Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Seriale, sitcomy i inne
Magiczne Forum > Kultura > Klan, Plebania, Niewolnica Isaura
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Ludwisarz
Ten strajk mnie dobija.
Jezu jak oni skrocili Heroesow przez to ;/
Eva
I mode na sukces!! ;CCC
nutrias
Nie wiem czy słyszeliście. Bardzo możliwe jest, że od lutego puszczą tylko 8 odcinków (bo tyle jest na razie nakręconych), a pozostałe odcinki mają być puszczone razem z kolejnym sezonem W 2009!
PrZeMeK Z.
Słyszeliśmy, słyszeliśmy sad.gif
Cóż, jedyna nadzieja w tym, że strajk szybko się skończy.

Z drugiej strony, przy 8 odcinkach miałbym więcej czasu na naukę do matury tongue.gif
em
echhhh no właśnie skrócenie herosów najbardziej mnie boli, kruca fuks jesteśmy w środeczku sezonu przecież... i jeszcze tylko trzy odcinki.
Lilith
wciagnęłam sie w na wspólnej
do tego stopnia, ze sobie w necie ogladam przyszle odcinki biggrin.gif
no ale kuuurcze, co za rzeczy sie teraz dzieją!
Ewa całowała się z Przemkiem, aaaaaa
a w nastepnym odcinku Marta bedzie miec badanie usg i cos sie tam bedzie dzialo, aaaaa
em
z kim z kim z kim jest jeszcze z filipem?
no żech ja tu nie mam tv i nie jestem na bieżąco dementi.gif
PrZeMeK Z.
Ewa całowała się z Przemkiem, aaaaaa

Szfak, co ja piłem?
Lilith
QUOTE(em @ 28.11.2007 14:10)
z kim z kim z kim jest jeszcze z filipem?
no żech ja tu nie mam tv i nie jestem na bieżąco  dementi.gif
*

jest jest i to jak, juz sie zareczyli i beda miec bobo, ale no wlasnie maja byc jakies jaja na badaniu usg.
no a Ewa krecila z takim kolesiem - mistrzem ceremonii i tez z tego jaja beda, bo Roman mysli, ze oni cos wiecej tego.
ale to Ty bardzo nie na czasie jestes, a wiesz, że Żaneta z tym no Wieśkiem juz są po slubie?
no i w ogole tyle sie dzieje teraz, ze nie moge usiedziec wink2.gif
em
nie wieśkiem tylko grześkiem, wiesiek to jej brat przecież - wiem, wiem, to było jeszcze we wrześniu jakoś wtedy, jak weronika z adamem (bo przegapiłam oba wesela).
no i zastanawiałam się właśnie, jak z tym michałem lesieniem poprowadza ten watek, bo to to mi w ogole umknelo.
powiedz mi jeszcze, ze herbusiowa wypieprzyli na dobre, to juz bede calkiem happy cheess.gif
asiatal
to brzmi jak jakaś telenowela smile.gif
hazel
bo na moje oko to własnie jest telenowela...
asiatal
toć wiem :]

ostatnio zobaczyłam cały jeden odcinek Mody na Sukces...
nutrias
Polećcie mi coś na święta ;D (oprócz Jericho, Losta, Californication, Herosów i Prisona)
em
Doctor Who! ja jeden sezon przerabiań w średnio dwa dni, na przerwę świąteczną trzy sezony jak znalazł.
Lilith
o matko!
na wspolnej wymiata!
dziecko Marty bedzie miec wade gnetyczna i wszyscy sa nieszczesliwi, a juz najbardziej matka Filipa, ktora nie chce im pieniedzy dawac.
no a Lesien ucieka chyba z serialu, bo wyjezdza z Warszawy i Roman juz wszytsko wie i znowu sie kochaja z Ewą.
a juz na 100% cos sie stanie Grzeskowi, bo caly czas walkuja temat jego wyjazdu do Irlandii, stluklo sie lusterko i Zaneta placze, aaaaa
hyhy wink2.gif
GrimmY
QUOTE(nutrias @ 18.12.2007 21:50)
Polećcie mi coś na święta ;D (oprócz Jericho, Losta, Californication, Herosów i Prisona)
*

dexter, family guy albo six feet under.

ach i przypomniało mi się. od paru dni oglądam od pierwszej serii 'that 70's show'. przezaczepistny serial komediowy, polecam każdemu kto nie miał jeszcze styczności.
Katon
Świat wg. Kiepskich. To naprawdę jest zabawne.
GrimmY
dla mnie raczej 'tak głupie, że aż śmieszne'.
PrZeMeK Z.
A ja z rozbawieniem oglądałem tylko te odcinki, gdzie wszystko było w miarę "realistyczne". Strasznie moim zdaniem zepsuły ten serial odcinki o UFO, diabłach, powodziach itp.
Katon
Zgadzam się. No i te bez Waldusia w ogóle są o dupę rozbić.
PrZeMeK Z.
Obejrzałem sobie ten cały "Zagubiony pokój" na TVP1. Nic wybitnego, ale zaciekawiły mnie wątki fantastyczne - kojarzy mi się to trochę z Silent Hillem, a to dobrze. No i gra tam aktorka z Lost :]
Madame Lestrange
Mój ranking:
1. Heroes (Herosi)
2. Prison Break (Skazany na śmierć)
3. Lost (Zagubieni)
4. The O.C. (Na fali)
5. Tajemnice Smallville

Tylko to oglądam smile.gif
Eva
Ja czekam na 6 i 7 sezon That 70s Show. Niech no tylko wyladuje w moich dloniach a te swieta beda na prawde swietne :d (nie wiem, nie wiem, zaprawde nie wiem jak mozna tego nie lubic xP) Pluje sobie w brode ze zostawilam w mieszkaniu Treki The Next Generation bo nie mam co robic wieczorami.
Child
Pluje sobie w brode ze zostawilam w mieszkaniu Treki The Next Generation bo nie mam co robic wieczorami.
moze w koncu nauczysz sie spac jak normalny czlowiek tongue.gif
Eva
A idz mi, nie bede sie kladla popołudniami, to niezdrowe! ;p Swoja droga poogladalabym chetnie X-Files, mam tylko 2 sezony (juz zjedzone) ale tez w mieszkaniu -_-
Lilith
ło matko, zdaje sie, ze przerwali mi na wspolnej w okresie swiatecznym, a niech to!
Golden Phoenix
Wciągnęłam się w Dr House'a. Tak jak nie przepadam za serialami, tak na ten czekam z utęsknieniem. Co prawda TVP 2 emituje dopiero pierwszy sezon, a na świecie jest już chyba 3 albo 4, ale to nic. Serial ogólnie wygląda tak: co odcinek inna przypadłość medyczna, z którą nie radzą sobie zwykli lekarze, więc zajmuje się nim dr House, który absolutnie nie ma nic wspólnego z Kubą z "Na dobre i na złe". Doktor jest wredny, ironiczny, nikogo nie lubi, a to jest genialny i serwuje świetną dawkę ironicznego humoru. Są też pokazywane drobne wątki poboczne dotyczące życia doktora i jego zespołu.
Aktualnie jestem na etapie ściągania z sieci oryginału i będę konfrontować to z polskim lektorem.
Eva
Co do lekarskich seriali to mam ochote na 'Grey's Anatomy' ale to dopiero jak sie Rozowe lata 70 skoncza ssac :p
GrimmY
QUOTE(Eva @ 23.12.2007 23:58)
Co do lekarskich seriali to mam ochote na 'Grey's Anatomy' ale to dopiero jak sie Rozowe lata 70 skoncza ssac tongue.gif
*

grey Ci się spodoba, gwarantuję. nie ma chyba kobiety, której ten serial by się nie podobał (tak tak, uogólniam). 6 sezon rozowych lat jest całkiem całkiem, siódmy już zchodzi w mym mniemaniu do kategorii 'ujdzie' (zresztą czego bym się nie czepiał to i tak przyznam, że parę razy się posikałem ze śmiechu) ale już sezon 8 jest zdecydowanie nie na miejscu. może to zmęczenie materiału się odzywało, może brak dwóch głównych bohaterów (no może nie dosłownie i nie będę mówił o kogo mi chodzi;), jest inaczej - w sensie negatywnym - po prostu.

co i tak nie zmienia faktu, że to jeden z lepszych seriali komediowych, jeśli nie seriali w ogóle, które widziałem w życiu.
Eva
Wiem o kogo chodzi i jakos ciezko mi sobie wyobrazic serial bez nich, ale zobaczymy. 5 sezon tak mnie rozmontowal ze az moge go ogladac over and over. Zwlaszcza motywy z menopauza ;> Mistrzostwo swiata i lzy w oczach. A co do Grey's anatomy to wiem ze mi sie spodoba bo ogladalam kilka odcinkow na polsacie i glownie to oraz opinia kolezanki mnie zmotywowalo do ugryzienia tego w jakis rozleglejszy sposob.

Tos mnie tym 8 sezonem przerazil! Myslalam, raczej mialam nadzieje, ze to raczej jakos ujedzie i utrzyma poziom.. W koncu zostal Hyde, no nie? xP
nutrias
3 pierwsze odcinki 'Jericho' przeciekły - tak dla informacji wink2.gif

Edit:
no więc, odcinki kopią w pyte - moim zdaniem lepsze od pierwszej serii. cały czas coś się dzieje, coraz więcej znaków zapytania.
generalnie nie mam pojęcie jak to wszystko się wyjaśni w 4 odcinkach (bo 2 seria to tylko 7 odcinków). jest też możliwość zrobienia 3 serii, zależy od stacji - mają być dwa zakończenia
GrimmY
najprawdopodobniej na dniach (a może już) zakończy się strajk scenarzystów w juesej.
yay!
nutrias
Już się skończył, wczoraj i dzisiaj ze 3 razy słyszałem o tym na tvn24 wink2.gif
nutrias
4 odcinek Jericho już jest, jak zwykle rozwala!
GrimmY
jestem po pierwszym odcinku/pilocie serialu terminator: the sarah connor chronicles.

co by tu powiedzieć to sam nie jestem do końca pewien. serial nie jest zły, kurde nawet mógłby być bardzo dobry, gdyby nie pewne podstawowe zagadnienie. otóż największym plusem i jednocześnie bolączką serialową jest/będzie (bo piszę o tym z perspektywy pilota i może im dalej w las tym lepiej) to, że bazuje ona na dwóch i pół zajefajnych filmach (trzeci terminator był taki sobie). przede wszystkim lena headey to nie linda hamilton, a nowy 'dobry' terminator to mimo wszystko nie gubernator arni. a właśnie, nowym obrońcą przyszłego przywódcy ludzkości jest pani terminator tudzież terminatorka, zabieg w sumie ciekawy wink2.gif poza tym brak tu trochę wyrazistej muzyki, kilka razy w tle dało się słyszeć remiks motywów z drugiego filmu kinowego. jest też parę wpadek logicznych (a to dopiero 1wszy odcinek), których ni w cholerę nie potrafię sobie wytłumaczyć. ale zobaczymy jak będzie dalej, serial z tego, co wiem póki co dobrze się przyjmuje.
Child
http://www.southparkstudios.com/

