Jest to idea zaczerpnięta z innego forum. Jedna osoba pisze w swoim poście o jakimś filmie, daje wskazówki ( ale nie piszcie od razu całej obasdy i reżysera//im trudniejsza zagadka tym lepiej). Trzeba odgadnąć co to za film. Jeśli zagadka jest zbyt trudna to podaje się kolejne wskazówki.Jeśli odpowiedź jest dobra to zwycięzca zadaje nastepną zagadkę.
To macie ;P :
"To moje sąsiedztwo. A to- moja ulica. To... moje życie. Mam czterdzieści dwa lata. Mniej więcej za rok będę martwy. Oczywiście jeszcze o tym nie wiem. A w pewnym sensie... już jestem martwy".
Dysponuję angielską wersją tego cycatu, ale to by było za proste ;P
Jak za trudne, to mogę rzucać cycatami typu "Kargul, podejdź no do płota" czy "Nie ze mną takie numery, Brunner"
czyżby American Beauty?
jam stary czytelnik. witam wszystkich przy okazji ;>
Ludzie Ludzie!!!
Uważam że lepiej będzie jesli bedziemy zgadywać nie po cytatach tylko opisywać treść filmu w jednym, dwóch zdaniach.
Np.
Dwójka braci próbuje zdobyć kasę by uratować sierociniec przed zamknięciem.
Zacznę więc....
Pewien pisarz przeżywa kryzys związany ze swą twórczością. Poznaje kobiete wychowującą grupkę dzieci, które stają się dla pisarza natchnieniem do stworzenia swego najwiekszego dzieła.
Marzyciel? [finding neverland]
to teraz ja?
mlody chlopak mieszkajacy w malym miasteczku na islandii marzy o ucieczce z tegoz kraju, najlepiej na cieple wyspy. zyje z ojcem alkoholikiem i dziwna babka.
poznaje dziewczyne, ktora probuje namowic do wyrwania sie z tego 'wiezienia'.
jesli napisze, jak sie nazywa, albo kim jest, to bedzie zbyt latwo...
"noi albinoi"

Film opowiada historię kobiety która po przeżyciach w Oświęcimiu postanawia rozpocząć życie w Ameryce. Spotyka swoją wielką miłość, mężczyznę który okazuje się być schizofrenikiem.
Jeden z najlepszych filmów XX wieku, piękny i wzruszający.
''Wybór Zofii'' z genialną Meryl Streep
Film rozpoczyna się od niezapomnianego momentu; bohater znajduje odcięte, ludzkie ucho.
wiem, że banalne, ale pora późna jam zimprezowana, myśleć mi się nie chce ;]
BLue Velvet w reżyserii Lyncha.
Szaleni kochankowie podróżują po Ameryce dokonując serii morderstw. W ślad za nimi podąża policja oraz pewien reporter pragnący uwiecznić parę psychopatów w swoim reportażu.
proooste
''Natural Born Killers'' (Urodzeni mordercy).
pytanie oddaję ;]
mkay, przejmuje ster

dziewczyna dowiaduje sie ze jest nosicielka wirusa hiv, probuje znalesc swojego bylego, znajduje
go pod koniec dnia, na imprezie w lozku z inna, socjologiczny, amerykański

ulatwie moze odrobine
kids? :F
nie widzialam, ale wiem, ze lubisz.
edit: no, to kids ;p
dwoch 30latkow wybiera sie na kawalerski tydzien, poprzedzajacy slub jednego z nich. jeden bawi sie w towarzystwie win, drugi penetrujac cialo stephanie.
Hmmm...."Bezdroża"???
Główny bohater zostaje przeniesiony wstecz w czasie by uratować świat od zagłady spowodowanej przez.....śmiercionośny wirus (jednak o tym dowiadujemy sie na samym końcu).
12 małp
Doktor po wypadku postanawia pomóc chłopcu, który widzi umarłych.
easy
6ty zmysł.
okej. znowu cos trudniejszego... /zalezy dla kogo

/
pieciu chlopcow z wielka fascynacja obserwuje zycie pieciu siostr... a wszystko tragicznie sie konczy.
ojejku!
to fajny film musial byc.
edit: okej, znalazlam. the virgin suicides.
i opis filmu: mike to imie zenskie czy meskie? [welcome to europe!]
dwaj policjanci znajdują zwłoki, których właściciel przejadł się....
to fajnie, bo nawet tego filmu nie obejżałam ;>
północny wiatr gra w tym filmie znaczącą rolę (;
jak również wyimaginowany kangur ;p
Czekolada!!!! [mniam =D]
mozna powiedziec, ze przemoc jest glowna bohaterka tego filmu.
mezczyzna wybiera resocjalizacje zamiast dlugiego wyroku. doswiadcza na wlasnej skorze tego, co zrobil w przeszlosci innym ludziom...
czlowiek ze wstretem do przemocy nie moze normalnie f-cjonowac w spoleczenstwie.
auć.
okej... ; )
starszy człowiek dowiaduje się o chorobie brata. wyrusza w drogę przez kilka stanów kosiarką...
Prosta Historia?
mam nadziej ze tak

wiec ja mam łatwą zagadke:
Rzwódka wytacza sprawę wielkiej korporacji.
jak napisze o co to bedzie za latwo ;P
Norriśka
01.09.2005 01:13
erin brockovich?
główne elementy filmu (jak opowiem to bedzie b. łatwe):
-momentami zajeżdza japonią
-scifi
-dwa główne kolory na plakatach
-gra kobieta, która grała w filmie wymienionym powyżej
shell - tak, Prosta Historia, oglądałam :)
matrix! ;p
hahhahaha
oczwyiscie ze matrix, carrie ann moss grala w czekoladzie : D
dobra.
facet o 'tureckim' nazwisku, który miał wystawić swojego boksera, który miał się podłożyć ... itepe itd.
banał.
"Przekręt"
Dwóch mężczyzn zostaje uwikłanych w grę przez sadystycznego mordercę. Zostają porwani a stawką jest ich własne życie, o ile będą wypełniali instrukcje pochodzące od mordercy.
the saw, tudziez pila, swoja droga niedlugo druga czesc o/
nielatwe:
film, a wlasciwie mozna to nazwac dluuugim teledyskiem opowiadajacy historie pewnego znanego piosenkarza.
Norriśka
03.09.2005 16:18
no, matrix

brawo vold
grim - moonwalker?
Norriśka
04.09.2005 01:07
heh, ale fart :) pierwsza mysl, a moonwalkera nie ogladalam :)
łatwe:
"plagiat" romea i julii, gra jedna z piosenkarek r n' b, ktorej poznije przytrafilo sie cos niemilego XP
W rytmie hip hopu?
Romeo must die.
i jeżeli chodzi o to, to nie wiem czy można mówić coś niemiłego...
dobra daje dalej.
ameyrkanska lodz podwodna po zniszczeniu niemieckiej lodzi, dalej na morzu zgarnia brytyjskich rozbitkow z plywajacego szpitala. plus byly kapitan straszacy na pokladzie. w realiach II Wojny Światowej. / swoja droga niezly film, chociaz nie nazwalbym tego horrorem/
"Below" ("Ciśnienie")
Dzień z życia młodego policjanta który zaczyna prace w oddziale antynarkotykowym. Jego kumpel-weteran wprowadza go w świat narkotyków, korupcji....
'training day'! /dobry film/ 'dzień próby' się znaczy.
kibic chelsea podpada kibicom millwall.
"Football factory"
Główny bohater odkrywa że ma brata chorego na autyzm. Decyduje się na porwanie go, gdyż zależy mu na pieniądzach ze spadku, które moze dostać za przejęcie opieki nad bratem.
rain man
historia z latającym halibutem w tle
Norriśka
07.09.2005 21:47
to ten film z johnnym deppem i faye dunaway co ostatnio w tefał leciał? ogladalam, ale tytułu zapomnialam
idyt: nie pomylka, on nie leciał w tv... ale obsada dobra?
arizona dream.
platny zabojca zyjacy z zasadami kodeksu samuraja.
dementorek
07.09.2005 23:37
costam dog
cholera, pamietam, ze go lubisz
Mroczny Wiatr
07.09.2005 23:41
Ghost Dog
Stary glina przybywa na Alaskę by rozwikłaś sprawę morderstwa pewnej dziewczyny.
Podpowiedź:
Gra Piotruś Pan.
Podpowiedź2
zbyt proste byłoby XP
Mroczny Wiatr
08.09.2005 08:50

Bezsenność, orginalny tytuł to Insomnia
tak?
Mroczny Wiatr
08.09.2005 12:20
To może to
Młoda dziewczyna potrącona na drodze.W miare upływu czasu widzi makabryczne rzeczy
to ten film o ludziach którzy widzieli śmierć jezusa i teraz pojawiają się w miejscach katastrof, dziewczyne grała christina ricci to co grała w rodzinie adamsów
a tak!! ,Zgromadzenie,
dwoje młodych mężczyzn i kobieta wyruszają w życiową podróż by poznac samych siebie...
i twoja matke tez.
dwoch hipisow wyrusza w droge na harleyach trzymajac kase w baku i spotykajac m.in. Jacka Nicholsona.
stary film.
Mroczny Wiatr
08.09.2005 19:36
To może w inny sposób zagadka zadana
Choć film jest ...... ale co tam
On:sierota, jeździ samochodem i lata samolotem
Ona:pstryka zdjecia i chodzi piechotą
I ten trzeci : wiecznie uśmiechniety
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę