Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Strona Jk Rowling
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Luna Lovegood
Ja nie nawidze angielskiego. Błeeee. Samą karą jest uczenie się go.

Oddalamy się od tematu, bo na JKR stronie nic sie nie dzieje, chyba...
Enaj
Hej Luna a nie sądzisz że takie nieprzetłumaczone tomiszcze Harry'ego Pottera jest OGROMNĄ motywacją do nauczenia się języka angielskiego, którego sie nienawidzi :> ? hmmm???
Może warto sie nauczyć się go choćby po to, żeby kiedyś... przypadkiem na wycieczce spotkawszy JKR zagadnąć o pogodzie wink.gif hehe biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif :> :> ? smile.gif

Tak na stronce narazie ciszaaaa, nic nowego po ostatnich modyfikacjach się nie pojawiło sad.gif
Luna Lovegood
No w sumie... Znowu, z angielskiego to ja nie jestem takie zero biggrin.gif JAk bym się sprężyłaa to bym mogła i coś przetłumaczyć, na swój poplątany język... Ale jak juz mowiłam idę zawsze na łatwizne...
A tak apropo ktoś miała tu tłumaczyć, ale nikt nie tlumaczy...
Nokiaaa
QUOTE(Luna Lovegood @ 09.10.2004 14:52)
*

ja zdecydowanie bardziej wolę angielski od niemieckiego dry.gif
sorry za offtop tongue.gif
anagda
QUOTE(Nokiaaa @ 09.10.2004 15:35)
QUOTE(Luna Lovegood @ 09.10.2004 14:52)
*

ja zdecydowanie bardziej wolę angielski od niemieckiego dry.gif
sorry za offtop tongue.gif
*

ja też :] i potwierdzam fakt, że odeszliśmy trochę od tematu... chyba ktoś niedługo wykasuje nasz off-topic.... biggrin.gif
tintalle
...
ja zdecydowanie bardziej wolę angielski od niemieckiego
sorry za offtop

Ja też nie lubię angielskiego (fuj fuj) i zdeeecydowanie wolę rosyjski... smile.gif

A jeżeli chodzi o wycięcie nas, to przecież nie robimy nic złego... huh.gif
Luna Lovegood
Taaaaaaaaaaaaak rosyjski jest na sto razy lepszy, ucze sie jego juz 3 rok i nawet go lubie... A niemieckiego nie znam wiec nic nie moge powiedziec.....
Enaj
Japoński też jest super biggrin.gif strasznie trudny ale za to jaki popularny szczgólnie po tym jak w Polsce Swój BOOM przeżywa Anime i Magna biggrin.gif

AA żeby nie odbiegać od tematu w Japoni Harry Potter ma nie mniej fanów niżeli w całej Europie biggrin.gif Tam też czekaja na VI tom Harry'ego biggrin.gif
Luna Lovegood
Taak a tym bardziej ten cały alfabet:D gdybym miałą się JApońskiego alfabetu nauczyć to bym wysiadła...
Tak wracając do tematu czy ktos cos zauwazył ciekawego na stronie JKR?? Bo ja jestem len i nie chce mi sie nie potzrebnie tam wchodzic biggrin.gif
anagda
a komu się chce jak nic nowego nie daje dry.gif

nie do tematu: tongue.gif

ja angielski luię, niemieckiego nie, ruskiego uczę się dwa miesiące i rezygnuję, bo mi się niepodoba, a japońskiego to nigdy niewidziałam na oczy :]
Hefaj
te , poligloci czy jak wam tam , bo jęzory poucinam wink.gif
na temat! XP
a na str. Row. zauważytłem tylko:
- nowe zdjęciwe w Fan Stuffie
- piłeczkę kauczukową na pulpicie ;-p
Luna Lovegood
Hehe, sam widzisz jak sie nic nie dzieje, to trzeba o czyms innym gadac:D
Na temat:
Myśle , że te małe rzeczy mogą cos oznaczać.... może JKR szykuje cos nowego??
Enaj
mnie cały czas intryguje ten bączek w Rubbish Bin czy ktoś go już rozszyfrował???? próbowałam go przenieść zaklikac i takie tam i nic :/

