Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Najlepsze Covery I Remixy
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Katon
No dobra. Łoł, Ibicca jest głupsze.
Vilanda
już lepiej. ^
Katon
Ale Lennon ze swoim totalitarnym manifestem okupuje mocną, drugą pozycję.
Ahmed
Phah! Spadłem z krzesła. Nasze genialne, polskie Blog 27 ze swoim wielkim hiciorem "Hey Boy" jest jedynie marną imitacją, coverem oryginału wykonywanego przez...... Teddybears Stockholm - zespołu znanego dzięki piosence z reklamy Heinekena Meet U There. Nie ma co, oryginał miażdży, zwłaszcza sam początek ;]
Avadakedaver
QUOTE(Katon @ 17.06.2006 18:01)
Ja nienawidzę tej piosenki. Ma najgłupszy tekst na świecie.
*

to dla nich typowe, jak
open your hart
close your eyes
take my hand
co chwilę słychać w jakiejs smutasowej piosence.

ahmed - dzięki, już się ściąga.
GrimmY
QUOTE(Ahmed @ 23.06.2006 16:06)
Phah! Spadłem z krzesła. Nasze genialne, polskie Blog 27 ze swoim wielkim hiciorem "Hey Boy" jest jedynie marną imitacją, coverem oryginału wykonywanego przez...... Teddybears Stockholm - zespołu znanego dzięki piosence z reklamy Heinekena Meet U There. Nie ma co, oryginał miażdży, zwłaszcza sam początek ;]
*

zomg torrent plz!
jeśli posiadasz, to proszę wrzuć na rapida i wyślij mi link na pm'a, byłbym bardzo wdzięczny. (żeby nie było nieścisłości - mi chodzi o oryginał ;D).
Kira
ty i tylko ty - t.love (w oryginale brygada kryzys)

świetne.
Riot
Może ktoś wspominał, może nie :P

Cradle of Filth - Death Comes Rippin. ogólnie za nimi nie przepadam, ale ten kawałek wyszedł im 'zgrabnie'. Odpowiedni ludzie do odpowiedniej roboty.

Def Leppard wydali płytę z samymi coverami, zdaje się Yeah! jej na imię. Przyzwoicie odświeżone hity lat 60, 70 może wcześniejszych [nie wiem, kapkę młodszy jestem ;)]

btw coverowania - Atittude wykonywali zarówno G n'R jak i Misfits. A kto jest oryginalnym wykonawcą? :P

szfak. głupie emoty :>
Rysiek_Kowal
The Kooks - Crazy [Gnarls Barkley cover] - nie ma to jak inna aranzacja
http://www.underratedmagazine.com/music/Cr...ey%20Cover).mp3

Travis - Hit me Baby one more time [Britney Spears cover] - pewnie juz bylo ale i tak dobre

Belle & Sebastian - Whiskey in the Jar [Irish tradicional song] - o niebo lepszy niz cover metalliki

Damien Rice - Creep [Radiohead cover]

John Frusciante - Maybe [The Chantels cover] - genialne wykonanie na Live at Slane

Johny Cash feat. John Frusciante - Personal Jesus [DM cover]

Rob Zombie - Blitzkrieg Bop [The Ramones cover] -

ehh moglbym tak w nieskonczonosc... :]
chyba dobrze by bylo tutaj linki wklejac bo tak rzucanie samymi tytulami nie bardzo mowi jakie to wykonania sa...
kan
nouvelle vague - guns of brixton (the clash cover)
owczarnia
QUOTE(Avadakedaver @ 16.06.2006 14:09)
"behind blue eyes" Limp'a to też cover. Nie wiem czyj, ale cover.
*

