Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Strona Jk Rowling
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
czadowa_
Po pierwsze wracajac do półksiężyców to one nie sa po kawie tylko zielonej herbacie - kiedyś Rowling pisała o tym na stronie. Bardzo ją lubi ^^"

Premiera IVfilmu jest przewidziana na 18.11.2005 a piątego hee nawet jeszcze reżysera nie ma wink.gif

Na temat scen wycietych z czwartej części jesttopic w dziale Wasze zdanie

Czy ktos moze widział odpowiedź na pytanie które wygrało ostatnie Poll?
kubik
nikt jeszcze nie wygrał ale wygra pytanie o percy'ego:
- na to pytanie odpowiedziała juz poniekad Jo
- jest ono w sumie najbezpieczniejsze
Q: Czy percy pracował dla jakiejś tajnej organizacji podczas trwania V tomu?
A: Percy pracował dla pewnej organizacji. Nosi ona nazwe ministerstwio magii. LOL
Jestem na 70% pewnien ze ona manipuluje wynikami ankiety.
Golden Phoenix
Kiedy w ogóle kończy się to głosowanie ?? Z tego co pamiętam, to zaczęło się gdzieś koło 20 lipca.
nikt jeszcze nie wygrał ale wygra pytanie o percy'ego

Tylko, że z 20 % muziało by nagle mieć pewnie koło 50 %. A to raczej ciężko, zwłaszcza, że od 20 lipca te wyniki niewiele się zmieniły....
Też mam wrażenie, że Jo manipuluję tą ankietą, ale 70 % to bym nie dała...
Możesz uzasadnić swoje zdanie Kubik ??
kubik
Możesz uzasadnić swoje zdanie Kubik ??

Prosze bardzo:
Nie odpowie napewno na pytanie o Petera bo to by zbyt dużo odbierało nam przyjemności z czytania.
Co znaczył wyjec:
Pamietaj moje ostatnie...[słowo]!
Można sie domyslić, że ma to coś wspólnego z ochroną krwi jaka daje petunia Harry'emu. Byc moze ichrona działa równierz na Dursleyów i dzieki temu są bezpieczni.
Wiec jak widzisz to równierz zbyt duzo ujawnia. Zostaje Percy. :]
Hej a moze nie uaklualni wyników ankiety az do premiery? czarodziej.gif
Pszczola
Kto ja ta wie ;P. Ale tlumaczenie z ochronna krwia juz mnie nie satysfakcjonuje. Voldemort przeciez Harry'ego moze juz dotknac, w jego zylach plynie krew Harry'ego ( i skad ten Triumf w oczach Dumbledora? IV czesc?). Na to by odpowiedziala ;P
Luna Lovegood
No tez mi się coś tak wydaje, że Jo troche naciąga te ankiety. Bo przecież by nam nic ważnego nie powiedziała. Jej menadżer by na to nie pozwolił. Przecież ona za dużo to nie może mówic. I tyle.
Enaj
Gdzie mozna zobaczyć te ankiety ?????

I ciekawe czy Krzywołap to zwykły kot czy jakiś animag który "pilnuje" wszystkiego wokół wink.gif ???
Luna Lovegood
Ta ankieta jest na F.A.Q. I tam se sama

juz znajdz.

Krzywołap animagiem?? No jak dla mnie to bardzo możliwe.

Chodź kim on mógłby być?? Który z czarodziei pomógłby Syriuszowi??
Hermiona z Krakowa
Co do tego krzywolapa, to watpie, zeby byl animagiem. To bybylo za bardzo jasne, wiadome. Wystarczy, ze Paraszywek okazal sie animagiem
anagda
Krzywołap nie jest animagiem. jest kugucharam. Jo kiedyś to powiedziała. dla niewtajemniczonych:

Kuguchar - Wywodzący się z Wielkiej Brytanii, obecnie spotykany na całym świecie. Mały stwór przypominający kota, lecz ma nakrapiane, cętkowane lub łaciate futro, olbrzymie uszy z pędzelkiem jak u lwa. Często mylony przez mugoli z rysiem, kuguchar jest inteligentny, niezależny, czasem agresywny. Jeśli jednak spodoba mu się jakaś czarownica lub czarodziej, może być wspaniałym zwierzątkiem domowym. Ma wyjątkowwą zdolność wykrywania przykrych i podejrzanych osobników. Potrafi doprowadzić do domu właściciela, jeśli on zabłądzi. Rodzą jednorazowo do ośmiu młodych, i mogą krzyżować się z kotami. Na posiadanie kuguchara potrzebna jest licencja, gdyż nietypowy wygląd kuguchara, może wzbudzić ciekawość mugoli.

[magiczne zwierzeta i gdzie ja znaleźć J.K Rowling]
Luna Lovegood
Ej serio to mnie to zaciekwiło. Nie wiedziałam o tym. Chyba kupie se tę książke. A po za tym ciekawie czy Hermiona ma licencje?? w koncu kupila go w zwyklym sklepie no nie...??(tzn. magicznym zwyklym sklepie...)
Pszczola
Crookshanks (tak sie zowie w oryginalnej wersji ;) ) jest w polowie kotem, a w polowie tym Kugucharem, wiec Hermiona licencji nie potrzebowala.

A tak w ogole, to wie ktos,czy te dwie ksiazki Rowling : "Quidditch Through The Ages" i "Fantastic Beasts & Where to Find Them", mozna dostac inaczej niz tylko droga wysylowa? Wiem,ze pieniadze ze sprzedazy przekazywane sa na szczytne cele ^_^.
Luna Lovegood
No raczej można kupić w księgarni biggrin.gif Czasami też w takich duuuuuużych sklepach.
Kurcze wy tyle wiecie, a ja prawei nic. Prosze mnie tu o wzzystkim odrazu uświadamiać... I TO ZARAZ.
Pottermenka
"Quiditch przez wieki" i "Fantastyczne zwierzeta i jak je znalezc" sa w Empiku... Zreszta sama je sobie tam kupilam. Tak szczeze mowiac nie oplaca sie za nie dac 20zl bo sa bardzo cienkie i nic szczegolnego tam nie ma... Kupilam sobie Tezaurusa i to dopiero jest ksiazka godna polecenia!! czarodziej.gif
anagda
"Quiditch przez wieki" i "Fantastyczne zwierzeta i jak je znalezc" sa w Empiku... Zreszta sama je sobie tam kupilam. Tak szczeze mowiac nie oplaca sie za nie dac 20zl bo sa bardzo cienkie i nic szczegolnego tam nie ma... Kupilam sobie Tezaurusa i to dopiero jest ksiazka godna polecenia!!

tezaurus? blink.gif blink.gif beznadzieja... TEGo to się nie opłaca... tamte dwie to faktycznie są cienkie, ale za to mi się przynajmniej bardzo podobały. a w tym Tezaurusie to nic nie ma. ja w swoim "potterowskim" notesiku mam więcej ciekawych rzeczy...
Pszczola
Dziekuje baardzo ^__^ Mam nadzieje,ze maja oryginal, bo rodzica za Chiny mi inaczej tego nie kupia -_-".

A jezeli chodzi o Tezaurus, to sie zgadzam. Do tego te nazwy _^_
Luna Lovegood
Nie czytałam i nie wiem. Ale tak sobie myśle, że tezourus to jest to co zawsze jest na koncu książki ?? Tak czy nie bo nie wiem??
Jeśli tak to jest to beznadzieja bo ja tego nigdy nie czytam bo to jest nuuudne i tyle.
Pszczola
Ha! Sprawdzilam z innego komputera! Nie, nie mozna inaczej ustawic monet w pomieszczeniu z trofeami. A jezeli chodzi o ankiete, to ciagle jest tam,ze 59% uzytkownikow glosowalo na pytanie nr 3, czyli o co chodzilo z tym Wyjcem i ciotka Petunia. No i dobrze, bo na to glosowalam ;P. Ale manipulacja tu troche smierdzi.

Ide poszukac jeszcze jednej monety ze znakiem zapytania. A noz gdzies jest i zdobede cos nowego *_*
czadowa_
Ide poszukac jeszcze jednej monety ze znakiem zapytania. A noz gdzies jest i zdobede cos nowego *_*
*

Powodzenia. ale tam już chyba nic się wycisnąc nie da...
czytałam gdzies że na stronie są na razie 4 certyfikaty do zdobycia a inne sie tworza.

Nie wiem gdzie to czytałam- duzp rzeczy mi przez rece i oczy przelatuje tongue.gif
anagda
QUOTE(czadowa_ @ 14.09.2004 17:17)
*

Powodzenia. ale tam już chyba nic się wycisnąc nie da...
czytałam gdzies że na stronie są na razie 4 certyfikaty do zdobycia a inne sie tworza.

Nie wiem gdzie to czytałam- duzp rzeczy mi przez rece i oczy przelatuje tongue.gif
*

nie zawsze wszystkie rzeczy są prawdziwe. ale co do tych certyfikatów to prawda. mnóstwo czasu przesiedziałam na te stronie i nic nowego nie znalazłam. bynajmniej narazie
Pszczola
Ja tez =_=". Chyba juz znam na pamiec polozenie kazdej rzeczy na tej stronie. Ale to z tymi nowymi certyfikatami, wiele by wyjasnialo. Musimy poczekac *_*.
Luna Lovegood
A ja nie szukam tam nic. Czekam aż ktoś cos znajdzie to wtedy ide na stronke i szukam tam. Więc odwiedzam tą strone(jkrowling.com) tak przeciętnie to raz na miesiąc. biggrin.gif
tintalle
Nie wiem czy mis ię wydaję...

Czy obok kubka z długopisami zawsze leżała taka czerwono-granatowa kulka czy mi się wydaję???

A w ogóle dziś nie można się było dostać na stronę. Może nowe certyfikaty ?!?

blush.gif
Justusia
Jak narazie nowych certyfikatów nieznalazłam,ale jest nowt dział!! "Rubbish Bin" trzeba kliknąć w papierek od gumy, ktory leży okok kubka "extra stuff"!!!!!!!!Dobra lece popatrzeć co Jo dla nas przygotowała,dzwi nadal zamknięte... cry.gif

Chba cuś znalazła!! klika się na skorupki od jajka a one znikacją!(zobaczymy co dalej biggrin.gif )
nastusia=)
Zalogowałam sie po raz pierwszy na forum bo musze Wam cos oglosic!! w nowym dziale gdy klikasz na dlugopis od lewej (twojej nie koputera) rozlewa sie z niego atrament!! jeszcze nie zebralam wszystkich skladnikow do tego przepisu ktory sie pojawia ale jak bede cos miala to zaalarmuje smile.gif pewnie bedzie to nowy certyfikat!! smile.gif sory ze pisze troche bez sensu ale bardzo sie ciesze ze cos takiego odkrylam biggrin.gif hehe
Justusia
Masz racje!Ale zozwalają się 2 długopisy- po prawej - dzieło naszego kochanego poltergeista a drugi po lewej jak sie kliknie.I znów trzeba znaleźć składniki do pewnej mikstury-skorupki jajek (które już mamy) jakieś pałki i eeeeeee coś jajowatego (?) troszke to niewyraźne ;p
nastusia=)
JUZ MAM TO JAJOWATE NIEBIESKIE - jest w dziale Fan Sites smile.gif trzeba przesunac miejsce na 3 medal biggrin.gif no i zostaly tylko te "patyczki" biggrin.gif
nastusia=)
mam juz te patyczki!~!!! sory ze pisze 2 tematy pod rzad ale to z podniecenia <lol2> nie moglam wytrzymac smile.gif sa w dziale Extra Stuff!! mam certyfikat - przedstawia prwie bezglowego Nicka biggrin.gif jego rysunek biggrin.gif ajjj tak sie ciesze!!!! laugh.gif laugh.gif blush.gif blush.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif smile.gif smile.gif czarodziej.gif czarodziej.gif
Justusia
hmmmm te działy w których dodało sie cuś nowego się ładują trochę wolniej(a przynajmiej tak mi się wydaje...)jeszcze tylko 1 składnik do nowego certyfikatu a ja niemogę go znaleść... mad.gif

sorry nieprzeczytałąm twojego posta. A tak A`propos to ma jedno małe pytanko , a mianowicie... GDZIE ONE SĄ?(siedze w ES i nic niemoge znaleść...sad.gif)
nastusia=)
tam pod ta kartka co sie sciera gumka jest tasma klejaca i do niej przyklejone patyczki (dokladniej do sciany sa przyklejone tongue.gif) hehe milego szukania!! biggrin.gif
Justusia
aaaaaaaaaaaaa dziękuje!!Ale śliczny rysunek!HA! mam 5 certyfikatów -RZĄDZE tongue.gif ale tych patyczków juz bardziej schować to niemogła...
nastusia=)
nie ma za co <lol> haha ja tez mam juz 5 certyfikatow!! biggrin.gif
doris
Hahahaha ja też mam ja też mam!!! No to pewnie niedługo zniknie zawieszka z napisem "DO NOT DISTURB" biggrin.gif biggrin.gif
Inciaa
No ta ja nie będę oryginalna - mam 5 certyfikatów.

