym wszystkim jednoznacznej opinii. Ale film warto zobaczyć.
Hagrid
Wybory w pełni a nikt nie komentuje....Kurski zaryzykował, wiedział ze newsu typu "Brat dziadka Tuska był w Wermachcie" nikt by nie kupił, brzmiałoby to idiotycznie. Ale potem juz mógł łątwo bronić się w sprawie rzekomej "pomyłki" i zostawic wrazenienie ze w sprawie jest "ziarno prawdy", teraz czas na wyrzucenie z prati Brochowicza i jego komisyjnego kolegi z PO, razem z Jarucką powinni wyladowac w więzieniu za oszustwo i fabrykowanie dokumentów.
BeBe
Zgadzam się. Jarucka powinna zostać oskarżona. Swoją drogą ciekawe, co się z nią dzieje. Jakoś o niej ucichło. Z drugiej strony spełniła swoje zadanie więc spokojnie mogła już zejść ze sceny politycznej...
Jednego mi szkoda w tych wyborach. Mianowicie braku Cimoszewicza. Zabrakło dobrego kandydata lewicy, który miałby możliwość zdobycia więcej niż 15% Leppera.
Zresztą te 15% niezmiernie mnie dziwi. Nie sądziłam, że może przekroczyć 10%.... a tu niestety
Ogólnie mam już dość tych wyborów, spotów wyborczych, plakatów i ciągłych obietnic...
Katon
Sprawy Jaruckiej nie komentuje bo się w nią nie wgryzałem. Cimoszewicza nie znoszę i skłamałbym gdybym powiedział, ze brak mi go było. Za postkomunistyczną lewicą też jakoś nie tęsknię. No ale jeśli było przestępstwo to winni muszą odpowiedzieć.

kruk
Własnie ogłoszono prognozy wyników...niespodziewałam się. Co o tym sądzicie? Może się jeszcze coś zmieni...
Mira
nie podoba mi sie to że wygrał Kaczyński. Mam tylko nadzieje (nikłe i złudne, ale jednak nadzieje) ze zmieni się to do jutra, jak podadzą wyniki z okręgów wyborczych.
Nie widze kaczyńskiego na stanowisku prezydenta i prawde mówiac od początku myślałam ze wygra Tusk, a tu taka niespodzianka. dry.gif
em
Też się nie spodziewałam. No rany Julek, posłuchajcie Kaczki przez chwilę - ktoś taki ma nas reprezentować na zewnątrz? Przecież on ani nie wygląda, ani się nie wyraża - wolę nawet nie myśleć, jak on mówi po angielsku czy niemiecku...
Nie chcę takiego prezydenta! Ale co ja mogę? Ani głosować mi nie wolno, a nawet gdybym mogła, to przecież mój jeden głos nic nie zmieni *sciana*
Ech... Liczę na błąd statystyczny, byłyby jaja (kacze) jakby się okazało, że Kaczka nie wygrał xD
BeBe
QUOTE(kruk @ 23.10.2005 21:38)
Może się jeszcze coś zmieni...
*

Czyżbym wyczuwała cień nadziei?

Nie jestem specjalnie zaskoczona wynikami. Niestety trzeba przyznać, że Kaczyński lepszy był w debatach, umiał zdobyć poparcie Leppera itd. Niemniej moja świadomość nie chce przyjąć wyniku wyborów. Chyba muszę dać jej trochę czasu na oswojenie się z myślą, że u władzy mamy dwa Kaczory...
kruk
a jak:) to jest tylko sondaż, wszystko się jeszcze może zmienić. Proste równanie kaczor+kaczor=armagedon
Mira
poparcie leppera? większość tych ludzi, którzy popierają go to tylko "masa", która zrobi to co on im każe. Nie podoba mi się to, ale co zrobić? Demokracja.
No nie wiem co na debatach zrobił Kaczyński. Cały czas miał głupkowaty, sztuczny uśmiech przyklejony na twarzy. Posłuchajcie chociaż troche go... jak on mówi do ludzi... on nie mówi on krzyczy, a jego ton taki władczy nie znający sprzeciwu. Takiego chcecie prezydenta? Z poparciem Leppera i Rydzyka? dry.gif
Sihaja
Się porobiło. Ja się idę powiesić, kaczkokracja to nie dla mnie zabawa.
BeBe
QUOTE(Mira @ 23.10.2005 21:58)
poparcie leppera? większość tych ludzi, którzy popierają go to tylko "masa", która zrobi to co on im każe.
*

Ta "masa" to 15% społeczeństwa głosującego w I turze i chcąc nie chcąc trzeba się z nimi liczyć. Zresztą tak samo jak z wyborcami LPRu i fanami o. Rydzyka. Niestety dry.gif
Ludwisarz
Brzydka Pani Prezydentowa.
Mira
no to mówie ze dermkrocja, ale jaki z tego wniosek? Elektorat głosujący na kaczkę to elektorat bez wykształcenia, bez wiedzy potrzebnej do zrozumienia o co tak naprawde to czy się ta "gra". To ludzie głosujący na populistów, ludzi mocnych w gadaniu, a nie działaniu. Zreszta zobaczymy zo kaczor zrobi z tym fantem i w jaki sposób wprowadzi tą swoją IV RP. Ja bynajmniej jestem bardzo sceptycznie nastawiona do tego dry.gif .
Słowa jednym czyny drugim. Ludzie po prostu dawają sobą manipulować.
Sumiko
joooo normalnie ja emigruje.
a Kaczyńska to chyba się prozaku najadła.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.