Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: He Is Not A...
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Katty
Taak, Ana masz 100% rację...Kurtka, chyba do końca nam się Snape'a nie uda rozgryźć...

A poza tym...Co do osławionego zabójstwa...Mam dziwaczne przemyślenia: Dumble to najpotężniejszy czarodziej świata. Ze starcia z Voldkiem wyszedł bez zadrapania, a zabił go taki Snape?? Czego to dowodzi?? Że Snape jest potężniejszy niż Dumble i Voldi do kupy? Trochę to głupie, wiem...
ANASTAZJA BLACK
QUOTE(Katty @ 28.08.2005 21:58)
A poza tym...Co do osławionego zabójstwa...Mam dziwaczne przemyślenia: Dumble to najpotężniejszy czarodziej świata. Ze starcia z Voldkiem wyszedł bez zadrapania, a zabił go taki Snape?? Czego to dowodzi??  Że Snape jest potężniejszy niż Dumble i Voldi do kupy? Trochę to głupie, wiem...
*

Nie pamietam dobrze , ale chyab gdzies taka rozmowa sie wywiazala...(chyba nawet tu)
Ale nie pamietam, nie zaszkodzi powtorzyc jednak, iz Dumbledore byl pozbawiony rozdzki , to po pierwsze...
A po drugie... nie wiemy do konca jaki byl plan Dumbledore'a... moze on chcial byc zabity.. ratujac Malfoy'a...
Nie wiemy o co dyrektor wtedy blagal... i nadal nie wiemy po ktorej stronie opowiada sie nasz tytulowy Severus.
I nie sadze, ze to dowodzi, ze Snape jest potezniejszy...
Chociaz slaby nie jest, nie powiem, ma umiejetnosci zaslugujace na miano Wybitnych...

I tu chyba wogole nie o to chodzi, to po prostu wielka gra Dumbledore'a i Snape'a... i byc moze mogl w jakis sposob uniknac tej smierci?

Mogl sie zdeportowac czy tam aportowac czy jakos to tak. Mysle, ze nawet mogl ta rozdzke do siebie przywolac? Jesli wiec dal sie zabic, to albo sie tego nie spodziewal, myslal, ze akcja potoczy sie inaczej, albo byl zbyt oslabiony po Horcruxie, albo wlasnie taki byl plan... (czego ja sie osobiscie spodziewam).

Podsumowujac, wedlug mnie ta cala scena nie dowodzi o niczyjej poteznosci smile.gif
Pozdrawiam, Ana
Katty
albo wlasnie taki byl plan... (czego ja sie osobiscie spodziewam).

Taa...W sumie to nie mogę powiedzieć, ze JA się tego spodziewam...CHCIAŁABYM, żeby tak było!!

ANASTAZJA BLACK
Ja sie tego spodziewam, bo jezeli tak nei bedzie, to bede rozczarowana...
Taki ktos jak Dumbledore musial takie rzeczy przeiwdziec...
Wiadomo, ze nikt nie jest nieomylny, ale trzymam kciuki, ze to byla tylko czesc jego planu.

pozdrawiam
zoola
tak sobie jeszcze raz czytam wszystkie czesci i ogladam filmy i jest naprawde duzo rzeczy ktorych o dumbledorze nie wiedzielismy, nie wiemy i nie bedziemy wiedziec. najlepszymi przykladami sa sceny:
1w drugim tomie karry i ron byli u hagrida schowani pod peleryna niewdka i tylko gajowy o tym wiedzial, a mimo to dumbi jak mowil ze jak ktokolwiek bedzie potrzebowal jego pomocy to zeby dal mu znac patrzyl w strone gdzie stali harry i ron. jak to zrobil? dry.gif
2. druga to poruszana juz sprawa wezoustosci. tak sie zastanawialam i stwierdzam, ze dumbi pewnie rozumial dokladnie co mowil marwolo, tylko jak to sie ma do tego ze nie slyszal jak bazyliszek gadal? moze on mowil tylko w obecnosci Harry'ego?niewazne tongue.gif