zauważyłam kilka rzeczy na stronce : rzeczywiście w dzień motyl na stronie głownej jest niebieski a w nocy jest brązowy, W "dziale" świstoklika tam gdzie są zamkniete drzwi rzeczywiście zmienia sie pora dnia ale zmienia sie coś jeszcze mianowicie pogoda latem w dzień było tam ślicznie chmurki były jak z bajki a teraz kiedy mamy jesień chmury są paskudne i pada deszcz :/ Nawet w nocy chmury przemykają obok księzyca a spadajace gwiazdy przeszywają niebo biggrin.gif mucha jest tam na okragło heheh no i Irytek rozrabia hehehe
Enaj
jest jeszcze coś w nowym "smieciowym" dziale w śmietniku nieaktywne są dwa odnośniki Ten z cuchnacą rybką czyli Starting to smell i ten z kolbą miarową (tym flakonikiem) czyli Excessive Additives.... hmm poczekmy zobaczymy a może tylko u mnie są nieaktywne ??????
tintalle
QUOTE(anagda @ 09.10.2004 21:50)
ja angielski luię, niemieckiego nie, ruskiego uczę się dwa miesiące i rezygnuję, bo mi się niepodoba, a japońskiego to nigdy niewidziałam na oczy :]

Jak chodziałm do podstawówki to też nie lubiłam i po 4 latach nie umiałam nic odmieniać nawet w czasie teraźniejszym... taką miałam nędzną babę, ale jak skończyłam liceum to po 4 latach stwierdzam, że nawet go umiem całkiem nieźle smile.gif

Jeżeli chodzi o stronę to się nic nie dzieje... Ale ostatnie nic nie dzianie trwało dłuużej, więc jeszcze sobie poczekamy...
Nokiaaa
QUOTE(Hefaj of Gryffindor @ 09.10.2004 21:55)
- nowe zdjęciwe w Fan Stuffie
*

gdzie to? ^^
anagda
nop właśnie? gdzie? szukałam, ale nie bardzo wiem gdzie...
Enaj
czy mi sie wydaje czy teraz w fan sites 1st place zajmuje mugglenet ?? Wczesniej na pierwszym miejscu była chyba inna stronka dotycząca Harry'ego Pottera.
Wyprowdzcie mnie z błędu albo coś bo się pogubiłam sad.gif

ps tego zdjęcia też nigdzie nie moge odszukać dry.gif dry.gif
krevetka
dobra mam tylko 4 certyfikaty.
teraz Hefaj poproszę grzecznie-jak Lechista Lechistę: to ile razy trze trzymac tą klamkę żeby sie te drzwi otworzyly. wiem że wiesz bo masz biało-zielone serce jak to się śpiewa przed meczami. wiem że te drzwi sie da otworzyć bo mi ludzie z całego swiata już kilka razy powiedzieli że te dzwi da sie otworzyc tylko trzeba coś zrobić...nie mowili mi co:( czekam na pomoc ze strony Lechii
Hermiona z Krakowa
Mialam lekka przerwe w udzielaniu sie na tym topicu. Wiecie klasyfikacja coraz blizej, a co za tym idzie nauki coraz wiecej, choc jest dopiro pazdziernik:/ Ale skonczmy ten bolesny temtat.

Co do jezykow: Ja tam kofffam wszystkie jezyki. Ale najbardziej angielski i francuski^^ Niemieckiego sie co prawda tysh ucze ale nie uwazam, ze jest on piekny tongue.gif No i moim marzeniem jest jezyk rosyjski biggrin.gif

Ale wrocmy do tematu. Strona JKR. No wlasnie co z tym nowym obrazkiem?? Gdzie on jest?? Moze ja slepa jestem ale go nie widze.

Co do tych tlumaczen: Podziwiam wytrwalych i czaso posiadaczy ktorym sie chce to tlumaczyc. Moze ja leniem jestem ale mi by sie nie chcialo dry.gif Ale tlumaczcie, tlumaczcie, przyda sie dla nieanglojezycznych. Tiaaaa...
anagda
QUOTE(krevetka @ 11.10.2004 18:05)
dobra mam tylko 4 certyfikaty.
teraz Hefaj poproszę grzecznie-jak Lechista Lechistę: to ile razy trze trzymac tą klamkę żeby sie te drzwi otworzyly. wiem że wiesz bo masz biało-zielone serce jak to się śpiewa przed meczami. wiem że te drzwi sie da otworzyć bo mi ludzie z całego swiata już kilka razy powiedzieli że te dzwi da sie otworzyc tylko trzeba coś zrobić...nie mowili mi co:( czekam na pomoc ze strony Lechii
*

te drzwi się nie otworzą. trzeba czekać, aż zniknie wywieszka "do not disturb"
kkate
No właśnie, jak jest tabliczka "DO NOT DISTURB", to choćby się nie wiem co robiło, drzwi nie otworzysz biggrin.gif Przynajmniej narazie.

Staram się być zawsze szczera, więc.... krevetka, czytałam ostatnio 2 twoje posty, i przy jednym (temat "kto zginie w VI tomie" chyba) zaczęłam się śmiać, a przy drugim... moja pierwsza myśl: "ale przymuł" blush.gif

Ech.. no.. sorry, ale to po prostu śmieszne:

ile razy trze trzymac tą klamkę żeby sie te drzwi otworzyly.

153 i pół, wiesz? tongue.gif

----
Jak chcę, to też potrafię być niemiła dementi.gif I padło na ciebie...
anagda
QUOTE(kkate @ 12.10.2004 16:07)
No właśnie, jak jest tabliczka "DO NOT DISTURB", to choćby się nie wiem co robiło, drzwi nie otworzysz biggrin.gif Przynajmniej narazie.
Staram się być zawsze szczera, więc.... krevetka, czytałam ostatnio 2 twoje posty, i przy jednym (temat "kto zginie w VI tomie" chyba) zaczęłam się śmiać, a przy drugim... moja pierwsza myśl: "ale przymuł"  blush.gif
Ech.. no.. sorry, ale to po prostu śmieszne:
ile razy trze trzymac tą klamkę żeby sie te drzwi otworzyly.

153 i pół, wiesz? tongue.gif
----
Jak chcę, to też potrafię być niemiła dementi.gif I padło na ciebie...
*

buuuuu.... niedobra kkate... zjechała bogu winną krevetkę tongue.gif biggrin.gif
Hermiona z Krakowa
Biedna krevetka cry.gif . Nie no zartuje, kazdy ma przeciez prawo pytac i kazdy z nas kiedys zaczynal.
anagda
QUOTE(Hermiona z Krakowa @ 12.10.2004 19:15)
Biedna krevetka  cry.gif . Nie no zartuje, kazdy ma przeciez prawo pytac i kazdy z nas kiedys zaczynal.
*

wiesz Hermiona... nic nie chcę mówić, ale ona jest na forum dłużej niż Ty... wystarczy looknąć na datę przyłącznia... więc nie strzelaj mi tu z tekstami "każdy kiedyś zaczynał"... bo TO jest z lekka jakby absurdalne...
kkate
blink.gif
QUOTE(anagda)
buuuuu.... niedobra kkate... zjechała bogu winną krevetkę  biggrin.gif tongue.gif

Ech.. no cóż... wiesz, Anagda, mi się po prostu robi słabo, jak ktoś pisze tak bez ładu i składu, i na dodatek takie "inteligentne" rzeczy. Nic na to nie poradzę blush.gif

QUOTE(anagda)
wiesz Hermiona... nic nie chcę mówić, ale ona jest na forum dłużej niż Ty... wystarczy looknąć na datę przyłącznia... więc nie strzelaj mi tu z tekstami "każdy kiedyś zaczynał"... bo TO jest z lekka jakby absurdalne...

Tak, to prawda... no ale właśnie wydaje się, że jeśli krevetka jest na forum dłużej, to powinna wiedzieć, o czym my tu rozmawialiśmy i do jakich wniosków doszliśmy smile.gif Więc teoretycznie nie jest na forum początkującą.... a wydaje się zupełnie inaczej blink.gif

Eee... to jednak jest chyba temat o stronie pani Rowling, a nie o krevetce biggrin.gif

