Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Strona Jk Rowling
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
smagliczka
Bo będę o niej pisać i to mi się przyda. O.
owczarnia
QUOTE(smagliczka @ 08.05.2007 23:39)
No, niby tak. Ale wszyscy jakoś wywnioskowali, że 31.XII - HPL tak podawał, ja również od razu miałam wrażenie, że 31 grudnia.
*

No toteż dlatego tak potwierdziła bez problemu pewnie cheess.gif. Bezpieczne to było cheess.gif.
anagda
Chciałam tylko powiedzieć, ze na stronie Jo, otwarte drzwi i nowy W.O.M.B.A.T. cheess.gif
owczarnia
Ufff, skończyłam. Początek koszmarny, potem już łatwiej wink2.gif.
PrZeMeK Z.
1. Nie mogę zmusić przeglądarki, by pozwoliła mi te drzwi otworzyć.
2. Zgubiłem kod do W.O.M.B.A.T.A.
owczarnia
Tylko spokojnie. Głęboki oddech cheess.gif...
Luinehil
No kurczęęę!!! Żeby otworzyć te drzwi, trzeba znaleźć kamień za doniczką z kwiatami, a ja nie mogę go dostać!!! Wie ktoś, jak to trzeba zrobić?!
PrZeMeK Z.
I don't really care.
Luinehil
No dobra, otworzyłam te drzwi, teraz mam kolejny problem. Chyba jestem jakąś idiotką, ale za nic nie wiem, jak pozbyć się tych kółek. Heh, cóż, tak to już jest...

EDIT: Dobra, już rozwiązałam ten test. No to teraz się czeka na wyniki...
owczarnia
Kółko na linijkę, potem na wierzch trójkąt wink2.gif.

Btw, nie kamień tylko mucha.
Ines
Dobra... jestem trochę nie teges wink2.gif O co chodzi z tym W.O.M.B.A.T.em? wink2.gif Kompletnie nie mam pojęcia co mam z tym zrobić... Jak tam wchodzę, to jest zegar tykający i jakieś dwie drewniane deseczki czy coś takiego...
anagda
To tam to są stare WOMBATy, co jak sie komus wczesniej udało rozwiązac... Jak chcesz rozwiązać nowy to se musisz wejść w te drzwi, co się do nich przez gumke wchodzi.
PrZeMeK Z.
Uff, właśnie skończyłem. Średnio poszło.
Najbardziej zabójcze, jak zwykle, były pytania z historii magii. Przy OPCM uśmiałem się, gdy trzeba było wybrać metody pomocne w walce z czarną magią: prawie wszystkie to jakieś połowiczne rozwiązania, a opcja: "Namówienie Chłopca, Który Przeżył do udziału w propagandowej kampanii ministerstwa"... cheess.gif
Zauważyłem ciekawą rzecz przy pytaniu o teorie, które okazały się prawdziwe. Dwie z nich wyglądają niezwykle interesująco w kontekście VII tomu:
- Salazar Slytherin pod koniec życia pogodził się z resztą założycieli i wrócił do zamku, by tam umrzeć
- Miejsce, gdzie leży Hogwart i jego nazwę wybrała Rowena Rawenclaw
harolcia
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 14.06.2007 23:11)
"Namówienie Chłopca, Który Przeżył do udziału w propagandowej kampanii ministerstwa"... cheess.gif
*

To też mnie rozbroiło...

A tak ogólnie średnio mi poszło... Najgorsza chyba była Historia Magii..
Aylet
dobra, jestem upośledzona, ale nie umiem otworzyć drzwi,.
już rozwiazalam. co mam zrobic z tym kodem, bo nie przeczytalam.
harolcia
Muchą co to na oknie jest najedź na dziurkę od klucza cheess.gif
PrZeMeK Z.
Swoją drogą widać, że ten WOMBAT to już czasy Scrimgeoura. Ta sama nieudolność Ministerstwa Magii, ale też trochę konkretnych pytań typu co wywarło najgorszy wpływ na sytuację czarodziejskiego świata. Widać, że ktoś tam stara się coś zrobić.
Swoją drogą po raz kolejny zwrócono naszą uwagę na ten symbol z brytyjskiej okładki. To musi być istotne.
Luinehil
co mam zrobic z tym kodem, bo nie przeczytalam.

No na głównej stronie, u góry masz zakładkę W.O.M.B.A.T i tak wchodzisz i podajesz ten kod, chyba o to chodzi.
"Namówienie Chłopca, Który Przeżył do udziału w propagandowej kampanii ministerstwa"...

Ja, jak to przeczytałam, to poważnie się zastanawiałam czy tego nie wybrać, xD Ale niektóre pytanie dot. Historii Magii były jednak trochę dziwne.
Ta sama nieudolność Ministerstwa Magii, ale też trochę konkretnych pytań typu co wywarło najgorszy wpływ na sytuację czarodziejskiego świata. Widać, że ktoś tam stara się coś zrobić.

No może się starać, ale nie wiem, czy to w czymś pomoże... Chociaż swoją drogą te pytanie, gdzie, który Minister Magii zrobił to czy to, to wydawało mi się, że jedno pytanie pasowałoby chyba nawet do Scrimgeoura.
No a swoją drogą mam pytanie. Pierwszy raz rozwiązywałam ten test, więc o co chodzi z tym zegarem? Bo wchodzę, a on sobie tylko tyka i wskazówka nawet się nie przesuwa. Wie ktoś, o co chodzi?!
smagliczka
Wreeeszcie... się dorwałam i mogłam w spokoju rozwiązać (moja rodzina jest beznadziejna jednak dry.gif wciąż mi przeszkadzali, a jak odwarkiwałam, że WAŻNE RZECZY ROBIĘ mad.gif, to siedzieli nad głową i "głośno myśleli": a co to? jakaś gra? a jak to ? wrrrrrrr).

No.

Łatwe toto nie było - początek znaczy się.

Swoją drogą po raz kolejny zwrócono naszą uwagę na ten symbol z brytyjskiej okładki. To musi być istotne.

Ano właśnie dementi.gif
Na okładce znak jest dość niepozorny, bo na grzbiecie, i komuś, kto interpretacji okładki nie czytał, to mógł nawet umknąć. A tu takie BUM z tym trójkątem.
Hehe cheess.gif
owczarnia
QUOTE(Luinehil @ 15.06.2007 10:10)
No a swoją drogą mam pytanie. Pierwszy raz rozwiązywałam ten test, więc o co chodzi z tym zegarem? Bo wchodzę, a on sobie tylko tyka i wskazówka nawet się nie przesuwa. Wie ktoś, o co chodzi?!
*

A przeczytaj sobie, co tam jest napisane smile.gif. On pokazuje co się dzieje z naszymi testami. Aktualnie wciąż trwają, więc wskazówka stoi w tym samym miejscu.
em
dupadupadupa
ja akurat wyjechałam w szczere pole, gdzie nie ma sieci i przegapilam cry.gif dementi.gif
normalnie ech.
owczarnia
user posted image
PrZeMeK Z.
Buu, a ja tylko Zadowalający mam sad.gif

Proponują mi pracę w Nimbus Broom Company, w Esach i Floresach oraz w sklepie Weasleyów. Nie jest tak najgorzej.
owczarnia
Hihihi, poważnie? Z tą pracą znaczy? O rany, Rowling jest jednak niezrównana cheess.gif!

Ciekawe z czego mogą wybierać ci z Outstanding cheess.gif?
PrZeMeK Z.
Podejrzeałbym Międzynarodową Konfederację Czarodziejów i w ogóle pracę na najwyższych stanowiskach.

Serio z tą pracą, serio.
hazel
user posted image
blink.gif
PrZeMeK Z.
Łoł. Miss Professor.
owczarnia
WOW

Gratulacje!!!
anagda
Bu.... Ja nie zdałam... cry.gif

user posted image
avalanche
a ja poor ;d
hazel
To chyba jakaś loteria jest te wyniki.
Pszczola
Przez głupią sesję przegapiłam ostatni test -_-". Uuu... Aż tak trudny był? Na O. chyba tylko Aurorzy i uzdrawiacze, czy jak im tam, mogą sobie pozwolić.
smagliczka
Mwahahah. No, czułam, że coś tam popieprzyłam.
Ocena adekwatna.
Nie zdałam cheess.gif

Pytanie tylko, którego końca Poor byłam bliżej?
(dlaczego mam wrażenie, że bliżej D, a nie A laugh.gif )
owczarnia
Hazel mów jak żeś dała radę na tego Outstanding evil.gif.
smagliczka
O! O! O! Niech nam Hazel powie, jak odpowiadała cheess.gif
harolcia
QUOTE(smagliczka @ 25.06.2007 19:49)
Mwahahah. No, czułam, że coś tam popieprzyłam.
Ocena adekwatna.
Nie zdałam cheess.gif

Pytanie tylko, którego końca Poor byłam bliżej?
(dlaczego mam wrażenie, że bliżej D, a nie A laugh.gif )
*

Właśnie mam podobną sytuację blush.gif ...wstyd... jak dla mnie, ale trudno smile.gif

Nom, Hazel, powiedz, jak dałaś radę zdać na Outstanding ??
owczarnia
Ona coś ściemnia, ja Wam mówię cheess.gif.
hazel
Nic nie sciemniam, sama jestem cieźko zaskoczona.

Nie pamietam pytań nawet, wiekszosc w pierwszej cześci zaznaczałam na czuja,z resztą poszło nieco lepiej.

jest jakas stronka z tymi pytaniami gdzieś? Istnieje opcja,ze sobie przypomne odpowiedzi jak zobacze pytania.

A, no i bardzo szybko rozwiązalam ten test,zostalo mi gdzies 3/4 czasu, moźe to tego kwestia?
owczarnia
Ja też szybko rozwiązałam, nad jednym pytaniem zastanawiałam się tak długo, że doszłam do wniosku że chyba na mózg mi padło, to nie ma sensu (jak zwykle kopałam w poszukiwaniu pięciu den), i resztę rozwiązałam normalnie. Skończyłam z zapasem ja wiem? Pięciu-dziesięciu minut gdzieś... I wiem nawet, gdzie na stówę zrobiłam błąd... W pytaniu o wilkołaki zaznaczyłam światło słoneczne *headdesk*... Młody dostał ataku śmiechu jak mu powiedziałam o tym, sama się śmiałam, ale test poszedł cheess.gif... Co do reszty, to nie pamiętam. Ale pytań poszukam.

Edit: wszystkie pytania będą wkróce tu. Na razie można przejrzeć poprzednie WOMBATy smile.gif.
smagliczka
A czy nie ma ich przypadkiem już tu?

Jeśli o pierwszą cześć chodzi, to była dla mnie koszmarna... i już nie wspomnę jak to rozwiązywałam. Ze wspomaganiem - znaczy się obgryzałam pazdnokcie cheess.gif
Ale naprawdę myślałam, że zdam cry.gif

Ja nie chcę być nędzna, nie chcę, nie chcę... łehehehehe...!!!
owczarnia
No i proszę. Nie wpadłam na najprostsze rozwiązanie cheess.gif.

Hazel, dawaj odpowiedzi!

Edit: Chociaż właściwie już chyba nie trzeba... Przejrzałam te sugerowane na HPL, porównałam z tym co pamiętam, że sama zaznaczyłam i już widzę, ile miałam błędów. W dodatku tak czeskich, że aż boli. Najprostsze rzeczy przekombinowałam!

To cud, że dostałam E, słowo honoru!
smagliczka
No to ja już przekombinowałam maksymalnie.
Ech... najgorsze jest to, że nie będzie żadnych już WOMBATów. A to był mój pierwszy. No i ostatni zarazem sad.gif
(Jeszcze tak kiepsko mi poszedł, że nic, tylko iść schować się w dziurze).

Jak pierwszy WOMBAT był, to nawet o nim nie wiedziałam, a na drugi się spóźniłam. Ostatni zawaliłam. I dupa.
Szkoda.

A, a propos wilkołaka. Ja się przy nim wahałam jak głupia, i ten akonit przeklęty mnie zmylił!
O. tongue.gif
A powinnam ze studiów wynieść zasadę główną i świętą: "jak nie jesteś pewny, to zwykle pierwsza odpowiedź, jaka się nasuwa, jest dobra - więc nie myśl za dużo, bo się zmęczysz, dziecko".
owczarnia
Mnie pociesza tylko to, że światło słoneczne zmyliło jeszcze parę innych osób cheess.gif...
smagliczka
Ale dlaczego światło słoneczne?
Ja nie brałam go pod uwagę w ogóle.

