Sie wypowiedzialam nawet. Moze to i prowokacja i przejaw 'poczucia humoru' ale nie podoba mi sie zart, w ktorym obraza sie moj 'ryj'. Dzieki z takimi zartami.
QUOTE(Zusia =) @ 09.10.2004 16:50)
przepraszam cię, ale co ty możesz wiedzieć? nigdy tu nie byłaś. nie widziałaś tej sytuacji. więc proszę, nie wypowiadaj się na temat, o którym nie masz pojęcia.
[...]
A skąd Ty wiesz co ja widziałam? Myślisz, że tylko u Ciebie w mieście są pozerzy, hm? I nie mów mi, że nie mam pojęcia na jakiś temat. Bo gówno wiesz o mnie, tyle Ci słodziutka powiem. Jeśli chodzi o pozerów to u mnie w mieście też są. Ale ja tak tego nie przeżywam jak Ty.
Poza tym na jakimś temacie piszesz, że nie tolerujesz nietolerancji. A co w tym momencie robisz? Mam prawo się wypowiadać na każdy temat tak samo jak Ty.
Aha, i przepraszać nie musisz, i tak się gniewam.
Puszczyk
10.10.2004 10:53
A u mnie w parku Metale się ze Skate'ami pobili i skończyło sie na obrazeniach śmiertelnych...
Z której strony te obrażenia śmiertelne?
Syriusz_Black
10.10.2004 13:39
3.2. znawcy tematu.
zazwyczaj w wieku od 17 do 19 lat, choć trafiają się nawet pustaki mocno powyżej tej granicy. główną ich rozrywką jest udowadnianie, że znają muzyke, której słuchają, lepiej niż ktokolwiek inny. często w tym celu dręczą młodszych kolegów, wypytując o nazwy zespołów lub albumów przez nie wydanych. u metali panuje chyba przekonanie, że lepiej zna muzykę ten, który potrafi wymienić więcej nazw. zapewne po nocach wkuwają nazwy frajerskich zespolików, o których nikt w promieniu 500 km nie słyszał, tylko po to, żeby móc kozaczyć ich znajomością w towarzystwie.
Chociaż tyle.. żeby dres wiedział co to muzyka...
no ale tu koleś napisał prawdę. tak właśnie jest, szpan mało znanymi zespolikami, które nie zawsze musza być fajne.
Syriusz_Black
10.10.2004 14:05
Zdarzają się tacy ludzie... ale nie ugólniajmy...
Tak jakbym powiedział, że wszyscy hh-owcy słuchają 18L i Peji.. :]
BlackOmen
10.10.2004 16:06
Boze jacy u mnie metale sa malo metalowi

Jeszcze nie doswiadczylem gnebienia jakimis malo znanymi zespolikami. U mnie nawet jak jest temat jakis maloznanych zespolow to czesto sie je pokazuje a niezeli stosuje sie jakies docinki ze ktos n ie zna takiego zespolu.
I ten pokaz z wkowaniem zespolikow to idzie bardziej tak ze jak ktos ma ulubiony zespol to stara sie wiedziec o nim jak njwiecej i moze znac rozne ciekawe rzeczy ale nie znowu jakies 666 faktow i zespolow z tym zwiaznych. Moze wielbicieli hh lub podobnej muzy wlasnie to wkurza bo wiekszosc ich zespolow jest opisywama w co 2gim czasopisemku i ich historia jest tak prosta jak teksty ich piosenek.
no nie powiem, żeby zespoł, które słucham były
w co 2gim czasopisemku
. powiedziałbym, że tylko w specjalistycznych, czyli takich jakie równeiż ma kultura metalowa. a teksty metalowych zespołów też są ambitne w większości. jak i z hip hopem. a poza tym trzeba dorabiać historię zepołowi ?
BlackOmen
10.10.2004 18:01
No OK ale na zespoly metalowe nie natrafisz w wiekszosci gazet a na hip-hopowe trafisz. Tutaj juz nie zaglebiam sie czy w takie zespoly jak ty sluchasz czy nie ( prosze nie mowic ze w gazetkach tego typu da sie znalezc zespoly nu-metalowe bo to nie jest metal ). No co do tekstow musze sie zgodzic niestety. A znanie historii to nie jest to samo co jej dorabianie.
sorry , ale jak Bravo huczy od 3W itp. bo HH jest tedy na topie ( cóż , gdyby metal też był pany to myślisz że inaczej by było ? ) , a jak poszukasz to napewno będzie DOBRY - nie szmira - zespół ( w twoim przypadku 'dobry zespół' to była by n. Metallica 'w cieniu' Linkinów ) który by się od Bravo trzymał z daleka. A np Ślizg można by było po części porównać do Teraz Rocka ( nie chodi mi o równość , tylko specyficzne pisma ).
Ślizg a Teraz Rock ? hm nie powiedziałbym o tyle o ile kiedyś czytywałem+ Teraz Rock i teraz ta gazeta bardzo obniżyła loty. a Ślizg dalej się trzyma. kiedyś w Rocku były ciekawsze felietony itp. ale i tak nie jest źle.
BlackOmen
12.10.2004 22:58
Slizg mozna wg. mnie porownac bardziej z Mystic Artem albo Trashem All niz z Teraz Rockiem.
tak, jest bardziej dla 'wtajemniczonych' w kulturę, chociaż cogorsza, po SLG zaczynają sięgać ludzie spoza pewnych kręgów 'kulturowych', co często nie wychodzi na dobre. chociaż mi tam zalezy na dobrze gazety.
A najlepszy na rynku jest Metal Hammer;]
W Metal Hammerze sa niewykwalifikowani dziennikarze (czy jak ich tam nazwac). W artykule o Amen wielokrotnie nazwali Darona Darronem. Amatorzy.
jaki Darron? =p
http://www.bagma.art.pl/forum1/viewtopic.php?t=29vs.
http://www.sokolka.org/~zarazeq/sk8shop/ nie czytać tego przy osobach wrażliwych na łacinę ;>
które "lepsze"? ;]
Najbardziej podobalo mi sie
w huj pieknie i estetycznie
Darona Malakiana* nazwano Darronem Malakianem. Coz za niesubordynacja. Ych ych.
----------
* Daron nie gra w Amen ale wspomaga tych ziomkow. =P
BlackOmen
14.10.2004 16:14
QUOTE(voldius @ 12.10.2004 23:33)
tak, jest bardziej dla 'wtajemniczonych' w kulturę, chociaż cogorsza, po SLG zaczynają sięgać ludzie spoza pewnych kręgów 'kulturowych', co często nie wychodzi na dobre. chociaż mi tam zalezy na dobrze gazety.
A kto jeszcze po niego seiga?
QUOTE(MisieK @ 12.10.2004 23:51)
A najlepszy na rynku jest Metal Hammer;]
A ja sadze ze kazde pismo ma swoje plusy i minusy a Metal Hammer napewno nie jest najlepszym z tych czasopism
QUOTE(Child of Bodom @ 13.10.2004 16:21)
jaki Darron? =p
http://www.bagma.art.pl/forum1/viewtopic.php?t=29vs.
http://www.sokolka.org/~zarazeq/sk8shop/ nie czytać tego przy osobach wrażliwych na łacinę ;>
które "lepsze"? ;]
Drugi link nawalil
no patrz wczoraj jeszcze działał
czyżby się komuś taki sklepik nie spodobał? ;]
BlackOmen
14.10.2004 18:18
Cenzura?
ze względu na łacinę,to dobrze,że nawalił.dostaję niekontrolowanych drgawek kiedy słyszę lub widzę ten język,a na lekcji odliczam minuty dzielące mnie do dzwonka i odmawiam zdrowaśki żeby nie znaleźć się przy tablicy...
---
a "Ślizg"..hmm jest dobry,kiedyś był lepszy,a teraz dla mnie jest po prostu dobry
Pawelord2
15.10.2004 07:13
Ahahaha :]
Ide sobie wczoraj wieczorkiem przez miasto ze znajomym i przechodząc obok kościoła przyuważyłem skejtów na ławeczce. Psia ich mać - niech siedzą (trzech ich było)
Zmrok już zapadał, ja bez czapki szedłem i długie moje włosy powiewały na wietrze. Skejci siedzieli na drugiej stronie ulicy i zapadającym mroku chyba sie nie skapczyli ze facet jestem bo gdy tylko ich mineliśmy usłyszałem za plecami - paczcie kurwa idzie metal ze swoją dziwką... no i chwilę tam sie nabijali tak żeby ich było słychać. I w którymś momencie jeden z nich wygłosił tezę na temat moich włosów. Od jakiegoś czasu jestem na tym punkcie cholernie niestabilny więc skręciłem od razu w lewo, w bocznicę, obszedłem ławeczkę w cieniu, wystartowałem i dosyć mocno kopnąłem dziada w tył głowy :] przekoziołkował na głowę i sie ujebał jeszcze w przód :]]]
Resztę dokończył znajomy który jednemu pociągną z buta w tyłek aż trzasnęło - ostatni uciekł.
Jak widać - dresiarze może są i mocni w grupach, nie boją się katować na śmierć, ale jak się im lidera zmiesza z ziemią to głupieją totalnie ;]
Geez, co ten hh z mózgu robi ;p
"...P..."
Te artykuły ;D Ja nie wiedziałe że jesteśmy tacy... straszni ;]
Pawelord, no ba... w gębie to oni mocni, ale my mamy glany;D
QUOTE(Pawelord2 @ 15.10.2004 07:13)
Ahahaha :]
Ide sobie wczoraj wieczorkiem przez miasto ze znajomym i przechodząc obok kościoła przyuważyłem skejtów na ławeczce. Psia ich mać - niech siedzą (trzech ich było)
Zmrok już zapadał, ja bez czapki szedłem i długie moje włosy powiewały na wietrze. Skejci siedzieli na drugiej stronie ulicy i zapadającym mroku chyba sie nie skapczyli ze facet jestem bo gdy tylko ich mineliśmy usłyszałem za plecami - paczcie kurwa idzie metal ze swoją dziwką... no i chwilę tam sie nabijali tak żeby ich było słychać. I w którymś momencie jeden z nich wygłosił tezę na temat moich włosów. Od jakiegoś czasu jestem na tym punkcie cholernie niestabilny więc skręciłem od razu w lewo, w bocznicę, obszedłem ławeczkę w cieniu, wystartowałem i dosyć mocno kopnąłem dziada w tył głowy :] przekoziołkował na głowę i sie ujebał jeszcze w przód :]]]
Resztę dokończył znajomy który jednemu pociągną z buta w tyłek aż trzasnęło - ostatni uciekł.
Jak widać - dresiarze może są i mocni w grupach, nie boją się katować na śmierć, ale jak się im lidera zmiesza z ziemią to głupieją totalnie ;]
Geez, co ten hh z mózgu robi ;p
"...P..."
khyh, ale Ty kozak jesteś ;p
MisieK - ale niektórym rozumu trochę brakuje ;]
piękne ;]
teraz pozostaje czekać, aż w lokalnej gazecie ukaze się artykuł o tym, jak to niewinne dzieci zostały zaatakowane przez satanistów, i gdyby nie to, że udało im się uciec, prawdopodobnie zginęłyby ofiarowane w czarnej mszy ;p
Weeezcie, takie akty mnie wkurzaja jak nic =="
Po co od razu z glanami leciec? A takie czyny to tylko znizenie sie do ich poziomu. Albo i gorzej.
I potem zeczywiscie bedzie w dzienniku, uwadze, naszych dzieciach i Bog wie jeszcze w czym o morderczych i rzadnych krwi metalach-satanistach.
I mnie prababcia opierdzieli przez was.
