Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Seriale, sitcomy i inne
Magiczne Forum > Kultura > Klan, Plebania, Niewolnica Isaura
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Eva
Koncowka 6 odcinka nowego House'a - czekalam na to 5 sezonow!! ohmy.gif
GrimmY
ogląda tu ktoś 'true blood'? bo chcę wiedzieć, czy po pilocie coś się w tym serialu dzieje.
Eva
Jeszcze nie zaczelim ale niedlugo mamy zamiar sie za to zabrac.
Potti
hoho. właściwie to staram się trzymać z dala od większości seriali, szczególnie takich, które potrzebują ogarniania każdego/prawie każdego odcinka, a mają już kilka sezonów. ale raz na jakiś czas się trafi i najczęściej zauważam to w telewizji, tym razem padło na "House'a". moja drużyna generalnie, bo jeśli chodzi o końcówkę drugiego i teraz trzeci idę równo z TVP2, sama obejrzałam sobie kawałek pierwszego, prawie całą resztę drugiego, finał czwartego i teraz lecę z piątym. i jest spoko, nic mnie nie dziwi, a 'jaram' się na bieżąco. właśnie oglądam szósty, czwarty wymiata wink2.gif

p.s. jak mogłam zapomnieć, jakie soundtrack ma momenty. Al Green, The Replacements, Bon Iver, !!!.
Katon
poczytalibyście jakieś książki, pffff...
Eva
Ha, ostatnio nawet czytam, bo sie sama na siebie zdenerwowalam, ze taki ze mnie addict serialowy.

Co do True Blood - obejrzane 6 odcinkow, calkiem wciagajace, tylko nie wiem czy z powodu glownej postaci nieumarlej (oh he's just so pretty to look at) czy mojej wielkiej zwały z akcentu ludnosci Luizjany.
em
dead like me, po 7.5 odcinka stwierdzam, ze jest dziwny i nie wiem, czy sie zmiesci w mojej top 10... glowna bohaterka ma tak niesamowicie irytujaca osobosc, ze nie moge jej juz sluchac, ale postaci drugoplanowe sa wystarczajaco ciekawe, zebym ogladala dalej. dobrze, ze to ma tylko dwa sezony i nie bedzie wiecej (znaczy, jakas kinowka ponoc)
managarm
Twarda jestes, ja zrezygnowalem po pilocie wink2.gif
em
taa, ale CALLUM BLUE! warto bylo chociazby to see him that miserable :D

btw, widziałam 26 minut pilota firefly, nie bylo fajne
Reika
To ja może się włączę... Nie chciało mi się czytać 11 stron o.O Dlatego przeczytałam tylko parę... Więc mogę się powtarzać z niektórymi...

Mój ulubiony serial to Gilmore Girls... Obejrzałam wszystkie 7 serii i c zasem do niego wracam... Przegadany serial, ale cudnie przegadany...

Bardzo też lubię Friends'ów... Parę razy widziałam z siostrą wszystkie 10 serii. Często nam się zdarza w rozmowy coś wrzucić, tekst albo sytuację z tego serialu XD

Przed Prison Break'iem broniłam się bardzo długo... Bodajże półtora roku. Wszyscy wracali do domu w niedziele na 20 żeby tylko zdążyć na kolejny odcinek a ja się dziwiłam. Dopiero jak nie miałam co robić w wakacje, to w cztery dni obejrzałam obydwie serie... i? Stwierdzam, że na drugim sezonie powinno się skończyć. Co za dużo to niezdrowo. Teraz od czasu do czasu włączę polsat w niedziele.

Bardzo lubię Grey's Anatomy... Przyznaje, że bardzo podobne do ER, ale jednak do tego mam większy sentyment...

Koleżanka namówiła mnie kiedyś na The Tudors. Widział ktoś? Jeden z niewielu seriali, który oglądam regularnie co tydzień...

Jeżeli chodzi o polskie seriale, to ktoś trafnie stwierdził, że wszędzie dzieje się to samo i ci sami aktorzy są... Mi to bardziej przypomina seriale brazylijskie. Takie odmóżdżacze...

