Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Czy Hp Uzależnia?
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Berta Griphook
Też miałam plaktów pełno , zawiesiłam chyba tylko jeden z nich , ale i tak na jakiś tydzie , potem się zerwał. Ja kiedyś czytaam książkę pod kołdrą ... nie polecam, na drugi dzień cholernie bolą oczy i głowa biggrin.gif Ale jeśli chodzi o gadżety , to chyba każdy coś tam miał z HP, w szególnośći na samym początku. Pozdrawiam. biggrin.gif
grlouiee
Ja kiedys z kolezanka (tez fanka HP) w 5 kalsie SP, czyli pare ładnych lat temu tongue.gif, zbierałysmy wszystkie wycinki prasowe, w których była choćby najmniejsza wzmianka o Harrym biggrin.gif. W ten sposób uzbierałysmy spory segregator, który chyba gdzieś się po mojej piwnicy poniewiera smile.gif.
A jeśli chodzi o gadzety...to miałam kiedyś ołówek z Hermiona, który naprawde przynosił mi szczescie, ale sie złamał (pewnie w moim biurku gdzies lezy wink.gif ). A jak kupowałam HPiZF to dostałam jakiś notatnik z HP smile.gif
Berta Griphook
grlouiee, czy twój nick nie był inspirowany jakąś ksiażką Meg Cabot ??? Jesli chodzi o wycinanie wycinków prasowych, to rzeczywiscie sporo tego musiało być .Pozdrawiam
Luna Fletcher
Ja wycinki gazetowe zbieram ale odnośnie innych rzeczy. Mianowicie osób, takich jakby moich idoli. Nigdy na myśl by mi nie przyszło by wkładac do segregatora wiadomości odnośnie HP. Chyba nie jest ze mną tak źle ... Wracając do mojego plakatu na ścianie to cały się podarł bo za mocno uderzałam o ścianę piłkami tenisowymi. Dlatego teraz jestem ogółem niezauważalną fanką (jesli jeszcze moge to tak nazwać) dzieł Rowling. Oprócz samych ksiażek nie mam niczego. Miejsce na ścianie zajęło już co innego. czarodziej.gif No ale sam fakt, że tu pisuję o czymś świadczy.
grlouiee
grlouiee, czy twój nick nie był inspirowany jakąś ksiażką Meg Cabot ???
Tak, jest inspirowany tylko dodałam jeszcze jedno "e" na końcu biggrin.gif.
Człowiek był zwariowany, mając 12 lat smile.gif
Lupek
QUOTE(Luna Fletcher @ 31.07.2005 19:27)
Ja wycinki gazetowe zbieram ale odnośnie innych rzeczy. Mianowicie osób, takich jakby moich idoli. Nigdy na myśl by mi nie przyszło by wkładac do segregatora wiadomości odnośnie HP. Chyba nie jest ze mną tak źle ... Wracając do mojego plakatu na ścianie to cały się podarł bo za mocno uderzałam o ścianę piłkami tenisowymi. Dlatego teraz jestem ogółem niezauważalną fanką (jesli jeszcze moge to tak nazwać) dzieł Rowling. Oprócz samych ksiażek nie mam niczego. Miejsce na ścianie zajęło już co innego.  czarodziej.gif No ale sam fakt, że tu pisuję o czymś świadczy.
*

Co zajęło miejsce na ścianie? tongue.gif xD
angela^^
a ja plakatów żadnych nigdy nie miałam, w przeciwieństwie - jak widzę - do większosci z was. a te plakaty raczej nawiązują do ksiązek czy filmu?
dracon
a ja sobie jeszcze przypomniałem że jak kupowałem HPiZF to dostałem zakładke do książki z Harrym I Draco smile.gif to by było na tyle... pozdrawiam
angela^^
dostałeś? hah, co z aniesprawiedliwość. w empiku pamietam były tylko do kupienia. ale zreszta w empiku zawsze pojawiają sie zakładki z harrym kiedy wychodzi kolejny tom sagi xD
Luna Fletcher
QUOTE(Lupek @ 31.07.2005 21:01)

Plakaty ale nieco innej kategori smile.gif Wystarczy spojrzeć w zainteresowania i przyjrzeć się bannerowi.
Berta Griphook
Przypomniało mi się, a'propos zakładki, że kupując pewnego dnia (przed wydaniem V tomu) jakis dziennik dostałam taką kartkę , zakładke , nie wiem jak to nazwać , na drzwi z napisaem : Nie przeszkadzać - Czytam ,a tłem jest okładka V tomu. To jedyna rzecz w całym domu (oprócz ksiażek na półce), która wskazuje facynację HP.
A co do tego , czy owe plakaty nawiązują do filmu, czy do książki , to mi wpadały w łapy tylko te związane z filmem, niestety.
Pozdrawiam
angela^^
no, moje oczy widziały także tylko te z filmów, których posiadaczką nie chciałabym się stać za nic w świecie. nie lubie filmów, heh po prostu ich nie lubię. i nie pociaga mnie daniel radcliffe czy jak mu tam ^^
Lupek
QUOTE(Luna Fletcher @ 31.07.2005 22:04)
QUOTE(Lupek @ 31.07.2005 21:01)

Plakaty ale nieco innej kategori smile.gif Wystarczy spojrzeć w zainteresowania i przyjrzeć się bannerowi.
*

No tak kiedyś chodziłem na nauke tenisa ale potem okazało się że brak forsy nastał no i musiałe przystopować tongue.gif
Berta Griphook
No co ty, nie pociąga Cie Daniel ? Jak to możliwe ? biggrin.gif biggrin.gif A co do samych plakatów z filmu, to zwykle nie są nalepszej jakości , oprócz tych oficlanych , kinowych. Pozdrawiam biggrin.gif
Berta Griphook
QUOTE(Lupek @ 31.07.2005 23:28)
No tak kiedyś chodziłem na nauke tenisa ale potem okazało się że brak forsy nastał no i musiałe przystopować tongue.gif

A taki talent się nam zmaruje ... biggrin.gif Pozdrawiam

(Proszę sobie tego nie brać do siebie, jako jakąś ironię, bądź sarkazm)
Lupek
QUOTE(Berta Griphook @ 31.07.2005 23:32)

A taki talent się nam zmaruje ...  biggrin.gif Pozdrawiam

(Proszę sobie tego nie brać do siebie, jako jakąś ironię, bądź sarkazm)
*

hehe talent na miare światową tongue.gif no ale to drogi sport niestety dry.gif książki o Harrym są tańsze xD laugh.gif
Berta Griphook
Lupek złotko, znajdź sobie jakiś tańszy , np. carling (miotła i czajniki) biggrin.gif A co do książek , to są coraz droższe, ale i tak benzyny nie przebiją. Pozdrawiam
Luna Fletcher
Ja akurat bardziej interesuję się rozgrywkami niż własnym szkoleniem, choć dosyć często zdarza mi się grać smile.gif

Żeby nie zbaczać z tematu przyznam, iż oficjalne plakaty filmowe (bo taki miałam przed zniszczeniem, przypadkowym) są dobrej jakości ale nadają się tylko do łatania dziur w murze lub braków tynku. Nie lubię Dana ... Dżizys
Lupek
QUOTE(Berta Griphook @ 31.07.2005 23:41)
Lupek złotko, znajdź sobie jakiś tańszy , np. carling (miotła i czajniki)  biggrin.gif  A co do książek , to są coraz droższe, ale i tak benzyny nie przebiją.  Pozdrawiam
*

Książki są tańsze od tenisa a co do carlingu laugh.gif to to jest chyba najnudniejszy sport jaki widziałem tongue.gif .Ja sam nie miałem nigdy żadnych plakatów na ścianie(oprócz takich xxx wink.gif )bo na przykład po co lampić się w twarz Harry'ego laugh.gif
Berta Griphook
Nastepna co nie lubi Dana, jego fanki na nas zaraz naskoczą i sie nie pozbieramy dziewczęta. Ale w końcu czym się tu przejmować, Mandaryna by się nie poddała biggrin.gif Pozdrawiam
angela^^
no normalnie mi sie go zaraz żal zrobi.. nikt go nie lubi... 8popada w histeryczny płacz* xD

taa książki coraz droższe - zaczynało się od 25 zł, a 5 tom 49 :/ ale 6 powinien być niby tanszy bo mneij stron - powinien kosztować mniej więcej tyle co HP&CO czyli 39zł..
Berta Griphook
QUOTE(Lupek @ 31.07.2005 23:47)
]
Książki są tańsze od tenisa a co do carlingu laugh.gif to to jest chyba najnudniejszy sport jaki widziałem tongue.gif .Ja sam nie miałem nigdy żadnych plakatów na ścianie(oprócz takich xxx wink.gif )bo na przykład po co lampić się w twarz Harry'ego laugh.gif