wszystkie odcinki South Park do obejrzenia. za darmo ;d
anagda
QUOTE(Golden Phoenix @ 23.12.2007 23:53)
Wciągnęłam się w Dr House'a. Tak jak nie przepadam za serialami, tak na ten czekam z utęsknieniem. Co prawda TVP 2 emituje dopiero pierwszy sezon, a na świecie jest już chyba 3 albo 4, ale to nic. Serial ogólnie wygląda tak: co odcinek inna przypadłość medyczna, z którą nie radzą sobie zwykli lekarze, więc zajmuje się nim dr House, który absolutnie nie ma nic wspólnego z Kubą z "Na dobre i na złe". Doktor jest wredny, ironiczny, nikogo nie lubi, a to jest genialny i serwuje świetną dawkę ironicznego humoru. Są też pokazywane drobne wątki poboczne dotyczące życia doktora i jego zespołu.
Aktualnie jestem na etapie ściągania z sieci oryginału i będę konfrontować to z polskim lektorem.
*

Nie prawda że House nikogo nie lubi. On lubi siebie. I nie tylko. Ale to nie sezon który emituje TVP2 (już chyba nawet nie, bo post sprzed trzech miesięcy).

Akurat z medycznych seriali wszystkie mnie jakoś wciągnęły. I House, i GA i swojego czasu ER.
nutrias
A Jericho się skończyło sad.gif
Finał wymiata
managarm
QUOTE(Child @ 28.03.2008 20:50)
http://www.southparkstudios.com/
wszystkie odcinki South Park do obejrzenia. za darmo ;d
Z nowego (12) sezonu jak narazie tylko 1 odcinek daje rade ;) [12x02 :P]

QUOTE(nutrias @ 28.03.2008 22:32)
A Jericho się skończyło :(
Finał wymiata
No to musze zaczac sciagac :)
Child
chwilowo przygode z SP skonczylem na 9-tej i 10-tej serii. plus z niezidentyfikowanej odcinek o guitar hero [posysał, ale koncowka mnie rozłożyła ;p]
Ludwisarz
Wpadlem w trans Pitbulla i w ciagu ostatnich trzech dni chyba z 16 odcinkow obejrzalem.
Jest mega niesamowity.
Ide spac.
GrimmY
popieram. jeden z niewielu polskich seriali, które jestem w stanie oglądać i do tego z zaciekawieniem.
vold
Ja obejrzałem pierwszą i drugą serię po dwa razy już, trufan ze mnie, serio, teksty też znam na pamięć. Trzecia jest póki co, taka se, ale da radę obejrzeć. Gebels to mój idol
('-wie pan co, a ja mam to w dupie. tak, mam to w dupie.
synku, słyszałeś, jak tatuś mówił że ma w dupie.
- tak
- nie powtarzaj tego. no ... chyba że naprawde masz to w dupie')

A z SP to nowy odcinek mnie rozłożył, wcześniejsze były raczej mocno średnie (poza tekstem 'We are H I V positive!'), ale opcja Cartmana z kotami jest po prostu genialna.
Ludwisarz
Jesli ktos jeszcze nie ruszyl swojej szanownej pupki aby sciagnac i obejrzec serial Carnivale, to niech wie, ze to ogromny blad.
vold
Jest już Fringe, nowy serial wg pomysłu Abramsa.
MAM BEKE że nie wiem,
PIERWSZA SCENA W SAMOLOCIE, zakładam że to troche autoironiczne.
A chwile później gra ten, co w Loście mógłby grać szatana - to znaczy ten czarny, który zatrudnił Naomi.
em
lulz, oglądałam to fringe przed chwilą, znaczy trailer
pal licho abaddona, tam gra pacey z jeziora marzen! czarodziej.gif

w sieci wyciekł pilot, ale pono słabe

obejrzałam przed chwilą pilota do how i met your mother
kurde brakowalo mi takiego absurdalnego amerykanskiego sitcomu biggrin.gif
Ludwisarz
1. visit http://www.mininova.org/tor/632137 and http://www.mininova.org/tor/1272983
2. download
3. watch
4. PROFIT !!!
managarm
Sciagnalem. Jak Ewa wroci to bedziemy dzialac.
PrZeMeK Z.
Czyli nie będziecie mieli czasu oglądać? wink2.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.