Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Coś Naprawdę Długiego... Lubisz Czytać?[zak]
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Kwiat Lotosu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
PrZeMeK Z.
Witam wszystkich jako debiutujący na forum FF.
Zawsze szukałem fanfika, który - zamiast na kolejnej kalce akcji z serii - skupiałby się na odczuciach i relacjach między bohaterami. Zacząłem w końcu sam coś takiego pisać... a efekt oceńcie sami. Miłej lektury!
P.S. Nie zrażajcie się początkiem, ciąg dalszy będzie lepszy!

[...]
PrZeMeK Z.
A tutaj rozdział drugi... Czekam z niecierpliwością na oceny.

[...]
szelma
No... nie powiem... całkiem całkiem biggrin.gif a przynajmniej mi się podoba tongue.gif troszkę mi tylko nie pasuje jak Dyrcio mówi o tym serialu... jakoś mnie tak troszkę razie... ale ogólnie super biggrin.gif czekam na kolejne części biggrin.gif
wnenkowa
Ciekawe... Ciekawe... inne wymiary i w ogóle...zobaczymy.
pisz dalej biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
nosferatu
Bardzo bardzo fajne wink2.gif Oryginalny pomsył ! Mam nadzieję, że będziesz kontynuować pisanie !!
Aly
świetne w opowiadaniu są opisy uczuć - ja je uwielbiam i za to masz wielki + u mnie smile.gif
dobry pomysł z tymi innymi światami - nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Hogwart , którego dyrektorem jest Filch biggrin.gif
niecierpliwie czekam na następną część smile.gif
PS tak w ogóle to witam wszystkich wink2.gif
szelma
ekhm.... a gdzie kolejne party?? dry.gif Ja tu czekam tongue.gif
EnIgMa
Może jestem nastawiona zbyt sceptycznie, ale jakoś nie przypadł mi do gustu pomysł z tymi światami alternatywnymi... styl jednak masz całkiem niezły smile.gif więc życzę powodzenia w dalszym pisaniu no i weny oczywiście...
PrZeMeK Z.
Nie próżnowałem biggrin.gif . Oto kolejna porcja mojej pisaniny.

[...]
PrZeMeK Z.
[...]
PrZeMeK Z.
[...]
PrZeMeK Z.
[...]
PrZeMeK Z.
[...]
daigb
przed przeczytaniem:
nooooo jak przegladalam to dlugosc mi sie podoba tongue.gif adekwatna do tytulu. no to teraz ide czytac smile.gif

po przeczytaniu:
wg mnie po prostu swietne! zupelnie nowe pomysly, zero nawiazan do innych opowadan. po prostu genialne! swietnie sie czyta, naprawde fajnie piszesz, literowek tez nie ma...po prostu musze ci pogratulowac i czekam na reszte! smile.gif

ps. tak po za tym to kiedy ty to piszesz? przeciez tego jest bardzo duzo do napisania tongue.gif a ty wklejasz to w tak szybkim czasie. jestem pod wrazeniem!
Jade^_^
wow... przeczytałam to na jedno posiedzenie... naprawdę świetne i jedzie po psychice...

kurcze, no mam nadzieję, że wkrótce zobaczę tu nowy rozdział, bo to jest serio świetne.. życzę z całego serducha weny..
Kedos
O ja pier..... Znaczy sie: O kurczę, ale fajne... Wciąga, wciąga strasznie. Dawno czegoś tak dobrego nie czytałem na tym forum. Wiec wielkie brawa dla ciebie i nutella.gif na osłodę ciezkiego pisania
Roma
WoW
Mam takie pytanko: To twój pierwszy ff? Bo jesli tak... to musze ci przyznać że masz talent, jego duże pokłady. A więc teraz komentarz konstruktywny:
Po pierwsze TYTUŁ! Każde opowiadanie musi mieć tytuł! Na niektórych forach jest on niemalże niezbędny, więc zmień ten bo szczerze mówiąc nie zachęca wink2.gif
Po drugie: Wiesz jak wyglądają diologi? Nie? To ci powiem:
- Blebleble. - Duża litera
lub
- Blebleble - mała litera

I tego się trzymaj w twoich dialogach nie ma niestety myśliników początkowych, a powinny być - popraw.
Po trzecie; yyy przewidujesz jakąś scenę "erotyczną"? Bo jesli nie to nie jest odpowiedni dział na tego opka tongue.gif
Pozytywy:
Bardzo orginalne światy alternatywne- zawiodłam się jednakże tak dużym podobieństwiem tego ostatniego do prawdziwego świata- Voldzia, śmierć Cedrica itp. Podobają mi się opisy (począwszy od natury, na zachowaniach postaci skończywszy wink2.gif )
Długość partów mnie nie znięchęca- wręcz przeciwnie uwielbiam takie kolosy!
Opowiadanie robi wrażenie=> jak najbardziej pozytywne.
Pozdrawiam
Roma
Ajihad
Sam pomysł całkiem ciekawy, pisz dalej
nutella.gif na zachętę
Kara
Dużo sie rozpisujesz i to jest (przynajmniej dla mnie tongue.gif ) dobre. Literówek i ortograficznych byków nie zuważyłam. Styl masz niezły tylko tak dalej smile.gif . Właśnie... Zgadzam sie z Romą... czy przewidujesz jakies sceny erotyczne bądź brutalne?? Jeżli nie to może przenies do zwykłego Fan Fiction??

Pozdrawiam

Kara

PS: krowki.gif krowki.gif ----> na wenę tongue.gif
Ajihad
Wiadomo może, kiedy będzie nowy rozdział?
Kara
Niestety to wie tylko autor tongue.gif

Kara
PrZeMeK Z.
Jestem znów! Bardzo przepraszam za tak długie przerwy, ale dostęp do internetu mam tylko u znajomych i to BARDZO sporadyczny (bywa, że raz na 2 miesiące sad.gif ).
Odpowiem najpierw na pytania. Nie jest to mój pierwszy fanfik, były inne próby, ale dziś nie nadają się już w ogóle do czytania, wierzcie mi biggrin.gif . Samo opowiadanie jest sprzed około roku, ale przechodzi wciąż jakieś poprawki i przeróbki, więc choć jest niemal na ukończeniu, zamieszczam kolejne części z przerwami. Poza tym, nie ukrywam, że obawiałem się komentarzy i na początek dałem tylko malutką partię tekstu... blush.gif
Nie wiem, skąd sie bierze brak początkowych myślników - w oryginale są, przy wklejaniu są, a na forum nie ma. huh.gif W każdym razie spróbuję coś z tym zrobić.
Zaś "sceny" przewiduję - i to już wkrótce... Co do tytułu, co powiecie na "Ciemności, weź mnie za rękę"? Jeśli taki wyda się wam odpowiedniejszy, zmienię go.
Pomóżcie mi! - w jaki sposób dodać avatara i podpisy pod postami?

Tymczasem zaś zapraszam na ciąg dalszy opowieści. Miłej lektury!

[...]
PrZeMeK Z.
[...]
PrZeMeK Z.
[...]
Kara
Następne party nie odstępuja pod względem jakości od pierwszych... Tytuł podoba mi się... Taki troche mroczny...tongue.gif A avatara i podpisy wchodzisz w mój profil i tam masz avatar i sygnatury tongue.gif

Pozdrawiam

Kara
Ajihad
Dobre, dobre biggrin.gif
Świetnie się czyta Jakością nie ustępuje poprzednim rozdziałom Gdyby były jeszcze opisane jakieś akcje ruchu oporu....
czekolada.gif dla ciebie
EnIgMa
No, no... robi się coraz ciekawiej, im dłużej czytam, tym bardziej mi się podoba, a muszę przyznać, że na początku ten ff niezbyt mi przypadł do gustu blush.gif aż wstyd, bo teraz jest naprawdę świetny i czyta mi się wprost cudownie smile.gif moje gratulacje
daigb
hmmmm a mi sie podobalo od samiuskiego poczatku! wiesz co, autorze? teraz to jest moj ulubiony ff smile.gif tak po za tym to ile to ma odcinkow? smile.gif pozdrawiam! smile.gif
PrZeMeK Z.
I' m back! smile.gif Bardzo przepraszam za tak długą nieobecność, postaram się poprawić. Ci, którzy podpisują się pod życzeniem Ajihada - chcą opisów akcji ruchu oporu - nie powinni się zawieść kolejnymi rozdziałami.
Chciałbym jeszcze bardzo podziękować za wszystkie wasze komentarze - naprawdę mnie motywują do pisania. Ale sądzę, że przydałoby mi się trochę krytyki - napiszcie, co wydaje wam się nie takie, jak być powinno?
Miłego czytania!

[...]
PrZeMeK Z.
[...]
PrZeMeK Z.
[...]
daigb
hmmmm jedyna uwaga na dzisiaj to ze znalazlam jedna literowke tongue.gif tak to boskie i w ogole! smile.gif czytajac to przezywalam z nimi wszystkie emocje. gratuluje talentu, naprawde smile.gif juz nie moge sie doczekac kolejnego partu i tego co sie stanie z Hermionka, jak sobie Potterek poradzi smile.gif gratuluje po prostu smile.gif
Roma
Musze cię rozczarować bo nie mam nic do skrytykowania, no może poza jedną literówką w XI rozdziale wink2.gif
Masz świetny styl, no po prostu brak mi słów, nie mogę się doczekać kolejnego rozdziału! POstacie, fabuła... no po prostu miodzio. czekolada.gif na zachętę;)

Pozdrawiam
Roma
RappaR
Świetne.
Kara
Nie ma jak konstruktywna krytyka co RappaR?? a tak poza tym też zauważyłam ta literówkę tongue.gif ale to tylko tyle!!! Suppperrr po prostu tongue.gif pisz dalej wykorzystaj w pełni swój talent..

landrynki.gif ---> na wenę wink2.gif

Pozdrawiam

Kara
Ajihad
czekam czekam czekam i doczekać się nie mogę
Uszczęśliw nas następnym partem! sad.gif

PrZeMeK Z.
"Proście, a będzie wam dane" smile.gif . Oto kolejna odsłona. Wybaczcie tak długie przerwy, ale poprawianie i przerabianie wszystkiego naprawdę nie jest łatwe.
Napiszcie mi, który rozdział ew. która scena podobała się wam najbardziej - będę wiedział, w jakim kierunku mam ewoluować biggrin.gif .
Ostrzegam tylko, że ten rozdział jest NAPRAWDĘ długi.

[...]
Roma
Brak mi słów. Piszesz bardzo dobrze, styl masz niesamowity i bardzo bogate słownictwo. Najbardziej podoba mi się wątek romansu i wogóle wszystko smile.gif
Skup się na tym co ty uwarzasz za najważniejsze.
Pozdrawiam
Roma
Ajihad
Ten rozdział był najlepszy biggrin.gif
Pozdrawiam, Ajihad
daigb
wink2.gif wg mnie szkoda ze nie bylo opisu wyratowania Deana.... wink2.gif ale tak to normalnie BOSKIE wink2.gif pozdrawiam!
Ajihad
daigb, nie było opisu bo go wcale nieratowali, a opis typu:
poszliśmy do lochu, zobaczyliśmy Deana, przetransportowaliśmy go do skrzydła szpitalnego itd. byłby nudny, nie uważasz?
daigb
hmmm masz racje wink2.gif oj, ja glupia! nie pomyslalam o tym! smile.gif dzieki o oswiecenie
PrZeMeK Z.
A oto, bez zbędnych komentarzy, kolejny rozdział. Miłego czytania!