O, Bosz. Bosz, Ty widzisz i nie grzmisz. The Who. To było.
MisieK
to jeszcze nic.
są ludzie którzy nie wiedzą o istnieniu TSA ;d
owczarnia
Lol, no nie żartuj.
MisieK
znaczy już wiedzą. wczoraj uświadomiłem.
Katon
The Futerheads - Hounds Of Love - przejmujące do bólu. Bardziej niż oryginał. A przy tym dynamiczne bardzo.
Rysiek_Kowal
z The Futureheads dobre jest tez 'Let's Dance' Bowiego
Ahmed
Muse i kultowe "Can't take my eyes off you"
Rolling Stones "Like A Rolling Stone" (Bob Dylan)
vold
Gdzies se to pisalem - coverujacy RATM rozne klasyki hip-hopu i nie tylko. Dobra sprawa.
GrimmY
QUOTE(voldius @ 14.07.2006 21:14)
Gdzies se to pisalem - coverujacy RATM rozne klasyki hip-hopu i nie tylko. Dobra sprawa.
*

ok, jest 'renegades of funk' bambaaty. give me more i uświadom mnie!
Child - cover massive attack w wykonaniu sepultury całkiem przedni, ale jakoś dziwnie mnie się tego słucha.
vold
Ojej, Grimskiej - czuje wyzwanie wink2.gif

Cała płyta 'Renegades' to są covery i interpretacje, zią. Bob Dylan, Cypress Hill, Eric B. & Rakim, EPMD, Rolling Stones... Hihiuahi.

Masz zresztą:

# Microphone Fiend (B./Rakim) - 5:01
# Pistolgrip Pump (Volume Ten) - 3:18
# Kick Out the Jams (Davis/Kramer/Smith/Thompson/Tyner) - 3:11
# Renegades of Funk (Baker/Bambaataa/Miller/Robie) - 4:35
# Beautiful World (Casale/Mothersbaugh) - 2:35
# I'm Housin' (EPMD) - 4:56
# In My Eyes (MacKaye/Minor Threat) - 2:54
# How I Could Just Kill a Man (Freese/Muggerud/Reyes) - 4:04
# The Ghost of Tom Joad (Springsteen) - 5:38
# Down on the Street (Stooges) - 3:39
# Street Fighting Man (Jagger/Richards) - 4:42
# Maggie's Farm (Dylan) - 6:54

Gul Ci śmignął, co ? wink2.gif
GrimmY
za warudo!
przyznam szczerze, że tej płyty buntowników z gitarami nie znam (oprócz kawałka renegejds promujących album) i teraz jak patrzę co tam nagrali, to kopię się obydwiema kończynami dolnymi w zad. dzięki wielki!
Myśka
wojtus wojtus co ja widze, ty sie na muzyce znasz!
kooksy sa genialne, a najlepsze jest to, ze sama nie wiem dlaczego. [omg szczegolnie ten poczatek...]

nouvelle vague dobry album wydala. szczegolnie podobaja mi sie making plans for nigel, this is not a love song, friday night saturday morning. chociaz oryginal znam tylko this is not a love song ;P
Rysiek_Kowal
QUOTE(Myśka @ 20.07.2006 22:58)
wojtus wojtus co ja widze, ty sie na muzyce znasz!

no ba!

lepiej uwazaj bo takie krotkie posty beda w przyszlosci usuwane! / uwaga pani moderator, ha ha
MisieK
pisał już ktoś o Comfortably Numb w wykonaniu Scissor Sisters?(zaraz bedzie ze to ja sam pisałem XD)

Jumpin' Jack Flash w wykonaniu Guns N'Roses bezkabla. Baaaardzo fajnie im to wyszło :]
Ahmed
Wracając do najbardziej dołującego utworu jaki kiedykolwiek powstał, mianowicie Nine Inch Nails i ich wspaniałe "Hurt". Poszukałem w sieci różnych aranżacji tej piosenki. Co znalazłem?
1. Ś.P. Johnny Cash zaśpiewał wspaniale. Utwór ma niesamowitą wymowę, zważając na fakt iż powstał na niedługo przed śmiercią Cash'a.
2. Trent Reznor i David Bowie na żywo. Miałem gdzieś nawet kiedyś video z tym koncertem.
3. The Piano Tribute To NIN. Sam instrumental.

Jakby ktoś był zainteresowany którąś z tych wersji to pisać na PM'a. Oryginału i tak nic nie przebije (hi Grimson!).
Rysiek_Kowal
jak zwykle przypadkie trafilem na cuuudo
http://rapidshare.de/files/27808867/Ryan_A...erwall.mp3.html
GrimmY
hendrixowa przerobka hymnu juesej.
jak tylko skonczy mi sie download, to wrzuce, bo wykonanie przednie. wlasciwie jedna dlugasna solowka tylko miejscami przypominajaca oryginal;}

trochę to trwało, ale jest -> .
MisieK
ba. mam to w wersji audio-video ;d mniamci;]
GrimmY
big black - the model
hm sam nie wiem, ale cover całkiem znośny jak na moje gusta;)
aha - cover 'das model'.
GrimmY
QUOTE(Katon @ 08.08.2006 11:24)

/r/ (request)
lepszej jakości /o\!
Katon
Audiofile jedne =P

Tylko stąd to znam. Mogę poszperać, ale do tego nie ma ani klipu, ani studyjnego nagrania, I'm afraid.
Rysiek_Kowal
QUOTE(GrimmY @ 08.08.2006 10:41)
QUOTE(Katon @ 08.08.2006 11:24)

/r/ (request)
lepszej jakości /o\!
*

audio
http://www.underratedmagazine.com/music/Cr...ey%20Cover).mp3
wystarczylo przerzucic strone wczesniej tongue.gif

a videło nawet fajne
Katon
Dzięki. Nagram sobie i będę słuchał w kółko przynajmniej ze dwie godziny!
Rysiek_Kowal
QUOTE(Katon @ 08.08.2006 15:07)
Dzięki. Nagram sobie i będę słuchał w kółko przynajmniej ze dwie godziny!
*

to ja juz jestem na nastepnym etapie, chodze spiewam i zaraz bede gral to wink2.gif
Katon
To się ucz. Ja już Seaside na pianinku pogrywam, na to przyjdzie pora pewnie w okolicach wieczora =)

U mnie se pogramy.
Neonai
Did I say I love The Kooks?
Ahmed
Jesteście jakieś 3 tygodnie w plecy z tym kołverem ;]

Katon, na fortepianie to ja chcę "Hey Jude", bo to najpopularniejsza pijacka piosenka na całym świecie!
Rysiek_Kowal
a co powiecie na kolejny cover Crazy Gnarlsa ale tym razem w wykonianiu... The Raconteurs!!!!!!!! - lol
fragment video
audio live

laugh.gif
edit:
lepsze video

edit2:
Panic! At The Disco - Karma Police
Katon
To wykonanie Racountersów jest niesamowite. Ja chcę być na ich koncercie i to szybko.

A z Kooksami wogóle jestem do tyłu, bo się do nich przekonywałem powoli.
Rysiek_Kowal
w tym momencie zamieszczam najlepszy cover
po tym poscie mozecie zamknac ten temat bo nic tego nie przebije
'a jak sie myle to jestem debilem'

http://video.google.pl/videoplay?docid=6805063692754011230
Katon
Się ktoś musiał narobić =D
Ahmed
Fresh cookies:
The Magic Numbers - Take Me Out (Franz Ferdinand) - świetne. zupełnie nowa i zaskakująca aranżacja wielkiego hitu FF.
McFly - I predict a riot (Kaiser Chiefs) - szybki akustyk.
Corinne Bailey Rae - Munich (Editors) - ballad version.
Jack Johnson - My Doorbell (TWS) - der klassiker!
Stereophonics - Nothing Compares 2U (Sinead O'Connor) *____* nieznacznie ustępuje wersji pani O'Connor.
Neonai
nothing compares to you w wykonaniu stereophonics mialam przyjemnosc odkryc jakis czas temu. rzeczywiscie, bardzo przyjemny kawalek :]
Ludwisarz
QUOTE(Rysiek_Kowal @ 01.08.2006 19:04)
jak zwykle przypadkie trafilem na cuuudo
http://rapidshare.de/files/27808867/Ryan_A...erwall.mp3.html
*

Zamiesc plis once more.
GrimmY
QUOTE(Ahmed @ 02.09.2006 02:41)
Stereophonics - Nothing Compares 2U (Sinead O'Connor) *____*    nieznacznie ustępuje wersji pani O'Connor.
*

/o\ do not want.
ghost busters trash'owa wersja pewnego słynnego motywu filmowego.
Ahmed
Radio Live Lounge Covers
Spakowane 33 covery nagrane podczas audycji madame Jo Whiley w radiu BBC. Znajdzie się kilka perełek. Dwie świetne aranżacje "Take me Out", "Crazy" Kooksów i w wykonaniu Nelly Furtado + wiele innych bonusików (między innymi te, które już tu wrzucałem). Macie wszystko za jednym zamachem. Polecam.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.