a co to do ciezkiej cholery jest zapojka? to wy pijecie i zapijacie? cienkie bolki :P
moja siostra umiera w kuchni na podłodze, zwijając się ze śmiechu
usłyszała słowo połowinki
pewnie sie z plyty boney m smieje ;p
oż
Rysiek_Kowal
06.12.2006 00:30
a gdzie sie tak mowi - 'polowinki'? - lol
zapojka rox! duzo lepsza od popitki
mniej wiecej od radomia po hel :}
nie popitka, ani nie przepitka
PRZEPITA
PRZE PITA
swoją drogą, zjadłabym pitę
mnie zastanawia sens popijania. bo w koncu pije sie albo wodke, albo sok ;p
a pogryzacie, czy przegryzacie?
ogórkiem np
Rysiek_Kowal
06.12.2006 00:47
my zagryzamy
a przepic to mozna wszystkie pieniadze
a wodke to sie zapija

a Child cfaniaku przyjedz na zlot kiedys to sie zmierzysz bez zapijania
spoko. jeszcze w tym roku powinienem miec dowod rzeczowy #1 w sprawie pewnego openera ;]
a swoje niepowodzenia zawsze moge zwalic na konowalow ktorzy zrobili mi dziure w brzuchu i rozregulowali przez to caly uklad trawienny [;
a pogryzacie, czy przegryzacie?
XD przegryzc to można coś przed pujściem na PG, pogryzać to wogole jakieś dziwne slowo rodem z galicyjskiej wiochy pewnie XD
Pogryzać? Co Ty Lilith wymyślasz jakieś słowa dziwne?
Przegryza się. Albo zagryza. Zagrycha się wogóle na tą instytucje mówi. Ale ja z niej nie korzystam.
ej, no bo jak oni mówią zapOjka, to pomyślałam, że tez pOgryzjają
Nie no, bawiąc się na połowinkach można już wszystko. Nawet pogryzać. Hehe.
'zapojka' buehehehe bueheheh buahahaha.
temat wałkowany już po raz dziesiąty na forum, ale podkreślę jeszcze raz moje stanowisko w owej sprawie - wódkę będę zapijał jedynie ZAPOJKĄ, zapojka po wsze czasy, bez jakiejkolwiek możliwości akceptacji innego wariantu.
połowinki

kojarzą mi się z wyrobami mięsnymi, brzmi nieapetycznie. Zdecydowanie : półmetek
a Child cfaniaku przyjedz na zlot kiedys to sie zmierzysz bez zapijania
jak się pije tu na Wschodzie?
Ludwisarz
07.12.2006 17:47
sretek dupetek
metek. metka. sremtka smerfekta, głupie to jak sto dwa.
połowinki? o lol, pierwsze słyszę.
półmetek moi państwo. o.
Avadakedaver
07.12.2006 19:31
co? kpisz se?
Hehe. Jak mieszkałam we Włocławku, to w połowie ósmej klasy był zwyczaj organizowania czegoś w stylu balu, i to się nazywało połowinki. Do liceum chodziłam w Krakowie już i się półmetek zwał półmetkiem. Nawet nie wiedziałam, że te nazwy to samo znaczą ;D
nie. naprawdę pierwsze słyszę. i gdyby nie to, że napisaliście, co to takiego, to bym nawet nie wiedziała, o co cho.
Rysiek_Kowal
07.12.2006 19:38
teraz to sie wszyscy wypieraja..
przyznac sie gdzie sie mowi polowinki bo smiejemy sie, a nie wiadomo w koncu z kogo i z czego...

polmetek!
ech... leksykalna Polska B i te jej półmetki ;p
Ludwisarz
07.12.2006 21:41
Ze mnie się Ryśku śmiejesz.
A ja twierdzę: Wszyscy co starają sie przedstawić wyzszosc polmetka nad polowinkami to idioci.
Madrzy sa Ci, ktorzy stawiaja na rowni i szanuja oba stwierdzenia lub wskazuja wyzszosc polowinek.
Ludwisarz
07.12.2006 21:46
Właśnie!
Półmetek kojarzy się bardziej z wyrobami mięsnymi, a nie połowinki, Ahmedzie.
Metka jest takie cos i to się chyba na jakiś szynko-mięsny wyrób mówi.
Więc półmetek to połowa tego szynko-mięsa.
Połowinki kojarzą mi się z wołowinką.
A półmetek z centrum handlowym.
wole kolejki w jakiejś Sferze niż w mięsnym.
no dla mnie połowinki to tez glupia nazwa i jak komus mowie "a na moich polowinkach" to zaraz mam wrazenie ze to smiesznie brzmi w moich ustach. ale u nas sie nie mowi inaczej, wiec nie bede pierniczyc ze polowinki rox XP
zagrycha i popita.
Małopolska, Lubelszczyzna, oraz Szczytno to półmetek.
Północ i Zachód to zasię połownki. Tak mi się to układa.
Połowinki. Matko.
podział jak przy wyborach :P
Mhm. Popegieeroska Polska pełna repatriantów bawi się na połowinkach. Polska pojedynczych gospodarstw i ludzi związanych ze swoimi ziemiami od czasów Kołodzieja bawi się na półmetkach =D
Cywilizacja bawi się na połowinkach ;P
Cywilizacja postsowiecka =P
Wschód bliżej sowietów był ;P I tam pewno mawiają półmetek
PrZeMeK Z.
07.12.2006 23:41
Znaczy, ta szlachta zaściankowa dziś baluje na półmetkach? Dobrze wiedzieć.
Ej, zróbcie ankietę w temacie: połowinki czy półmetek?
(Rzecz jasna, wiadomo, że wygrają połowinki... maja poparcie Partii

)
QUOTE(Katon @ 07.12.2006 22:15)
Mhm. Popegieeroska Polska pełna repatriantów bawi się na połowinkach. Polska pojedynczych gospodarstw i ludzi związanych ze swoimi ziemiami od czasów Kołodzieja bawi się na półmetkach =D
Pfff... Jam trzy pokolenia wstecz z ziem poniemieckich. [mam wrazenie, ze Kwidzyn czesciej był Niemiecki niż Polski] Acz dziadka w wermachcie nie mialem
Cywilizacja postsowiecka =P
generalna gubernia. to jak prusacy :P
O, wręcz przeciwnie. Generalna Gubernia nie była wcielona do Rzeszy. Jej obywatele nie rokowali na Niemców. Vide, dobre Polaki z nich były, ot co. A wschód Ruskiego bliżej, ale ludzi o ruskiej mentalności najwięcej na zachodzie, bo tam ludzie ze wschodu siedzą. Z tego Dzikiego Wschodu =D I to nie żadna tam ukraińska, elegancka szlachta tylko białoruska czerń ciemna.
Ja białoruska czerń ciemna nie jestem i Polka żem jak znalazł, z tego co się orientuję (chyba, że moje prababcie/praprababcie miały jakieś... przypadki, o których nie wiem).
Pomorze Gdańskie to inna bajka. Ale też się połowinkiem zaraziło, daje to do myślenia =P
Wbrew pozorom nie jestem z Gdańska ;P Ćwierć mnie jest z Warszawy, ćwierć spod Włocławka, ćwierć bodajże gdzieś koło Poznania... W połowie jestem chłopką, w ćwierci mieszczanką i w ćwierci szlachcianką. Można więc powiedzieć, że ze mnie interpoloniae dziecko jest. I powiadam Wam: Połowinki się mówi.
Skaziła Cię mroczna strona dziedzictwa Twego! Moc jest z półmetkiem.
Chciałeś powiedzieć: z połowinkami.
Pollyanna
08.12.2006 09:29
nie sądze by to tak działało ale może nie mam racji.
a co do tego mówienia o Chruście i innym to np. ja tak nie mówie (ale mój dziadek).
no to właśnie tak.
Kraków - półmetek, ale w podstwówce mieliśmy komers.
No tak. Może jeszcze mi napiszecie, że komers się u was nazywa koniecszkółek?
że impreza na koniec szkoly?
u nas to sie nazywa trzydniówka XD
PrZeMeK Z.
08.12.2006 16:06
Do boju, połowinkowcy!
"Hej, bagnet na broń,
Półmetkowca goń, goń..."
"Boże, coś Polskę tym półmetkiem skarał..."
"Nie rzucim ziemi skąd nasz ród,
Nie damy pogrześć mowy,
Polski my naród, polski ród,
Lud my połowinkowy..."
A tak w ogóle (zaraz kolejna wojna wybuchnie) jak u was mówi się na egzamin poprawkowy? U nas po prostu poprawka. A podobno istnieje takie słowo "komis".
nooo, jest cos takiego na uj
ale na polibudzie mamy poprawki
No ba! Komis. Pewnie. Miałem. Poświadczam, że istnieje na pewno =D
Ale wojny nie ma o co, bo poprawka i komis to dwie różne sprawa. Poprawka jest w sesji poprawkowej, a komis ew. jak w sesji poprawkowej nie wyszło poprawianie się.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę