Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Kara Smierci
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
MisieK
Jeden taki na tysiace...
mayi
jeden wystarczy pozatym proponuje zeby obejrzyc sobie film "Tańczac w ciemnosciach" Larsa von Tiera
Syriusz_Black
Albo obejrzeć/przeczytać "Zieloną Milę" S. Kinga....
MisieK
Ogladalem oba i czytalem zielona mile. I?? A z reszta ja mowilem po polsce... w stanach faktycznie wiezniowie maja przechlapan, i tak miec powinni. A u nas, taki co zabije nawet sie nie boi. Siedzi sobie zul na ulicy, mysli tak: Zabije kogos, dostane dorzywocie i bede mial dach nad glowa, wyzywienie... bo to polska wlasnie...
Syriusz_Black
Nie rozumiemy się... a szkoda...
MisieK
Szkoda.... ale ja mam zdanie wyrobione i go nie zmienie... lajf is brutal...
Syriusz_Black
Poczekajmy MisieK aż Ciebie skażą biggrin.gif
A popierając czyjeś zabójstwo, będąc za karą śmierci lub wykonując wyrok jesteś winny kary śmierci popełnionej na przestępcy... a to też jest morderstwo...
Secner
QUOTE (MisieK @ 12.07.2004 10:12)
Szkoda.... ale ja mam zdanie wyrobione i go nie zmienie... lajf is brutal...

To jest zdecydowanie za często wypowiadane zdanie.

Co dla mnie jest straszne - prawie 80% osób deklarujących wiarę w Chrystusa opowiada się za przywróceniem kary, na jaką został skazany ich Bóg. Kary śmierci. Dla mnie jest to tragedia.
Syriusz_Black
Dokładnie Secner...
To jest przerażające... równie dobrze chcąc kary śmierci możecie wyrzec się swojej wiary...
MisieK
Zabijaja, to niech wiedza ze tez moga zginac... sama wiedza ze moga pewnie zmniejszyla by ilosc morderstw...

A kto wam powiedzial ze wierze w Boga? Jestem realista, uwierze jak zobacze...
mayi
pozatym kara smierci w sumnie nie kaze sie skazanego ale jego rodzine skazant jak bedzie sztywny to raczej nie bedzie romyslal o winie i rodzinie ktora zostala na ziemi ale rodzinie bedzie brakowac skazanego
MisieK
mayi-> moze zaczniesz w to mieszac jeszcze sedziego, policjanta ktory nacisnie przycisk, kota skazanego i nie wiadomo czego jeszcze???
mayi
MisieK->szkoda ze nie potrafisz uszanowac zdania innych tylko ironizujesz
Child
QUOTE (mayi @ 12.07.2004 10:22)
pozatym kara smierci w sumnie nie kaze sie skazanego ale jego rodzine skazant jak bedzie sztywny to raczej nie bedzie romyslal o winie i rodzinie ktora zostala na ziemi ale rodzinie bedzie brakowac skazanego

w drugą stronę - a rodzina zabitego to co?
mayi
przyznaje rodzina zabitego tez cierpi
Secner
QUOTE (Child of Bodom @ 12.07.2004 10:36)
w drugą stronę - a rodzina zabitego to co?

Cierpi. Ale czy w związku z tym, że sama cierpi musi powodować cierpienie innych? Czy to jest to takie szeroko krytykowane podejście w stylu "Ja mam źle - a on lepiej - zrobię mu źle!"?
mayi
w zwiazku z dyskusja o karze smierci przydalaby sie umiejetnosc przebaczania
MisieK
wychowali dziecko na morderce to teraz maja... bo na niumyslne spowodowanie smierci nie dostaniesz kary smierci...
Child
Czy to jest to takie szeroko krytykowane podejście w stylu "Ja mam źle - a on lepiej - zrobię mu źle!"?

Nie.
Jednak rodzina ofiary w pewnym momencie, kiedy emocję biorą górę, widzi dla zabójcy jedna karę - śmierć. Nie uznają 25 lat [po 15 latach za dobre sprawowanie wyjdzie], dożywocia [zapewnione dobre warunki do życia, co byłoby w niektórych wypadkach nagrodą nie karą]
Secner
QUOTE (MisieK @ 12.07.2004 10:45)
wychowali dziecko na morderce to teraz maja... bo na niumyslne spowodowanie smierci nie dostaniesz kary smierci...

Mówiąc tak obarczasz winą rodzinę. Więc skoro rodzina jest winna to logicznym jest, że także powinna być wsadzona do więzienia. Idąc tym tropem, do paki powinni pójść nauczyciele i przyjaciele skazanego.
mayi
dlatego powtorze po raz kolejny kto jest bez winy niechaj pierwszy zuci kamieni wszyscy jestesmy w jakis sposb polaczeni
MisieK
w zwiazku z dyskusja o karze smierci przydalaby sie umiejetnosc przebaczania

Nie no... nie rozsmieszaj mnie... dam ci taki topny ostatno przyklad... Andrzej S. znany w swiecie psycholog, bral udzial w wielu sprawach o pedofilie, a sam zgwalcil pare dzieci, dodam autystycznych(dla lolkow, dzieci autystyczne nic nie mowia praktycznie) i co wybaczyc mam mu niby? Chyba cie popier.....

Secner -> ta jasne i jeszcze jego pies dry.gif
mayi
Misiek dzieci altystyczne to nie takie co nie mowia ale takie ktore maja problemz porozumniewaniem sie nie potrafia werbalnie przekazac swoich uczuc problemy z komunikowaniem sie z otoczeniem.Z tego co wiem nie ma oficjalnego komunikatu co zrobil andrzej S.
MisieK
Z tego co ja widzialem 3 dni temu czy 4 w wiadomosciach to sie przyznal... ogladajci czasem wiadomosci ludzie!
mayi
wiem ze sie przyznal ale nie podano czy zgwalcil swoich pacjentow a zwlaszcza dzieci altystyczne
Child
przypominam że wsród stawianych mu zarzutow jest "zmuszanie dzieci do czynnosci seksualnych"
mayi
ale na razie nie ma zadnych konkretnych informacji
Child
toć się przyznał
MisieK
a wiesz jak to z nim bylo? Znaleziono u niego w domu kupe gazet z aktami z dziecmi w roli glownej... na jednym z nich bylo dziecko autystyczne... a pana Andrzeja S. poznano po dziarze na rece... wyjasnilem?
BUNTOWINIK
Jeżeli już ma być ta kara śmierci to w takich przypadkach!!
-Zabicie z zimną krwią (Zabicie->Zbeszczeszczenie zwłok->zgwałcenie zwłok->wyrzucenie do rzeki(albo jeziora))
-Jeżeli przestępca się przyzna
-Nie wyrazi skruchy
KARA ŚMIERCI pozostaje jeszcze pytanie jak, w Amercye zabija się trucizną, kiedyś było krzesło smile.gif , ale gilotynka też jest dobra i masz 1000000% pewności że nie przeżyje
mayi
moim zdaniem skuteczniejsze jest wiezienie pan Andrzej S. bedzie mila duzo czasu na przemyslenia
BUNTOWINIK
Moim zdaniem powinien mieć więzienie i spotkania z psychologiem (oby nie kobietą)
Nemo
Wiezienie dla przemyslen? Oj... To by sie

ludzie rozbestwili. A nie lepsza "cela smierci"? Delikwent

posiedzi tam z jakis miesiac przed smiercia i ma zalatwione przemyslenia za

cale zycie.
MisieK
A ja wam mowie ze go wsadza do

psychiatryka...

Dla mnie powinien przesc sie po zielonym dywanie...

mayi
ale po smierci skoncza sie jego wyzuty

sumnienia zostaje od nich uwolniony
Nemo
To tez zalezy - gdzie trafi.
MisieK
Oj... pomysli sobie... rzeczywiscie cos to

zmieni... a i tak bedziecei tak gadac puki wam w rodzinie ktos nie zostanie

zamordowany... cikaw jestem czy wtedy chcielibyscie zeby morderca mial czas

na przemyslenia...
mayi
niechcialabym przyczynic sie do wydania na

kogos takiego wyroku
MisieK
juz ja to widze...
mayi
wiesz MisieK moze dlatego nie mozesz mnie

zrozumniec bo faceta trudniej wczuc sie w innych ,podobno
MisieK
czekaj czekaj... zaluzmy ze ktos zgwalcil a

potem zabil ci corke... i co niech sobie zyje tak?
kubik
QUOTE (mayi)
Wiesz kubik nie wiem czy to znasz ale "Kto jest bez winy niechaj pierwszy zuci kamien"

Jak prestepcy zaczną respektowc tą zasadę to i ja zaczne a narazie = 0 tolerancji

QUOTE (mayi)
to nie my powinnismy osadzac o zyciu badz smierci

I znów wracamy do pytania kto? Bo jezeli nie powinnismy jako ludzie [czyli istoty ujemne -nie potrafiace wejść w umysł podejrzanego] to może wogóle zrezygnowac z sądów, kar i więzień. Bo przeciesz nie mamy prawa sądzić ludzi.

QUOTE (Syriusz)
A popierając czyjeś zabójstwo, będąc za karą śmierci lub wykonując wyrok jesteś winny kary śmierci popełnionej na przestępcy... a to też jest morderstwo...

Będe brutalny: Jak smiesz Syriusz porównywac "morderstwo" na zabójcy z morderstwem na ofierze jego? Moge chłodną analize poprowadzić i wykazac ze smierć tego smiecia jest wybawianiem dla społeczenstwa a innej jednostki społecznej tragedią

QUOTE (Secner)
Co dla mnie jest straszne - prawie 80% osób deklarujących wiarę w Chrystusa opowiada się za przywróceniem kary, na jaką został skazany ich Bóg. Kary śmierci. Dla mnie jest to tragedia.

po pierwsze: kolejny dowód na to że POlska jest krajem HIPOKRYTÓW
po drugie ja się nie deklarowałem. smile.gif

QUOTE (MisieK)
Andrzej S. znany w swiecie psycholog

A ile dzieci uratował? Ilu dorosłych? Nie bronie go oczywiście ale nie bądżcie tacy samosądnu juz jeszcze facia nie skazali a gówna* go juz skazali. W zasadzie to nawet chciałbym aby okazał się niewionny. Powinien wtedy milionowe odszkodowania od tych gównien powyciagac tak aby padły.
* - brukowce

QUOTE (mayi)
wiesz MisieK moze dlatego nie mozesz mnie zrozumniec bo faceta trudniej wczuc sie w innych ,podobno

Jestem dowodem, że to nieprawda smile.gif i moge ci zaręczyc, że bym rozszarpał takiego facia na kawałki.

QUOTE (MisieK)
czekaj czekaj... zaluzmy ze ktos zgwalcil a potem zabil ci corke... i co niech sobie zyje tak?

troche zbyt skrajny przykład podajesz ale zgadzam się z toba ogólnie smile.gif
MisieK

align='center' width='95%' cellpadding='3'

cellspacing='1'>

id='QUOTE'>QUOTE (MisieK)
Andrzej S. znany w swiecie

psycholog

A ile dzieci uratował? Ilu dorosłych? Nie bronie go

oczywiście ale nie bądżcie tacy samosądnu juz jeszcze facia nie skazali a

gówna* go juz skazali. W zasadzie to nawet chciałbym aby okazał się

niewionny. Powinien wtedy milionowe odszkodowania od tych gównien powyciagac

tak aby padły.
* - brukowce

class='postcolor'>

Czyt me posty... przyznal sie do

winy...
kubik
To nie znaczy, że jest winny
Secner
Nie no... nie rozsmieszaj mnie... dam ci taki topny ostatno przyklad... Andrzej S. znany w swiecie psycholog, bral udzial w wielu sprawach o pedofilie, a sam zgwalcil pare dzieci, dodam autystycznych(dla lolkow, dzieci autystyczne nic nie mowia praktycznie) i co wybaczyc mam mu niby? Chyba cie popier.....

Wiem, że dla wielu coś takiego jak "wyższe uczucia" to całkowita abstrakcja. Ale uspokuj się. Nie mówiąc już o tym, że nic tak naprawdę nie wiadomo o A.S.

Secner -> ta jasne i jeszcze jego pies dry.gif

Więc powiedz - dlaczego tylko rodzina?

Z tego co ja widzialem 3 dni temu czy 4 w wiadomosciach to sie przyznal... ogladajci czasem wiadomosci ludzie!

Nie wiem czy wiesz, ale wiadomości i brukowce nie są całkowicie pewnym źródłem informacji. Dopóki nie będzie podany wyrok, człowiek jest niewinny. (Nawet jeśli się przyznał).

a wiesz jak to z nim bylo? Znaleziono u niego w domu kupe gazet z aktami z dziecmi w roli glownej... na jednym z nich bylo dziecko autystyczne... a pana Andrzeja S. poznano po dziarze na rece... wyjasnilem?

Tak. Wiem. "Fakt" pisał nawet ciekawsze rzeczy. Ostatnio chyba o ufo gdzieś w małopolsce. Innymi słowy - pozwól zająć się tą sprawą sądom.

Jeżeli już ma być ta kara śmierci to w takich przypadkach!!
-Zabicie z zimną krwią

Swoją drogą - nie wiem czy wiesz, ale kara śmierci to też "zabicie z zimną krwią".

KARA ŚMIERCI pozostaje jeszcze pytanie jak, w Amercye zabija się trucizną,  kiedyś było krzesło smile.gif      , ale gilotynka też jest dobra i masz 1000000% pewności że nie przeżyje

Przeczytaj sobie "Komorę" Grishama.

A co do gilotyny - bywały przypadki kiedy ostrze zatrzymywało się w połowie karku, tak, że skazany wciąż żył, ale sparaliżowany.
MisieK
Nie wiem czy wiesz, ale wiadomości i brukowce nie są całkowicie pewnym źródłem informacji

Jeszcze do konca nie stracilem zaufania do telewizji publicznej. I bardzo rzadko sie zdarza by podawali nieprawdziwe informacje.