Plakaty XXX , tak ??? biggrin.gif Mam nadzieję ,że chodzi Ci o plakaty z tego filmu , z Vin'em Diesel'em. biggrin.gif Ja tam wolę carling niż rozgrywki w golfa . Pozdrawiam
Luna Fletcher
Carling to świetny sport. Już cie nie lubię Lupek ... Mówię poważnie. dry.gif

Co do Daniela, to by przekonać się, ze jego fanki istnieją wystarczy odwiedzić filmweb. A czy ten chłopak, przepraszam was bardzo, ma choć krztynę talentu ?! dry.gif
Berta Griphook
Ma talent w psuciu filmów biggrin.gif swoją marną aktorszczyzną biggrin.gif A jego fanek jest jak psów, mnożą się , czy co ??? Pozdrawiam
Lupek
QUOTE(Berta Griphook @ 31.07.2005 23:50)
QUOTE(Lupek @ 31.07.2005 23:47)
]

Plakaty XXX , tak ??? biggrin.gif Mam nadzieję ,że chodzi Ci o plakaty z tego filmu , z Vin'em Diesel'em. biggrin.gif Ja tam wolę carling niż rozgrywki w golfa . Pozdrawiam
*

hehe no jasne wink.gif a tak na poważnie to pamiętam jak mój ojczym kazał przeczytać mi I tom Pottera i nie chciałem go czytać za Chiny a potem wziąłem do ręki drugi tom, przeczytałem,a potem wróciłem do I tomu i dalej zacząłem już czytać po kolei tongue.gif i to pokazuje jak Harry potrafi uzależnić (nie mogłem potem uwierzyć że nie chciałem czytać tej wspaniałej książki)
Berta Griphook
dużo osób właśnie twierdzi , ze HP jest przereklamowany, i dlatego nie sięgają po niego. Moja przygoda z HP zaczęła się kilka dni po wydaniu w Polsce 2 tomu. Widziałam gdzieś w TV , jak Tytus Hołdys , mowił coś właśnie o HP. Po godzinie miałam już tą książkę na kolanach. Pozdrawiam biggrin.gif
Lupek
QUOTE(Luna Fletcher @ 31.07.2005 23:52)
Carling to świetny sport. Już cie nie lubię Lupek ... Mówię poważnie. dry.gif

*

eee tam nie lubić kogoś bo nie lubi carlingu tongue.gif kupie se miotłe i czajniki i jutro pójde na jakieś lodowisko i się zabawie w carling hehe xD
angela^^
dużo osób właśnie twierdzi , ze HP jest przereklamowany, i dlatego nie sięgają po niego. Moja przygoda z HP zaczęła się kilka dni po wydaniu w Polsce 2 tomu. Widziałam gdzieś w TV , jak Tytus Hołdys , mowił coś właśnie o HP. Po godzinie miałam już tą książkę na kolanach. Pozdrawiam

a mi wpadla w ręce zupelnie przypadkowo.. nawet o niej nie słyszalam ^^ po prostu mi mama w 4 klasie kupiła xD
Berta Griphook
Lupek: a kto podsunął Ci tą świetną myśl , no kto ??? Pamiętaj o mnie jak już będziesz mistrzem w carlingu (oczywiscie jak znajdziesz sobie jeszcze jakis kompanów do gry) Pozdrawiam
Lupek
QUOTE(angela^^ @ 01.08.2005 00:01)
dużo osób właśnie twierdzi , ze HP jest przereklamowany, i dlatego nie sięgają po niego. Moja przygoda z HP zaczęła się kilka dni po wydaniu w Polsce 2 tomu. Widziałam gdzieś w TV , jak Tytus Hołdys , mowił coś właśnie o HP. Po godzinie miałam już tą książkę na kolanach. Pozdrawiam

a mi wpadla w ręce zupelnie przypadkowo.. nawet o niej nie słyszalam ^^ po prostu mi mama w 4 klasie kupiła xD
*

no tak wielu moich kumpli właśnie tak zaczęło przygode z Harrym zupełnie przypadkowo tongue.gif i co, teraz czytają wszystkie tomy po 20 razy. Tak się skończyło ich przypadkowe spotkanie wink.gif

