Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Najlepsze Covery I Remixy
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Rysiek_Kowal
QUOTE(Ahmed @ 10.09.2006 15:15)

to ja zrobie liste moze :]

Arctic Monkeys - Love Machine (Girls Aloud Cover)
Corinne Bailey Rae - Munich (Editors Cover)
Daniel Beddingfield - Somebody Told Me (The Killers Cover)
David Gray - Smile Like You Mean It (The Killers Cover)
Foo Fighters - Lyla (Oasis Cover)
Franz Ferdinand - What You Waiting For (Gwen Stefani Cover)
Hard-Fi - Seven Nation Army (The White Stripes Cover)
Jack Johnson - My Doorbell (White Stripes Cover)
Jamelia - Numb (Linkin' Park Cover)
James Blunt - If There's Any Justice (Lemar Cover)
Jose Gonzales - Hand On Your Heart (Kylie Minogue Cover)
Kaiser Chiefs - What Time Is Love (KLF Cover)
kano & leo the lion - Feel Good Inc. (Gorillaz Cover)
Keane - With Or Without You (U2 Cover)
KT Tunstall - Fake Plastic Trees (Radiohead Cover)
Lily Allen - Naive (Kooks Cover)
Lily Allen - Oh My God (Kaiser Chiefs Cover)
Lostprophets - Cry Me A River (Justin Timberlake Cover)
Maroon 5 - Don't Look Back in Anger (Oasis Cover)
Matt Willis - All These Things That I've Done (The Killers Cover)
McFly - I Predict A Riot (Kaiser Chiefs Cover)
Natasha Beddingfield - Somewhere Only We Know (Keane Cover)
Nelly Furtado - Crazy (Gnarls Barkley Cover)
Razorlight - Hey Ya! (Outkast Cover)
Scissor Sisters - Take Me Out (Franz Ferdinand Cover)
Snow Patrol - Crazy In Love (Beyoncé Cover)
Stereophonics - Nothing Compares 2U (Prince Cover)
The Arcade Fire - Maps (Yeah Yeah Yeahs Cover)
The Kooks - Crazy (Gnarls Barkley Cover)
The Magic Numbers - Crazy in Love (Beyoncé Cover)
The Magic Numbers - Take Me Out (Franz Ferdinand Cover)
The Ordinary Boys - All The Things She Said (Tatu Cover) <=LOL
The Zutons - Take Your Mama (Scissors Sisters Cover)
We Are Scientists - Hoppipolla (Sigur Rós Cover)

uff :]
jak przeslucham wszystko to jakies komentarze pododaje :]
Neonai
Ja chcialam tylko powiedzieć że Ronan Keating zrobil naprawde beznadziejny cover 'Iris' Goo Goo Dolls!
Myśka
cover hey ya mało znanego zespołu z australii. prosty, surowy, ale ciekawy.
Katon
A ja polecam gdzieś tam w innym temacie przez Miśka zamieszczone 'Rockin' In The Free World' Younga w wersji Pearl Jamu. Klasyk absolutny.
MisieK
Papierowy księżyc by Muchy w Offensywie. Cudeńko smile.gif
Rysiek_Kowal
a wlasnie
slyszalem ostanio jak David Gray spiewa Friday I'm In Love The Cure
moze ktos to ma? bo ja nigdzie nie moge znalezc :/
GrimmY
a może coś w drugą stronę dla odreagowania od tych dobrych coverów?
czyli te gorsze, nieudane próby, niepotrzebne, tudzież zbrodnie przeciwko muzyce. ot choćby coś w stylu "cover'a" 'mazurka dąbrowskiego' edyty górniak.
a tak z innych zespołów to np. 'another brick in the wall' w wykonaniu korn'a. nie podoba mi się mówiąc delikatnie.
Katon
A wykonanie Acid Drinkers lubisz =D?
GrimmY
he;>
ale tak się składa, że nie, to wykonanie również mi się nie podoba. nie lubię uogólniać, bo często nagle się coś może przypomnieć, ale nie licząc projektów orbital, to nie pamiętam, żeby podobało mi się czyjekolwiek wykonanie pink floyd'owej piosnki oprócz oryginalnej wersji.
Child
swoja droga - zagrac drugi raz to samo z przesterem... to chyba najwieksza slabosc kukurydzianej wersji
Ahmed
jeśli chodzi o floydowe covery to polecam Dream Theater "Hey You" czy "Comfortably Numb". I mówcie co chcecie, ale lubię też "Wish You Were Here" w wykonaniu Wyclefa lub Radioheada.
Neonai
a Comfortably Numb w wykonaniu Scissor Sisters?wink2.gif
Ahmed
Nie mogę uwierzyć, że w wielu plebiscytach na najlepsze covery właśnie Comfortably Numb w aranżacji SS zajmuje wysokie miejsca w pierwszej dziesiątce. Bleh. Nie lubię tego kawałka. [ale singiel promujacy nowy album to cacuszko, można przy tym się pobawić. "I don't feel like dancing" xP]
MisieK
świetne. najlepszy cover tej piosenki jaki slyszalem.
http://www.youtube.com/watch?v=SmEsx9Jg-Ps
Nimfka
Tutaj znajdziecie bardzo ciekawą wersję 'Feel Good' Gorillaz w wykonaniu Sky Edwards. Może cover Editorsów podobał mi się bardziej, ale to wydanie wkręciło mi się i nucę ciągle.
MisieK
nigdy jakoś spelcjalnie za najtłiszem nie przepadałem (lekko mówiąc), ale po tym
http://youtube.com/watch?v=9Bj4snhGhks
naprawdę nienawidzę tych zer muzycznych.
Rysiek_Kowal
coby odgrzac ten temat:
Radiohead - Sunday Bloody Sunday
Kira
the ramones - what a wonderful world. cudowne user posted image
Child
Have a Cigar w wersjach Foo Fighters i Primus.

pierwszej obecnie nie mam, druga wrzuce w najblizszym czasie
GrimmY
QUOTE(Child @ 27.01.2007 22:43)
Have a Cigar w wersjach Foo Fighters i Primus.

pierwszej obecnie nie mam, druga wrzuce w najblizszym czasie
*

no to wez włącz internet i prześlij wersje primusa proszę, fó mnie interesuje w stopniu mocno średnim.
Child
fó i tak nie zaposiadam. nadal wink2.gif

please wait 74 minutes for download...
GrimmY
w porządku, nie podnieciłem się jakoś okrutnie, ale wrzucam do worka 'udany cover floydów'.
covery stairway to heaven.i może nie byłoby w tym nic specjalnego, gdyby nie to, że na tej strone jest ok. 101 (słownie : stu jeden) cover'ów tej piosenki.
Eva
Ja jestem jedna z tych osob ktore uwazaja ze sa swietosci ktorych sie nie koweruje. Flojdow na przyklad. Upewnilam sie w tym przekonaniu kiedy uslyszalam 'umc umc umc badabada umc umc we dont need no umc umc education umc umc'.
Katon
E, wiocha ale ujdzie.

Ja uważam, że w muzyce rozrywkowej nie ma świętości. Można i warto brać się za bary ze wszystkim. I tak finalnie skompromitować się może tylko kowerujący, nie zaś kowerowany.
Eva
No ale ja cierpie, po prostu moja muzyczna strona osobowisci po trochu umiera jak to slysze. No nie, nie, NIE. Nie wyobrazam sobie kowerowania wish you were here. Tak samo jak nie wyobrazam sobie zeby ktos sie zabral za kuinsów i nie polegl :p
GrimmY
haha przypomniało mi się dzisiaj słuchając radia, że myślałem kiedyś, że kawałek z soundtracku z amerykańskiej wersji godzilli 'come with me' , czy jakoś tak - no wiecie, kawałek paffa wykonany z page'em - to właśnie kawałek paffa. oj :D
Katon
Mówisz o QOTSA, czy o Queen? Jeśli o pierwszych to żadna z nich świętość, a jeśli chodzi o drugich to The Darkness nadawali się idealnie =D
vold
QUOTE(GrimmY @ 13.02.2007 22:05)
haha przypomniało mi się dzisiaj słuchając radia, że myślałem kiedyś, że kawałek z soundtracku z amerykańskiej wersji godzilli 'come with me' , czy jakoś tak - no wiecie, kawałek paffa wykonany z page'em - to właśnie kawałek paffa. oj biggrin.gif
*

No, sampel a raczej riff z Kashmiru [bo Paige się zgodził na to]. I to ch... tam cover.