Ech, kiedy ona odpowie na te pytanie?! :/
Justusia
Ja mam odpowiedzi na pytania głęboko w d...Kiedy ona wyda ten 6 tom?!!Teraz za dzwiami powinien być cały pierszy rozdział ^^
Golden Phoenix
Ha ! A ja mam 6 certyfikatów tongue.gif
Szósty zdobywa się używając telefony na stronie głównej. Nr 733837 (Peeves - Irytek). W nagrodę dostaniecie rysunek Irytka biggrin.gif
doris
Fajny ten Irytek smile.gif Jak wpadłeś na to, że trzeba wpisać akurat ten numer??
Golden Phoenix
Ma się swoje źródła, że tak powiem biggrin.gif
Inciaa
No wiesz, mógłbyś się podzielić tymi źródłami xP
Golden Phoenix
Hehe
Ok, nie ma sprawy, ale żeby nie było, że uprawiam reklamę smile.gif
www.mugglenet.com - czyli strona która powinna być znana każdemu fanowi, ale przydatna tylko wtedy jeżeli zna się Inglisz langłydż biggrin.gif

Edit: Heh no i mam też 7 certyfikat biggrin.gif
Ale żeby go zdobyc trzeba być szybkim. Na stronie głównej leży taka gumowa piłeczka (lezy tam od niedawna, wcześniej jej nie było). W momencie kiedy przychodzi Irytek (nie wiem czy to jest irytek na 100%) i rzeczy zaczynaja się przesuwać, a kubek z dlugopisami przewraca, to wtedy ta piłeczka zaczyna przez chwile błyszczeć i wtedy właśnie nalezy ją kliknąć. Nagroda to pamiątka Jo z okresu gdy mieszkała w Portugalii.
Inciaa
Ale kiedy tem 'irytek' przechodzi? bo ja tam już siedze z 5 minut i nic :/
Golden Phoenix
Trzeba czekać dosyć długo sad.gif Ja czekałam ok.6-7 minut. Cierpliwości biggrin.gif
Inciaa
To raczej chochlik przelatuje ;}

I mi się nie jarzyła piłeczka sad.gif
doris
Ufff... udało się... bałam się że nie zdąrzę kliknąć na piłeczkę...
Inciaa
Dopiero teraz, za drugim razem mi się zajarzyla! Ale zdarzyłam ^^

A zauważyliście, że na ten czas zmienia się zegarek? w specjalny sposób odmierza 10 sek.
anagda
jeeaaaaaaaa!!!!!!!! mam 5

certyfikat!!!!!
Pszczola
A ja jestem z siebie dumna, bo od razu

zauwazylam gdzie sa te patyczki XD Jedyne z czym musialam sobie pomoc

(dzieki za informacje ^___^) to te niebiesie kulko-jajka ^^". A! I

odkrylam cos jeszcze. To moze jeszcze nie jest takie wazne,ale mysle,ze to

jeszcze wroci. Kiedys juz mowilam,ze mam wiekszosc tego numeru, kroty byl

przypiety na tabliby w "Extra Stuff"? To z tym

Car...costam^^" No mam juz caly numer. Srodek jest w nowym dziale.

A! I jets tam tez jakas podarta kartka z kawalkiem czegos, chyba

rozdzialu? Kolo kosza i klocka z litera "F" i pod listem

"About". To ten sam fragent. I ktos tam jest "dead" *_*

I o co do cholery chodzi z tym brzeczkiem?
Sunlight Priestess

class='quotetop'>QUOTE
Ha

! A ja mam 6 certyfikatów 
Szósty zdobywa się używając

telefony na stronie głównej. Nr 733837 (Peeves - Irytek). W nagrodę

dostaniecie rysunek Irytka 

/>

ten numer mi nie

działa!
anagda
QUOTE(Sunlight Priestess @ 17.09.2004 22:47)
Ha ! A ja mam 6 certyfikatów 
Szósty zdobywa się używając telefony na stronie głównej. Nr 733837 (Peeves - Irytek). W nagrodę dostaniecie rysunek Irytka 

ten numer mi nie działa!
*

a mi działa. też mam już 7 certyfikatów! jupi! w końcu coś się dzieje na tej stronie! ciekawe tylko kiedy Jo znów otworzy drzwi...
Hermiona z Krakowa
Hej witam Was znow. Ja to mam pecha, nie bylo mnie tydzien na forum i jush znalezlizcie 3 nowe certyfikaty:( Przyznaje jestescie genialni. Ja lecem na strone JKR szukac tych paru rzeczy:D
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.