wiec mam taka nadzieje i przekonanie ze dumb wiedzial ze umrze z reszta byl bardzo oslabiony... ale napewno severus nie jest silniejszy niz dumb i voldi mimo ze jest naprawde zdolny.
kuniec wink.gif
Katty
No pewnik!! Jest cała masa rzeczy których nie wiemy o Dumblu i kótrych nie wiemy, że ON wiedział...Kurtka, wiem, że się powtarzam, ale DOBITNIE zastanawia mnie jak też czuł się Snape, gdy doszlo do niego, na kogo podkablował...Że też Harry nie dał Dumblowi skończyć mówić...
owczarnia
Sam Kubik zalinkował ten temat jako R.A.B.-owy, to daję tu smile.gif. Oto, co znalazłam przed momentem i myślę, że jesto dość ciekawe smile.gif. Pozwolę sobie wkleić już raz wypocony przeze mnie fragment z innego forum, bo przepisywać nie mam siły, a skopiować i wkleić z HP Lexiconu się nie da. Uwaga (jakby co, mój oryginalny post do wglądu tu), lecimy:

Ja nie wiem, skąd oni to wzięli, ale oto, co przed sekundą wyczytałam na The Leaky Cauldron:

Lexicon: HBP Mystery Person Revealed?

The Lexicon has received information that may reveal the identity of someone mentioned at the end of HBP via initials. (For the unspoiled, we'll refrain from posting them.) It should be noted that this, while it comes from a reliable source, is still rumor until confirmed or denied by Jo & Co. It is, however, strong enough of a rumor to bring to your attention.

No i rzeczywiście - na HP Lexicon pojawiło się, co następuje (wytłuszczenia oryginalne):

Regulus Arcturus Black

To the Dark Lord
I know I will be dead long before you read this but I want you to know that it was I who discovered your secret. I have stolen the real Horcrux and intend to destroy it as soon as I can. I face death in the hope that when you meet your match you will be mortal once more.
R.A.B.

(HBP 28)

Born: 1961?
Died: 1980

Regulus was the younger brother of Sirius Black. Regulus was favored by his parents because he shared their pureblood prejudices, soon after leaving Hogwarts, he joined the Death Eaters.

He is the mysterious 'R.A.B.' who stole the locket Horcrux. Regulus' middle name and the fact that he is the infamous 'R.A.B.' were confirmed by a well-placed source 28 August, 2005.

[...]
Katty
O Bosh...Dzięki Owca! Lupek o tym napomknął, ale za cholerę nie udało mi się włączyć strony...A ty to tu umieściłaś i chwała ci za to(klęczy i bije pokłony).
kkate
No własnie , też na SnitchSeekerze to właśnie przeczytałam i myślę, czy dawać newsa na stronie.... Ciekawe biggrin.gif
Ahmed
Aż boję się pomyśleć na ile zagadek JKR będzie musiała odpowiedzieć w VII tomie. Teoria z Regulusem jest wielce zastanawiająca. Przyznam szczerze że od kiedy skończyłem lekturę HBP to ta sprawa nie dawała mi w ogóle spokoju. Kim tak naprawdę był Regulus i po czyjej stronie działał?
Katty
Zastrzegając, że to rzeczywiście ON...Kurtka, nie mam bladego pojęcia!! HBP namnożył pytań, a nie ich odjął!! Jak Jo wyobraża sobie wyjaśnienie niktórych spraw??(Parska śmiechem)To by było niezłe:Snape zaprasza Harry'ego na herbatkę o 5 i wyjaśnia mu dlaczego zamordował poczciwego Dropsa...
Lupek
Dobrze że choć wiemy na 100% kim jest RAB ale rzeczywiście skoro był tak rozpuszczony jak mówił Syriusz Harry'emu w V tomie to dlaczego sprzeciwił się Voldkowi i czy pracował dla Dumbla?
Joan
Zastrzegając, że to rzeczywiście ON...Kurtka, nie mam bladego pojęcia!! HBP namnożył pytań, a nie ich odjął!! Jak Jo wyobraża sobie wyjaśnienie niktórych spraw??(Parska śmiechem)To by było niezłe:Snape zaprasza Harry'ego na herbatkę o 5 i wyjaśnia mu dlaczego zamordował poczciwego Dropsa...

Ooo tak...
Jeśli Snape nie dosypie czegoś do herbaty... laugh.gif
Wtedy Harry wyjedzie ze Spinner's end nogami do przodu [będzie gryzł ziemię, kopnie w kalendarz etc. ...]

Matko... Kto go tam wie... Może jedno z Zaklęć Niewybaczalnych?...
Katty
QUOTE(Lupek @ 31.08.2005 15:14)
Dobrze że choć wiemy na 100% kim jest RAB ale rzeczywiście skoro był tak rozpuszczony jak mówił Syriusz Harry'emu w V tomie to dlaczego sprzeciwił się Voldkowi i czy pracował dla Dumbla?
*

Hłe, hłe...Mnie się wydaje czy mamy tu kolejnego "tajniaka"? Coś się Jo uparła na tych podwójnych agentów... Robi się coraz ciekawiej...nie mniej "bondowo". Źli i dobrzy...Tajni agenci...No normalnie powieść szpiegowska!!
Joan
Ty sie wreszcie naucz, że Snape to nie podwójny tylko poczwórny agent!!! czarodziej.gif

A jeśli chodzi o sam gatunek to Rowling nie może sie zdecydować... Szpieg z krainy deszczowców połączony z płaskim romansidłem... Tylko Sever i Trzmiel ratują ten tom...
Katty
QUOTE(Joan @ 31.08.2005 15:26)
Tylko Sever i Trzmiel ratują ten tom...
*

No wiesz...Sever jest ZAWSZE fajowy, a Drops?? Trochę go dużo...Te "prywatki" z Potterem. W sumie fajny przerywnik. Jakoś tak na początku myślałam, że go trochę ZA dużo, ale teraz...Z racji tego, że KTOŚ się postarał, że Dumble już się nie pojawi(marne szanse). cry.gif cry.gif cry.gif
W sumie to coolaśnie by było, gdyby okazało się, że R.A.B. ma się w porzo...Nie zdziwiłabym się. U Jo nic mnie już nie zdziwi.
Joan
star.gif Gdzie się podziały, tamte prywatki... star.gif

Fajny przerywnik?! Porąbało Cię.

Nic Cię nie zdziwi? Nie mów hop, póki nie przeskoczysz.
Katty
QUOTE(Joan @ 31.08.2005 15:37)
Fajny przerywnik?! Porąbało Cię.

Nic Cię nie zdziwi? Nie mów hop, póki nie przeskoczysz.
*

Mhm...?? A niby WHY mnie rąbnęło?? WHY ME?? Ty weź lepiej...mi to wyjaśnij.

I na serio, mimo wszystko, mało rzeczy mogłoby mnie zaskoczyć...Daj jakiś przykład.(Nie liczy się przejście Głównego Złego do Zakonu).

kiss.gif Ciao!
Joan
Ja przed rozpoczęciem roku szkolnego się nie zmóżdżam!!!
Koniec tematu.
sleeping.gif
owczarnia
*

Nie wiemy na sto procent. Ta informacja wciąż nie jest oficjalna. Poczytaj, co napisali na TLC (po to to przepisywałam w swoim poście)...
Lupek
QUOTE(owczarnia @ 31.08.2005 18:01)
*

Nie wiemy na sto procent. Ta informacja wciąż nie jest oficjalna. Poczytaj, co napisali na TLC (po to to przepisywałam w swoim poście)...
*

Wiemy wiemy. No dobra na 99% ale przecież Jo w wywiadzie który czytałem przyznała że RAB to Regulus Black a teraz jeszcze jest informacja że A to drugie imię Regulusa (Arcturus) więc wątpliwie że wszyscy mówią że to on a tu nagle się okazuje że to np. Snape tongue.gif
zoola
i znou wam ostro namieszane w lebie... blink.gif
kurcze, zawsze jak juz mysle ze cos wiem na stowe to sie 0okazuje ze jednak nie. moze to faktycznie jest regulus, ale skoro on nie zyje to teraz jest chyba wazniejszy medalion ktory jak wiemy (na jakies 60%) to ten ktory byl w domu blackow i ktory teraz najprawdopodobniej ma mung dry.gif kurcze, a co jak on go sprzedal jakiemus smierciorzercy? chyba znowu zaczynamy wracac do sprawy horkruxow...
owczarnia
QUOTE(Lupek @ 31.08.2005 17:34)
QUOTE(owczarnia @ 31.08.2005 18:01)
*

*

Wiemy wiemy. No dobra na 99% ale przecież Jo w wywiadzie który czytałem przyznała że RAB to Regulus Black a teraz jeszcze jest informacja że A to drugie imię Regulusa (Arcturus) więc wątpliwie że wszyscy mówią że to on a tu nagle się okazuje że to np. Snape tongue.gif
*

Jo nic nie przyznała, nie rób ludziom wody z mózgu... Ta informacja o drugim imieniu jest również niepotwierdzona. Ja też myślę, że to Regulus, ale nie możemy twierdzić, że WIEMY to NA PEWNO.
zoola
napewno to nie mozemy byc pewni niczego w naszych domyslac lacznie z regulusem. jakas prawda i mozliwosc ze to co ktores z nas wymysli jest poczesci chociaz prawda istnieje, ale dopuki nie wyjdzie VII czesc lub Jo wyraznie nam nie wyjasni pewnych spraw to kazde slowo tutaj bedzie tylko domyslem...
Lupek
Ludzie o czym wy gadacie a kto niby miałby być RAB? może Lupin? Czytałem wywiad w którym dziennikarz spytał się czy tajemniczym RAB jak uważają czytelnicy jest brat Syriusza, a ona odpowiedziała że czytelnicy mają dobrego nosa. Jo prawie potwierdza, inicjały się zgadzają, jest to w końcu brat Syriusza no i nie zostało wyjaśnione do końca dlaczego Regulus zginął, więc nad czym tu się więcej zastanawiać dry.gif .
Nes
wreszcie znalazlem wlasciwy temat. moge sobie krzyknac? a krzykne sobie.
SNAPE KILLS DUBLEDORE!!! mwhahahah! wspaniale uczucie.
http://www.livejournal.com/community/wtf_inc/1141079.html ;P

co do RAB'a jako Regulusa. byc moze Snape i Regulus wspolpracowali zeby zniszczyc Horcruksy? i dlatego albus tak ufal Snape'owi? choc z drugiej strony gdyby tak bylo to zapewne severus powiadomilby dyrektora ze leci na darmo do jaksini ;P

ok. wtrace swoje 3 grosze do tematu wł. dla mnie kluczowa jest ten fragment i wypowiedz wypowiedz Dumbla:

- 'But I got this far, didn't I?' he said slowly. They thought I'd die in the attempt, but I'm here ... and you're in my power ... I'm the one with the wand ... you're at my mercy ...'

- 'No, Draco,' said Dumbledore quietly. 'It is my mercy, and not yours, that matters now.'
owczarnia
QUOTE(Lupek @ 31.08.2005 18:59)
Ludzie o czym wy gadacie a kto niby miałby być RAB? może Lupin? Czytałem wywiad w którym dziennikarz spytał się czy tajemniczym RAB jak uważają czytelnicy jest brat Syriusza, a ona odpowiedziała że czytelnicy mają dobrego nosa. Jo prawie potwierdza, inicjały się zgadzają, jest to w końcu brat Syriusza no i nie zostało wyjaśnione do końca dlaczego Regulus zginął, więc nad czym tu się więcej zastanawiać dry.gif .
*

Ja też czytałm ten wywiad smile.gif. I to nie dziennikarz się pytał, tylko Melissa i Emerson z TLC i MuggleNetu. Jo nic nie potwierdziła, tylko uśmiechnęła się tajemniczo i odrzekła, że to mógłby być całkiem niezły strzał. I tyle. Dobrze wszyscy wiemy, że J.K. Rowling uwielbia się droczyć i zwodzić, dlatego dopóki ona sama oficjalnie nie potwierdzi tego R.A.B.-a, nie można mówić o pewności. Przy czym jeżeli zdecyduje się potwierdzić albo - co gorsza - to ona puściła farbę, którą zamieścił HP Lexicon (a jak wiadomo oni nie mają w zwyczaju uprawiać ani złodziejstwa, ani piractwa, więc muszą mieć tę informację z raczej uczciwego źródła), to może to znaczyć tylko jedno: nie będzie ów R.A.B. taki znowu ważny. Inaczej słowem by się nie odezwała.
anagda
ej... może ktoś zapodać linka czy co do tego wywiadu?? huh.gif
owczarnia
A proszę Cię bardzo: część pierwsza, część druga i część trzecia smile.gif.
anagda
dzięki wink2.gif
owczarnia
No i jednak coś jest nie tak. HP Lexicon się wycofał...
Pszczola
No coz, juz dawno podejrzewalismy,ze R.A.B. to brat Syriusza, ale jasne, nie mozna byc niczego pewnym. Lupek, a co jesli Rowling teraz sie smieje zewszystkich, bo mysla,ze to Regulus,a to nie on i bedzie zonk ;P. Co prawda ja mysle,ze to on, bo i z tym medalionem na GP by sie zgadzalo, ale nigdy nie wolno byc niczego pewnym.

A czy mlodszy brat Syriusza zyje? Uwazam,ze nie, bo wtedy (nawet mimo testamentu Syriusza), to Regulus dostalby GP z zawartoscia. A jak wiadomo po Kreacherze,to Harry jest teraz wlascicielem.

I dlaczego nazwisko Black musi oznaczac od razu zly? Syriusz byl dobry, a Regulus mogl przejrzec na oczy. Nic przeciez nie musi byc czarno-biale ;).
Katty
co do RAB'a jako Regulusa. byc moze Snape i Regulus wspolpracowali zeby zniszczyc Horcruksy? i dlatego albus tak ufal Snape'owi? choc z drugiej strony gdyby tak bylo to zapewne severus powiadomilby dyrektora ze leci na darmo do jaksini ;P

Niezła teoria...Może Drops nie chciał by Snape wiedzial o tej wyprawie(zakładając, że nie wiedział)

QUOTE(Pszczola @ 31.08.2005 23:52)
I dlaczego nazwisko Black musi oznaczac od razu zly? Syriusz byl dobry, a Regulus mogl przejrzec na oczy. Nic przeciez nie musi byc czarno-biale wink.gif.

Ech, u Jo chyba wszystko jest po prostu szare. Różne odcienie szarości...
kruk
szare...tak jak w zyciu. No może Dumbledore był "biały".

Wydaje mi się, że nikt, nawet sam LV nie wiedział o zabraniu horcruxa. Wiec Snape nie mógł o tym powiedzieć Dumbledorowi (przy założeniu, że nie był zdrajcą), bo skąd by wiedział.

ps => Nes: Checked page 606 to completely true laugh.gif
Katty
Chyba masz rację kruk...Ale R.A.B. przypuszczał, ze Volduś jest "na tropie" i wywęszy, że R.A.B. wie o Horcruxach i że jeden zakosił. Dlatego zostawił liścik do LV. Może Snape o tym wiedział, tylko się nie chciał przyznać?? A może nie wiedział i też się nie chciał przyznać biggrin.gif Kurcze. dementi.gif Ciemno widzę moje zdrowie psychiczne do wydania VII...Zamyślę się na śmierć.
zoola
no ja nie wiem co z tym snapem, bo ta nowa wersja to jakos taka dziwna. R.A.B zostawil liscik, ktorego voldek nie zadzyl napewno przeczytac bo wziol go harry i dumbi prawda? pozatym jak bylo wspomniane w ksiazce o horkruxach to bylo napisane ze voldek nie wie czy ktos je bierze czy nie i czy sa zniszczone, wiec raczej nie zorietowal sie ze nasz "tajemniczy" RAB zabral mu kawalek duszy...?
Lupek
QUOTE(owczarnia @ 31.08.2005 22:47)

To nie jest wywiad który ja czytałem!!! Nie pamiętam gdzie czytałem, ale to na bank nie był ten!!!

QUOTE(Pszczola @ 01.09.2005 00:52)
No coz, juz dawno podejrzewalismy,ze R.A.B. to brat Syriusza, ale jasne, nie mozna byc niczego pewnym. Lupek, a co jesli Rowling teraz sie smieje zewszystkich, bo mysla,ze to Regulus,a to nie on i bedzie zonk ;P. Co prawda ja mysle,ze to on, bo i z tym medalionem na GP by sie zgadzalo, ale nigdy nie wolno byc niczego pewnym.

A czy mlodszy brat Syriusza zyje? Uwazam,ze nie, bo wtedy (nawet mimo testamentu Syriusza), to Regulus dostalby GP z zawartoscia. A jak wiadomo po Kreacherze,to Harry jest teraz wlascicielem.

I dlaczego nazwisko Black musi oznaczac od razu zly? Syriusz byl dobry, a Regulus mogl przejrzec na oczy. Nic przeciez nie musi byc czarno-biale wink.gif.
*

Tak jak mówiłem na 99% Regulus jest RAB i tyle. Jeśli się okaże że to nie on to wszystkich przeprosze na forum że tak byłem pewny swego. Ale Jo jest właśnie taką manipulantką Pszczola, po tym jak się tak uśmiecha w tym wywiadzie na temat RAB myśle że może tym tajemniczym uśmieszkiem chce nas wyrwać z dobrej teori i tyle.
owczarnia
QUOTE(Lupek @ 02.09.2005 14:50)
QUOTE(owczarnia @ 31.08.2005 22:47)

To nie jest wywiad który ja czytałem!!! Nie pamiętam gdzie czytałem, ale to na bank nie był ten!!!
*

No to który smile.gif? Jo znana jest tego, że niezwykle rzadko i skąpo udziela wywiadów. Na tej stronie jest lista, streszczenie i odnośniki do wszystkich wywiadów z roku 2005, a przyznasz, że wcześniej raczej o R.A.B.-a nikt pytać nie mógł. I tylko w tym dla TLC i MuggleNetu znajduje się jedyna wzmianka o tej postaci...

Dodatkowo - nie wiem czy zauważyłeś - HP Lexicon usunął tamtą wiadomość...
Lupek
Jeśli usuneli to znaczy że nie mieli pewnego żródła, ale ja nadal będe się upierał tongue.gif . Te 99% nadal aktualne. Te wywiady czy wiadomość na Lexiconie to były tylko dodatkowe bodżce dla mnie aby uważać że RAB to Regulus Black. I pozostawiam ten 1% na ewentualną pomyłke i tak jak powiedziałem jakby co przeprosze za nią.
Katty
A my wpsniałomyślnie ci przebaczymy...Nie ma co. Moja motto-"Wszystkie winy można odkupić". I popieram, ze R.A.B. to Regulus. To by tak...pasowało. Tak jakoś, dobrze by było.
Lupek
Taaaa bardzo bym chiał aby Syriusz miał fajnego brata........ który być może ryzykował (albo ryzykuje) w walce z Voldziem. Dzięki za ewentualne przebaczenie wink.gif
angela^^
niom, fajnie by bylo gdyby brat Syriusza okazal się tą dobrą osobą - w koncu Syriusz wymiatal ^^ a w ogole ciekawa jestem jak zlączą i ewentualnie później potoczą losy R.A.B-a i Harry'ego.
Katty
Lupek, dla ciebie wszystko...biggrin.gif

Sądzę, że Siri nie wiedział o tym, że Regulus(JEŚLI to on)zdradził Voldusia. Inaczej nie mówiłby o nim tak jak mówił...No chyba, ze to wszystko cudowny kamuflaż. O Bosh, jeszcze TYYYYYLEEE czasu do odpowiedzi... sad.gif sad.gif
angela^^
eh nie dobijajmy sie tak myslą o tym ile czasu jeszcze musimy czekac bo to nic nie da ^^ (to byla madra mysl, docencie hehe)
zoola
hmmm... ja juz tam nie wiem co z tym RAB, no ale tak jak wszyscy trzymam sie tej wersji ze to brat syriusza, tylko w takim razie ona naprawde musial nie wiedziec o wyczynie regulusa skoro takie faki na niego puszczal... dry.gif
jezeli ten medalion w jego domu to byl horkrux to moze syriusz nawet nie wiedzial co to jest i skad sie tam wzielo, tylko intryguje mnie to ze nawet nie prubowal nigdy go otworzyc ani obadac co to takiego i czyje... huh.gif
Pszczola
A po co? W tym domu bylo pelno przedmiotow przepelnionych czarna magia. Normalnie wiecej na nich moglo wyskoczyc zza rogu niz u rodziny Adamsow. Syriusz nie znosil tego domu i jego zawartosci. Nic dziwnego,ze nie interesowalo go, co jest w srodku. A moze nie chcial wiedziec, bo jeszcze by ich wszystkich zjadlo ;P.

Miedzy innymi dlatego,ze medalion moze byc ciagle na GP, uwazam,ze Regulus naprawde wyzional ducha. Poza tym, to drzewo genealogiczne moze dziala podobnie jak te obrazy w gabinecie dyrektora Hogwartu? To znaczy, kiedy ktos z rodziny umiera, automatycznie pokazuje sie to na drzewie? Tak jak portret Dumlbedora pojawil sie na scianie gabinetu tuz po jego smierci? No i Harry w koncu odziedziczyl ten dom..niaaee...jezeli R.A.B. to Black, pewnie nie zyje.
Tylko intryguja mnie te lusterka, ktore mial Syriusz i Harry.Moze Regulus tez je ma... Ugghhh...za skomplikowane.
Katty
Nie...Nie sądzę, że by Reguś miał lusterko...TO by było dopiero dziwne...
Syriusz nienawidził tego domu, a był w nim znowu więziony. Dlatego starał się pozbyć wszystkich śladów przeszłości...A zresztą, czemu miałby podejrzewać, że taki medalion to coś ważnego??
Pszczola
Wiem. I dosyc naciagane. Ale i o tym sie mowi.

Dokladnie, nie mial podstaw aby uwazac,ze medalion to cos, co moze zawazyc na przyszlosci swiata *_*
zoola
at first to z tym drzewem genealogicznym to napewno nie tak jak z portretami nauczycieli bo nimy co by tam robil np draco albo jego rodzice?
po drugie to z tym medalionem to faktycznie moze syriusz niekoniecznie byl nim zainteresowany tak jak pozostala reszta przedmiotow na GP, ale jak oni to wszystko wyrzucali to patrzyli co wyzucaja i tak jak tam bylo ze proszek ze szkatulki mu reke "zniszczyl" bo ja otworzy(?) to mogl tez medalion sprawdzic... no niewiem, moze to nawet nie jest wazne...
BeBe
QUOTE(zoola @ 03.09.2005 17:13)
at first to z tym drzewem genealogicznym to napewno nie tak jak z portretami nauczycieli bo nimy co by tam robil np draco albo jego rodzice?

*

Draco i jego rodzice żyją i należą do rodziny Blacków, więc mają prawo "wisieć" na gobelinie.
A podobieństwo isnieje: zarówno gobelin jak i obrazy dyrektorów ukazują kto nie już nie żyje.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.