Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Strona Jk Rowling
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
em
Jak się nie jest pewnym, czy coś się zmieniło, czy tylko tak się wydaje, polecam zerknięcie na HPL. Uzupełniane na bieżąco kalendarium zmian jkrowling.com.
Hermiona1900
Ja już mam tak.:
- ten eliksir, co trzeba byo znaleźć składniki
- te dwa medaliony, które trzeba włożyć w odpowiednie miejsce
- numer telefonu
- kluczyk do kufra w "links"
Co jest jeszcze??
Jakby ktoś mógł, to powiedzcie, co trzeba zrobić, żeby Irytek pisał jakieś litery na lustrze przy drzwiach z napisem" nie przeszkadzać" ???? Bo ja nie moge do tego dojść... blink.gif
em
Jeśli znasz angielski i nie chce ci się więcej szukać - klik.
Poza tym większość rzeczy z lustrem przy drzwiach "do not disturb" ma związek z otwarciem drzwi. A teraz są zamknięte.
pleon
Ostatnio siostra mi powiedział, że rozbiła to lustro przy dżwiach. Czy ktoś coś wie?
em
kamień jest za doniczką.
pleon
Nie chce mi się teraz sprawdzac to może emo. powiesz mi co się dzieje co... tongue.gif
em
phew, wtedy nie będzie żadnej zabawy. ;p.
jak znasz angielski - wyżej jest link.
pleon
Hmmm.. dry.gif Tak znam

A co do zmian jak sie na strone główną wejdzie to są tak tez dyskietki. ich tam chyba nie było ? co? blink.gif
owczarnia
Były cheess.gif.
pleon
Kurcze, To moz aja juz nic na tym dziale nie bę de pisać ąą mi głupio narobiłam tyle szumu kurcze. blush.gif
owczarnia
Uwaga, uwaga! Jest nowy WOMBAT!!!

Cholernie trudny :/.

PrZeMeK Z.
Hm... To pierwszy WOMBAT, jakiego napisałem. Rzeczywiście, był NAPRAWDĘ trudny. Zwłaszcza te pytania z działu o społeczności czarodziejów...

Chyba będzie Nędzny sad.gif
em
Dla mnie trudniejszy był poprzedni. Może po prostu nieco poprawił mi się od tamtego czasu angielski, hehehe.
Mam nadzieję, że nie będzie źle, zajęło mi to 10 minut smile.gif
owczarnia
No weź, gdzie poprzedni trudniejszy! Te gobliny cholerne mnie wykończyły, a już badania odnośnie zaklęć modyfikujących pogodę... Boże. Skąd ona bierze takie pomysły biggrin.gif?
dawid
jakby nie brała pomysłów toby książki nie napisała i nie mielibyśmy o czym gadać
owczarnia
No Ty i tak nie masz cheess.gif.
em
Hehe.
No ale naprawdę, ten przyszedł mi dużo łatwiej, może dlatego, że wiedziałam, że nie na wszystko jest odpowiedź w książkach i nie grzebałam w pamięci i lexiconie XD
No ale OK, teraz trzeba poczekać na wyniki XD jak będzie Troll to trudno, życie XD.
dawid
jak coś to napisz jakie wyniki i odpowiedzi
owczarnia
Na tym teście nie ma właściwych odpowiedzi. To nie jest quiz ze znajomości książek o Harrym Potterze.

A wyniki będą pewnie po tygodniu, tak jak ostatnio.
dawid
to chociaz niech poda wyniki bo żem ciekawy
owczarnia
Wiadomo że poda, każdy poda tongue.gif.
em
I Owca tyż poda tongue.gif.

No ba cheess.gif.

a Doda Elektroda?

a może iPoda?

won mi od ipodów ;p.
dawid
doda też poda hihi
PrZeMeK Z.
No nie wiem, czy ci, którzy dostaną Trolla, będą tacy skorzy do chwalenia się tongue.gif .
Czy ktoś czytał "Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć"? Mam wrażenie, że odpowiedź na część pytań z tego testu może być w tej książeczce.
Tak z ciekawości: co zaznaczyliście w pytaniu o stworzenie, które jest AMORTAL? Ja poltergeista.
em
*wysila pamięć, próbując sobie przypomnieć...*
chyba też wink2.gif
owczarnia
No proszę, a ja zaznaczyłam dementora. Poltergeista można zniszczyć (tak myślę).
dawid
dementora tez raczej mozna zniszczyc tylko nie wiem jak

caps-lock misiu

już wiemy child, że masz globala. serio. tongue.gif
Pszczola
O ile się nie mylę poltergeist nigdy nie żył, więc zabić go też nie można. A Dementory żyją, o czym świadczy fakt, że się rozmnażają. Zresztą nie wiemy, co by było gdyby taki Dementor nie mógł uciec od Patronusa. Czy by go dobra energia nie zniszczyła?
dawid
A mi sie wydaje że dementora da sie zniszczyć tylko nie wiem jak?
na pewno Dumbledore wie jak
Child
Oh my God! They killed Dumbledore! You bastards!
Pszczola
XD

Jestem pewna, że Dumbledore zdałby ten test.
owczarnia
Results are in the post shutup.gif
Pszczola
Arrrgghhh! Na jednym komputerze z firefoxem w ogole mi sie strona nie otwiera, a na drugim z explorerem, nie otwierają mi się żadne "nagrody" (tylko dyplomy) i do wyników też nie mogę wejść! Dopiero z Opery mi się udało.

