Syriusz_Black
26.01.2006 14:58
Pan Samochodzik i Templariusze
Ja wiem, taki o Egipcie, "Tajemnica Egiptu" czy coś takiego

Badziew straszliwy.
dementorek
26.01.2006 16:07
matoos: taki co tam kolesia jakiegos zmienilo i tak fajnie krzyczal i sie miotal?
Syriusz_Black
26.01.2006 17:15
Kurde
"Tajemnica Sagali"
dementorek
26.01.2006 17:50
sagalanie byla zamknieta i nie w egipcie
a moze ten
"7 zyczen" ! chociaz nie wiem co tam bylo z pudelkiem, wiem ze byl kot =P
Tak, dementi o tym właśnie mówiłem
dementorek
27.01.2006 10:26
no tos wykopal antyk

ja mam tylko takie blyski w pamieci z tego filmu. ostatnio ogladalem jak z 5 lat mialem pewnie
Ale Katon zaraz powie, "Łał, matoos, nie wiedziałem że ktoś jeszcze może o tym filmie pamiętać, jesteś wspaniały, tu jest nagroda" i tak dalej, a wy będziecie mi zazdrościć, o
dementorek
28.01.2006 15:44
matoos: blagam naucz mnie jak byc matoosem.
ja tam odczuwam jakąś dziwną satysfakcję, że nie znam tego filmu ;)
Syriusz_Black
29.01.2006 19:11
Czerwona Aliagca
Jesteście blisko. Ostatni rzut. Kto zgadnie jest master.
Znalazłem!!! Klątwa doliny węży!!!
Nie. Zamykam konkurs.
Chwyćcie się mocno krzeseł a potem mi napiszcie czy coś wam to mówi i czy oglądaliście.........
"Łowca, ostatnie starcie"
Buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaa........buuuuuaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha....................
Żadam nagody za najbardziej poj....ą zagadkę!!! XD
dementorek
31.01.2006 19:46
ej, ten film eee no moze i nieco pasuje do opisu, no ale do cholery! KAton, wiecej nie dajesz zagadki.
spadówa xd ja uwielbiam jego zagadki
dementorek
31.01.2006 19:59
oj miranda. no dobra. Katonm, prosimy jeszcze jedna, ale ja oczekuje na prawidlowe rozwiazanie pmem
Och Cat, dziękuję za uznanie. Na Twoim najbardziej mi zależy=)
Troje ludzi skazanych na siebie musi uporać się ze strachem, własną głupotą i tymi, którzy chcą im pomóc.
Myślę, że prostsze. Ale wcale nie proste.
HARRY POTTER I CZARA OGNIA

A tak naprawdę podejrzewam że chodzi o Serie Niefortunnych Zdarzen
Jedno i drugie pasuje do opisu, masz rację. Ale to film z zupełnie innej półki...
Syriusz_Black
02.02.2006 13:52
ale polski czy zagraniczny film? No to trzeba mówić...
Dobra. Będzie bomastyczna podpowiedź. Nie dość, że nie polski to jeszcze w dodatku wcale nie amerykański.
ormiański na pewno xd
"zawieszeni na drzewie"?
Cat, włączam Cię do grona kobiet mojego życia.
;D
historia nieudolnego artysty, którego nikt nie może znieść oprócz znajomej pracującej w jadłodajni.
dementorek
02.02.2006 18:52
to ten film co on wsadzal swoje wiersze w kapuste?
omatko, nie przypominam sobie żadnego wsadzania wierszy w kapustę xd
z tego co mi się wydaje w 'Amerykaninie' obrazy kupowała jakaś bogata wdowa a nie pracownica baru mlecznego:p
nie "amerykanin w paryżu" ;p
To będzie "Lepiej być nie może"?
Albo mi się wydaje albo odpowiedź już padła
Zanim, a zarazem na długo po skomponowaniu przez Mozarta Reqiem, w kraju, którego stolica była ulubionym miastem Wolfganga powstała opowieść o pewnej zagubionej uczuciowo kobiecie.
To zagadka erudycyjna. Nie opowiada treści filmu, ale raczej naprowadza na coś innego. Cat, liczę na Ciebie.
No prosze, wreszcie coś trafiłam

Teraz myślę nad Katonem... :]
powstała opowieść o pewnej zagubionej uczuciowo kobiecie.
Miasto chyba już wiem. Czy tymi w/w słowami sugerujesz że jest to film oparty na jakiejś powieści związanej z tym miastem/ powstałej w tym mieście?
Samotni?
powtarzam się, ale uwielbiam twoje zagadki, zaraz się biorę za kombinowanie, bo to raczej nie dziewczyna z perłą?
przy okazji się pochwalę, że nie dalej jak wczoraj oblałam prawo rzymskie ;D
Jeśli film ma ten mieć coś wspólnego z Mozartem i coś wspólnego z "owym" miastem to obstawiam "Don Giovanniego" bo to jedyna sensowna rzecz do jakiej się dokopałem.
chyba nie w tom co trza stronę jedziesz
dementorek
05.02.2006 18:16
Katon, nie lubie Twoich zagadek.
Nie zgadzasz się z tym że chodzi o Pragę?
dem- podoba mi się twój avatar ;)
ahmed-pragę, powiązanie z mozartem i miastem ogólnie samym w sobie.
w zagadce katona chodzi o kraj, a nie konkretnie o jego stolicę.
i nie o mozarta.
Cat- nie martw się Rzymem, mój dobry kumpel zdał, ale jak słyszałem to "Rzym albo się oblewa albo zdaje się go na 3".
A co do zagadki to oczywiście masz rację, nie wiem czemu uparłem się na tą Pragę ;] Czyli Mozart w tej zagadce jest tylko elementem określającym kraj powstania owego filmu oraz pewnych ram czasowych?
Inny związek "Mozart-Czechy": Milos Forman i jego "Amadeusz".
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę