Miętówka
04.12.2009 18:09
Ale mimo wszystko trzeba spróbować
Harry Potter and the Deathly Hallows sneak peak HQhttp://www.youtube.com/watch?v=UJRkqVrsqHE
PrZeMeK Z.
06.12.2009 14:37
Wow, to wszystko wygląda tak... dobrze

KLIMAT!
V i VI też na trailerach wyglądały tak dobrze...
hihi, chyba aż sobie przeczytam raz wtóry
Miętówka
06.12.2009 21:35
QUOTE(YouTube)
Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania roszczenia dotyczącego praw autorskich przez Warner Bros. Entertainment.
Buuuu...
Also, czy tylko mi się coś quoty rozwalają ostatnio?
Jeśli widziałem ten sam trailer co wy to wypas, ale czy ktoś może mi wyjaśnić czemu Dumbledorem na plakacie był znowu Richard Harris? Nie żebym miał coś przeciwko, ale dziwne trochę =D
Jeśli ktoś nie widział jeszcze (a podobno poprzedni link nie działa):
http://justjaredjr.buzznet.com/2009/12/07/...teaser-trailer/I mam pytanie: dlaczego Hermiona ma ręce we krwi? Bo ja jakoś nie kojarzę żadnej takiej sceny, ale może mnie pamięć zawodzi po prostu.
PrZeMeK Z.
09.12.2009 23:17
Kiedy Ron się rozszczepił podczas ucieczki z Ministerstwa, Hermiona go opatrywała. Myślę, że to ta scena.
Nastoletni Dumbledore
Stąd. Swoją drogą ciekawe informacje tam są i ponad trzydzieści zdjęć z planu.
owczarnia
11.12.2009 17:36
Uu-a. Chłopię jak marzenie

.
http://www.filmweb.pl/o613024/Domhnall+GleesonBill W.

P.S. Nie wiem,czy już był tutaj. Jeśli tak to sorki :]
Matyelok Gibbs zagra ciotkę Muriel.
krzychu1221
28.12.2009 15:12
a ja bym nie zmienil nic bo mi sie wszystko podoba
Miętówka
28.12.2009 20:54
Eeee... Aha.
Ale ten temat chyba nie miał być o tym, co byśmy zmienili, tylko co byśmy WYCIĘLI gdybyśmy mieli nakręcić ekranizację. Początkowo zakładane bylo, że trzebaby zmieścić się w 2,5 h (albo jeszcze lepiej w 2). Na szczęście (a może nie?) rzeczywista ekipa filmowców wpadła na pomysł podzielenia VII tomu na dwie częśCi.
Czy Matyelok Gibbs nie była Nową Charlottą w "Pokoju z widokiem"?
...
Tak, to
ona.
PrZeMeK Z.,09.12.2009 23:17]
Kiedy Ron się rozszczepił podczas ucieczki z Ministerstwa, Hermiona go opatrywała. Myślę, że to ta scena.
A tam z tyłu nie leży Harry? Nieprzytomny czy coś w tym stylu?
Usunoł bym Mugdulasa chyba dobrze napisałem bo to tylko zamieszanie
a tak to bym dostawił jeszcze kilka ujęc z Potterwartą bo była tylko jedna strona
2010-01-27 07:59
"Harry Potter i Insygnia Śmierci" także w 3D!
Warner Bros. jest zachwycone technologią 3D i postanowiło przekonwertować nie tylko "Starcie Tytanów" ale także obie części "Harry'ego Pottera i Insygniów Śmierci". Koszt konwersji to 5 milionów dolarów za obraz.
Wszystko zaczęło się od "Starcia Tytanów". Film został zrealizowany tradycyjnie, w 2D, jednak po sukcesie "Avatara" Warner Bros. zamówiło kopię 3D, by na pokazie testowym sprawdzić, jak film poradzi sobie w dodatkowym wymiarze. Wynik ponoć przerósł oczekiwania decydentów i dlatego postanowiono, że także największy przebój tego i przyszłego roku – "Harry Potter i Insygnia Śmierci" – trafi do kin w 3D. Dzięki temu Warner liczy na ponad miliard dolarów wpływów z całego świata, gdyż bilety na seanse 3D są znacznie droższe. Dotąd granicy tej nie pobił żaden film z serii, choć kilka było naprawdę blisko.
Miętówka
30.01.2010 14:19
To oznacza, że nie pójdę na żadną część HPVII, bo nie widzę w 3D, a w koszalińskim multikinie na pewno nie będzie wersji 2D.
ke?
w krakowie większość kin grała avatara 2d; co ty gadasz, ze nie bedzie hp w 2d w koszalinie? ;)
Miętówka
30.01.2010 16:56
No znam nasze multikino już troche.
Różnica między Krakowem a Koszalinem jest niewątpliwie zauważalna.
Ja nic nie oglądałem jeszcze w 3D, to rzeczywiscie az taka reolucja?
Dla mie najważniejszy w kinie jest dźwięk;)
Trailer średni, czekam na coś dłuższego.
Mroczny Wiatr
10.02.2010 09:54
Też fakt że hp bedzie w 3d mnie specjalnie nie rusza
Już niedługo!!! Mają nakręcone 95% I części i ok. 50 % II części.
Hmm, wygląda całkiem ok. Istnieje szansa, że będzie w porządku.
Oczywiście Radcliffe tradycyjnie wygląda koszmarnie, ale już się przyzwyczaiłam.
truskaffka93
26.06.2010 20:08
Zdjęcia do filmu podobno zostały już zakończone?
Co myślicie o tym, że ma być w dwóch częściach? Jeśli premiery będą w dużych odległościach od siebie, to ciężko będzie się doczekać

Ale za to w filmie będzie więcej zekranizowanych scen z książki, więc wydaje mi się, że to dobre rozwiązanie.
Tomek015
01.07.2010 12:26
znalazłem Harry Potter i Insygnia Śmierci Oficjalny Zwiastun FULL HD NAPISY PL
http://www.youtube.com/watch?v=lCWWMyGkBJY
Nefretini
01.07.2010 13:01
1:35-1:41. Nie rozumiem zupełnie tej sceny. Kiedy Voldemort miał się spotkać z Potterem, w takiej sytuacji? Wydaje mi się, że ten moment jest bez sensu.
truskaffka93
01.07.2010 18:04
QUOTE(Nefretini @ 01.07.2010 14:01)
1:35-1:41. Nie rozumiem zupełnie tej sceny. Kiedy Voldemort miał się spotkać z Potterem, w takiej sytuacji? Wydaje mi się, że ten moment jest bez sensu.
Kurcze, ja też nie pamiętam takiej sceny, chociaż czytałam ten tom z 4 razy..
ale tam było strasznie dużo akcji, więc być może po prostu nie pamiętam.

Wezmę się w takim razie jeszcze raz za czytanie

Bo nie wydaje mi się, żeby w filmie była scena, której nie ma w książce. To niemożliwe.
Bo nie wydaje mi się, żeby w filmie była scena, której nie ma w książce. To niemożliwe.
http://www.youtube.com/watch?v=9tvEIgqQ_DEniemożliwe, to ta scena była w filmie? :O
i pamiętam ten wzruszający moment w książce, kiedy Jo dokładnie opisuje sznurówki Harry'ego. te wiązane przez Ginny
Ona mu je nie tylko zawiązała! W ogóle mu buty założyła! Tak, tak!
"Insygnia Śmierci": Płonący plakat i jeszcze jeden zwiastun http://www.filmweb.pl/news/%22Insygnia+%C5...+zwiastun-62428
Aberforth:

Charity Burbage:

Reg Cattermole (Ron po wielosokowym):

Rufus Scrimgeour (Bill Nighty - genialny człowiek):

Pani Granger:

Ksenofilius Lovegood:

Gregorowicz:

Bathilda Bagshot:

Albert Runcorn (Harry po wielosokowym)

Scabior:
Mafilda Hopkirk (Hermiona po wielosokowym):

Yaxley:

Mundungus:

Elphias Doge:

Mary Cattermole:

Ciotka Muriel:

Pius Thicknesse:
Avadakedaver
26.07.2010 00:48
nor, wlasnie zepsulas mi cale ogladanie.
o matko, czy oni robili jakieś eksperymenty na Radcliffie i Feltonie? o_O
btw, kocham powrót forum
PrZeMeK Z.
31.08.2010 20:48
Czytam spojlery i jeśli sugerować się wczesnymi recenzjami z test screenings - podoba mi się ten film.
PrZeMeK Z.
01.09.2010 14:24
Tę fabułę znam, tu mi niestraszne!
Moment odbierania testamentu, tak jak sobie wyobrażałam.
PrZeMeK Z.
19.09.2010 10:01
Jak dla mnie to przeciętny poziom upośledzenia - bywało gorzej.
PrZeMeK Z.
19.09.2010 18:30
No nie wiem, ja bym go w takim stanie w lesie samego nie zostawił. Kto mu dał różdżkę do ręki...
A tak do tematu, zastanawiam się, jak zagra fabuła drugiego filmu. Pierwsza część kończy się w momencie pogrzebu Zgredka i zdobycia przez Voldemorta Czarnej Różdżki. To oznacza, że na drugą część zostaje nam rozmowa z Ollivanderem o Deathly Hallows, włamanie do Gringotta i bitwa o Hogwart. Trochę się obawiam, że nastąpi przeładowanie akcją, zwłaszcza, że pewnie momenty retardacji, na przykład wspomnienia Snape'a, przytną do minimum. Nie mówię, że wątpię w umiejętności filmowców - zastanawiam się tylko, czy aby nie poniesie ich rozmach bitwy i czy choćby z wątku wyboru "Horcruxes vs Hallows" nie zostaną jakieś marne resztki. A dla postaci Harry'ego to ważny wątek.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę