Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: The Snapers.
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Klaud ze Slytha
Jest klub Lupina, The Full Moon, jest klub Blacka, Black is Black. Jako, że my, snaperki i snaperzy gorsi nie jesteśmy powstaje The Snapers - klub wielbicieli Severusa Snape'a, Mistrza Eliksirów, byłego Śmierciożercy, Głównego Prześladowcy Gryffindoru.

Jesteś snaperką/snaperem? Dołącz do TS - The Snapers. Dołącz do nas.

Dotychczasowa lista:

1. Agnessa – Mistrzyni Eliksirów.
2. Alexa666 – Alchemik.
3. marlenkka – Alchemik.
4. Anagda – Główny Alchemik
5. Tharna – Uczeń Alchemika.
6. Szachrajka – Uczeń Alchemika.
7. Daga – Główny Alchemik.
8. Mira – Uczeń Alchemika.
9. Bella – Uczeń Alchemika.
10. Tenebris69 - Uczeń Alchemika.
11. Conrad – Wynajdujący Formuły.

Osoby zawieszone (proszone są o zgłoszenie się do Agnessy na Prywatną Wiadomość):

12. Miwako – Alchemik.

Regulamin (może ulec zmianie):

1. Zakaz obalania władzy.
2. Nie wrzeszczeć i używać subtelnej ironii.
3. Podczas walki panuje kategoryczny zakaz używania zaklęć Niewybaczalnych.
4. Zamienić swoją kuchnię w laboratorium.
5. Wypić codziennie herbatę (lub jakiś inny trunek bezalkoholowy) za zdrowie Severusa.
6. Nie wolno pić na służbie.
7. Panuje posłuszeństwo wobec zarządu (zwłaszcza przywódczyni).
8. Zakaz wyzywania innych członków oraz znęcania się nad nimi fizycznie i psychicznie. Wzajemnie się szanujemy.
9. Członkowie mają prawo złożyć skargę na zarząd.

Zarząd zastrzega sobie prawo do ewentualnej subiektywności.

Dwudziestego czerwca 2005 roku lista czlonkow ulegla zmianie na skutek rezygnacji przywodczyni z dowodzenia i odejscia jej skromnej osoby z The Snapers. Przywodztwo zostalo oddane Agnessie.

Dziewiątego lipca 2005 roku regulamin uległ zmianie - od dzisiaj do The Snapers mogą wstępować osoby przynależące do innego klubu.

Dziesiątego lipca 2005 roku na prośbę niektórych została zrobiona połowiczna czystka na temacie, zmodyfikowana lista członków.

A oto podręczne, klubowe adresy:

Czat klubowy.
Blog klubowy.
Agnessa
2.Agnessa
Snape to jedna z lepszych postaci,czego chcecie? JEst chyba ciekawszą postacią niż Black.Taka jest moja opinia.Przyznam,że kocham śledzieć konflikty Snape`a z Potter`em
TaraMartines
3.Tara
uzasadnienie: ta pani wie najlepiej.
Klaud ze Slytha
1. Klaud
2. Agnessa
3. TaraMartines

Na GG też się można zgłaszać - 3017752.
Agulka88
Oks Ja się pisze na to biggrin.gif

Agulka88
Klaud ze Slytha
Podanie przyjęte. Tylko dołączajcie uzasadnienie, żebym nie musiała do każdego z was pisać osobno PM'a.

1. Klaud
2. Agnessa
3. Tara
4. Agulka88
Tenebris69
To dyskryminacja!
A fanka Remusa może się dołączyć?

Dlaczegóż?
Sev zawsze zajmował u mnie specjalne miejsce gdzies pomiędzy dwoma światami. Ech... Znów ta tajemniczość. Za to go kocham (w przenośni, of course). Za jego ukrywaną do tej pory przeszłość, intrygujący chłód i za to, że nie zabiła Jamesa i s-ka choć miał zapewne dużo okazji. ^^
Klaud ze Slytha
Alexa - honorowy członek? ^^ Robiący dobre wrażenie?

Tenebris - a jesteś w TFM? =P
Tenebris69
Jestem.
Klaud ze Slytha
Powstała. Ale jak robicie offtopic to albo do swojej budy/swojego lasu. Ewentualnie na GG.

Tenebris - czyli odpada, chyba że odstąpisz od TFM :P
Tenebris69
Skoro tak, pozostaję przy TFM chociaż doprawdy nie wiem czemu musi tak być. Ja przeciwko Severusowi nie będę i jestem gotowa bronić obydwu postaci.
Klaud ze Slytha
Otóż dzisiaj na posiedzeniu na naszym czacie zostało ustalone, co następuje:

Zarząd The Snapers:

Klaud - Przywódczyni i Główna Poetka.
Agnessa - I wice-przywódczyni i zarządzająca czatem.
Tara - II wice-przywódczyni i sekretarka.

Skład zarządu raczej się nie zmieni. Hymn The Snapers i regulamin zostanie ogłoszony niebawem.
Nadal można się zgłaszać. Tutaj, przez prywatną wiadomość (wysłaną do mnie) lub przez Gadu Gadu (3017752). Potrzebne informacje: Nick, uzasadnienie, czemu ktoś chce dołączyć oraz ewentualnie numer komórki (jeśli ten sprzęt posiada).
Agnessa
http://webmastera.republika.pl/
Czy to zbieg okolicznosci? KAT...hmm...Katastrofalna Analiza Tematyczna XD jak to mawia mój kolega i ja (skrot powstał za moją i jego sprawą). Katem był ten..jak mu tam..Macnair... on był Śmierciożercą XD
Forhir
QUOTE(Agnessa @ 07.05.2005 23:12)

Czy to zbieg okolicznosci? KAT...hmm...Katastrofalna Analiza Tematyczna XD jak to mawia mój kolega i ja (skrot powstał za moją i jego sprawą). Katem był ten..jak mu tam..Macnair... on był Śmierciożercą XD
*

Smierciozercy!!!
Agnessa
Oj wydało się,że jesteśmy Death Eaterkami XD. Oj by mnie Klaud nie zabiła..Klaud nie gniewasz się prawda?
/me przykrywa mroczny znak szatą XD (kto siedzi na ircu lub polchacie to zjarza)XD
Klaud ze Slytha
Panno Agnesso jesteśmy ciekawi, czy się nie pogniewam i nie ubiję?

/me robi spojrzenie ala Naczelny Metal Hogwartu

Co do powyższej czynności... wszelkie prawa zastrzeżone :]

anagda
i ja!! ja też chce do klubu severuska blush.gif
Klaud ze Slytha
Agnessa - nie warci są Twoich słów.

Anagda - świetnie :]

1. Klaud
2. Agnessa
3. Tara
4. Agulka88
5. Anagda

Miwako
WOAH!!!Ja też chciałabym się

zapisać do klubu!!!

6.Miwako

Giń Syriuszu

za to,co robiłeś Seviemu w latach szkolnych
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/angry.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='angry.gif' />
Agnessa
1. Klaud
2. Agnessa
3. Tara

/>4. Agulka88
5. Anagda

6.Miwako*

*pod

warunkiem,że nie należysz do innych klubów.Tu obowiązuje bezwzględna

lojalność.

Klaud,mamy szstego członka :)
Agnessa
Znaki klubowe będą,dajcie nam trochę czastu,póki co jest chat,link dam później.A co do debaty..musi sie zebrać cały zarząd ;] (KAT)
Conrad
No to ja też chciałbym się zapisać do tego klubu, jeśli można
Dlaczego(Uzasadnienie) : Smape jest moją ulubioną postacią i lubię go za całokształt(np. pytania do Harry'ego, stosunek do innych i wiele innych powodów smile.gif )
Nick : Conrad
Agnessa
1. Klaud
2. Agnessa
3. Tara
4. Agulka88
5. Anagda
6.Miwako
7.Conrad

8.Alexa666

Conrad,badz lojalny wobec nas jak i inni (!),bo inaczej oczekuj zemsty.
Agnessa
QUOTE(Child of Bodom @ 09.05.2005 20:24)
łuuhuu - vendetta ;p

czy wy nie przeginacie z tą przynależnością?
*

Nie,nie przesadzamy. http://www.polchat.pl/chat/?room=The+Snapers+Room&x=23&y=12 -link do naszego chata

Uchwałą zarządu KAT,Alexa666 wstąpiła do The Snapers.Gratuluję.
1. Klaud
2. Agnessa
3. Tara
4. Agulka88
5. Anagda
6.Miwako
7.Conrad
8.Alexa666
Tenebris69
Smiem zauwazyć, ze w tym klubie prócz... eee... prowadzenia listy członków nic się nie dzieje...
Agnessa
QUOTE(Tenebris69 @ 10.05.2005 15:01)
Smiem zauwazyć, ze w tym klubie prócz... eee... prowadzenia listy członków nic się nie dzieje...
*

Klub sie rozwija,trwa praca nad blogiem,funkcjonuje chat,do którego link zapodałam w poprzednim poście. Niebawem będzie blog,logo itd. W planie są też hmm... tajemnica XD
Conrad
Nie martw się, ze mną raczej niema problemów smile.gif I mam jeszcze pytanko : Kiedy zostanie ujawniona przez KAT ta "tajemnica" ?
Agnessa
QUOTE(Conrad @ 10.05.2005 16:30)
Nie martw się, ze mną raczej niema problemów  :)  I mam jeszcze pytanko : Kiedy zostanie ujawniona przez KAT ta "tajemnica" ?
*

Kiedy szczegóły zostaną ustalone...zaznaczam,ze o tajemnicach nie dowiecie się na forum,lecz na chacie.
Conrad
Aha, mam jeszcze małe pytanko : Czy są jakieś konkretne terminy i godziny co do spotkań na chacie ?
Agnessa
Raczej nie,ale jestemna każde zawołanie prawie,przewaznie dobrzebyloby sie spotykac kolo 20 kazdego dnia....
Conrad
Aha,ale te spodkania nie będą obowiązkowe, no bo to nie wiem czy będe mógł być codziennie o 20.00, bo mam jeszcze starszego brata który studiuje i czasami cały dzień siedzi na kompie
Agnessa
QUOTE(Conrad @ 10.05.2005 16:49)
Aha,ale te spodkania nie będą obowiązkowe, no bo to nie wiem czy będe mógł być codziennie o 20.00, bo mam jeszcze starszego brata który studiuje i czasami cały dzień siedzi na kompie
*

Nie,raczej nie..jak będzie obowiązkowe jakieś to powiadomimy.Terminy będziemy zresztą chyba nawet uzgodniać z reszt a clubu,osobscie jestem dostepna do godziny 24,wi mi to jest raczej obojetne
marlenkka
Mozna się jeszcze zapisać? smile.gif
Uzasadnienie: bo Severus jest wyjatkowy i jedyny w swoim rodzaju.
Agnessa
1. Klaud
2. Agnessa
3. Tara
4. Agulka88
5. Anagda
6.Miwako
7.Conrad
8.Alexa666

9.marlenkka*

*jeśli nienalezysz do innego klubu mozesz byc snaperką...
Katon
Wybacz Syriuszu...... Wstępuję.

Snape to moja ulubiona postać. Bo dźwiga jakąś tajemnicę. Jak Darth Veder.
Klaud ze Slytha
QUOTE(Agnessa @ 10.05.2005 20:03)
Klaud,a czy ja nie czuwam?Moze choinke przystrajam?
*

A co, już święta mamy? A przystrajaj na zdrowie, będę wiedzieć kogo do tego zapędzić jak Wigilia będzie. Wynajmę cię.

A, Katon, witaj u nas :-)

1. Klaud
2. Agnessa
3. Tara
4. Agulka88
5. Anagda
6.Miwako
7.Conrad
8.Alexa666
9.marlenkka
10. Katon

No, lista uzupełniona. Idę tworzyć.

/wzrusza ramionami i idzie pisać Pana Chrupka/
Agnessa
Klaud,moze oprocz lojalnosci bedziemy

cenic dyspozycyjnosc?
Klaud ze Slytha
Jeśli ktoś nie może i poda mi stosowny

powód, to rozumiem, że szkoła, że to, że jeszcze coś innego. Jednak jeśli

ktoś będzie w The Snapers, będzie przesiadywał na necie całymi dniami i

nocami, a w klubie nie ruszy palcem, to się pożegnamy.
Klaud ze Slytha
Protokół z 1 posiedzenia The Snapers.

Właściwe posiedzenie zaczęło się, gdy przyszła Miwako i została zapoznana pobieżnie ze sprawami klubu. Biedne dziewczę musiało oglądać sceny sadystyczne (Klaud) i masochistyczne (Agnessa). Po omówieniu spraw natury miotlarskiej (czyli ustaleniu początkowych dyżurów sprzątania siedziby) i wtajemniczeniu Miwako w sprawy organizacyjne stała się rzecz straszna. Otóż Agnessa znana ze zdolności masochistycznych wkurzyła do granic możliwości przywódczynię zmieniając jej bluzkę na żółty kolor, a buty na różowy. O stanie psychiki elfki mówić nie będziem. Starczy rzec, że odezwała się w niej druga natura i Agnessa oberwała Cruciatusem. Klaud ponoć bredziła jakieś dziwne rzeczy o mocy, potędze i śmierci, przynajmniej tak twierdzą obecni. Rozsądek jednak zwyciężył i Agnessa przeżyła. Głównym zagrożeniem są teraz zakwasy. Ale kto by się tam przejmował.
Potem była pogawędka kto ma gorzej (wice czy przywódczyni). Wyszło, iż jest to przywódczyni (nie było innego wyjścia). Rozmowę o latach szkolnych Klaud i Agnessy pomińmy milczeniem. Tak oto zakończyło się pierwsze posiedzenie klubu Mistrza Eliksirów, Naczelnego Metala Hogwartu, Tępiciela Gryfonów, czyli po prostu Severusa Snape'a.
Agnessa
News- na posiedzneie zagościł Potter,Moddy i Lupin..mała rzeź... i bez nich też była... szczegółów nie zdradzam ;]
Klaud ze Slytha
Protokół z posiedzenia nr 2

/>Otóż właściwe posiedzenie rozpoczęło się regulaminowo o 20:00, choć Conrad

zjawił się pięć minut wcześniej, zapewne dlatego, by zrekopensować to, że na

poprzednim posiedzeniu nie był. Wtajemniczony we wszelkie sprawy z zapałem

zapytał, czy zostaną mu przydzielone jakieś zadania. Przywódczyni w swej

wspaniałomyślności i łasce przydzieliła mu zadanie utworzenia tytułów dla

członków klubu The Snapers. Potem przybyli Agnessa i marlenkka. Po krótkiej

dyskusji zjawiła się także Alexa666 i została mianowana przez przywódczynię

maskotką. Klaud zaproponowała, by przejść do omówienia regulaminu, w czym

poparła ją Tara, która przybyła kilka minut później. W omówieniu

przeszkodzili niewyżyci ludzie (Agnessa i Alexa666, a także później Miwako

gadająca o bananach). O czym mówili - lepiej nie wspominać. Dość powiedzieć,

że przywódczyni uległa załamaniu, a II wice prawie udławiła się sałatką z

tuńczykiem. Po jakimś czasie, gdy Alexa666 i Tara wyszły, członkowie

przeszli do omawiania regulaminu. Ustalili dziesięć punktów (przy ósmym

marlenkka musiała opuścić pokój). W trakcie posiedzenia uciekł także Conrad,

ale kiedy i o której - tego nikt nie pamięta. Po ustaleniu zasad opuściła

nas także Miwako. I tak kończy się ta bajka... to jest... protokół z

drugiego posiedzenia The Snapers.

Regulamin można

znaleźć w pierwszym, edytowanym poście. Tak samo listę członków.
Klaud ze Slytha
Lista została zmodyfikowana (edycja pierwszego posta) - dołączone są do niej tytuły wymyślone przez Conrada, który dostaje oficjalną pochwałę ode mnie za szybkie i umiejętne wykonanie roboty. Brać przykład.
Conrad
Bardzo dziękuje Klaud smile.gif
Klaud ze Slytha
Ależ proszę Cię bardzo.

Czystka na temacie została zrobiona. Poleciały zbędne posty, m.in. rozmowa o sztukach walki, konfetti i kabanosy. Protokół z dzisiejszego posiedzenia pojawi się jak tylko napiszę w tym edytowanym poście.

---

Protokół z posiedzenia nr 3

Posiedzenie trzecie było wyjątkowo krótkie – trwało tylko godzinę. Pierwszy przybył Conrad, a później Klaud, której zostały przedstawione proponowane tytuły dla członków klubu The Snapers oraz zarządu. Pomysły zaakceptowała przywódczyni, a także reszta zarządu czyli AT – Agnes i Tara. Owe dwie kobiety protestowały przeciw robieniu czystce na temacie klubowym, ale Conrad wywiązał się z służbowego obowiązku i poparł swoją przywódczynię. Spotkanie zakończyło się, gdy po wyjściu Tary, wyszła efektownie Agnes rzucając wyzwiskami (przywódczyni prosi o podanie powodu) i niekulturalnymi słowami. Conrad opuścił pokój kilka sekund później. Klaud nie mając co robić i zostawiając sprzątanie po posiedzeniu Miwako także wyszła. Amen. Koniec i bomba, kto was nudzi, ten trąba.
Agnessa
Dajcie trochę czasu...pytacie sie kiedy,co,jak gdzie,a nawet na spotkania nie przychodzicie.To nie KAT ma wszystko robić.Rpobota miałabyć rozdzielona.Jedna osoba ma zdolnosci artystyczne,inna zaś literackie...jeszcze inna jest kreatywna...a dlaczego całą robote zwalacie na KAT,hm?
Agnessa
Dzisiaj zebranie będzie prawdopodobnie o 21.00
Klaud ze Slytha
Jutro spotkanie o godzinie 16:00. Proszę jak największą liczbę osób o przybycie. Chyba, że ktoś będzie miał bardzo ważny powód (pogrzeby pradziadków, których po kilku dniach spotkam w Hogsmeade, na przykład :P). Po prostu, jeśli macie możliwość odrobienia np. zadania domowego wcześniej, to to zróbcie, bo chcę z wami pogadać.
Klaud ze Slytha
Cóż, w końcu odzyskałam prawidłowy adres forum i niniejszym informuję, iż moje obowiązki przejmuje Agnessa, przynajmniej na jakiś czas. Udzielać się postaram w miarę możliwości.
Agnessa
W tym poście opiszę swój sen… może ktoś pomoże mi go zinterpretować? :>
Pewnego dnia byłam w szkole…zeszłam do szatni.. w podziemiach był to średniej długości korytarz, zatłoczony… obejrzałam się do tyłu, wraz z grupka kolegów i przyjaciółka.. Dyżurował ksiądz.. Zamyślony chadzał korytarzem.. odwróciłam głowę, patrząc tępo przed siebie.. tłumy uczniów przebijało się, chcąc wyjść na świeże powietrze. Stojąc, zamyśliłam się.. myślałam o drzewie które otacza zieleń… był tam cień drzewa…z zamysłu wyrwał mnie ksiądz.. wytrzeszczone oczy. .zbladłam. Zajrzał mi głęboko do oczu, troche zlękniona cofnęłam się.. Nagle ,wszystko zaczęło wirować.. znalazłam się w jakimś.. hm.. pubie, czy restauracji z wielkimi, drewnianymi ławami i przygaszonym światłem. Ów ksiądz zamienił się w Severusa Snape`a. jego zimne ,zmrużone oczy, kontrastując z jego ziemistą nieco bladą cerą spojrzały głęboko na mnie.. tak badawczo.. cicho, niemal szeptem powoli zaczęłam coś mruczeć,czego sama nie rozumiałam…. On odparł, zakładając ręce na piersi:
-Tak,Aga (a może Agnessa? Nie pamiętam),to pojedynek..- rzekł cichym głosem, tonem połowicznie Seva a połowicznie księdza
-Em.. na różdżki.. na zaklęcia…-palnęłam tępo..
-Na różdżki.
Ujrzałam przed nim, wielki, bogato zdobiony puchar z winem.. Wysadzany był czerwonymi, szlachetnymi kamieniami (może to rubiny?).. złoty.. ciężki.. niczym królewski.
Snape zaś splótł dłonie.. przekrzywił głowę pod dziwnym kątem, przeszył mnie wzrokiem.
Machnąwszy ręką, dając do zrozumienia, że mam wstać, ustawił się w pozycji gotowej do walki…Jednak nic nie zaszło.. dalej usiedliśmy, dalej splótł ręce, przed pucharem, przekrzywił głowę, przeszył mnie wzrokiem.. nie wytrzymałam.. zaśmiałam się .. Zakrywałam usta dłonią, pragnąc stłumić śmiech ..on z błyskiem oczach, spojrzał na mnie, ogarnął wzrokiem cala szatę, rękawy.. mrucząc:
-Protego?Densuego? Co do cholery..
-Nic…. –odparlam, wydając odgłos nie przypominający śmiechu
Zakręciło mi się w głowie,wszystko zawirowało..obudziam się spóźniona do szkoły.

W szkole zobaczylam księdza,idacego..mruknelam ''oho,ksiadz z moich snów idzie..a raczej Snape''.. tylko mruknełam to za głosn,bo sie spojrzał ;p
Agnessa
Więc po wielu namysłach (och,ile to dni i nocy nie przespanych,ile mi włosów wypadło XD) wpadłam,na pomysł by zorganizować,konkurs,na najlepsze opowiadanie.Ogłaszam zasady
Piszecie opowiadanie na dowolny temat związany z Sevem,lub Voldemortem.
Ważne,by zachowac wszystkie zasady gramatyki itd. Opowiadanie nie może być krótsze niż połowa kartki A4 NAPISANA CZCIONKĄ 12. Prace wyslać mi mailem ( agnies125@mportal.pl , uwaga!!! z kopią na agnieszka-szczecin@tlen.pl ,oraz z PM potwierdzeniowym (środki bezpieczenstwa). Prace nie mogą zawierac potocyzmów,wulgaryzmów,etc. (dopuszczam ''cholerę'). Nadsyłajcie do 25 czerwca.
Nagrody..jeśli oto chodzi,nagrodze 2 pierwsze miejsca (nie 3)... za pomoca losowanie numerów wybierzecie sobie nagrode (od 1-10).
W skrócie:
1)piszecie prace
2)wysyłacie
3)czekacie na wyniki
4)losujecie nr nagrody
5_otrzymujecie nagrode
Powodzenia,komisja to oczywiscie KAT
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.