[...]
RappaR
Akcja się rozwija. Czekam na więcej.
wnenkowa
biggrin.gif Ciągle i Ciągle na nowo zaskakuje mnie to opowiadanie.
Niesamowite jest to, jak wyraźnie i swobodnie opisujesz zdażenia, uczucia..
Jestem pod ogromnym wrażeniem. Postać Luny bardzo mi się podoba. I chociaż nie jestem zwolenniczką pary HP/LL w tej opowieści coś jest.
Wspaniałe psychologiczne podejście.
Akcja intrygująco się rozwija,

Ale - Boże kiedy oni w końcu wrócą? Ten świat w którym przebywają jest STRASZNY!!!
Niemniej jednak, orginalność, treść i w ogóle całość PIERWSZA KLASA biggrin.gif

Na błędy nie zwracam uwagi. Rażących szczególnie nie zauważyłam. biggrin.gif

Pozdrawiam
RappaR
Kiedy następna cześć??
WeEkEnD
dry.gif Nie wiem czemu, ale po przeczytaniu pierwszego parta jakoś nie mam ochoty czytać kolejnych dry.gif Wiesz jak się pisze dialogi? Nie tak:
Harry ple ple ple - powiedziała Hermiona.
A ja ple ple ple - odrzekł Harry

Dialogi zaczyna się o myslników, ewentualnie cudzysłów <osobiście nie lubię dialogów "cudzysłownych" dry.gif >

Jak mało człowiek wie... Teraz z kolei nie wiem czemu mi się nie podoba. Zazwyczaj oceniam ficki po pierwszej cześci. W tym przypadku za pierwszą część dałbym 3 z dwoma <3=>. No cóż... To by było na tyle smile.gif
PrZeMeK Z.
QUOTE(WeEkEnD @ 05.04.2006 17:50)
dry.gif Nie wiem czemu, ale po przeczytaniu pierwszego parta jakoś nie mam ochoty czytać kolejnych  dry.gif  Wiesz jak się pisze dialogi? Nie tak:
Harry ple ple ple - powiedziała Hermiona.
A ja ple ple ple - odrzekł Harry

Dialogi zaczyna się o myslników, ewentualnie cudzysłów <osobiście nie lubię dialogów "cudzysłownych"  dry.gif >

Jak mało człowiek wie... Teraz z kolei nie wiem czemu mi się nie podoba. Zazwyczaj oceniam ficki po pierwszej cześci. W tym przypadku za pierwszą część dałbym 3 z dwoma <3=>. No cóż... To by było na tyle  smile.gif
*

Ekhm... Za brak myślników już przepraszałem, postaram się to naprawić, jeśli znajdę czas (nie mam Internetu w domu). Od któregoś tam rozdziału już są, tym niemniej jeszcze raz przepraszam.
I wiesz... nie chcę się usprawiedliwiać - z bólem, ale muszę przyznać, że pierwszych kilka rozdziałów jest BARDZO słabych - ale chyba ocenianie fanfika po pierwszym rozdziale to nienajlepsza metoda... nie dajesz mi szans na rehabilitację! smile.gif Na swoją obronę mam tylko tyle, że nie skorzystałem z rady Rowling, by przed pisaniem zrobić sobie szczegółowy plan, więc na początku nie wiedziałem jeszcze, co się będzie działo dalej... (Co, nawiasem mówiąc, daje mi się teraz we znaki - historia nieco mi się "rozłazi"). Spróbuj poczytać dalej - może zmienisz zdanie (pobożne życzenie biggrin.gif )? W każdym razie wielkie dzięki za komentarz i ocenę.
Kolejne rozdziały w drodze, cierpliwości! Naprawdę staram się pospieszyć!
Eee... Czy to u mnie jest jakiś błąd wyświetlania, czy u was też rozdział "Kontakt" kończy się słowami: "Jestem Tenebrus. Ż"? Jeśli tak, dajcie znać, bo to bynajmniej nie jest koniec tego rozdziału! Doprawdy nie wiem, co się stało. blush.gif
Coyote
No właśnie, chyba ci tekst urwało... też tak sądziłam, ale to się zdarza, już w kilku fickach na magicznym (i nie tylko) się z tym spotkałam. Denerwujące to trochę, ale cóż... dry.gif

Czekamy na ciąg dalszy happy.gif
PyThOoNsSs
Kończy się "Jestem Tenebrus Ż." czyżby jakieś szanse na część dalszą?? tongue.gif
Barzdo lubie to opowiadanie. Źyczę weny i nutella.gif dla Ciebie na zachęte.
Pa pa czarodziej.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.