Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Strona Jk Rowling
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
kubik
za tymi drzwiami kryje sie pewnie data

wydania Vi tomu... wobec czego raczej nie dasz rady ich otworzyc
Kasjopeja
Ekhem, ekhem! Przez parę dni drzwi były otwarte, a za nimi krył się tytuł szóstego tomu Harry’ego Potter’a. Teraz kiedy wszyscy wiedzą jaki będzie tytuł, to po co drzwi mają być otwarte? Ja osobiście nie męczyłam się z wykrywaniem kolejności cegiełek, bo znalazłam to na pewnej stronie o hp. Ja mam pytanie. Gdzie są pióra, które trzeba wziąć do eliksiru? Pozdrawiam.
Moon daughter
Pióro jest albo w Links lub w Fan

Sites
czadowa_
Ta paplanina daje to, ze sobie paplamy..

mnie tylko zastanawia jedna rzecz.
Jest wiele watpliwości i tajemnic,

ktore Rowling zamierza wyjaśnić w ostatnich tomach. I te najważniejsze

wątpliwości zapewne rozwieje, ale przeciez ona może nawet nie wiedzieć o

niektórych naszych wątpliwościach... Paplamy tu na multum tematow, patrzymy

na wszystko na mnóstwo sposobów - a potem się okarze ze nie uda sie rozwiać

wszystkich wątpliwosci. Jeżeli sie jej to uda , to... normalnie... chyle

przed nia czoła.. jescze bardziej niz zwykle.
kubik
bo nie ma więcej sekretów
przynajmniej narazie XP
Dr_Hanibal
Wchodzac do dzialu "Fan Sites" mozna podziwiac kolekcje pucharów.
Bardzo mnie ciekawi czym sobie zasluzyla na odznaczenie Bellatrix Black.
Czy dowiemy sie tego w 6 tomie ?
kubik
prosze:
user posted image
wiec kogo my tu mamy?
Bellatrix Lastrange za co dostała?
Tom Riddle za co dostał?
Syrius Black za co dostał?
Lily Evans za co dostał?
Frank Longbottom za co dostał?
I kim sa ci inni? Ze znakami zapytania?
Dobra drugi punkt, zauwarzyliście, ze ona ma miejsce na lata do 2007 roku? 2008 jest zakryty. tongue.gif Czyzby tom VII miał wyjśc w 2007 chocby miała pisac po 12 godzin dziennie?
Luna Lovegood
Jeśli o to chodzi to wiem że Tom dostał za niby znalezienie potfora i Hagrida czy coś. A reszta jkest bardzo ciekawa.
Ej no ja dalej nie umiem tych drzwi otworzyc
.:+Yena+:.
ja tam uważam, że Tom za odkrycie Aragoga i Hagrida dostał tę tarczę (?) odznakę(?) (jak to tam nazwać... dry.gif w kazdym bądź razie to COŚ na górze miedzy pucharem Syriusza a pucharem Franka Longbotoma...)

a James (tę druga tarczę po lewej stronie) może za uratowanie Sniveluska z rąk Luniaczka^^ wink.gif

no wiecie eghemk... zasługi dla szkoły dry.gif
Inciaa
Gdzię było napisane, że James dostał puchar czy jakąs tam odznakę za Qudditcha, chy jakoś tak, nie pamietam już. Ale wiem, że to było napisane wtedy, gdy Harry miał szlaban i czyścił te odznaki. Też uwazam, że Tom dostał odznakę za odkrycie Aragoga, ale bądź co bądź on tam ma coś jeszcze. A tam na samamym dole jest nie isley tylko asley i myślę, że to może o jakiegoś Weasleya chodzić.
anagda
QUOTE (Inciaa @ 13.07.2004 21:03)
Gdzię było napisane, że James dostał puchar czy jakąs tam odznakę za Qudditcha, chy jakoś tak, nie pamietam już. Ale wiem, że to było napisane wtedy, gdy Harry miał szlaban i czyścił te odznaki. Też uwazam, że Tom dostał odznakę za odkrycie Aragoga, ale bądź co bądź on tam ma coś jeszcze. A tam na samamym dole jest nie isley tylko asley i myślę, że to może o jakiegoś Weasleya chodzić.

to nie Harry czyścił odznaki, ale Ron.

faktycznie. Tom został za Hagrida (:DDDDDD). ale o Jamesie nigdzie nie było [chyba] mowy...