Jutro-pojutrze powinny być już wyniki. Nawet zaczęlam się denerwować, że wyjdzie jak w szkole: wydaje się, że test dobrze napisałeś, a tu takie "D".
owczarnia
user posted image
anagda
gratulacje smile.gif o ile sie nie mylę "powyżej oczekiwań" masz tongue.gif gratki.

a ja mam tylko "acceptable".... no, mogło być gorzej smile.gif

swoją drogą, szkoda że trzeci WOMBAT będzie ostatnim sad.gif
em
LOADING... *ogryza paznokcie ze zdenerwowania*

and...

user posted image
juppee smile.gif
PrZeMeK Z.
Haa, ja też mam EE!

Wychodzi na to, że nie było się czego bać.
owczarnia
A trzeci ma być dopiero za kilka miesięcy... Jeśli wziąć taki sam okres, jak minął pomiędzy pierwszym i drugim, to wypada na początek marca. Tytuł już powinniśmy znać do tego czasu (Gwiazdka?...), więc może data publikacji? W nagrodę znaczy się?
anagda
Bu.... To znaczy że tylko ja tak słabo napisałam... cry.gif
owczarnia
E tam, nie smutkaj się wink2.gif. Tu nie ma słabo czy dobrze, kwestia szczęścia smile.gif.
dawid
ale jak zdobędziecie nagrode to napiszcie na forum jaka dostsliscie nagrode.Naprzykład jak to bedzie to tytuł 7 części to napiszcie jaki to tytuł
Pszczola
EE! Żebym tak zawsze testy pisała... Szkoda, że nie załapałam się na pierwszy W.O.M.B.A.T.
I nie mogę znaleźć kartki, na której zapisałam drugi kod. Wypełniłam to dwa razy, z tym że za drugim razem ze dwie odpowiedzi były inne.

Dawid (matko, to staje się jak mantra -_-). Co za postawa roszczeniowa. Jeżeli Rowling zdradzi tytuł VII części, naprawdę nie będziesz musiał wchodzić specjalnie na forum, by o tym się dowiedieć. Wszyscy będą o tym trąbili.
em
Tak z ciekawości zajrzałam sobie na HPL, czytam właśnie komentarz do testu i trochę mi wstyd, że się nad tymi pytaniami tak dogłębnie jak oni nie zastanawiałam XD
Ciekawostka: tutaj można obejrzeć certyfikaty wszystkich ocen smile.gif. Troll jest ciekawy.
Pszczola
Hmm...tak czytam te komentarze w HPL i zastanawiam się, czy tylko ja zaznaczyłam, że wilkołaki są dla Ministerstwa najgroźniejsze. Mieliśmy się przecież postawić w ich sytuacji, a nie pisać czego my najbardziej się boimy. A oni mają paranoję na punkcie wilkolaków. Szczególnie po wyczynach Greybacka.
owczarnia
Ja zaznaczyłam dementorów blush.gif. Bo mają rating XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX, a wilkołak tylko XXXXX cheess.gif.
owczarnia
Nowości na stronie J.K. Rowling:

- różdżka Draco zrobiona jest z głogu,
- Voldemort urodził się 31-go grudnia,
- póki co, Draco nie potrafi jeszcze wywołać Patronusa, i "nikt nie wie" czym on jest/byłby,
- Tonks była w Hufflepuffie, Jęcząca Marta w Ravenclawie,
- to o Alecto i Amycusa (rodzeństwo śmierciożerców) chodziło, gdy Snape wspomniał o Carrowach na Spinner's End ("Z tego samego powodu, z którego nie próbowali tego zrobić Avery, Yaxley, Carrowowie, Greyback, Lucjusz - tu skłonił lekko głowę przed Narcyzą - i wielu innych.").

Są to odpowiedzi na część pytań zawartych w liście otwartym skierowanym do Jo przez stronkę HarryPotterFanZone.com.
smagliczka
No proszę, to Tonks była Hufflepuffie. Zawsze miałam wrażenie, że Ravenclawie, to pewnie przez to, że zasugerowałam się tłumaczeniem Polkowsiego. Tonks powiedziała jakoś tak "mój opiekun twierdził, że nie posiadam niezbędnych cech na prefekta, na przykład przyzwoitości". Ten nieszczęsny opiekun zawsze kojarzył mi się z Flitwickiem.

Ale to przydatna informacja. Wszystkie zresztą - do fanfików wink2.gif

Jednak to, że Riddle urodził się 31 grudnia - to już wiadomo z HPiKP.
owczarnia
A właśnie widzisz, nie wiadomo. Bo mógł się urodzić 1 stycznia równie dobrze. I tak też brzmiało pytanie: 31 grudnia czy 1 stycznia. I Rowling odpowiedziała: 31 grudnia smile.gif.
smagliczka
No, niby tak. Ale wszyscy jakoś wywnioskowali, że 31.XII - HPL tak podawał, ja również od razu miałam wrażenie, że 31 grudnia.

Ale jak potwierdzone, to już przynajmiej nie ma co gdybać.

Mnie tam i tak najbardziej ucieszyła wiadomośc o Tonks. O.
Aylet
niby dlaczego Cię tak ucieszyła?
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.