Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Patronusy
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
hugo[Pr0]
Moj bylby albo reniferem...(mam na nazwisko jak jeden znich;p)
albo lwem ale najbardzie to bym chcial sokola<=wymiata
aurorka_gryfonka
Mój byłby prawdopodobnie jakimś dzikim kotem (raczej gepardem) lub sokołem ew. orłem. Moje ulubione zwierzęta... Ale niewiadomo przecież, czy ktoś nie może zmieniąc postaci swojego patronusa... Za każdym razem inne zwierzę, bo np. do przekazywania wiadomości (jak Tonks) niektóre zwierzęta mogą być lepsze od innych. Jak sądzicie? Dumbledor i Voldemort pewnie by potrafili, nie?
Ramzes
Nie sądzę. Patronus chyba był jeden na całe życie, a zmienić się mógł tylko po wyjątkowym szoku, jak w przypadku Tonks. A Voldemort zapewne nawet nie potrafił stworzyć patronusa, więc nie miał go nawet jak zmieniać wink2.gif
QbaNowy
no wlasnie jakie Voldi mogl miec mile przezycia??
a patronus moze sie zmienic albo po wyjatkowym szoku albo po znacznej zmianie charakteru chyba nie?? mysle ze jak ktos kochal psy i mial takiego patronusa, to po znienawidzeniu ich (np. po ugryzieniu) nie bedzie mial chyba tego zwierzecia nadal za patronusa co nie?? maslo maslane ale chyba rozumiecie?
aurorka_gryfonka
Faktycznie. Nie wzięłam tego pod uwagę. Ale w przypadku Voldiego ,,miłym" przeżyciem może być zamordowanie Morfina, Riddla ... W końcu nie jest do końca normalny, więc może...
horror_kitty
Każdy inaczej definiuje miłe przeżycie. Dla jednych może to być wygrany mecz a dla innych złamie ręki wroga biggrin.gif Nooo, rozumiecie o co mi chodzi ;>
Więc Voldemort na pewno potrafił wyczarować patronusa. W końcu był biegły we wszelkiej magii.
Ramzes
Patronus to rodzaj pozytywnej siły - ciągnął profesor Lupin. - Jest projekcją tego, czym dementor się żywi... nadziei, szczęścia, woli przeżycia...
Jedynie wola przeżycia zgadza się z Voldemortem. Ale to jest pozytywna siła. Pochodząca z czystego nieskażonego szczęścia. Voldemort nie może wyczarować patronusa.
Zeti
Patronusa? Może i nie może, ale na niemal 100% potrafi wyczarować coś jakby w zastępstwie - rodzaj negatywnej siły antypatronusa, węża.
aurorka_gryfonka
Ale jak się zastanowić, to Voldi nie miał po co się BRONIĆ przed dementorami. On tylko chciał, by były po JEGO stronie. Choć jakoś musiał nad nimi zapanować. W końcu był biegły we WSZELKIEJ magii, może poza miłością...
Nothing_
Albo pies, albo feniks...
Tia...
Feniks.

Nothing_
hermionak
smile.gif ja myślę że w psa bo kocham psy i jednego mam i się zwie simba cry.gif

ale żeby był srebrny tak jak w książce smile.gif

pozdrawiam
dragon99919
Chyba lew albo tygrys... sam nie wiem...
Krwawa Mary
Myślę, że mój patronus miałby postać geparda, domowego kota (lub innej istoty z rodziny kotowatych ;]).
POmyluna 111
Mój patronus przybrałby postać psa albo orła. Przynajmniej chciałabym, żeby tak było biggrin.gif .Oczywiście gdybym wypowiedziała dobrze zaklęcie biggrin.gif biggrin.gif

Salamandra
Dobre pytanie. Myślę, że mój patronus przybrałby postać sporych rozmiarów psiaka wink2.gif Labradorka. Biszkoptowego.

Z drugiej strony mogłaby to też być wydra, jak u Hermiony. Nie wiem...

Albo łania. Przekonam się, jak wyczaruję biggrin.gif (macha zawzięcie ołówkiem, krzycząc Expecto Patronum)
em
nie mógłby być biszkoptowy, patronusy są srebrne
Salamandra
A no racja biggrin.gif Poniosła mnie wyobraźnia.
BonnieLiu
Mój patronus? Pewnie przybrałby postać kota (samotnika, chodzącego własnymi drogami) bądź lwa (odważnego przywódcy). Jedno z drugim się łączy. Rowling powiedziała kiedyś, że osobowość danej osoby wpływa na kształt patronusa ;]] Czy można łączyć samotność, upór i zdecydowanie z odwagą i przywództwem? Chyba tak (jestem żywym dowodem biggrin.gif )

ałć, to bolało.
hermionak
biggrin.gif postanowiłam zmieniłam zdanie moim patronusem lew
Miętówka
QUOTE(BonnieLiu @ 27.07.2008 13:50)
Mój patronus? Pewnie przybrałby postać kota (samotnika, chodzącego własnymi drogami) bądź lwa (odważnego przywódcy). Jedno z drugim się łączy.

ałć, to bolało.
*

Bardziej bolał mój "chak od paprotki", poprawiony przez hazel.
Tylko, żeby mi nikt tego nie poprawiał, to tylko przykład jest.