Inciaa
QUOTE (Sophie @ 14.07.2004 08:35)
Drugim Inciu o ile się nie mylę.Jeszcze wtedy Ron chyba pluł tymi ślimakami no nie?

Wydaje mi się, że nie, ale moge się mylić.

Tak, pokazywała tylko w filmie.
Ale badź co badź ktoś Harry'emu mówi, chyba McGonagall, że jego ojciec był swietnym szukającym. I jestem w prawie stu procentach pewna, że gdzieś jest mówione, że James dostał medal/puchar/odznakę za to, że był takim dobrym szukającym.
anagda
TO było WTEDY. ron miał szlaban i kiedy czyścił odznakę Riddleya odbiło mu sie ślimakami, więc musiał jeszcze dłużej ją czyścić ze śluzu ślimaków.
Inciaa
No tak, racja, zwracam honor smile.gif
A następnym razem jak będe miała wątpliwości to pierw w ksiązce poszukam, zanim napiszę coś głupiego smile.gif

PS. Puchar ten na samym dole jest Percego Weasleya.
Zanim jeszcze to wszystko się otworzy i spadnie ten pergamin, to to wyglada tak:
user posted image
anagda
kto? kubik? a to nie wiem.

m(ł)ody Voldzi dostał za tego Hagrida. ale to tylko jedno. odznake (tak było napisane w jego pamiętniku, który Harry czytał "dali mi ładny medal z nazwiskiem i kazali milcześ" (czy coś w tym stylu tongue.gif). ale puchar??? to nie wiem.

a z tym pergaminem to już tez odgadłam. jak np. kilknie sie w ten napis na tarczy to ten pergamin, co zasłania imię Percego się "wypoziomuje" i zanim spowrotem rozwinie, to widać całe imię i nazwisko.
Inciaa
No tak, zauważyłam, ale jemu to się należy XD nie no żartuję tongue.gif Ale nie mamy pewności, ze ta druga też nalezy do J. Pottera. no ale możemy sie domyślać =P Z resztą dlaczego mówimy tylko o nich, skoro nie wioemy, skąd cała reszta ma te odznaczenia/puchary? =P
anagda
QUOTE (Inciaa @ 14.07.2004 22:00)
No tak, zauważyłam, ale jemu to się należy XD nie no żartuję tongue.gif Ale nie mamy pewności, ze ta druga też nalezy do J. Pottera. no ale możemy sie domyślać =P Z resztą dlaczego mówimy tylko o nich, skoro nie wioemy, skąd cała reszta ma te odznaczenia/puchary? =P

no tak. przecież to może być jaki kolwiek inny James. niekonieczeni POTTER. a Riddle to widać dokładnie.

ps. mnie ciekawi skąd BELLATRIX ma to odznaczenie....
Inciaa
Brrrr... Już się boję odpowiedzi, za co ona ma. Chociaz... Skoro to Hogwardzkie odznaczenie, to nie powinno być straszne =P
Dlaczego mam takie glupie wrażenie, ze po wyjaśnieniu sprawy z Hagridem, to Tomowi powinni zabrać odznakę, a Hagrida, ja wiem... Na kurs wieczorowy puscic? =P
Luna Lovegood
Taa dobry pomysł z Hagridem:) JAmes ma dwa puchary gdzie jest drugi ja widze tylko jeden!!??
Belatrix może dostała za dobre stopnie, albo cóś?? Może też grała w Qiditcha(jak to się pisze)??dry.gif
Za pewne to wszystko jest związane z kolejnymi tomami i w nich się wszystkiego dowiemy:D
Inciaa
Pisze się Quidditch ;]
Prawy górny róg - jest napisane James.
Luthien03
QUOTE (anagda @ 14.07.2004 22:02)
no tak. przecież to może być jaki kolwiek inny James. niekonieczeni POTTER

To w prawym górnym rogu jest na pewno dla Jamesa Pottera bo jak się trochę posiedzi na stronie to zaczyna wiać wiatr i zrywa tą...no tą odznakę i widać cały napis.
Syriusz_Black
Zgadza się...
Kto ile ma odznaczeń biggrin.gif ??
Luna Lovegood
No dobra to za co dostał Percy , drgie odznaczenie Tom (bo pierwsze to jest wiadomo), James i Belatrix?? Kurcz dużooooo ichhh. Ciekawe czemu wszyscy mają te zasługi a jeszcze za co dostał Syriusz??
Dziękujęza podpowieć dotyczącej Quidditcha:D
anagda
może za to, ze chciał zabić Bellatrix?? tongue.gif

słuchajcie! mam małą teorię, za co ames dostał jeden medal! może za to że uratował Severuskowi życie, co?
Luna Lovegood
ames?? Czy Jamees?? Mysle, że nie, ponieważ w tedy i by Syriusz dostał nie zła kare. I wydaje mi się, że o tym zdarzeniu nie wiedział nikt oprocz grupki tych osób:D
A tak ogolnie to pod Jamesem i Pod Tomem pisze (chyba) za co u zyskali te nagrody, ale ja nie widze tego napisu zbyt dobrze i nie moge odczytac.
anagda
no nie widać. przenajmniej na razie. za malutkie litery i w ogóle zamazane. może kiedyś Jo wpadnie na to, by je "uwidocznić"
Luna Lovegood
o miejmy taką ndzieje. Ale Jo jeśli to uwidoczni to zrobi to dopiero po napisaniu ostanich to mów jak już wszystko będzie jasne. A wsumie to ja jestem bardzo ciekawa za co oni mogli dostac nagrody.biggrin.gif
Inciaa
Dla mnie te puchary takie trochę mało wiarygodne, bo dostały je osoby, które mają ZNACZĄCY udział w ksiażce tongue.gif Nawet Belatrix - w końcu siostra (? niepamiętam XD) Syriusza, co nie?
anagda
no to dalczego małowiarygodny? moze zasłużyli. mi się bardziej zdaje, ze one nie mają żadnego odzwierciedlania w ksiażce. Jo tak tylko je tam umiesciłą z przypadkowymi nazwiskami. chociaż... czy na jej stronie jest coś bez znaczenia???
Inciaa
Znaczy... Nie tyle, co mało wiarygodne, ale jakos tak dziwnie, że same osoby mające w książce jakąś rolę je dostały. Jakby nie było innych...
Luna Lovegood
Na pewno inne osoby też dostały nagrody , ale wdocznie JKR stwierdziła, że te osoby mogą nas zaciekawić. I pomogą do dojścia nam za co sotali. No albo coś w tym rodzaju. Dla mnie to jest bardzo wiarygodne
anagda
pomogą? ja nadal nei mam bladego pojęcia za co oni podostawali! no może prócz Riddleya (ale i tak tylko jeden). można siem jescze Jamesa domyslać, ze dostał za quidditcha. ale reszta??? szybciej dała to , by nas zaintereswoać. no bo jak by tam strzeliła jakies nicnieznaczace nazwiska z książki telefonicznej, no to nie byłoby tej gadki
Luna Lovegood
O przepraszam żle to zinterpretowałam. Chciała nam pokazać, że te osoby będą miały jakieś znaczenie. I jak powiedziałą Anagda my jako zainteresowani musimy oddgadnąć jakie.
Inciaa
Ale te osoby maja już jakies znaczenie. A na tyle pucharów to wiemy jedynie Jamesa, Riddley'a i Harry'ego. Prawdopodobnie Lilly tez za quidditcha, ale reszta...? Mimo wszystko myślę, ze powinna jeszcze gdzies tam różne inne osoby dać.