Swoją drogą - nie wiem czy wiesz, ale kara śmierci to też "zabicie z zimną krwią".

Ktos kogos zabil bo chcial zabic, kara smirci to zaplata.

człowiek jest niewinny. (Nawet jeśli się przyznał).

To tylko taki chwyt marketingowy.

Ale zejdzmy z AS, a co powiecie o tych rodzicach co zabili 4 swoich dzieci, dwójke w dzien po urodzeniu, sa dowody, jest wszystko. I co? Darujecie im zabicie czwórki wlasnych dzieci? Rodzina ich pozaluje? Piesek?
Secner

Ktos kogos zabil bo chcial zabic, kara smirci to zaplata.

Tak tłumaczą się bandyci. "Zaczepiał mnie to ma!". "Krzywo się uśmiechną to dostał!"

To tylko taki chwyt marketingowy.

Słucham? Możesz rozwinąć?

Ale zejdzmy z AS, a co powiecie o tych rodzicach co zabili 4 swoich dzieci, dwójke w dzien po urodzeniu, sa dowody, jest wszystko. I co? Darujecie im zabicie czwórki wlasnych dzieci? Rodzina ich pozaluje? Piesek?

Nie sądzę, żeby prześciganie się w zbrodniach było dobrym pomysłem. Powiem tak - Kara śmierci ma tak naprawdę jeden cel - dać upust złości poszkodowanych (co i tak nie działa). Pokazać, że "niech ma za swoje". Tylko tyle. Zwierzęcy instynkt, akcja -> reakcja, oko za oko. Na wielu to nie działa może, ale ja jestem pewien jednego - jeśli jesteśmy za karą śmierci zamieniamy się miejscami z zabójcą. To tyle odnośnie mojego zdania na ten temat.
MisieK

align='center' width='95%' cellpadding='3'

cellspacing='1'>

id='QUOTE'>QUOTE 

To tylko

taki chwyt marketingowy.

Słucham? Możesz

rozwinąć?

class='postcolor'>

Hm... tak mi si skojazylo, ze

skoro on jest niewinny, nawet jesli sie przyznal to uwazasz ze co to jest

chwyt marketingowy, dla wiekszego rozglosu, czy moze chce wywolac litosc, ze

jest niby chory i w ogole...

I moral z tego taki ze bede utrzymywal

za wlasne pieniadze mordercow, gwalcicieli i nie wiadomo kogo jeszcze... co

sie kluci z moim poczuciem sprawiedliwosci...
peggy_brown

Mayi, dokładnie tak samo to widzę. A w wielu przypadkach mordercy pochodzą z normalnych rodzin, są szanowanymi obywatelami. Wyobrażcie sobie, że ktoś z waszej rodziny morduje z zimną krwią np. dziecko. Gdyby dostał karę śmierci cały żal spadłby na was i wasze rodziny. Świadomość, że żyje, choćby zamknięty na cztery spusty i z daleka od domu, byłaby chyba lepsza, prawda? (Nie mówię o przypadkach, kiedy rodziny zabójców zaczynają pałać do nich nienawiścia)

Jeśli uważacie, że nie ma nic gorszego od smierci, to po co wymyślono eutanazję? Ludzie chcący się jej poddać nie boją się śmierci, wręcz przeciwnie - pragną jej. Kolejny przykład - samobójstwa. Wyczerpanie psychiczne i fizyczne, ból, strata kogoś bliskiego - to gorsze niż śmierć.

Dlatego nie jestem za przywróceniem kary śmierci. Skazańcy powinni ciężko harować. Nie obchodzi mnie jak - niech im choćby skują nogi i postawią przy jakiejś taśmie produkcyjnej. Kilkanaście godzin w jednej pozycji da im popalić. Albo niech, cholera, pojadą na wykopki. Niech zarobią na siebie, a reszta pieniędzy niech zostanie przekazana na jakiś dom dziecka czy schronisko. Powinni ostro dostać w dupę. Niezależnie, czy siedzą za pobicie, gwałt, zabójstwo czy oszustwo podatkowe. A nie - telewizorek w celi i bójki ze współwięźniami.

Zmienić system więzieńnictwa, a kara śmierci nie będzie potrzebna. Polepszyć wykrywalność zbrodni. No, ale w tym kraju chyba sobie jeszcze na to poczekamy.
BUNTOWINIK
QUOTE (mayi @ 12.07.2004 11:45)
faceta trudniej wczuc sie w innych ,podobno

FEMINISTKA!!!
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.