Zbieram się już jakiś czas do Dr House'a, Six Feet Under i Rzymu... No cóż, zobaczymy wink2.gif

Jeżeli chodzi o oglądanie Naruto przed sesją to ja robię podobnie, tylko że Friends'i wtedy lecą non stop na moim tv wink2.gif no i oczywiście mam dom na błysk, żeby usprawiedliwić brak nauki czymś pożytecznym XD

Eva
Mycie podlogi o 5 nad ranem, tak. Wg mojej wykladowczyni to sie nazywa active learning.
Avadakedaver
QUOTE(Eva @ 08.11.2008 13:15)
Koncowka 6 odcinka nowego House'a - czekalam na to 5 sezonow!! ohmy.gif
*

a ja na koncowke 7 czekalem od kiedy wyszedl 6.
w sensie... Huddy? come on.
Eva
Oj ja mam wnioski, ze he wants her, he just doesnt realise it yet, wlasnie po odcinku 7 koncowce.
asiatal
no serialnie. w końcu nie rzucał niczym w Wilsona ani nawet nie ironizował, gdy ten gadał o ich potencjalnym rilejszonszipie
Eva
Sam fakt, ze on do niej przyszedl, mimo ze nie wszedl, is dripping with meaning! :P
asiatal
ha! A ja mam kolejny odc. House'a ale nie zobaczę, póki się nie nauczę na jutrzejszy sprawdzian z historii. I jestem bardzo kon-fuckin'-sekwentna!
Eva
The Big Bang Theory - ha, dawno nic mnie tak nie rozbawilo. Polecam wszystkim, obojetnie czy w dziecinstwie ogladali Star Treka i czytali komiksy czy nie xD
em
Bez kitu, the big bang theory jest rewel, SHELDON <3!!!
matoos
O tak, Big Bang i geek out to the max!

Uwielbiam jak Sheldon mówi, mógłbym go słuchać bez przerwy, jak mi się znudzi Daleckie Exterminate! to sobie jakiś jego wywód wrzucę na smsa tongue.gif
Eva
Ile radosci z tego klingonskiego boggle i kamien, papier, nozyce, jaszczurka, Spock =D Cholera, gdybym nie byla humanista, bylabym geekiem.
em
Zdążyłam ściągnąć tylko 10 odcinków w weekend, wiec resztę obejrze w święta, ale kurde im dluzej go (Sheldona) slucham, tym bardziej pewna jestem, ze skoro sama nie moge byc geekiem, to wyjde za geeka :> i swear to god i will!
Hypacja
Nate kocha Sleater-Kinney! <3<3<3
Hagrid
Byłem w życiu fanem tylko jednego serialu "JAG-wojskowe biuro śledcze", jeśli ktoś ma wiedzę o tym że ten serial gdzieś jest pokazywany to prosze o kontakt, niestety nie lubię oglądac na ekranie monitora.
Lilith
o, też oglądałam, Harmon Rabb wymiata ;]
a tam teraz jakaś Polka gra podobno.
Hagrid
Tam wszyscy są świetni łącznie z admiralem i Calytonem Webem;> A właśnie, czy teraz powstają jakieś nowe odciniki? Z tego co pamiętam to fabuła nie sięgałą 11 września i dalej...
managarm
List of JAG episodes
Hypacja
ej nie ogarniam, jak to Nate umarł i przeżył? śmierć kliniczna? spoko, lepiej, bo zaczęłam wierzyć, że nakręcili następne serie bez niego. i czemu do cholery on jest z tą WEIRDO z Seattle?!?!?!?! Brenda niezbyt dobra z tym swoim byciem "such a slut" ale, że odrazu ta wariatka...? co z tego, że urodziła mu dziecko... to nie obliguje do żenienia się z nią! wink2.gif

em
hahahah
tak samo miałam po trzech pierwszych odcinkach 3 sezonu tongue.gif
poczekaj do finału!
PrZeMeK Z.
Też mnie to dręczyło, ale jestem dopiero w jednej trzeciej trzeciego sezonu, więc sza!
em
nicniemówięnicniemówię! :x
em
wpadłam powiedzieć, że zaczęłam drugi sezon tbbt i absolutnie nieskonczenie KOCHAM sheldona.
Neonai
QUOTE(Hypacja @ 21.12.2008 20:59)
ej nie ogarniam, jak to Nate umarł i przeżył? śmierć kliniczna? spoko, lepiej, bo zaczęłam wierzyć, że nakręcili następne serie bez niego. i czemu do cholery on jest z tą WEIRDO z Seattle?!?!?!?! Brenda niezbyt dobra z tym swoim byciem "such a slut" ale, że odrazu ta wariatka...? co z tego, że urodziła mu dziecko... to nie obliguje do żenienia się z nią! wink2.gif
*

fajnie Marta, że tak przezywasz. będziemy miały o czym rozmawiać jak już skończysz biggrin.gif
Hypacja
No, skończyłam wczoraj. 4 dni, dwa sezony ;] Wiedziałam, wiedzialąm ze ona musi umrzeć! W ogóle, ona taka beznadziejnie nijaka, Brenda puszczalska, ale jakaś przynajmniej. BTW nie chcę, żeby Nate i Brenda byli razem. To głupie by było. No i biedna Clare... ten jej ex, jakmutam, napewno wróci w czwartym sezonie, ale tylko po to zeby się zabić smile.gif
mroffka
Moim zdaniem godnymi polecenia sa dwa angielskie seriale- Gossip Girl i One Tree Hill, w prawdzie trzeba sie nameczyc przy sciąganiu ich z neta ale są naprawdę świetne. POLECAM w 100%

managarm
Wreszcie ruszyla reszta seriali: Supernatural, Himym, TBBT, House.
Jestem w trakcie ogladania ale Supernatural trzyma poziom:)
Eva
Gossip Girl angielskim serialem? Seriously?
managarm
Yeah, nowe odcinki HIMYMa miazdza.

Ogladal ktos Town Called Eureka? Dzis o tym uslyszalem i sie zastanawiam czy warto.
Ludwisarz
QUOTE(Eva @ 21.01.2009 18:25)
Gossip Girl angielskim serialem? Seriously?
*

One Tree Hill angielskim serialem? Seriously?
mroffka
oj czepiacie sie szczegółów... smile.gif Ważne, że fajny smile.gif
em
skończyłam z nudów dead like me, drugie sezon dużo lepszy, choć całościowo wypada mocna przeciętna. dla calluma i jego plot z daisy adaire było warto.

bierem sie za true blood, chociaz pierwszy odcinek malo zachecajacy.
Eva
Dead like me - superprzeciętny zapychacz czasu miedzy jednym serialem a drugim. Calluma faktycznie sie bardzo przyjemnie oglada, a calosc nie jest na tyle zla, zeby to zarzucic.
PrZeMeK Z.
How I met your mother.
em
*nie trzeba komentarza*

btw, ostatni odcinek - barney - awww. uwielbiam tegoroczny plot ^^

ahahahh

zaczynam oglądać "dead like me - the movie". nie będzie wielkim spoilerem, jak powiem, że w tym filmie nie ma ruba... zastępuje go inny aktor: henry ian cusick. I call it a fandom collision, quite a funny one this time :D (also, recast on daisy was a one STUPID IDEA)
Lilith
byłam wczoraj u babci uczyć się szyć na maszynie, ale niestety nic z tego nie wyszlo, bo szły akurat 3 seriale babcine pod rząd no i po pierwszym niemieckim nawet znośnym (wiadomo, miłość, nienawiść, pieniądze), poszłam do domu, bo zaczął się meksykański z trwożną muzyką w trwożnych momentach i gromami w oczach, więc nie wytrzymałam ;]
em
obejrzałam 10 minut life on mars us - do momentu kiedy pojawia się "gene geenie". nie dam rady więcej cheess.gif
nutrias
Widział ktoś 'Skins'? Warto się za to zabierać? Dość mocny się wydaje.
owczarnia
Ja nie widziałam, ale mam zamiar. Podobno rewelacyjny.
Avadakedaver
ten zwiastun trwał zdecydowanie kilka razy za długo.
harolcia
Słyszał/ widział ktoś serialu "Dynastia Tudorów"? Bo jest w piątki na TVP1, obejrzałam wczoraj kawałek i zapowiada się nieźle, ale nie wiem, czy się w to 'wciągać', czy raczej sobie darować?
Eva
Ja sobie darowalam.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.