(I też to zauwazyłam z wiejącym wiatrem biggrin.gif)
Moon daughter
Tam są jeszcz Syriusz i Frank

Longbottom.
Syriusz mógł dostać za wierność Zakonowi cz coś takiego

(męstwo)
Longbottom może za odwage i poświęcenie?
anagda

cellpadding='3' cellspacing='1'>
QUOTE (Moon daughter @

17.07.2004 21:13)
Tam są

jeszcz Syriusz i Frank Longbottom.
Syriusz mógł dostać za wierność

Zakonowi cz coś takiego (męstwo)
Longbottom może za odwage i poświęcenie?

jak sobie wyobrażasz, ze za wierność Zakonowi, skoro to

są puchary SZKOLNE HOGWARTU!!! a w zakonie możnabyło być po

ukończeniu Hogwartu a w ogóle była to tajna instytucja.
Syriusz_Black
Syriusz też grał w quidditcha....
A

włąsnie za co mógł dostać???
Luna Lovegood
Syriusz... Nauka, quidditch no nie wiem

za co mógłbym dostać. A może pokonał jakiegoś strasznego potwora.

Syriusz_Black
Ta... to Harry powinien dostać za

Bazyliszka w takim razie...
To mogła być nauka....jak zadać pytanie

Rowling na tamtej stronie???
anagda
ale nie dostał. za bazyliszka dostał Tom,

bo ŻEKOMO wskazał sprawcę. Harry nie mógł dostać, bo wtedy musieli by

wyrzucic ze szkoly Ginny. ale swoją drogą, Harry tyle razy zmierzył się juz

z Voldemortem, ze za TO powinien dostać jakąś nagrodę.
Luna Lovegood
Harry mógł dostać za swe cechy odwage,

męstwoi zreczność itp. itd.
Nie a Syriusz myślę, że za wyniki w nauce .

To chyba jedyne prawdopodobne rozwiązanie.
Wera:)
QUOTE (Luna Lovegood @ 19.07.2004 15:47)
Nie a Syriusz myślę, że za wyniki w nauce . To chyba jedyne prawdopodobne rozwiązanie.

Może dowiemy się tego w 6 cz. ?? biggrin.gif
Luna Lovegood
No jak nie dowiemy się w 6 tomie to

napewno w 7. Więc pozostaje czekać, chyba, że w jakimś wywiadzie JKR coś

powie. W co naprawde watpie. I nawet bym nie chciala wole poczekać do

nastepnego tomu w tej niepewności.
Hefaj
tak wgóle , to tyu jest tak samo jak na

temacie o HBP - a czemu niby to muszą być za ZASŁUGI HOGWARDZKIE?..
anagda
QUOTE (Hefaj of Gryffindor @ 19.07.2004 22:18)
tak wgóle , to tyu jest tak samo jak na temacie o HBP - a czemu niby to muszą być za ZASŁUGI HOGWARDZKIE?..

przesadzasz Hefaj. na razie nic innego ciekawego się na stronie Jo nie dzieje, więc o czym pisać? ale jak coś zmieni to znowu bedzie ogólna dyskusja, a teraz się supiamy na szczegółach XP
Moon daughter
Nie wiem czy to warte uwagi, ale jak

ostatnio weszłam w tą gumkę do włosów to te dzrzwi na końcu korytarza były

otwarte (te odbijające się w lustrze). Zdziwiłam się bo wcześniej były

zamknięte! U was też tak jest?
kaola
u mnie tez tak jest. a one na 100% byly wczesniej zamkniete?
Moon daughter
Na 200%! No moze jakiś tydzień temu na pewno były zamknięte, poprostu dawno tam nie zaglądałam, a wczoraj weszłam i były otwarte!
Golden Phoenix
U mnie też te drzwi w lustrze są otwarte ...
Może to jest zwierciadło Ain Eingarp ?? Pokazuje to, co chce każdy internauta - przejść przez te drzwi laugh.gif
A może to oznacza, że niedługo te drzwi z anpisem "Do not disturb" się otworzą ??
W końcu zbliżają się urodziny Harry'ego smile.gif
Luthien03
Ale one były otwarte...przynajmniej wtedy jak te główne drzwi też były...
Widać to na tym screenie kubika czyli tutaj
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.