Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: VII Film 7 tom
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
pico
Witam.

Mam pytanie odnośnie filmu, z perspektywy książki.

Zacząłem dopiero teraz czytać siódmą część książki a chciałbym obejrzeć także film. I mam zamiar zrobić to w momencie, gdy będę wiedział, że już doczytałem książkę do momentu w którym to kończy się pierwsza część filmu.

Ze spisu treści wynika, że książka ma 36 rozdziałów, plus epilog. W filmie "Harry Potter i Insygnia Śmierci: część 1" pokazane jest ile rozdziałów książki, po którym rozdziale książki kończy się film? Tylko prosiłbym bez spoilerów, sam numer rozdziału smile.gif.

Dziękuję z góry za pomoc, pozdrawiam.
silver doe
Pierwsza część filmu kończy się wraz z rozdziałem 24 "Wytwórca różdżek" smile.gif
pico
Czyli 1 część filmu to rozdziały 1-24 a 2 część filmu od 25 do końca smile.gif.

Dziękuję za pomoc smile.gif.
PrZeMeK Z.
Poprawka: rozdział 24 to już początek drugiej części filmu wink2.gif (cięcie jest mniej więcej w połowie tego rozdziału).
silver doe
No nie do końca w połowie wink2.gif raczej brakuje fragmentu, ale ostatnie zdania 24 rozdziału są ostatnią sceną pierwszej części filmu.
Hagrid
Co sądzicie o ostatnich trailerac? Dośc odjechane, o ile dobrze skojarzyłem Haryy rzucił się na Voldemorta i sopadli w jakaś przepaść, w ogole mam wrażenie że bardzo ciekawie się zapowiada, dynamicznie.
PrZeMeK Z.
Sądząc z trailerów i opisów, w filmie będzie prawie wyłącznie akcja. Nastawiam się na dobrą, widowiskową rozrywkę, bo wiem skądinąd, że zmian (drobnych, ale jednak istotnych) w stosunku do książki trochę jest wink2.gif Dobrze, że dożyliśmy czasów, kiedy wszystkie te cudeńka (bitwy, zaklęcia, teleportacje) można pokazać realistycznie!
NeMhAiN
Trailer sprawia, że jednocześnie mam ciarki i chce mi się płakać. Są niesamowite...słyszałam, że duża zmiana ma być w rozwiązaniu wątku ze Snape'm, prawda to?
PrZeMeK Z.
SPOILARZ!

Zmieniono miejsce, w którym Snape umiera (na wiatę dla łodzi u stóp zamku, gdzie przybijają zawsze pierwszoroczniacy, żeby pokazać tę śmierć w nieco szerszej przestrzeni niż zamknięty pokój). Poza tym zasadniczo bez zmian. Dla mnie nie aż tak duża zmiana.
NeMhAiN
do mnie tylko doszła plotka w postaci "duża zmiana", więc dzięki za sprostowanie wink2.gif
Avadakedaver
QUOTE(aGuTeK @ 09.06.2011 18:26)

o, hermiona z lugerem!
olesia
Najnowszy zwiastun

http://www.imdb.com/video/imdb/vi128621593/

Dużo nowych scen
PrZeMeK Z.
I spojlerowy dosyć dla tych, którzy nie widzieli, zwłaszcza to zdanie Snape'a na początku. Ale zacny, zacny bardzo. Wygląda na to, że dostaniemy jakąś retrospekcję z Harrym i Lily - wow!
olesia
Najnowszy spot telewizyjny - i znowu nowe sceny

http://www.youtube.com/watch?v=DyZRkSH41A4...player_embedded
olesia
W Multikinie i w CinemaCity można już rezerwować bilety na pokazy premierowe (z czwartku na piątek, seanse o północy)
aGuTeK
http://www.youtube.com/watch?v=RK2WCPYMERg

Taka mała powtórka smile.gif
olesia
Wrażenia po nocnej premierze.

Sporo zmienili. Bez 3D mogłoby się obejść. Jest mi jakoś smutno, że to już koniec.

Ale wzruszyłam się, mimo zmian bardzo mi się podobało.
aGuTeK
Mi osobiście podobała się bardziej pierwsza część IŚ.
Plusami są tutaj na pewno efekty specjalne i zachowanie treści książki - mimo niewielkich zmian.
Wzruszające sceny ale wg mnie wszystko działo sie za szybko. Moim zdaniem film był za krótki.
Film tak na 4+ smile.gif
olesia
'Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2' is already breaking box office records, earning an estimated $43.5 million in midnight shows.
IMDb
Cherlai
a to towarzystwo widziało? bawią mnie niektóre.
Ramzes
http://www.youtube.com/watch?v=dmgMbhIEtwY

Całkiem zabawnie czyta się pierwsze strony tego tematu sprzed 4 (!) lat. A własne posty z lekkim zażenowaniem.
PrZeMeK Z.
"We were the Chosen Ones. We were". Ech.
hazel
Ej, nie ogarnęłam wątku deathly hallows w ten sposób.
harolcia
Ciekawe spostrzeżenie. huh.gif
Mione_96
Hmm... ja byłam w kinie zaraz po premierze i uważam że w 3D nie było dużo efektów specjalnych (no może tylko w scenie śmierci Voldemorta- to było takie realistyczne..) i dlaczego usunęli CAŁY dialog Harry'ego z Voldemortem i scenę ich pojedynku w Wielkiej Sali?! Na to najbardziej czekałam! Ale film ogólnie mi się podobał biggrin.gif Szkoda że to koniec ... sad.gif
olesia
All Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 Deleted scenes

http://www.youtube.com/watch?v=5DwYR8jubkw...player_embedded
Hagrid
Siądę niedługo i pierwszy raz w domu obejrzę obie częście na blu-ray, bez 3D i zdecydowanie tego nie żałuję, jestem ciekawy jakie będą wrażenia gdy obejrzę film jako całość. Najbardziej podobała mi się pierwsza część, zdecydowanie bardziej tajemnicza i świetnie psychologicznie rozegrana, druga część to tylko finał a pierwsza to esencja:)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.