Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Regionalizmy
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show > Bzziuuummm!!!
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Child
costam z bulka czy bulczanka :P
Shell
Child jesteś debeściak [;
Katon
Ja pod nazwą krupnik rozumiem taką zupę, której nienawidzę. Z kaszą.
A-g-a-t-a
QUOTE(Katon @ 04.04.2006 12:04)
Ja pod nazwą krupnik rozumiem taką zupę, której nienawidzę. Z kaszą.
*

krupnik to zupa - krupniok to kaszanka wink2.gif i wszystko jasne
Eva
Jedno i drugie przyprawia mnie o dreszcze obrzydzenia.
Katon
Kaszanka. Kasza z krwią w postaci stałej, to rozumiecie przez ten termin? U nas określa się to danie uroczym mianem 'kiszka'. Spieszę dodać, że lubię kiszkę.
Shell
Tak Katon to dokladnie to swinstwo ;p
Bujdka;)
świństwo, świństwo i jeszcze raz świństwo bleee krupniku zreszta tez ja nie lubić tongue.gif
Sihaja
Blech. U nas to kaszanka i nie znoszę. Czerniny też.
hazel
QUOTE(Katon @ 04.04.2006 13:37)
Kaszanka. Kasza z krwią w postaci stałej, to rozumiecie przez ten termin? U nas określa się to danie uroczym mianem 'kiszka'. Spieszę dodać, że lubię kiszkę.
*

Jak się jest studentem, to nie da rady kiszki nie lubić.
Sihaja
Da radę. Ja kaszanki nie tknęłam od malińkości. Na pustą kieszeń to czasem parówki wżeram, albo zupki chińskie (ble) z bułką... ale kaszanki? Never.
Katon
Kiszka jest pyszna. Kto kiszke je prosto z patelni ten będzie silny i dzielny. Trochę juchy zmieszaj z kaszą - inne dania nic nie znaczą. Kto w dzieciństwie kiszkę żarł z tego będzie chłop na schwał.
matoos
Katon, to jest bzdura. Ja od małego uwielbiam kaszankę a nie wyrosłem wcale na schwał. Mało ważę i jestem chudy sad.gif
Eva
Czyli to co Eva lubi najbardziej :d
Child
noszfak ;> a ja sie zaczalem rozrastac na - tu dowciap - tzw. mase miesniowa :P
Eva
T chudnij! Przyy Twoim wzroscie max. waga wg moich kryteriow tooo.. hmm przyjmujac ze jestes dosc duzy, przeliczajac proporcje masy do wzrostu wychodzi miiii.. no 70 przekroczyc nie mozesz.
MisieK
bo child pakuje pewnie w tajemnicy.
matoos
Nie mam czasu już chodzić na treningi więc powinna mi zacząć przybywać masa na logikę. A tu dupa, że tak ujmę.

I wcale nie w sensie że coraz większa się robi ta dupa tylko dupa w sensie że wcale nie tyję.
Ahmed
Kaszanka - bleh!
Krupnik - przewyborna zupka.

No to widzę Matoos, że masz ten sam problem co ja. Ile bym nie zjadł, ile bym nie ćwiczył to i tak nie przytyję ;] Sport, zdrowe diety etc. nic nie skutkuje. Może po maturze uda się przytyć, gdy człowiek będzie już zrelaksowany i wolny. Świeta mogłyby trwać i miesiąc, a itak bym zapewne nie przybrał na wadze. Kwestia metabolizmu...
em
Jeśli chodzi o krupniok i krupnik, to ja tak jak Ahmed smile.gif

A jak mówicie na taką ocenę w dzienniku: =5?
U nas się mówi "pięć na szynach", a dzisiaj geografka wymyśliła "pięć wąsate" xD.
Albo na 1? Mówicie: gała, pałka, bombka, faja czy jeszcze inaczej?
Eva
But, szmata. Dwa najpopularniejsze ;>
Magya
Na 1 mówimy pałer, szmata lub lufa.
Eva
A i jeszcze japa i kapeć. biggrin.gif
Avadakedaver
but, laczek, lacz (dostałem lacza), pała, gong.
często to słyszę... biggrin.gif
no i jeszcze strzał (dostałem szczała)
em
Kapeć fajnie biggrin.gif chyba to spróbuję wprowadzić wink2.gif
Ale szmata mi się fatalnie kojarzy. Podobnie jak "szczał".
Shell
5= "pięć na szynach"
a 1 to kapa albo lufa ;d
Child
bo child pakuje pewnie w tajemnicy.

a nie, bo w pocie czola ;P
Avadakedaver
Lufa to u nas panowało w klasach I - III.
szczerze mówiąc - znam tylko jedną osobę która tak mówi, bo chce być na topie - moją BABCIĘ.

a 5=?
u nas nie ma czegoś takiego. w życiu nie dostąlem takiej oceny. Owwszem, bywało 2= i wtedy było dwa na szynach, na torach, albo na noszach.
Katon
U nas były raczej brzydkie. Gong i szczał to najładniejsze określenia. Pyta też było popularne, ale napewno nie tak jak pi**a.

Jakkolwiek 'szczał' to mi się kojarzy z czasownikiem w trzeciej osobie liczy pojedynczej w czasie przeszłym.
em
Katon - właśnie to miałam na myśli. Tylko pytanie, kim jest podmiot...
Katon
Everymanem, z którym może się identyfikować właściwie każdy. Mężczyzna.
Ahmed
Flek, kołek, kosa, pała, gong, lufa - ze szczególnie mocnym naciskiem na 2 i 3.
Child
lacz, banieczka, flaming
em
U nas się mówi jeszcze lampka (lampa).
A na dwa jak mówicie? [żem się uwzięła biggrin.gif] U nas dopek, dopalacz, a ksiądz w gimn czasem mówił jeszcze "doskonałe opanowanie przedmiotu".
Katon
O nas się mówiło doper.

A w przypływie wyjątkowo dobrego humoru na jedynkę mówiło się pytong.
Lupek
Dopuszczający ----> Do pupy 8p
Avadakedaver
no ok, ale jak coś jest beznadziejne? mówicie "lipa"? bo na maxiorze to bez przerwy: lipa i lipa, tak do orzygania.

u nas mówi się głównie "beznadzieja"
Lupek
"lipa" albo "lipton" u nas mówimy wtedy jak ktoś ma kłopoty. Masz lipe albo masz liptona.
Eva
Masakra. Hardkor. Ch*jnia z grzybnią.

A jak i czy w ogole funkcjonuje u was 'zwała'?
Child
a szto e to?

łaaaa, nie wiesz co to zwała?
Myśka
a na 5 bolb
Eva
No funkcjonuje takie powiedzenie u nas "ale zwała". Roznie sie tlumaczy, albo jakis totalny gniot sytuacyjny, albo absurdalna ale smieszna sytuacja.
itachi
Tak defakto brakuje tutaj kwintesencji opowiadania - coś podobnego rzucała nam nauczycielka w 4 klasie podst. W końcu zaczęliśmy prowadzic słowniczek.

Katon
Zwała - złe samopoczucie, 'mam zwałę'.
Zwała - kac
Zwała - to co u Elvy

Na beznadzieje często mówi się 'kapa'. A nawet kiedyś mówiło się 'kapsztad'.
Sihaja
Zwała mówi się u nas jak u Elvy - albo na śmieszną sytuację, albo na negatywną.

A mówi się u was "mam zjazd"? (I tu wcale nie chodzi o studia zaoczne ;P)
Avadakedaver
u mnie mówi się nie "zwała" tylko zwiecha.
zwiecha na przykład wtedy, kiedy siedze przy kompie, i nie potrafię wejść do "panelu sterowania", albo nie potrafię w pamięci wyliczyć 36:9, albo wyliczyć "x" w pamięci przy równaniu x=8-x.
zwiecha trwa około trzech minut.
Child
znaczy sie zieja? :P
Ahmed
zieja, ziucha, zwała, padaka ;]
MisieK
zwała - ch..nia z grzybniom i patatajniom albo zwała poprostu.

a własnie, jak to u was z kacem jest? zgon, śmirć czy szkoda-ze-nie-umarłem-już-wczoraj.
Lilly Lill
kac = kapa
nota bene na ndst też się mówi kapa [ew. kapsko], a postawić komuś tę piękną ocenę to 'ukapić kogoś'
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.