Co ma się słońce do wilkołaka. Tojad to jeszcze, ale słońce?
owczarnia
Ano to poczytaj na HPL. Dwie osoby bodajże jeszcze brały je pod uwagę. A dlaczego? W niektórych legendach o wilkołakach mówi się, że światło słoneczne je niszczy, jak wampiry, w jeszcze innych że odstrasza. Prosta analogia - księżyc powoduje przemianę, słońce więc musi jakoś szkodzić. Sęk w tym, że dopiero poniewczasie pacnęłam się w czoło, bo przecież wyraźnie stoi napisane w HP, że na to "nie ma lekarstwa". Z tym, że pytanie było tak sformułowane, że można je było rozumieć dwojako: czy chodzi o coś, co wilkołaka pokona czy wyleczy? Mnie się skojarzyło z pokonaniem, stąd słońce. I tak głupio, bo pokonać samo z siebie raczej nie pokona, co najwyżej pohamuje. Na tyle, żeby na przykład zdążyć uciec. Też niby jakiś wynik, nie cheess.gif?
smagliczka
No mnie się też skojarzyło z pokoneniem, ewentualnie z jakimś tam unieszkodliwieniem (wiadomo, że nie o wyleczenie chodziło wink2.gif)
O legendach o słońcu przeciw wilkołakom nic mi nie wiadomo (o wampirach słyszałam takie wieści, ale nie o wilkołakach). Jak dla mnie słońce nie ma się tu nic do rzeczy - przeca to księżyc w pełni wpływa na przemianę (a u Rowling to newet nie musi być księżycowe światło, bo wiadomo że Lupin spędzał pełnie w chacie - tam światło nie dochodziło a też się przemieniał). Czasami księżyc jest na niebie nawet jak świeci słońce i jestem pewna (znaczy się mam takie wrażenie cheess.gif), że póki pełnia nie zajdzie, wilkołak pozostaje w wilczej skórze.

A tojad jest środkiem powszechnie znanym - nie tylko z cylku HP, ale równeiż z legend, lub choćby słowiańskich wierzeń - na walkę z wilkołakami. No i powstrzymuje ich wilkołaczą naturę - Lupin po tojadzie przestawał być niebezpieczny. Dlatego moim zdaniem akonit jest bardziej już prawdopodobną odpowiedzą od słońca.

Jeśli już tongue.gif
owczarnia
No to skoro o pokonanie, to tym bardziej. Wilkołaka można zabić bez problemu. Tylko wyleczyć się nie da. A prawidłowa była, coś mi się widzi, odpowiedź ostatnia, czyli "nie ma lekarstwa". Z czego by wynikało, że jednak chodziło o wyleczenie blink.gif...

Edit: mam cytat z HPL
15-7. Werewolf
    a. Aconite
    b. Asphodel
    c. Bezoar
    d. Chocolate
    e. Expecto Patronum
    f. Fire
    g. Phoenix tears
    h. Riddikulus
    i. Sunlight
    j. Will
    k. Wingardium Leviosa
    l. Wormwood
    m. NO CURE

Commentary:
Lisa: NO CURE (m), because sunlight only conquers it temporarily.

John: From the books- "But that fellow over there... Bitten by a werewolf, poor chap. No cure at all" (Arthur Weasley, OP22).

Belinda: I was torn between Sunlight and No Cure. I'm sure there is no cure for "being" a werewolf, but the sunrise might concur one during its transformation. But I decided that Jo had put in the answer sunlight to throw us off the fire answer to Devil's snare, and chose (m).

Steve:

Czyli sama widzisz wink2.gif.
smagliczka
Ale dlaczego o wyleczenie????, skoro w innych przypadkach chodziło o pokonanie.
Pokonanie dementora, pokonanie diabelskich sideł, pokonanie inferusów, pokonanie Imperiusa, pokonanie bogina...

To o pokonanie chodziło mad.gif
owczarnia
Hihihi, a co powiesz o Draught of Living Death tongue.gif? Będziesz pokonywać cheess.gif? Btw, tu walnęłam Bezoar, bo uznałam że ten wszystkiemu da radę cheess.gif.
smagliczka
I widzisz, tu miałam cholerny problem, bo bezoar w sumie logiczna rzecz, ale... ten szósty tom i w ogóle... i pomyślałam o łzach feniksa...
...tak mi się jakoś nasunęły rozmaite przypuszczenia, teorie i takie tam różne...

Dawno już zapomniane i uznane za błędne poszlaki. Ale jak to przeczytałam, to zgłupłam. Zupełnie.
Aż w końcu uznałam, że nic z wyżej wymienionych pomóc nie jest w stanie i trzeba zwyczajnie przeczekać tongue.gif
NO CURE (wiem, ze głupio, ale jakoś tak... za dużo sobie dumałam po prostu cheess.gif)

btw, bo ta śpiewka, że bezoar niby lekiem na całe zło, to naiwna mi się troszkę wydaje. Za łatwo dry.gif

Choć to pewnie Ty masz rację, w końcu E dostałaś, nie?
Co ja się będę odzywać w ogóle... :/
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.