Nie mozecie byc ponad to? Cholera, to nie takie trudne jest ==
Pawelord2
15.10.2004 17:40
Mozna byc ponad ale jak napisalem - wlosy. Może to i jakieś zboczenie, ale ja o moje wlosy zawsze dbałem niesamowicie, aż tu pewnego wieczora dopadło mnie kilku takich łysych i poza zbutowaniem to mi właśnie mocno liczebność włosów zmniejszyli. Od tamtej pory każda niepochlebna uwaga na ten temat powoduje reakcję łańcuchową, natychmiastowe przypomnienie sobie tamtych wydarzen i wybuch agresji nie do zatrzymania.
W moi odczuciu miałem święte prawo zkopać dziadowi, tak na oprzytomnienie ;]
Ps. - glanów akurat nie miałem, gdyby dostał z glana w ten pusty łeb to by sie naprawde przekręcić mógł ;]
"...P..."
pobiłeś hip hopowców, prawdziwych chłopców, joł!
ale zdecyduj się czy to dresy czy hip hopowcy? ale Ty naprawdę kozak jesteś. szkoda, że glanów nie miałeś, to może byś ich zabił. za swoje włosy, bij ich, zabij! za włosy. jak hippisi robili. bleeee szatan jesteś.
A ja mam burze siegajacych troche za plecy wlosow, and..? Targaja mnie, robia mi dredy, plącza, ale nikogo za to nie glanuje. Wyzywaja mnie, tez nic. Robia dziwne miny i pokazuja palcowe sekwencje, tez nic.
A myslisz ze jak mu zakopales to bedzie cie bardziej szanowal, budzisz w nim respekt? Gowno, nienawidzi cie. Co gorsza, masz dlugie wlosy, wiec bedzie nienawidzil wszystkich z dlugimi wlosami co sie nosza tak jak ty. I co to dalo? Nakrecasz tylko ta durna spiralke. Wszyscy sie glanuja i nienawidza.
A, nie myl dresow z hip hopowcami. A poza tym tez ludzie.
BlackOmen
15.10.2004 19:33
QUOTE(voldius @ 15.10.2004 18:50)
ale zdecyduj się czy to dresy czy hip hopowcy? ale Ty naprawdę kozak jesteś. szkoda, że glanów nie miałeś, to może byś ich zabił. za swoje włosy, bij ich, zabij! za włosy. jak hippisi robili. bleeee szatan jesteś.
A mnie gonil jakis skurwysyn za to ze ubrany bylem na czarno i mam dlugie wlosy. Ja sie ostatnimi czasy uzbroilem w gaz pieprzowy dopuki nikt nie podejdzie nie dostanie. Swoja gaz pieprzowy jest w cipe zamiast sie lac jedno psikniecie i po sprawie i juz nie boje sie ze jakis chuj za man zapierdala przez 2 ulice.
QUOTE(voldius @ 15.10.2004 17:50)
dokładnie!!jest różnica międzie skatem,a zwykłym drechem,który również chodzi w luźnych spodniach,tylko że dresowych

zdecyduj się,bo szczerze mówiąc trochę mnie to razi,może nie słusznie kogoś oskarżasz...
A poza tym jak mozna oceniac jednostke pod katem calej grupy spolecznej? To mnie najbardziej frustruje.
Kurde, czy to dres, czy to skejt, czy metal, czy punk, czy ksiadz, czy Zyd, czy Bog wie kto jeszcze, to jest to czlowiek!
QUOTE(voldius @ 15.10.2004
19:50)
bij ich, zabij!
za włosy. jak hippisi robili.
/>
/>
masz coś do hipisów,
voldius?
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/glare.gif' border='0'
style='vertical-align:middle' alt='glare.gif' />
Pawelord2
15.10.2004 22:06
Dres, skejt - na ogól nie odróżniam, jedno i
to samo, co sie bede zagłębiał - jeszcze nigdy mi się nie za\darzyło
żeby jakiś ubrany na czarno gość z długimi (no nawet krótkimi, ważne że
"swój") włosami chciał mi twarz obić za nic. A z tymi nowymi to
już kilka razy...
I niestety fakt faktem raz im sie udało dosyc
skutecznie.