QUOTE(Berta Griphook @ 01.08.2005 00:02)
Lupek: a kto podsunął Ci tą świetną myśl , no kto ??? Pamiętaj o mnie jak już będziesz mistrzem w carlingu (oczywiscie jak znajdziesz sobie jeszcze jakis kompanów do gry) Pozdrawiam
*

nie martw się nie zapomne hehe xD podziele się kasą za mistrzostwo tongue.gif kurdę co ja gadam będe się dzielił? nieeeeeeeeeeeeeeee! laugh.gif hehehe
Berta Griphook
QUOTE(Lupek @ 01.08.2005 00:09)

nie martw się nie zapomne hehe xD podziele się kasą za mistrzostwo  tongue.gif kurdę co ja gadam będe się dzielił? nieeeeeeeeeeeeeeee! laugh.gif hehehe

Aż takiego altruizmu nie oczekiwałam biggrin.gif
Lupek
QUOTE(Berta Griphook @ 01.08.2005 00:10)
QUOTE(Lupek @ 01.08.2005 00:09)

nie martw się nie zapomne hehe xD podziele się kasą za mistrzostwo  tongue.gif kurdę co ja gadam będe się dzielił? nieeeeeeeeeeeeeeee! laugh.gif hehehe

Aż takiego altruizmu nie oczekiwałam biggrin.gif
*

a czego oczekiwałaś tongue.gif hehe xD
Berta Griphook
Oczekiwałam , iż będąc na szycie klasyfikacji carlngowej , wspomnisz sobie o pewnej Bercie , z HP forum . biggrin.gif Nie wydaje wam się , że troszkę odbiegliśmy od tematu biggrin.gif
Lupek
QUOTE(Berta Griphook @ 01.08.2005 16:02)
Oczekiwałam , iż będąc na szycie klasyfikacji carlngowej , wspomnisz sobie o pewnej Bercie , z HP forum .  biggrin.gif Nie wydaje wam się , że troszkę odbiegliśmy od tematu  biggrin.gif
*

masz racje czas przestać tongue.gif i nie martw się wspomne laugh.gif hehe
grlouiee
Ja to właściwe zaczełam czytać HP od 2 czesci smile.gif Dziadek kupił mi, twierdzac ze to podobno fajne jest smile.gif. Przeczytałam spodobało mi sie i ...pobiegałam po tom 1 biggrin.gif
Bella
Harre'go czytałam bo wszyszcy mówili ,że jest to super książka no i oczywiście nie pomylili się .No ,a cóż ,że przereklamowana świetna jest to trzeba ją zachwalać! Książka wciągnała ,mnie bez reszty i teraz codziennie czytam jakiś fragmencik choćby malutki
Berta Griphook
Jeśli miałabym chronologiczne ustawić w jakiej kolejności czytałam HP to tak : 2,4,1,3,5 biggrin.gif potem czytałam już w prawidłowej kolejności ...
Lupek
QUOTE(Berta Griphook @ 02.08.2005 00:54)
Jeśli miałabym chronologiczne ustawić w jakiej kolejności czytałam HP to tak : 2,4,1,3,5 biggrin.gif  potem czytałam już w prawidłowej kolejności ...
*