Więc... mam pytanie: co trzeba zrobić z tą szklaną kulką na stronie głównej???
.:+Yena+:.
QUOTE(kkate @ 12.10.2004 20:59)
Więc... mam pytanie: co trzeba zrobić z tą szklaną kulką na stronie głównej???
*

jest to chyba opisane kilkanaście postów wyżej...
no ale powtórze... trzeba poczekac kilka minut - żeby przyleciał chochlik kornwalijski i przewrócił ten kubek z długopisami, wtedy kulka się zaświeci i trzeba ją kliknąć (liczy się refleks) otrzymuje się za to certyfikat... i jakiś rysunek... nie pamiętam już który...
kkate
Dzięki... smile.gif bo mam wszystko oprócz tego z kulką...
doris
NIe mogłam znaleźć odpowiedniego tematu, aby wam o tym napisać, a ten i tak juz zboczył z właściwego tematu ięc dobra: Dzisiaj w mojej new szkółce, na akademii dowiedziałam się, że do tej samej szkoły chodzi ze mną ten chłopak, co podkładał głos do postaci Rona biggrin.gif (wiem, troche to głupie, ale jestem ciut podekscytowana tongue.gif)
Enaj
ciekawe..... ile mu za TO zapłacili dry.gif star.gif star.gif star.gif rolleyes.gif laugh.gif laugh.gif
anagda
ciekawe..... ile mu za TO zapłacili       

za podkładanie głosu, czy chodzenie do szkoły? tongue.gif
voldzia
a ja odremontowalam sobie kompa i teraz nie moge wejsc na jkrowling.com sad.gif. jak wiecie z jakiej stronki sciagnac macromedia flash chyba (moze cos innego) to mi przelijcie, bo ja nie moge znalesc :].
Enaj
Jak to za co blink.gif za ekscytujace promowanie szkoły wink.gif

(dziś szkoła chwali sie wszystkim biggrin.gif ) kiedyś patronami prominentami, dziś takimi newsami biggrin.gif Do mojej chodził taki jednen co najpierw był prezydentem mojego miasta, a jak sie okazało że zrobił u nas " wał" nie wałek z hipermarketami, to wszyscy nabrali wody w usta biggrin.gif (ale dry.gif siłownie nam zafundował na 50 lecie hehehehe) odbiegłam od tematu wybaczcie...

ciekawe czy to jakiś przystojniak??????
Doris daj cynk OK wink.gif

Jak sie już dowiesz czy jest ładniusi, to węsze tu interes wink.gif wink.gif zrób mu foto i sprzedawaj na necie jako polskiego Rona wink.gif wub.gif wub.gif wub.gif

rolleyes.gif
Enaj
Voldzia Gratuluje zmodernizowanego kompika biggrin.gif a nie próbowałaś moze ściągnąc nowej Javy ? mi zawsze na Javie stronka JKR działała poprawnie, niestety nie pamiętam skąd to ściągnełam .... dry.gif jak coś znajde dam znać
voldzia
no bylabym wdzieczna bo dlugo bez stronki Rowling nie wytrzymam biggrin.gif
Enaj
mam cuś otórz tu jest java:

http://www.programosy.pl/index.php?s=szukaj

a macromedia są tu smile.gif

http://sdc.shockwave.com/shockwave/downloa...tion/x-director

miłego dzionka mam nadzieje że pomoże biggrin.gif czarodziej.gif czarodziej.gif czarodziej.gif wink.gif
voldzia
dzikuje bardzo, zaraz wyprobuje biggrin.gif

edit: juz sobie zwiedzam stronke Rowling :], dziekuje za pomoc, Enaj :*.
Enaj
No problem Voldzia czarodziej.gif czarodziej.gif

w końcu powinniśmy sobie pomagać a nie "jechać sie" na forum jak niektórzy wink.gif

pewnie mi skasuja ten post hihihihi tongue.gif
voldzia
dziala i w ogole biggrin.gif buszuje sobie po stronce :] dziekuje bardzo, Enaj :* smile.gif. i odkrylam cos fajnego :] (pewnie juz wszyscy to odkryli, ale ja bylam opozniona :]) w dziale Fan Sites przesunelam cos w rodzaju lusterka i kliknelam w cos niebieskiego, a to cos zniklo, jakby mi bylo potrzebne do eliksiru smile.gif. hehe, no dalej sie ide bawic i jeszcze raz dziekuje :].
Hermiona z Krakowa
Ja tam o tym nie wiedzialam dry.gif Tiaaaa, czyzby Rowling przygotowala nam do zrobienia kolejny eliksir. Ciekawe dry.gif Ja spadam na stronke JKR to zbadac!!
kkate
Dobra ludziska! Przetłumaczone!!!! biggrin.gif

Zerknijcie tutaj bo mi sie nie chce kopiować tongue.gif
voldzia
znowu cos odkrylam! w dziale rubbish bin (papierek po cukierku/gumie:) ) jest takie cos, nawet nie zauwazylam co to jest bo zaraz jak kliknelam to zniklo (nie zdarzylam sie przyjrzec, klikalam na oslep tongue.gif) i to zniklo! i znowu, tak jakby bylo do eliksiru potrzebne, czyzby pani Rowling szykowala nastepony eliksirek? :]
Hermiona z Krakowa
Ej, ja tam zadnych nowych skladnikow eliksiru nie mam sad.gif Klikam na wszystko i nic mi nie znika dry.gif . Ale przyznaje sa pewne zmiany na stronce- chocby w Extra Stuff sa nowe kartki przyklejone do tablicy. Ciekawe dry.gif Jak dla mnie to rzeczywiscie JKr przygotowala nam jakies nowe zagadki... czarodziej.gif A wiec szukajmy!!
anagda
ja tam bym wolała, żeby znowu otworzyła drzwi, zamias wymyślać kolejne "niespodzianki"... dry.gif
voldzia
heh, no ale z drzwiami nie ma tyle zabawy wink.gif chyba ze p. Rowling wymysli jakies nowe zagadki, zeby dostac sie do wskazowki :]. a co do tuch skladnikow, to w tym dziale smietnikowym (papierek po gumie/cukierku) to cos znajduje sie na prawo od pojemnika na smieci, trszke w gore. w Fan sites, jak sa te jakby hm, to gdzie sie wstawia medale zeby zdobyc certyfikat smile.gif, to na gornej polce jest takie jedno, ktore sie przesuwa smile.gif

i mam jeszcze jedno pytanie smile.gif, no dwa smile.gif. pierwsze to: gdzie mam znalezc pajaka do eliksiru blink.gif bo ja niestety zapomnialam skad mam go wziasc :]. drugie: co zrobic jak zadzwoni telefon O_o? bo ja nie mam pojecia :| odbieram go i... nic. o co chodzi? dziekuje za pomoc

a tak w ogole to niezla jest ta stronka. te wszystkie interaktywne elementy, no no, Rowling ma niezlego speca od flasha smile.gif a pewnie nawet niejednego smile.gif.
Enaj
Voldzia z tego co pamiętam pająk do eliksiru biega po gazecie na stronie głównej (trzeba go złapać) smile.gif co do odbierania telefonu to nic nie mozesz zrobić, prócz odebrania go, jakaś kobita sobie pogada i koniec. dry.gif

Jak chcesz wiedzieć więcej to poczytaj posty na początku tematu gdzieś to tam było, razem z numerami tel pod którymi ukryte są certyfikaty.... Wszystko było już opisane czarodziej.gif czarodziej.gif
voldzia
tego pajaka nie moge zlapac :/ juz probowalam wiele razy, ale wtedy mi sie newsy otwieraja, a jak wylapie odcinek jak chodzi sobie po biorku to idzie bardzo szybko i nie moge trafic :]. a jak juz klikne to nic sobie z tego nie robi :/. w jakims dziale tez jest pajak na pajeczynie, ale on tez sobie nic z moich klikan nie robi (czuje sie ignorowana tongue.gif). przeszukalam pierwsze 6 stron i nie znalazlam, watpie zeby dalej cos bylo, ludzie juz sie martwia innymi sprawami niz certyfikaty smile.gif. a mi sie konto wyzeroealo i chcialabym miec ta czworeczke. tylko jak? O_o

edit: hehe, juz go zlapalam tongue.gif. hehe i za kare polecial do eliksiru tongue.gif
anagda
no to gratuluję. a co do czytania całego

tematu to też by mi się nie chciała wertować 16 stron!
Enaj
Voldzia Gratuluje biggrin.gif certyfikatów jest ciut więcej jak 4ry.. nie pamiętam jak wszystkie zdobyć sad.gif

mi też by się nie chciało ich wszystkich szukać hehe

noo tak przy nowym kompie zawsze tak jest dry.gif też kiedyś miałam takie Kwiaty sad.gif dry.gif
voldzia
łooooo certyfikaty ;] hehe to poszukam

jakis innych ;] chociaz powoli mi sie zaczyna nudzic
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif' />
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.