managarm
11.08.2008 12:54
Haha, nie no kiedys obejrzymy:)
Jeden weekend, duzo popcornu i styknie
obejrzałam całe six feet under, to które wszyscy tak zachwalali. i...nie mam nic do dodania. no, może że płakałam przy zakończeniu.
mi zostało z 18 odcinków jeszcze.
a ja ostatnio Greeka przełknęłam w 3 dni
final six feet under - ktos ma chusteczki?
PrZeMeK Z.
02.09.2008 11:48
Jestem po pierwszym odcinku "Six Feet Under" i muszę przyznać, że nie przechwaliliście. Naprawdę poruszający.
I daje do myślenia.
ej, ja uważam że to dobry serial, ale wcale mnie nie wziął przy pierwszym odcinku. prawde mówiąc, wzięło mnie przy jednym z pierwszych odcinków trzeciej serii.
właśnie ja przy pierwszym odcinku się zachwyciłam openingiem głównie, ciśnienia na oglądanie następnych nie miałam prawie, dopiero w okolicach finału drugiej serii I got hooked.
PrZeMeK Z.
02.09.2008 12:48
No fakt, pierwszy odcinek się dłużył momentami, ale z jakiegoś powodu mnie wzięło. Końcówka była dobra.
I to też nie tak, że mam teraz chęć obejrzeć cały sezon pod rząd. Po prostu mam zamiar oglądać dalej.
Dopiero teraz sprawdziłem. To ma PIĘĆ sezonów? Kurde, trochę dużo.
e tam lost ma 6 po 22 odcinki :P
no i jak ci się podoba, to chyba dobrze, że dużo, nie? ;)
hello? przyjaciele maja 10 sezonów :F
PrZeMeK Z.
02.09.2008 13:26
No niby dobrze, ale jeśli to ma zamiar stać się naprawdę wciągające w okolicach sezonu trzeciego, to brzmi to nieco niepokojąco

Zresztą dopiero się przekonam, czy dobrze, że dużo. "Prison Break" mi się podobał, ale zrobili go za dużo - powinien był się skończyć po pierwszym sezonie. "Lost" też jest trochę nazbyt rozciągnięty, choć poziom trzyma.
dwa odcinki nowego sezonu Californication już śmigają po torrentach. co do prawdy premiera dopiero 28.09. , ale wypuścili wcześniej PREAIR.
a ja spokojnie czekam na trzeciego dexa.
QUOTE(MisieK @ 09.09.2008 13:54)
a ja spokojnie czekam na trzeciego dexa.
dex jeszcze w pierwszym sezonie dawał radę, ale już w kolejnym tendencja spadkowa. do trzeciego zupełnie mnie nie ciągnie. nie chcę sobie psuć smaku i wolę, żeby odtwórca roli głównej pozostał w mojej głowie jako David Fisher (SFU!).
igzakli, jak dawałam wczoraj koledze pierwszy sezon sfu, powiedział, że nie wie, kiedy poprosi o następny, bo mają dextera w kolejce, to mu kazałam koniecznie najpierw obejrzeć sfu. z dwojga złego wolę oglądać dexa przez pryzmat sfu niż w drugą stronę :F
PrZeMeK Z.
15.09.2008 22:15
Six Feet Under jest wspaniałe. Skończyłem pierwszy sezon i naprawdę mam ochotę na jeszcze. Doskonałe aktorstwo, perfekcyjnie skonstruowane postacie, ważne tematy - daje do myślenia, bawi i wzrusza. Większość innych seriali obyczajowych zaczyna w porównaniu z SFU wyglądać śmiesznie.
House'a też zaczynam. Zapowiada się fajnie.
Ciągle kurde nie widziałem. Coś się nie mogę zabrać za oglądanie w ogóle. A w kolejce czeka ten doktor że kto kurde? no i właśnie sfu, jak to uroczo zwykliście zdrabniać. No i chyba będę lame jak nie zobaczę, a przeraża mnie fakt, że pewnie jest zajebiste i będę oglądał, zamiast cieszyć się życiem czy coś.
PrZeMeK Z.
16.09.2008 00:31
Od Doktora zacznij! Od Doktora!
Jak Cię to martwi, to sobie zostaw oglądanie czegokolwiek na samotne wieczory (o ile jeszcze pamiętasz, co to takiego)
Właśnie mi się ostatnio przypomina w związku z natłokiem rozbieżnych zajęć u mnie i u lubej mej.
Przem dobrze gada, zacznij od Doktora, ale się nie martw, SFU ma ograniczoną liczbę odcinków, jeśli nie zaczniesz oglądać teraz zaraz już, to ich nie przybędzie ;) a Doktor ma przerwę w regularnych sezonach do 2010, więc masz sporo czasu :).
Smutno mi ze nowe odcinki Family Guya nie smiesza mnie juz tak jak poprzednie. Jesli i ten serial sie wypali w stylu That 70s Show to sie chyba rzuce z balkonu.
Nowy odcinek Dextera tez mnie jakos nie zachwycil, przynajmniej House nadal trzyma poziom.
lolwut?
Eva, wszak wyszedł dopiero pierwszy odcinek, jak dla mnie był conajmniej w porządku; może jakoś nie specjalnie cieszy mnie rezygnacja z żartów wyjętych zupełnie z kontekstu (chociaż powinienem napisać coś o ich ograniczeniu), ba, jestem pewien, że to 'faza' jednoodcinkowa - vide początek sezonu poprzedniego.
Ludwisarz
01.10.2008 23:28
Cali sie sciaga, Herosi sie sciagaja, Battlestar sie sciaga, Who sie sciaga... A ja w domu przez ostatnie poltora tygodnia bylem moze 2 noce?
managarm
01.10.2008 23:32
Bedziesz mial problem jak posciagasz. Mam zalegle PB, Herosy, Himymy i glowie sie nad tym od czego zaczac xD
Co do FG, ostatni odcinek rzeczywiscie slaby, ale w sumie, jak to Grim stwierdzil w poprzednim sezonie wyzyn nie bylo.
Przywiez mi himyma!
<krzyczy przez sen>
QUOTE(Eva @ 01.10.2008 22:26)
famili gaj
Obejrzalam wlasnie 2 odcinek 7 sezonu i niestety nadal nufin speshul.
managarm
16.10.2008 16:09
Nowe southparki tez nie blyszcza. No kupa, nie ma co ogladac. Musze wrocic do Bleacha i Naruto

Co do seriali: Supernatural trzyma poziom, ale to juz na dobra sprawe robi sie nudne. Heroes to samo. Prison Break, czy to sie kiedys skonczy? Himym:
"tonight i pick up a lesbian" xD
heoresi jacyś tacy biedni, zresztą mam momentami wrażenie, że kring się mota, na przykład po co kazali Peterowi przejąć moc Sylara, skoro na dobrą sprawę ich moce dają taki sam rezultat, tylko Peter nie ma "skutków ubocznych" w postaci głodu? jak za tym nie ma głębszego wyjaśnienia to będę b. rozczarowana. chociaż Evil!Claire to ciekawy motyw :D.
HIMYM pierwszy odcinek póki co najlepszy, chociaż nie widziałam jeszcze tegotygodniowego :>. i nie jadę na weekend do domu, więc będę trzy tygodnie do tyłu na wszystkich świętych!
managarm
16.10.2008 18:42
Ja chyba nie mam jakiegos ulubionego watka w Herosach - kazdy mnie tak samo irytuje i w sumie ogladam juz tylko dla fabuly.
Nie no, ja to ze wszystkim jestem o week w plecy bo w koszalinie mam zablokowane p2p i z p2m musze sciagac. (a tam seriale pojawiaja sie z niezlym opoznieniem)
Dexter zrobił się chujowy, Rzym obejrzałem, Californication dobry, Plotkara tak sobie do oglądania, czekamy na Losta.
Ma ktoś wszystkie 5 serii Ally McBeal?
Dexter ojcem
House...
PS: właśnie ściągam płytę Billego Joela (:
My ogladamy Supernaturala i ja wiem ze to sie kupy nie trzyma, nie jest zbyt mądre ani ambitne no ale kurcze, Castiel ^_^
Dexter kozacki w tej trzeciej serii, jedyny serial który serio chce mi sie ogladac, chce. Nawet na Californication nie mam takiej jazdy.
owczarnia
19.10.2008 23:56
BrzydUlę oglądam. Fajna

.
Naruto ma 13 sezonów... o_O
teraz to ja się nie dziwię, że wszyscy studenci oglądają Naruto podczas sesji.
managarm
21.10.2008 23:39
Ze niby sesja taka dluga?
Od jutra startuje z Californication - zbieralem sie ze 3 miechy xD
że niby odwleka się czynność kucia na za 13 sezonów
Ostatnio zacząłem Deadwood. Serial w brutalnym westernowym klimacie, gdzie "LACHOCIĄG" jest ulubionym przekleństwem, gdzie whiskey i krew leją się strumieniami, a burdel stanowi centrum życia towarzyskiego. A wszystko się dzieje w miasteczku, w którym króluje całkowite bezprawie, nie ma szeryfa, sądu, ani władzy. Every Man For Himself. Jeżeli komuś odpowiada taka atmosfera, to polecam.
Ludwisarz
22.10.2008 19:47
Powiedziales mi o Carnivale.
O Californication.
Mroczna Wieze lubimy (dawaj ksiazki!!!)
Sprawdze i Deadwooda, bo wiem, ze Twoj dobry smak jest dobry.
Deadwood dopiero zacząłem. Nawet jednego sezonu jeszcze nie obejrzałem, więc nie wystawiam znaku jakości. Po prostu ostatnio przykuło to moją uwagę. Nic więcej. Nie ma rewelacji, ale jest przyzwoicie.
managarm
24.10.2008 23:15
Zrobilismy z Ewa 1 sezon californication w jeden wieczor. Hmm, serial imho sredni, czasami dotyka wyzyn, ale kilka irytujacych mnie watkow fabularnych nie pozwalaja mi na inna klasyfikacje. Zakonczenie jednak sprawilo ze mam bardzo duza ochote siegnac po 2 sezon.
obejrzałam jak na razie tylko 2 odc. Californication, resztę dościągam po testach czy coś takiego. Wg mnie 2 sezon w tych 2 odc. szału nie robi.
skończyłam secret diary of a call girl (w tych ostatnich ujęciach chyba ciążę widać po billie, nie? :) ) i callum blue jest moim nowym ulubionym aktorem.