Elva - 'With You Were Here' było już tyle razy coverowane... wink2.gif
Eva
Drugich oczywiscie, ale Darkness nie liczymy bo to w ogole zespol jakiejs innej, kosmicznej, kategorii xD Ja w ogole wiekszosc kowerow uwazam za zapchajdziure dla braku oryginalnego materialu tongue.gif Oczywiscie zdarzaja sie dosc wyjatkowe interpretacje ale wiekszosc to niestety straszna szmira. Dlatego nie lubie jak mi jakas lasencja aksamitnym glosikiem spiewa 'feelds of gold'.

Bylo, nie przecze, i wlasnie do tych kowerow w opozycji stoje tongue.gif
Katon
Ja tam wogóle przed Floydami nigdy na kolanka nie padałem. Fakt, wybitni, ale przy Velvetach czy Zukach... ok, ok... nie wyskakujmy sobie na świętości, bo będzie awantura i to w dodatku awantura bezproduktywna =D
Eva
I w ryja dostaniesz bo ja mam przy WYWH lzy w oczach i nam sie jeszcze rodzina rozpadnie ;P Albo jeszcze gorzej - moglabym dostac rownie bezproduktywnego slowotoku o tym dlaczego Flojdzi zachwycaja xD
Katon
Ale ja Floydów znam - a dam se łeb uciąć, że Ty "The Velvet Underground & Nico" nie słyszałaś =D
Eva
Nie wiem, nie orietuje sie, zarobiona jestem xD W ogole jestem ostatnio calkowicie muzycznie uwsteczniona. Ale nadrobie!
Katon
Wiesz, to jest płyta z 1967 =) Ale klasiker nad klasikery, więc tą sobie koniecznie nadrób (jakie słowo...).
Rysiek_Kowal
Arcade Fire - Guns of Brixton!
Katon
Nie no, ja pierd.....! Niechże oni przyjadą!!! Niesamowite!
MisieK
moje pierwsze skojarzenie było takie: boże co oni zrobili tej piosence.
Rysiek_Kowal
Lemar - I Believe In A Thing Called Love [Darkness Cover]
Fajne.

edit. jeszcze to:
Hey ya!
Koleś wygląda jak typowy Drwal, ale jak dla mnie daje rade!
MisieK
http://youtube.com/watch?v=NmG0sPyZJBg
bije panów Gibb o głowę jak nie dwie wink2.gif
martusza
Preluders - "Walking on sunshine" (Katrina And The Waves Cover)

http://youtube.com/watch?v=EqAWOvGtQbU
Katon
Radiohead - Nobody Does It Better

Obowiązkowo!!!
PrZeMeK Z.
Nie znam oryginału, ale to jest świetne! Dzięki, Katonie!
Katon
Piosenka z Bonda "The Spy Who Loved Me" =)
Ahmed
Doznaję przy Birch Street Project - Flux (Bloc Party cover).
Umieram przy Why? - Close To Me (The Cure cover).
Obie pozycje highly recommended.
Rysiek_Kowal
QUOTE(Ahmed @ 23.03.2008 22:08)
link nie działa.
Ten jest oryginalny i sprawny. A sam cover genialny! Lepszy od oryginału.
Eva
Zastanawiam sie intensywnie - tak po prawdzie od covera do remixu az tak daleko nie jest.. Wiec moze poumieszczamy tu tez 'najlepsze remixy', jak sie uda to z odnosnikami do oryginalu? Hm? Hm? ;>
MisieK
no to chyba rozwiazalem sprawe ;p
nutrias
QUOTE(Rysiek_Kowal @ 23.03.2008 22:23)
QUOTE(Ahmed @ 23.03.2008 22:08)
link nie działa.
Ten jest oryginalny i sprawny. A sam cover genialny! Lepszy od oryginału.
*

Czy ja wiem. Jak dla mnie ni jak ma się do super techniaweczki w wykonaniu Bloc Party smile.gif
Ludwisarz
plytki bas i za malo energi w tamburynie.
Potti
ale oryginał brzmi trochę jakby jakiś mało zdolny fan go obrobił na swoim laptopie wink2.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.