Wszyscy se wymyślają fajne zwierzaki, a mój patronus byłby ŻUCZKIEM!!
I co wy na to? biggrin.gif
Avadakedaver
a mój pewno byłby bombermanem
kasiunia7742
chiałabym aby mój patronus zamienił się w jelenia. biggrin.gif
aGuTeK
A mój w gołębiaa! smile.gif
Miętówka
Gołębie są fe, bo sr... załatwiają swoje potrzeby fizjologiczne gdzie popadnie i można się jakimś czyms zarazić dry.gif
aGuTeK
jeszcze mi się nie przytrafiło więc na razie zostaje gołąb xD
hermionak
biggrin.gif mój tygrys tongue.gif
michal270797
Chciałbym żeby był to feniks lub zając...
Avadakedaver
mój bomberman i by pierdział magicznym pyłem.
owczarnia
QUOTE(Cavea* @ 29.11.2008 16:09)
Zając? O_o
A może królik? laugh.gif
*

A można wiedzieć, co w tym śmiesznego? Patronus Luny był zającem.
ewuuu
i wydaje mi się, że do niej pasował. Bo Luna żyła tak jakby w swoim świecie, i wszystko robiła po swojemu. A zające też są przecież 'dzikie' [dzikie, ale w znaczeniu, że robią co chcą], no nie?

ja myślę jednak, że mój byłby czymś w stylu kozicy. ; ) no wiecie, ewentualnie krowa/byk. wink2.gif)
mroffka
Mój psem smile.gif
michcio224
Moim na pewno był by BAZYLISZEK tongue.gif
Miętówka
Ogromny wąż =/= Bazyliszek, należy pamiętać wink2.gif.
Jeśli chodziło Ci o Bazyliszka, to o jakiego? Tego z HP, czyli właśnie ogromnego węża (często przedstawiany w złotej koronie na łbie) czy tego będącego skrzyżowaniem kury i ropuchy (ew. kury - smoka)?
Melody
Wydaje mi się że mój patronus może przyjąć kształt:
- lwa ponieważ to mój znak z odiaku i jestem odważna
- sowy ponieważ jestem mądra
- jednorożca ponieważ jestem szlachetna
- psa ponieważ mam wielu przyjaciół którzy zawsze mogą na mnie liczyć
- kota ponieważ jestem leniwa
- sklątki tylnowybuchowej ponieważ jestem wybuchowa
- lisa ponieważ jestem sprytna
- węża ponieważ jestem przebiegła
- zająca ponieważ jestem skoczna
- wydry ponieważ uwielbiam wodę
Dużo by tego wymieniać!

biggrin.gif
mroffka
i pawia ponieważ jesteś bardzo skromna biggrin.gif
owczarnia
cheess.gif

A koty nie są leniwe huh.gif.
Verita
Melody, grunt to wiara w siebie i dobra znajomość swoich cech xD
kasia123
Myślę, że mój Patronus byłby królikiem. Bardzo lubię te małe zwierzątka, więc chciałabym mieć takiego Patronusa.
Miętówka
QUOTE(owczarnia @ 02.01.2009 13:35)
A koty nie są leniwe huh.gif.
*

Melody pewnie chodziło o to, że koty domowe przesypiają około 2/3 swojego życia.
Ale jeśli już nie śpią, to są bardzo aktywne smile.gif
Aylet
Ha! A ja na nowo odkryłam swoją naturę xD mój patronus byłby krową. podobne do mnie z resztą xDD
Szukająca
A ja bym chciała, żeby mój patronus był sklątką tylnowybuchową.
Żart, oczywiście ;]

Tak naprawdę to chciałabym aby był to feniks.
Milanne
Jeśli patronus ma oddawac charakter to -sarna biggrin.gif
Albus Dumbledore
Moim patronusem został by Lew lub Kot ... biggrin.gif
sillita
Odkopię odrobinę smile.gif

Jak znam życie (a raczej siebie), to pewnie jakiś kot, albo coś w tym stylu. Najchętniej widziałabym panterę (czarną! najpiękniejsze zwierzę świata), ale podejrzewam, że zdecydowanie za mało mam w sobie gracji i elegancji.

A gdyby tak coś oryginalnego... Może karaluch? Ona są takie wytrzymałe... wink2.gif
ravo
miałbym pewnie mewę albo jakiegos innego ptaka
Enigmatyczny
Mój patronus byłby na pewno kotem, bo kot to zwierzę z charakterem. Chodzi swoimi drogami, często lubi być sam, nie zaprząta sobie myśli mało znaczącymi sprawami, (wprasza się tam, gdzie niekoniecznie jest mile widziany). No proszę, i wszystko się zgadza. <;
olizgs
Lew albo tygrys. Tak mi się zdaje.
!# Rahel #!
W konia, albo w psa. Z naciskiem na psa.

Czarny_Wilk
może wilak albo ponuraka fajnie by było gdyby jednak był to ponurak
fajna509
niedźwiadek :-)
Ale i tak sądzę, że to zależy od charakteru i nie wiadomo.
Jeśli chodzi o charakter to byłby hieną, wszyscy lubią mnie m.in. za humor biggrin.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.