u mnie 2,1,3,4,5,6 więc prawie idealnie (C<O>O<L tongue.gif )Dla mnie Harry powinien być zakazany (a za złamanie zakazu powinienem zostać zesłany do Azkabanu) bo książka mnie wchłoneła bez ograniczeń dry.gif muszę się leczyć hehe xD
Luna Fletcher
Ja dostałam od taty drugą część i nie wzięłam jej do rąk ani na chwilę. Twierdziłam, że to bzdety i w ogóle. Wtedy to zaczęło się robić bardzo głośno na temat Pottera, wszyscy latali i wrzeszczeli jaka to ta książka cudowna. Poszłam więc do ksiegarni i kupiłam pierwszy tom... No i tak się zaczeło. Teraz jest przestój ale wraz z wydaniem 6 tomu po polsku na pewno ponownie sięgnę po dzieło Rowling.
harolcia
Ja dostałam pierwwszy tom pod choinkę. Wcześniej nic o tym nie słyszałam. Te pierwsze tomy nie zbyt mnie wciągnęły ale już 4 książkę przeczytałam z wielkim podekscytowaniem. A na piątą już tak czekałam, że hej... w prost nie mogłam się doczekać. Nie mówiąc o 6części. Można powiedzieć,że świat Harry'ego mnie odizolował od innych. Jak ma być data wydania książki to chodzę jak na szpilkach i jestem podekscytowana. Można powiedzieć ze Harry Potter mnie uzależnił..... Ale dobrze się stało.... to jest na prawde super!!! biggrin.gif
miwoj
Ostatnio mi przechodzi, ale w swoim czasie to był kryzys smile.gif . W swoim czasie mieliśmy z kumplami swego rodzaju zawody. Czytalismy maniakalnie całą serię raz za razem zapamiętując jak najwięcej szczegółow, a potem nagle z zaskoczenia w szkole "A jak miała na imie profesor Sprout?" "Jaki był dzień tygodnia, gdy Harry i Dursleyowie byli na wyspie?". Prowadzilismy też badania, żeby z niby nieistotnych szczegółów dochodzić różnych rzeczy, w stylu ile lat ma Voldemort. Eeh, dziś już tego wszystkiego nie pamiętam... Ale dalej co jakiś czas czytam całą serię. Można to nazwać uzależnieniem.
Joan
Ta... U mnie w klasie robiliśmy inne zawody: Kto najwięcej razy przeczyta całą serię... Ja tomu od 1-4 razy 7 i piątkę 2 biggrin.gif Ale Katty wygrała, chyba. Później już odpuściłam.
Ale tak, jestem od tego uzależniona.
Czytam teraz książkę "requiem za słońce". Obejrzałam 3 część filmu i po prostu nie mogłam się powstrzymać przed przynajmniej przekartkowaniem któregoś tomu.
Magya
Wiesz, możesz tak czytać (szybko blink.gif) ale połowy możesz nie zrozumieć tongue.gif ( tak czytanie ze zrozumieniem wink.gif) Chociaż mówi się, że im więcej czytasz tym więcej zapamiętasz wink.gif
Avery
Kiedys wcale sie tym nie interesowalem ale po przeczytaniu jednego rozdzialu na probe sie zaczelo... Wszystkie czesci przeczytalem po 5-10 razy i nie wyobrazam se zycia bez czytania tego co jakis czas
GMichal
Z pewnoscia uzaleznia...jeszcze 2 dni temu nie bylem tak bardzo zafascynowany filmem HP...ale gdy ujrzalem 2 i 3 cz. HP naraz wrecz od razu bieglem do wypozyczalni DVD po 4 cz. HP. jednak dostalem odpowiedz:

-Nie wprowadzono jeszcze Harry'ego Pottera na kasety VHS i DVD...

Myslalem ,ze rzuce sie pod samochod ktory jechal z nad przeciwka mad.gif
Harry,Hermiona i Ron sa bezwatpienia teraz moimi bohaterami...
Na nadchodzace swieta...jako prezent chce dostac wszystkie cz. HP na komputer czyli gry...szczegolnie z czara ognia jak i Qidittch cup...oraz NIMBUSA 2005 smile.gif

Sami widzicie do czego jest zdolny Harry Potter...czaruje w filmach w ksiazkach i poza nimi czarodziej.gif
dominisia888
pewnie, ze uzaleznia przeczytalam pierwsza czesc i teraz musze czytac kolejne i ciagle wracac to wczesniejszych nie pamietam juz ile razy to przeczytalam i nie mam jeszcze dosc... biggrin.gif Harry jest uzaleznieniem...
GMichal
No...to widze ,ze nie tylko ja jestem przypadkiem uzaleznienia przez naszego bohatera wink2.gif

smagliczka
oj uzależnia, uzależnia...ciekawe dlaczego????

ja np. obserwuje u siebie typowe zachowania uzależnionego od HP dość cyklicznie, tzn. przed pojawianiem się nowej książki lub filmu...aaaaa...wtedy potrafię myśleć tylko o tym biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif , potem jak już zaspokoję swój głód moje uzależnienie słabnie do następnego zbliżąjącego się z wielkim hukiem terminu wydania nowej książki albo premiery filmu czarodziej.gif

może HP to jakiś wirus w mojej krwi , który uaktywnia się jak ma pożywkę, fajnie by było gdyby tylko takei choroby nękały ludzkość cheess.gif
Herma
mam bardzo podobne objawy co smagliczka ale ja potrafie z nudow chwycic byle jaka czesc Pottera i nie wiedziec czemu przez nastepny miesieac bez przerwy rozpamietywac kolejne tomy.... blink.gif
Ronald
Ja uzalezniony jestem cały zcas. Ale przed premierą filmu badz ksiazki po prostu mi odwala i nie potrafię gadac o niczym innym biggrin.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.