Zasadniczo gdy goni mnie grupka takich miśków nie
zastanawiam sie czy dresy czy skejci, jeden pies - i nawet tak sobie myśle
(przypuszczenia, kto wie jak to by bło ;]) że gdybym miał broń inną niż ręce
i nogi to bym jej użył bez oporów w stylu - ej, to człowiek jest. Jak
człowiek to po cholere mnie ściga i sam sie naraża na dajmy na to gaz w oko
albo kulkę w noge (noge... ciekawe gdzie bym celował...może jaja? jeden
śmieć już nie narobi więcej śmieci ale nie bede miał go na sumieniu)
/>
Eva(...) - może i masz długie włosy... no ale przyznaj -
leżałaś kiedyś na ziemi kopana przez kilku napastników nucacych w
miedzyczasie jakieś hiphopowe przyspiewki, drących ci włosy garściami i
bynajmniej nie widzacych w tym nic poza zabawą? bo ja takie coś mam za sobą.
Dorwali mnie bez najmniejszej przyczyny, banda której nijak nie mogłem uciec
że o obronie nie wspomnę. Włosy były tym co uznawałem za hmm... znajomego
który zawsze jest w okolicy ;] stąd reakcje takie a nie inne.
Nie
chciałem kozaczyć, dałem upust emocjom. Wiem doskonale że teraz ten dupek z
ławki nie pała do mnie miłością - ale nie oszukujmy się, nigdy mnie nie
kochał ;] nawet przed tym jak dostał kopa. Podobnie jak ja jego. Z tym że ja
człowieka nie majac powodu nigdy nie pobije, a on by to z chęcią zrobił.
Taki typ ludzi. Tyle
"...P..."
olewam Cię, kurwa
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif' border='0'
style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif' />
/>
Kiro oczywiście, że mam do wsioków, którzy mieli długie włosy. i
ćpali! kwiatek na kwiatku kurwa! chuj pizda wieloryb! blee
jesteśmy nietolernacjyjni!
Tymon i Tymon
jesteśmy nietolernacjyjni!
Ano prawda, zresztą nie ma ludzi w 100% tolerancyjnych.
Misiu ;* buuzi. kochamy Cię Ty szatanie!
Tymon i Tymon
Odpieprz się
//I nie mów do mnie Misiu do kur** nędzy!
BlackOmen
15.10.2004 22:51
Misu i Voltusiu co to wszystko ma znaczyc?
Pawelord2
15.10.2004 22:51
Sam jestes nietolerancyjny i sie jeszcze na mnie rzucasz ;p
Zreszta, ja sie z brakiem tolerancji nie kryje - precz z pedałami...
"...P..."
BlackOmen
15.10.2004 22:54
Zreszta, ja sie z brakiem tolerancji nie kryje - precz z pedałami...
"Nie to zebym byl antysemita, ale zydow to ja nie lubie"
Black, sam nie wiem, ale zaczyna mnie to nudzić;]
BlackOmen
15.10.2004 22:57
Kolejna nedzna prowokacja w twoja strone?
Nie vold sie naćpał i udaje 13stke=='
BlackOmen
15.10.2004 23:00
Skad takie przypuszczenia?
Wezcie sie Misie uspokojcie. Tyle wam powiem.
Flower-Power-Lordzie, Elvaralinde ;d Dla Miskow Ewa.
Traumatyczne przezycia nie usprawiedliwiaja agresji bez powodu. Wspolczuje ci, ale takie mam zdanie.
Edit:// No, powod zawsze jest, ale ten byl jak na moje niewystarczajacy.
Edit2:// Ja tez sie nie kryje z nietolerancja - precz z rasizmem, antysemityzmem i podzialami kulturowymi.
BlackOmen
15.10.2004 23:07
Flower-Power-Lordzie, Elvaralinde ;d Dla Miskow Ewa.
A jakie Miski?? Jak narazie mamy chyba tylko jednego i wecej nam nie trzeba.
Oj bo wy to wszyscy takie misie pluszaki potworzaki ;d
[/offtopic]
Edit: Down:// Tymon, idz spac, bo ta godzina zle najwyrazniej na ciebie dziala.