mimo wszystko ktoś się zna na rzeczy, bo napisał tHrash ;}
BlackOmen
09.08.2005 16:16
Skad to masz bo brzmi mrocznie \m/
Luna Fletcher
09.08.2005 17:52
QUOTE(Kira @ 09.08.2005 15:18)
znalazłam cos takiego w necie...
QUOTE(Kira @ 09.08.2005 18:23)
Sprzeczne dane ?
o kurcze,faktycznie!
ale juz nie rozmywajmy tematu.
QUOTE(Luna Fletcher @ 09.08.2005 18:52)
QUOTE(Kira @ 09.08.2005 15:18)
znalazłam cos takiego w necie...
QUOTE(Kira @ 09.08.2005 18:23)
Sprzeczne dane ?

Moja wypowiedz nie bedzie dluga, wrecz przeciwnie, zmiesci sie w 2 zdaniach <1 zdanie minelo>
LOL <2 zdanie rowniez>
BlackOmen
10.08.2005 14:45
kira i elva
Lor3L!n3
10.08.2005 15:18
Ja bym chciała za to wrócić tutaj do początkowego założenia tematu, czyli przytoczenia, czego ja słucham itp.
Rodzaj muzyki to: gothic metal, gothic electro, industrial, new romantic, black, thrash i death metal.
Ulubione zespoły(napisze trzy, bo sporo ich mam): The 69 Eyes, London After Midnight, Samael
Nie będę przytaczała ich historii, ale jak ktoś się orientuje to wie, o jaką muze mi chodzi i tyle
a co to new romantic?
niedawno spotkalam sie z nazwa horror punk:p
QUOTE(Lor3L!n3 @ 10.08.2005 15:18)
Ja bym chciała za to wrócić tutaj do początkowego założenia tematu, czyli przytoczenia, czego ja słucham itp.
Rodzaj muzyki to: gothic metal, gothic electro, industrial, new romantic, black, thrash i death metal.
Ulubione zespoły(napisze trzy, bo sporo ich mam): The 69 Eyes, London After Midnight, Samael
Nie będę przytaczała ich historii, ale jak ktoś się orientuje to wie, o jaką muze mi chodzi i tyle 
róż-metal'z rlz.
róż to czerń XXI wieku. ;'P
To jest fiolet, a fiolet to wyebysty kolor jest.
;P
Loreline, do kazdego stylu dopasuj po jednym zespole, bo my tu takie ciemniaki i nie wiemy co to new romantic.
new romantic = depesz mołd ;p i jeszcze pare innych mniej znanych:P o ile oczywiście dobrze pamiętam:P
ja słyszałem, że tak grają Kanibale i Morbid Angel ;p
Samael daje radę.
Kanibale? No, oni sa w ryj romantik ;d
Kanibale mają zajebiste okładki płyt.
depeche mode to new romantic? O_o a ja myslalam ze to te wszystkie 'voyage voyage' i inne takie...wiecie o co mi chodzi?^^"
New Romantic - szybko przemijający nurt w muzyce nowo falowej powstały na początku lat 80. XX wieku. New Romantic był opozycją wobec stylu punk.
Najbardziej charakterystyczną cechą muzyki New Romantic było szerokie wykorzystanie instrumentów elektronicznych, a w szczególności syntezatorów. Muzyka New Romantic była lekka i przyjemna w odbiorze, chętnie wykorzystywana w dyskotekach, z romantycznie nacechowanymi tekstami i często pełna nostalgii.
Zespoły zaliczające się do nurtu New Romantic:
* ABC
* A Flock Of Seagulls
* Adam and the Ants
* Blancmange
* Classix Nouveaux
* Culture Club
* Depeche Mode
* Duran Duran
* Eurythmics
* Human League
* Japan
* Kajagoogoo
* Orchestral Manoeuvres in the Dark
* Simple Minds
* Soft Cell
* Spandau Ballet
* Sparks
* Talk Talk
* Tears for Fears
* Ultravox
* Vennaskond
* Visage
źródło: wikipedia
no, voyage voyage jest wlasnie duran duran ( o fak XD)
a classix nouveaux lubie 'never never comes' =P
BlackOmen
13.08.2005 15:53
A tam taka dwojka poedalkow z Niemiec tez chyba pod to podchodzili. Onie mieli to swoje 'Czeri czeri lejdi' czy cus takiego...
kija tam. pogadajmy o najgorszych z najgorszych -
oto oni ;ddd i
ich kumple ;p.
i co? powiało mhrokiem ;}
BlackOmen
20.08.2005 23:55
Znaaane i satre;]
Norriśka
21.08.2005 00:58
QUOTE(Neonai @ 13.08.2005 14:54)
no, voyage voyage jest wlasnie duran duran ( o fak XD)
a classix nouveaux lubie 'never never comes' =P
nie nie nie, "voyage voyage" to od wizaża pochodzi B) duran duran mieli cos takiego jak "ordinary world" i "come undone"
a od talk talka jest "it's my life", ktore skowerowało noł dałt
dla kazdego, kto zaakceptuje dowcip z 'prawdziwych metalowych zespolow', grajacych bardzo wojowniczy metal (tj. gejmetal jak twierdza niektorzy) jak np. manowar, polecam genialna parodie:
www.nanowar.it
pooglądajcie sobie stronke, niemniej najlepsze gagi są w downloadzie, gdzie do sciągniecia jest troche muzyki i video - polecam goraco teledysk w wysokiej jakosci 'true metal of steel' oraz mp3 pod tym samym tytulem.
zreszta, macie linki:
click #1click #2click #3
OKJP.
tru metal of steel ROX! xD
BlackOmen
24.08.2005 12:55
Juz chyba 4raz tutaj Nanowar przywedrowal;]
moze jakies male poruszenie w temacie?
ulubiony perkman na przyklad?
Lombardo, a potem długo nikt. Ogólnie stawiam na to, żeby w czasie słuchania widzieć w wyobraźni, jak bębniarz znęca się nad garami a te o mało się nie rozlatują [nie dotyczy większości kapel bm - na instrumentach trzeba umieć grać ;]] ;p dają radę jeszcze Jurgen Reil [Kreator], Richard Christy [grał na Horror Show, Iced Earth], Scott Travis [Judasi i przede wszystkim Painkiller], Craig Nunenmacher [BLS], Jaska Raatikainen [COB] i kupa innych - wszyscy grajacy w Death, Megadeth, bębniarz Pantery, Opeth, Bloodbath itd.
BlackOmen
06.09.2005 19:34
A co z Linkin Parkiem ulubiona kapela wstazki?
rzeźnik na garach - zbyt brutalny nawet dla mnie
dobrym perkmanem jest moim zdaniem, a wlasciwie byl zmarly nie tak dawno docent (ex Vader), terry bozzio - przerozne rozniste składy, daje rade jordison chociaz za slipknotem nie przepadam (z checia bym wycial wszystko oprocz bebnow w niektorych kawalkach) ; gena hoglana tez nie zaszkodzi wspomniec, chociaz on predzej imponuje wielkoscia ciala niz talentu ;) o lombardo nie wspominam, bo ...no po prostu nie splodzili jeszcze lepszego perkmana.
click - don't ask
Żadnych twinów. Żadnych 45talerzowych zestawów. Mam troszke innych ulubionych perkusistów. "Najgęściej" grającym z tych których naprawdę uwielbiam jest Abbruzzese z Pearl Jam (z pierwszych płyt"). Sporo w tym tamburyna nałożonego na hajhet, przejść na kotłach itd., ale jego gra naprawdę buduje klimat tych piosenek. Po jego odejściu Pearl Jam już nigdy tak nie brzmiał... Chad Smith z RHCP. Szkoda słów wogóle. Geniusz. Meg White. Smiejcie się, ale dla mnie jej ascetyczna gra jest jak objawienie. I ma nieprawdopodobną charyzmę sceniczną. To co robił Grohl w Nirvanie też budzi szacunek. Tworzył styl tego zespołu i mam wrażenie że czasem jest niedoceniany. Grał niby prosto, ale to właśnie dawało piosenkom Nirvany siłe. No i John Bonham z Led Zeppelin. Najlepszy rockowy pałker jaki stąpał po Ziemi.
Perkusja na nowej płytce Dzieciaków rozwala - jest mocno, konkretnie, kiedy trzeba szybko, a jeżeli sytuacja wymaga to i zwalnia razem z gitarami i całość miażdży [Punch Me I Bleed - najwolniejszy utwór na płycie i chyba w całym dorobku CoB, a gdyby nie wokale to możnaby mówić o namiastce ballady]. I ogólnie zbliża się do thrashowych standartów.
czekaj czekaj, płytka cob już w sieci?;>
GDZIE?!
http://www.mininova.org/tor/103153na slsk tez juz widzialem, na tdt.org.pl jest poki co tylko polowa plyty, do jutra powinna byc. jak przeslucham sie wypowiem i udostepnie jak ktos bedzie chcial
yeah. jutro rano wam powiem co sądzę o tej płycie. za godzine się sciągnie ale jestem dziś wyjątkowo dojebany i chyba niewytrzymie bez snu.
a ja powiem tylko tyle, że wszyscy tr00 i w4rri0rz po pierwszych sekundach dostaną drgawek i zaczną rzucać jobami, jakie to popowo-komercyjno-gejowskie ;}
Własnie zacząlem szłuchać... po living dead beat nie wiedziałem czym ty się tak zachwycasz:) teraz jest już lepiej:]
co do perkusji.
taki perkusista him'a ma trzy kotły. a jak wiemy, nogi ma dwie.
a więc po co mu trzy kotły?
*reklamy*
*po rekalamach*
ażeby mu się logo zespołu zmieściło! hahahaha!
a on używa któregokolwiek, czy tylko tak dla picu ma, żeby zestaw był kompletny? ;}
odpowiedz sobie sam na to pytanie, licze na Ciebie ;p
BlackOmen
09.09.2005 20:44
QUOTE(Child of Bodom @ 09.09.2005 06:49)
a ja powiem tylko tyle, że wszyscy tr00 i w4rri0rz po pierwszych sekundach dostaną drgawek i zaczną rzucać jobami, jakie to popowo-komercyjno-gejowskie ;}
Nie bylo tak zle ale sam album mnie nie wzruszyl zbytnio;] A CoB zawsze bylo gejowskie i zawsze je lubilem
co racja to racja - pięciu chłopa kilka miesięcy ze sobą w trasie albo studiu... oż!
słucham Meshuggah i czuję się rozpie*dolony. takie jeden rodzynek - Friend's Breaking And Entering to czyste tekno z growlem ;}
BlackOmen
11.09.2005 20:26
QUOTE(Child of Bodom @ 11.09.2005 14:52)
słucham Meshuggah i czuję się rozpie*dolony. takie jeden rodzynek - Friend's Breaking And Entering to czyste tekno z growlem ;}
Metal propaganda na el dresso.
Ja wogóle kocham te mocniejsze klimaty

Linkin Park RULEZ

Oste granie

Ta muzyka ma klasę

Z polskich rytmów alternatywnych Ocean jest The Best, Acid Drinkers też
Ale Ocean jest w porządku ;P I teledyski mają fajne, o.
(zresztą Misiu, to jest ta od Diddla, także daj dziecku spokój XD)
i od 0,7 XDDDDDDDDDDDDDDD
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę